‘Benzine zal altijd duur blijven’

Auteur: , 221 Reacties

Verkeer je nog steeds in de hoop dat de prijzen aan de pomp ooit weer zakken tot, zeg: 1,30 per liter? Laat die hoop maar varen, want voorlopig gaat dat echt niet gebeuren. De experts wereldwijd bereiden ons voor op blijvend hoge brandstofprijzen, en wij, als duurste benzineland ter wereld, merken dat dus het meest.

Waarom? Omdat vraag en aanbod, daarom (en speculatie, laten we dat niet vergeten). Kijk: zo’n 20-30 jaar geleden mocht West-Europa samen met de VS zo ongeveer alle olie die er ter wereld was onder elkaar verdelen. Dit leverde een redelijk constante vraag op, maar het aanbod was zeker groot genoeg om de prijs niet te veel onder druk te zetten. En zo kon het dat in de jaren ’90 nog slechts een paar tientjes per vat olie werd afgerekend. Tegenwoordig ligt de prijs boven de 100 dollar.

Want ook de opkomende economieën, met hun immense arsenalen aan inwoners, vragen olie, en niet zo’n beetje ook. Dit is een situatie waar niet echt verandering in lijkt te komen, en dus ligt de prijs op een constant hoog niveau. In de VS wordt men al voorgemasseerd op een benzineprijs van 5 dollar per gallon (zo’n 1 euro per liter), wat voor die Amerikanen een behoorlijk schrikbeeld is (bij 4 dollar schreeuwden ze al moord en brand).

Wij in Nederland zitten eigenlijk al een hele tijd boven de 1,50 euro per liter, en de kans dat we hier any time soon onder duiken is niet groot. Ook diesel blijft duur, dat is zelfs nog wat rapper gestegen dan benzine. Maar goed dat we in Nederland alleen nog maar mueslitrommels kopen dus.

De uitspraken komen van de Nederlandse Organisatie voor de Energiehandel (NOVE), in een artikel vandaag in het Nederlands Dagblad. In feite is dit het sentiment van de mondiale analisten verwoord naar de Nederlandse situatie.

Durft u zich aan een voorspelling te wagen? Gaan we die 2 euro per liter dit jaar nog halen? Dat zou de staat wel goed uitkomen, die strijkt nu al meer dan 1 euro per liter op, en dat wordt dan alleen maar meer.221 reacties

