Fiat Italië stunt met brandstofprijs van €1,- per liter

Auteur: , 28 Reacties

Dat zijn de betere verhalen: Fiat heeft een actie op touw gezet, waarbij zijn nieuwkopers slechts 1 euro voor een liter peut hoeven af te tikken, in plaats van de 1,83 die het nu (in Italië) kost. Enige nadeel: het is een actie exclusief voor Italië..

Een geweldige marketingmove natuurlijk, dit. Als de automobilist ergens graag over zanikt, dan is het wel de hoge kosten die autorijden met zich meebrengt. In samenwerking met benzineketen IP (3.700 verkooppunten) zet Fiat de prijs van benzine én diesel op 1 euro per liter vast, en dan niet voor een weekje, maar tot 31 december 2015. Ideaal voor je dorstige Freemont met 2.4.

Wat precies de voorwaarden zijn wordt uit het persbericht niet duidelijk, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat Fiat (en IP) even voor half Italië wekelijks royaal euro’s gaat lopen bijleggen. Hoe dan ook, voor de consument is het prima nieuws, die wordt er in ieder geval niet minder van. Zouden de Italianen toevallig een paar miljoen hectoliter goedkope Khadaffi-peut hebben bemachtigd?

Hoe dan ook, wie tot 31 juli 2012 een nieuwe Fiat koopt doet mee aan de actie. En dat zijn nog eens acties waar je wat aan hebt! Wij nemen ondertussen contact op met deze en gene om te checken of er addertjes onder het gras zijn.

Update – De koper krijgt een pasje (gekoppeld aan de auto) en een ‘brandstofrantsoen’. In het geval van de Bravo is dit 2.000 liter, wat als je de auto netjes volgens de fabrieksopgave rijdt voor het zuinigste model neerkomt op zo’n 45.000 kilometer. Deze liters dien je voor het einde van 2015 op te souperen, anders vervallen ze. Fiat blij (want: meer beoogde verkopen), IP blij (want: mogelijke vaste klandizie).

De actie is alleen van toepassing op nieuwe Fiats (dus geen Abarths, Lancia’s, enz). Of dit aantal liters voor elk model Fiat geldt is een vraag die nog uitstaat.28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
daar wordt je als italiaan toch alleen maar vrolijk van :-)… iemand die meer weet over de kleine lettertjes? Anders neem ik alvast een postbus in Italie en koop ik de kleinste Fiat die ze hebben. dagelijks een tankertje van 30.000 liter heen en weer rijden? :-D
@neal: We hebben navraag gedaan, maar aangezien dit een Italiaanse actie betreft kunnen we niet van Fiat NL verwachten direct met een antwoord klaar te staan. Even afwachten dus!
is een dooie mus natuurlijk ..

maar trekt wel serieus aandacht .. prima reclame dus ..
Zou dit ook voor Abarth gelden?
@BmwMPower: En Ferrari?
@BmwMPower: Lezen is zóó mei..
@The360box: Die regel kwam samen met de update.
Zo gek was die vraag nog niet…
@BmwMPower: Teveel op de xdoos door gebracht. Weet niet meer hoe hij moet reageren.
Europees vaststellen: OVERAL 1 EURO PER LITER!
Niet dan?
Ja toch?
@G-Ammo:

5 euro de liter en NERGENS geen bijkomende kosten meer ..
@lincoln: ben momenteel niet zo heel blij met onze regering, maar als jij ooit aan de macht komt,,
@desoper:

dan ben je eind de dag goedkoper uit ..
@lincoln: Ik weet niet of je dan wel goed koper uit bent. Want als je auto wel een slokje lost. Ben je door 5euro de liter niet zomaar uit de kosten.
@sjaakk:

mooi .. dan laat je dat over aan mensen die dat wel kunnen betalen ..

niet elke steunrukker hoeft 1 op 7 te rijden met hun priemiejum meuk ..
@lincoln: 5 euro de liter… *gaat baseball bat halen*
@G-Ammo:

da,s heel normaal voor mensen met niet meer dan 3 hersencellen ..
@lincoln: Om in leven te blijven heb je zo’n 50 miljard hersencellen nodig, maar dan kan je ongeveer even veel als een plant…
@G-Ammo: *Hier, neem m’n luchtbuks maar*
Eerst eindeloos reclame maken met hoe zuinig je auto’s wel niet zijn en dan zo’n actie beginnen. Beetje vreemd verhaal.
Maximale afname van 10 liter per week, maximale afname van 250 liter per jaar. Geldt alleen voor mensen die vanaf nu tot 31 juli? een fiat kopen in italie die er ook daadwerkelijk wonen. En niet als je hem tweedehands doorverkoopt.
Dat zullen wel van die “addertjes” onder het gras zijn.
@aallex:

kijk .. daar hebben we em ..

afdingen is (zoals altijd) een stuk voordeliger ..
Fiat verwacht gewoon dat de prijs van olie zwaar gaat zakken maar ze betrouwen banken niet meer om een putoptie te kopen.
Dus ze kopen een soort van putoptie van hun klanten :-)
Fiat 500 kopen voor +/-€18.000 en verkopen + dat pasje, goed idee?
Ik hou niet van dit soort actie’s ,benzine moet duur zijn.
the-budel-guy
pasjes en tanken daar hoef ik niks meer van te weten. laatst moesten wij 3X diesel tanken op 1 dag maar volgens dat pasje van (s)hell kan mag en gaat dat niet. tja als ze ons geld niet willen moeten ze dat toch gewoon zeggen :S
2000 * 60 cent = 1200 euro korting. Nou nou..
@lacasitos: 80 cent korting dus 1600 euro, maar toch. Als je het zo bekijkt valt t inderdaad wel mee…
Wat maakt het uit?
in de zomervakantie gaan toch al die benzinestations weer dicht om zogenaamd te staken :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).