Dieven zijn het! Ongelofelijk dat wij accepteren dat er zulke hoge accijnzen worden geheven over brandstof.. En al helemaal dat deze meestijgt met de prijs mee. In België en Italië zijn er enkele jaren geleden protesten geweest waardoor de accijnzen werden gemaximeerd. Hier pikken we het allemaal en grazen we rustig verder in de wei. En maar blijven zeiken op oliemaatschappijen? Barking up the wrong tree!
@audir8v10: Tjsa, dat gaat hier al jaren zo. We zouden allemaal al massaal de baricades opgaan als de benzine prijs boven de Hfl.2,50 zou gaan…. never happend.
Ach, ik slinger vanmiddag de 8 pitter nog maar eens aan. En als het naaldje in het rode vlakje komt, stoppen we bij de pomp, gooien hem vol, rekenen we af en rijden verder. Nog steeds met een dikke smile op m’n tronie, dat veranderd nooit volgens mij.. :P En onze regering weet dat. :(
@TSI-tje: tsja, ik heb het niet slecht dus bij mij doet het relatief niet veel pijn. Waar ik heel veel problemen mee heb is dat wij Nederlanders op dit soort gebieden leeg worden getrokken en dat er aan JSF, kwijtschelding 50% lening Griekenland, “politietrainingsmissie” Afghanistan, F-16’s naar Libië en nog meer van dat soort onzinprojecten miljarden worden verspild. Geen wonder dat we de accijnzen zo hoog moeten houden.
@audir8v10: Pijn? Ach, ik denk dat het meer een keuze is. Sommige mensen hebben er wel geld voor over om een auto te rijden welke hen plezier geeft. Sommige mensen hebben dat plezier aan de wetenschap de auto hen zo min mogelijk kost. Zo heeft een ieder zijn (M/V) eigen prioriteiten en eigenaardigheden. En dat is juist weer wat auto’s zo leuk maakt. Mijn 1.8TSI geeft mij genoeg rijplezier en de baas het plezier van een zuinig verbruik en lage onderhoudskosten. Mijn W8 is helemaal niet gunstig in het Benzineverbruik, maar geeft weer een heel ander soort rijplezier. Ieder z’n (M/V) Meug.. ;)
@audir8v10: Kijk eens wat verder dan je neus lang is… Vwb Griekenland ben ik het met je eens, maar in NAVO verband militaire operaties uitvoeren is gewoon enorm gunstig voor internationale -en handelsbetrekkingen. Dat levert uiteindelijk gewoon weer geld op. Sinds NL weg is uit Uruzgan hebben we ook niet meer zo’n grote stem op het internationale politieke toneel. Soms moet je investeren om je doelen (politiek of economisch) te bereiken. Dat niet iedere investering gunstig uit hoeft te pakken is een risico, vaak weloverwogen.
@RacerX: die argumenten ken ik ook allemaal en natuurlijk zal het voor sommige investeringen goed hebben uitgepakt. NL levert F-16 support plus grondtroepen en andere landen plaatsen een order bij NLse wapenleveranciers of anderszins.. Maar er zijn ook bodemloze geldputten (JSF) en het kost ook NLse levens. En van de politieke invloed hoef je op het internationale speelveld met 16,5 mio inwoners en een oppervlakte iets groter dan New York, echt niet veel te verwachten. Ja, dat je weer naar de pijpen van de VS kan dansen (Balkie bij Bush!).. Investeer dan die miljarden direct in de NLse economie, waar de pijn zit (zorg bijv) en pak daar direct het rendement van terug.
@audir8v10: Precies, pik het niet langer! Werp barricades op en boycot alles wat met de regering en hoge brandstofprijzen te maken heeft…Nogmaals kom in actie!!!!
Jij gaat voorop en wij volgen…..Staken…Zegt het voort!
@bowie: ik zou eigenlijk een politieke partij moeten beginnen maar dat kost me mijn gezondheid. Ik kijk al geen Pauw en Witteman meer voor ik naar bed ga omdat ik weet dat ik me te erg ga opwinden…
@audir8v10: Welkom in Nederland waar men alles wil en wenst, zonder enige vorm van moeite.. De gezegde stand up and fight is hier volledig overgewaaid. Men is hier gewoon lekker individueel bezig, ja vind je het gek dat alles duurder wordt… Als er niks juist georganiseerd plaats vind…
@toyotaprius: misschien is dat omdat we het met zn allen zo verdomde goed hebben? Net weer op 5 na meest welvarende land ter wereld geworden! Denk je dat er bij die landen boven ons ook veel geprotesteerd zal worden?’??? Nee, want het merendeel van de bevolking, op wat tokkies na, snapt dat ze blij mogen zijn in Nederland geboren te zijn…
@Svenska_Aeroplan_AB: je topklasseringslijstje is – mijn hemel – de grootste farce in dit verhaal ! Hierin worden nationale schuldposities met elkaar vergeleken. Als je echter kijkt naar Italië, dan betalen ze daar particulier véél minder belasting, maar torent er een gigantische staatsschuld. Kortom, Italië = arm…wij…eeehm…rijk ? Een Amerikaan verdient 1,5x zoveel als ons (gemiddeld). Een Brit evenzo. Vervolgens betalen ze daar 30% minder belasting. Zijn de auto’s voor een habbekrats te verkrijgen. En ‘wij’ maar lachen om de schulden die een particuliere amerikaan zou hebben (want ze hebben wel 5 creditcards op rood staan). Maar ‘wij’ als hollanders hebben allemaal een verdomd grote schuld aan een bank, in de vorm van persoonlijke lening op auto en hypotheek op huis. Als je dát in ogenschouw neemt zijn wij individueel 1000x armer dan een afrikaan !!!!!
@Megakix: nou, ik weet niet waar jij dat lijstje gevonden hebt, maar in het VN lijstje wordt ALLES meegenomen! Niet alleen schuldpositie, maar ook onderwijs, zorgsysteem, veiligheid, etc. etc… En dan komen we er errrrrrg goed vanaf! En maar klagen!!
@Svenska_Aeroplan_AB: grappig, ik heb nog nooit een VN-lijstje gezien waarin PARTICULIERE schuldpositie is meegenomen…kortom, staatsrijkdom (en dat schreef ik ook) is iets heel anders dan individuele rijkdom. Iets wat zelfs bleek in Griekenland; het is een staatsprobleem daar, niet eens individueel (hoewel het nu natuurlijk doorslaat naar de burger).
@Svenska_Aeroplan_AB: Je hebt een punt, alleen welvaart behouden gaat een probleem worden. gezien de huidige financiele ontwikkelingen de enorme schulden last van NL en nederlanders an sich. de leningen voor de hypotheken drukken enorm op de kredietwaardigheid van Nederland. we zitten nog bijde beste 5, alleen voor hoe lang? Als NL zijn AAA status verliest… Oeps… Alleen er vallen veel mensen buiten de boot, veel ondernemers zitten onder de armoede grens en go zo maar verder, en iedereen schreeuwt maar wat. Leuk, maar daar ga je het niet mee redden. Als je iets wilt, organiseer en verbroeder, maar ga niet op een indvidueel vlak staan te schreeuwen, dat is iets wat hier in NL erg speelt. Samen maakt sterker, alleen ja.. de gemiddelde tokkie heeft dat ook niet door.
@toyotaprius: je hebt gelijk…hoewel ‘wij’ nog blijkbaar de beste verbinding hebben met ‘tokkies’,’chersoos’ en ‘toppers’… :lol: Maar om die nou het land te laten vertegenwoordigen…hahaha
@Megakix: hahaha, hiervandaan komt de Hollandse Nieuwe… ;) haha benzine prijzen naar beneden, z label als doorsnee en snelwegen zo ver het oog reikt… :P
@toyotaprius: nogmaals, het gaat niet alleen om het economische verhaal, al is Nederland daar ook voorbeeldig in! Hallo, we zíjn zo ongeveer nog het enige land dat een AAA Rating heeft!! Natuurlijk zal hey een klus worden de welvaart te behouden, maar tot nu toe lukt dat NL een stuk beter dan de ons omringende landen.
@Svenska_Aeroplan_AB: haha ja de AAA rating, daarom zal je bijna feest gaan vieren, en het leent een stuk makkelijker. ;)maar goed, het gaan ieder geval interessante en bijzondere tijden worden. Ik ben erg benieuwd hoe men zich daar op gaat inspelen. Conservatieve keuzes of progressief…
@audir8v10: Ik roep al langer dat we slechts in zijn 2e versnelling op de koppeling de snelweg over moeten jakkeren, net zo lang tot de benzineprijs zakt tot comfortabel niveau. Maar ja in mijn uppie is dat alleen maar zelfmoord hehe. Kan Autoblog geen meeting organiseren waarna we dat met zijn alle doen? Plaats het in de kranten en nodig de vakbonden uit en voilà, Nederland op slot.
@dutchcourage86: oef meer files? Nah, ik doe niet mee. Het binnenhof blijven besmeuren met menselijke of dierlijke uitwerpselen totdat de accijnzen worden gemaximeerd, ligt meer in lijn met mijn gedachten.
@audir8v10: ga je ze zelf ‘leggen’ dan ? ;-)
@Megakix: Nee dan vallen er doden en dat is niet de bedoeling ;-) Ik heb thuis een kat die dit tot kunst heeft verheven.
@audir8v10: hahaha, zoals in de film ‘dumb and dumber’: “do NOT..i repeat…do NOT go in there !!!”
60,7% van onze benzineprijs zijn accijnzen en BTW.
Bij diesel is dat 47,7%.
Toch ongelofelijk veel? Maarja de overheid moet toch terugverdienen op al die prius, bluemotion, c1/aygo/107 rijders die geen wegenbelasting betalen en geen bpm betaald hebben. (idiote regeling trouwens)

Zo ver voor de democratie, niemand in dit land wil dit behalve die paar idioten in Den Haag.
@RudyV: Omdat jij het er niet mee eens bent, wil dat nog niet zeggen dat het niet democratisch is. Als jouw mening de doorslag zou geven, of die van de meerderheid van Autoblog-reageerders, dan zou dat pas ondemocratisch zijn! De accijnzen en belastingen worden geheven door een regering die een meerderheid heeft in het parlement, gekozen door de Nederlandse bevolking. Dat is democratie ten top. Ben je het er niet mee eens, dan stem je de volgende keer op een partij die er anders over denkt (Nederland Mobiel?). Of je gaat überhaupt een keer stemmen als je dat de vorige keer niet hebt gedaan. Overigens moet het geld linksom of rechtsom binnenkomen. Is het niet via de melkkoe auto dan is het wel via de levensmiddelen of zoiets. Vind je ook dat niet goed en vind je dat we veel meer moeten bezuinigen, dan zou ik zeggen: stemmen!
@mattraket: klopt linksom of rechtsom zal er toch betaald moeten worden. Maar een gewijzigd buitenland en defensie politiek levert heeul veeul op. Brandstof accijns in 2010: +7,7 miljard euro opbrengst staatskas. Kwijtschelding lening Griekenland: -2,3 miljard euro, totale kosten JSF: -14,6 miljard euro. Waarom betalen wij nog accijns? Om Griekse overheidspensioenen en drama-straaljagers te kopen (die we dan weer euroverslindend gebruiken in Libië, Afghanistan en Irak).
@mattraket:
Stemmen is in mijn ogen altijd kiezen tussen een aantal “kwaden”. Er is nooit een partij waarbij het verkiezingsprogramma 100% aansluit bij je gedachtegang.
Ook stem je eens in de 4 jaar, en in de tussentijd verzinnen ze er weer allemaal dingen bij. Ik heb geen partij propaganda horen maken met “we schaffen accijns af”.

Stem je op Nederland Mobiel dan doe je dat puur voor de auto, ze krijgen hooguit een paar zetels (dus nog niks te zeggen) en dan de 100 andere dingen die in ons land spelen hebben ze geen verstand. Dus dat is ook geen optie.
@RudyV:

Groot gelijk, het is niet omdat je mag stemmen dat je vrij bent.
http://www.youtube.com/watch?v=uxRSkM8C8z4

Kijk maar eens, moest het je interesseren.
@mattraket:

En jij vind natuurlijk dat omdat iets democratisch is dat het daarom ook juist is?
Dus als morgen laat ik zeggen euhm, de Duitsers beslissen van de Joden te gaan uitmoorden en er is een meerderheid voor dan is dat goed volgens jou?

Of als je buren beslissen om van jouw huis (en nu hoop ik dat je een eigendom hebt en denkt als een eigenaar en niet als een huurder) een speeltuin te maken voor de kinderen in de straat.
Dan is dat democratisch besloten maar vind jij zoiets legitiem?

Als je op alles ja antwoord dan denk ik dat je een dwaas bent.
the-budel-guy via iPhone app
2 euro pl dit jaar nog. Denk het niet maar ik verwacht dat we op 1.80 pl komen.
waar is de tijd dat de prijzen van diesel schommelden rond 0.88X EUR? :d
@toon: Ja, zei het laatst nog, ik weet nog dat het 8 jaar geleden onder de 1.00€ was, nu is het gelijk met de benzine prijs, waarom zou je nu nog Diesel willen rijden, je betaalt en 2 x houderschapbelasting en dat verdien je Never nooit terug.(onder het mom van dat Diesel zo vies is…)
@The360box: Het gaat niet over dat diesel viezer is. Het gaat er dat je met diesel meer kilometers maakt als met een benzine auto. Daarom hebben ze de accijnen op diesel lager als op benzine, maar de houderschapsbelasting is duurder.
@flutterby: M.a.w., ze geven je een vinger en pakken je hele ARM!
Turkije: €1.90 tot €2.- per Liter
@fiatfan: echt he niet normaal daar in turkije
Plaatje klopt niet: benzineprijs is inderdaad hoog, maar onze portemonnees raken er niet door leeg.
@Jochempie: Hoe leger de tank hoe voller je portmonnee, als jij volgas naar mij komt vanavond kunnen we daarna stappen ;)
@Larick: Ja inderdaad, zo’n metertje ziet er niet verkeerd uit! En als je dan al ge geld opgedaan hebt met het stappen maakt het toch niet uit bij het tanken, onder nul gaat immers niet
en omdat we hier alleen in mueslie dingen rondrijden, verkoopt het tankstation minder waardoor de prijzen ook stijgen, ook vraag en aanbod verhaal.
@undifined1: Andersom: een krimpende vraag naar benzine zorgt voor prijsdalingen: de pomphouder moet z’n brandstof in de aanbieding doen om het kwijt te raken.
@Jochempie: kan wel zo zijn, maar als ej weinig verkoopt, omdat er weinig nodig is. zul je er meer voor moeten vragen om winst te maken.
Eind 2012 zitten we op €1,79/ltr..
Het artikel klopt niet erg heb ik het idee… Er wordt gespeculeerd dat de benzine prijzen in NL hoog gehouden en gemaakt worden doordat de olie prijs 100usd per vat is, terwijl er in de laatste regel duidelijk staat dat de Nederlandse staat 1,- per liter achteroverdrukt……

Dat is onze grootste kostenpost en die moet aangepakt worden in mijn ogen. Maar hoe doe je zoiets? Nl zal altijd blijven bukken ben ik bang

Maar goed, ik ben van een 1988 1.6 die 1:9 rijdt naar een 2000 1.2 16v gegaan die 1:16,5 doet!
@Archiebald: Er staat ook dat de belastingen op de brandstof procentueel meelopen met de olie prijs. Dat is juist het punt. Als voorbeeld word ook nog gegeven dat in sommige landen om ons heen de belastingen op brandstof vastgestelt zijn op een bedrag per liter en de olieprijzen hier dus geen effect meer op hebben. Ik denk dat dit het punt was. Resultaat is dat wij heel veel betalen in vergelijk tot de rest van de wereld.
De staat drukt een percentage achterover, geen absoluut bedrag. Zakt de olie- en dus de benzineprijs, dan zakt ook hun absolute opbrengst per liter verkochte brandstof.
Nederlanders zijn echt de sukkels van de wereld als je ziet wat wij allemaal pikken van onze regering, inclusief ondergetekende. Dat geroep van barricades e.d. gaat echt niet lukken. Het enige wat ik doe is met beleid mijn auto gebruiken. Ik woon toevallig maar 5km van mijn werk, dus ik fiets zoveel mogelijk. In 2011 8000km gereden, dus dat gaat de goede kant op. Mijn enige echte protest zou zijn om te emigreren, maar dat zie ik voorlopig ook niet gebeuren.
@midasracer: emigreren! Goed idee! Ik kan Syrië aanraden, of Afghanistan… Lekker weinig belasting jongen! Doei!
@Svenska_Aeroplan_AB: Volgens het lijstje eerder gepubliceert op dit Blog zou Venezuela of Negeria een beter optie zijn. ;)
@TSI-tje: Nigeria….daar kan je direkt naast een olieplas wonen, die Shell even heeft veroorzaakt en niet wil opruimen…kortom, goedkoper kan haast niet ;-)
@Megakix: Lijkt me heerlijk, met een rietje tanken…
Wel het eerste ‘bekkie’ uitspugen.. :P
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik zat meer aan Vancouver te denken eigenlijk. Net even de benzineprijzen gechecked, 127 can$ct per liter, is ongeveer 97 eurocent per liter. zoooo, dat is geld verdienen!
@midasracer: je noemt nou net het land dat één plekje boven Nederland staat op de lijst van meest welvarende landen. Maar scheelt niks! Als je het écht goed wil doen ga je naar Scandinavië, dat in de top 3. En ja, daar betalen ze.DE MEESTE belasting! Sterker nog, bij een recent.Zweeds onderzoek blijkt dat het merendeel méér belasting wil betalen!! Oftewel: als het maar goed besteed wordt, is er niks aan de hand…
@Svenska_Aeroplan_AB: Denemarken is volgens mij ook goede optie. Maar voor zover ik weet kun je in Canada sneller een goede baan vinden (of zelfs iets opstarten). Ik heb er een achteroom waar mijn broer vorig jaar een paar weken heeft gelogeerd. Vandaar dat ik iets meer weet over dat land en geloof me, in theorie misschien ongeveer hetzelfde niveau. Maar in de praktijk is het ontbreken van al die regelshit met ambtenaartjes een enorme verademing. In Nederland moet je bijna een vergunning hebben om te mogen ademhalen.
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat is het juist, als het maar goed besteedt word heb ik er ook geen problemen mee, maar het punt is in Nederland zitten van die rakkers die eerst zichzelf verrijken en dan pas aan jou denken, of sterker nog, die hele 2de kamer zit er echt niet voor jou!
@midasracer: hoge vaste lasten dus… :lol:
@Megakix: Nee, je betaalt bijna nergens belasting over. En de belastingschijven voor het salaris zijn ook een lachertje, 15% over de eerste 42000 Can$ met een max. van 29%. Daar komt dan nog een keer ongeveer 10% overheen voor de lokale overheden. Maar verder geen accijnzen op van alles van a tot z. Dat houdt het simpel en voorkomt een groot ambtenarenkliek. Hoe minder regels hoe minder ambtenaren dus hoe goedkoper. Over efficiency gesproken.
@midasracer: ik bedoel…de huidige vaste lasten van je auto…je rijdt er bijna niet mee, dus zijn je variabele lasten laag (weinig benzine), maar de vaste lasten hoog…
@Megakix: Ja, dat wel. MRB ook weer diefstal om de algemene kas te vullen. Als de opcenten een keer zouden verdwijnen ben ik al lang blij. Maar daarom staat een MRB vrije Landcruiser nog steeds om mijn lijstje. Kan ik een simpele verzekering nemen, geen last meer van afschrijving en MRB. Alleen benzine/diesel en onderhoud.
@midasracer: onverwoestbare bak, ik zeg ‘doen’!
Als dadelijk alle auto’s (bijna alle auto’s) elektrisch worden, wordt de vraag dus ook minder en is er 1’meer brandstof over voor de petrolheads en 2 zal de prijs omlaag gaan. Dit zou dan het enige voordeel van elektrische auto’s zijn.
@964rs: Even serieus hè, niemand maar dan ook niemand of niet heel Nederlands gaat elektrisch rijden, denk nou niet dat we binnen een week allemaal zo een ding hebben, hij legt gewoon te weinig Km af en zo zuinig is hij ook niet.
Ik was al van plan om te emigreren naar mijn studie en als ik dit soort dingen lees dan ben ik blij dat ik dat besluit heb genomen zeg. Ik zie sommigen wel dingen zeggen over protesteren maar helaas zullen de meeste Nederlanders er niet aan mee doen, zelfs niet als de prijzen stijgen tot 5 euro per liter. Dat weet de regering en daar maken ze flink gebruik van ook.
@house: hoera…ik steek nog een accijnsje (rokertje) op !!!
@house: Ah, je vreet nog even wat belastinggeld op maar als je zelf moet gaan bijdragen ben je weg?
@jelmer: Kortzichtige reactie van je, wie zegt dat ik nu geen belasting betaal? beetje nadenken eer je reageert zou jou goed doen.
Zodra ik klaar ben met studeren dan betaal ik elders mijn belastingen maar in ieder geval nooit meer hier in nederland:)
@house: waar ga je heen? Het Goede Doel maakt in 1982 al duidelijk dat er niet veel landen zijn waar het leven beter is dan in Nederland.
@mashell: France :) ik zeg niet dat het daar een paradijs is, het heeft natuurlijk zijn nadelen maar ook zijn voordelen.
Ik emigreer na mijn studie naar France omdat ik simpelweg van dat land hou. Als ik dan zie hoe ze bijvoorbeeld autorijdend Nederland keer op keer maar blijven uitmelken dan ben ik des te meer tevreden met mijn besluit.

De belastingen zijn dus niet mijn voornaamste redenen om te emigreren maar meer secundaire/tertiaire redenen.
Tot die tijd betaal ik net als de meeste inwoners van Nederland mijn belastingen.
Vertel mij wat, de regering is er alleen om je leeg te plukken, dieven. Wij laten over ons heen lopen wat betreft alles, pensioen, accijnzen, belastingen. Heb er geen goed woord voor over hier in Nl.
@The360box: Ben je echt zo dom of doe je alleen alsof ?
Tuurlijk zolang jij je zakgeld krijgt is het goed maar, in de echte wereld ligt het net even anders.
Kijk nou eens even in de lijst met brandstof prijzen valt het je dan echt niet op dat er een verband is tussen welvaart en benzine prijs ?
Ik tank liever voor 2 euro de liter met de wetenschap dat als ik een beroerte krijg alles geregeld is (verzorgingsstaat heet zoiets).
Tuurlijk is het zo dat al die subsidies ontwikkelingshulp en “Politiemissies” weg gegooid geld is maar , als dat het is waar maken we ons dan druk om ?
Ik red me wel al word het 3 euro de liter het is zonde geld maar je doet er niks aan !
@luuktb: Canada 0,97 euro per liter. Goh wat hebben ze het daar slecht. In 2010 al weer 120000 man weg uit Nederland waarvan 80000 autochtone Nederlanders. En dat zijn over het algemeen hoog opgeleiden die het zat zijn.
@midasracer: Oh ik had de CBS stats niet goed geinterpreteerd, emigratie van 80000 Europeanen waarvan 40000 Nederlanders. Valt weer mee.
@midasracer: Wat ik probeer te zeggen is , het gras lijkt ergens anders altijd groener maar we vergeten hoe goed we het hebben.
Tuurlijk we betalen gigantisch veel belasting maar , We krijgen er ook een hoop voor terug.
Ik denk dat er veel te besparen valt op nutteloze projecten zoals kunst en cultuur en nog maar niet te spreken over straatcoaches en jongerencentra voor van die klote paupers .

En dat het belangrijk is om een stabiele prijs te hanteren ,dus als de olie goedkoper is de overheid overhoud en met dit geld kunnen compenseren als de olieprijs stijgt.
@luuktb: Wat ben jij een oen, de regering weet gewoon dat wij Benzine nodig hebben dus wat doen zij, accijnzen heffen, de boeven. Kijk naar alles, alles hier wordt uitgeknepen en maar weer meer betalen. Op benzine is dit gewoon associaal. Ik weet wel waar ik heen wil.
@The360box: heerlijk simpel geredeneerd! Ga zo door jongen, je komt er wel… NOT!
@Svenska_Aeroplan_AB: haha ik dacht het, jij zegt het :p
@Svenska_Aeroplan_AB: OK betaal jij je dan maar plat aan accijnzen, ik zit er echt niet mee, echt niet.
@The360box: ja hoor, doe ik graag. Alleen aan jou te zien gaat er nog lang niet genoeg naar onderwijs…
@Svenska_Aeroplan_AB: HAHAHAHA ! Ik ben bang als je dit moet redden dat de totale begroting er aan opgaat.
@midasracer: De helft van alle migrerende Europeanen is Nederlander. Dat vind ik persoonlijk erg veel als je bekijkt hoeveel (in verhouding) mensen er in Nederland wonen.
@ErikkNL: Ha nee, zo bedoelt het CBS het niet. In 2010 (laatste cijfers van CBS) emigreerden 120 duizend mensen uit Nederland. Hiervan was 1/3e autochtoon Nederlander, 1/3e van oorsprong Europeaan (bijv een Pool) en de andere 1/3e bijv. Marokkaan of Aziaat. Maar goed 40 duizend Nederlanders is wel een stad vol. En dat waren mensen die wellicht hier goed werk hadden kunnen doen.
@midasracer: Ah oke duidelijk ik dacht dat je gelijk de stats van heel Europa erbij pakte ter vergelijking :P
Demonstreren? Hebben we geen tijd voor, we moeten allemaal werken. Bovendien, iedere keer een paar cent d’r op gooien is makkelijk, gaan ze er plots 30 cent opgooien dan zal ’t volk zeker wel de straat op gaan. Maar goed, ik heb besloten mij hier zo min mogelijk aan te irriteren en tijd aan te spenderen want wat doe je eraan.. Algemeen bekend dat des te harder je werkt des te meer je aan de staat ‘geeft’. En nu op naar het UWV.
@kaasboerin: helemaal ‘amen’ met je betoog.
@kaasboerin:
Flauwekul.
Geen tijd? Werk jij zeven dagen per week, twaalf uur per dag? Ja, soms moet je moeite doen voor iets.
Des te harder je werkt, des te meer je de staat geeft? De hoogste inkomens in Nederland betalen procentueel minder (!) belasting dan de middeninkomens. Lees ‘profijt van de overheid’ van het SCP maar eens. Dat de middeninkomens het haasje zijn is natuurlijk wel belachelijk.
@jelmer: Pff, moet ik weer een discussie voeren met een linkse ambtenaar genaamd Elmert.. Niet dus. Hier heb je de belastingtarieven, entertainer.. Inkomsten tarief tot 65 jaar:
€ 0- € 18.218 33,45%
€ 18.218 – € 32.738 41,95%
€ 32.738 – € 54.367 42%
€ 54.367 of meer 52%
.. Wat concluderen wij hieruit? Des te harder je werkt, des te meer je betaald.. Simpel as that? Bovendien, des te harder je werkt, des te minder je van dat geld terugziet. Het is logisch dat er minder ‘veelverdieners’ in zijn totaliteit zijn in NL, dan nóg betalen zij het meest, of heb jij soms een kronkel in je hoofd zitten?
@kaasboerin: Lees dat rapport nu maar, er zijn veel aftrekposten en voorzieningen die dit enorm heftig corrigeren. Overigens is het niet zo dat hard werken veel verdienen is en omgekeerd. Een bekende van me werkt zich kapot als ZZP’er met weinig inkomsten, een andere haalt enorm veel binnen als investeerder maar doet minder per week. Tot slot ben ik geen ambtenaar.
@jelmer:

Hard werk moet niet synoniem zijn met veel verdienen, da’s gewoon belachelijk.
Veel opbrengen voor de samenleving/nuttig zijn zou synoniem moeten zijn voor veel verdienen. Als je maar 1 iemand hebt die een kraan kan bouwen dan is die veel meer waard dan 1000en die allemaal zakken beton naar boven kunnen sleuren.
En dat zou het ook zijn moest er geen belachelijke wetgeving zijn vol met achterpoortjes en binnenzakken. Reguleringen die je moet omzeilen en mensen (lees ambtenaren en politici) die je moet omkopen. Want zo werkt het vandaag de dag wel.
En als jij de belastingen gaat verhogen en nog meer reguleringen gaat invoeren gaat het alleen nog maar voordeliger worden van die te omzeilen en die naar willekeur te laten toepassen op je concurrenten.

Ben jij nu helemaal blind geworden?
@kaasboerin: heerlijk die kortzichtige mensen! Vermaak me kostelijk! Hahahaha!
Waarom starten we met niet een Facebookpage om te beginnen met een verzet, daarna kan er als er genoeg volgers zijn gekozen worden voor demonstraties etc? Kijk als er zoveel mensen zich willen verzetten maar dat word alleen maar hier op het forum geroepen of thuis bij de verjaardag, dan schieten we niets op! Je zou kunnen zeggen dat het een kleine vergelijking heeft met de occupy’ers maar dit zal meer mensen aanspreken aangezien je hierbij niet word geassocieerd met ‘hippies’.

Aangezien ik mezelf krom werk om met de auto naar het station te kunnen om naar school te gaan ben ik dus erg in voor zoiets. Ik MOET met de auto naar het station omdat ik met behulp van mijn OV niet op tijd op het station kan komen omdat de connecties gewoonweg kut zijn. Ik zit regelmatig met een dichtgeknepen kringspier in de wagen als ik net in mijn portemonnee heb gekeken :’)

Who’s in?!
@carlo1992: jaaaa….een soort van ‘Facebook-Lente’ ;-)
@Sir_Smokalot: 3x ‘ook’ in 1e zin 3e alinea…zucht..
@Megakix: Heb er even 1 uit geschrapt, thanks.
Roep het al jaren…en dus nu nog één keer:

Olieprijs is niet zozeer gekoppeld aan valuta of ‘schaarste’, alswel aan vraag-aanbod (goed gezien @Sir). Er is méér dan voldoende olie op de wereld, ook al doet ‘men’ je anders geloven (zie jaarverslagen oliemaatschappijen).
Zolang de prijs van brandstof in de zelfproducerende olielanden gigantisch laag is, is het dus een ‘spelletje’…helaas snapt niet iedereen dat gegeven. Maar een beetje huiswerk zoals @Sir nu gedaan heeft zou menig AB’er sieren.
@Megakix: ‘vraaf-aanbod’ moet zijn ‘speculanten rond vraag-aanbod’.
Het is gewoon te gek, wanneer gaat die prijs is een keer omlaag, alles word duurder!
Gezien ik er nooit in geloofd heb dat autorijden ook maar iets goedkoper zal worden.. komt het bericht minder hard aan ;-p. De accijnzen zijn belachelijk hoog maar dat is nog niet het probleem. De bizar hoge motorrijtuigenbelasting door middel van provinciale opcenten is in mijn ogen echt diefstal. Nederland is gewoon geen auto vriendelijk land. En dat zal het ook nooit worden.
@Vreddy_B: Zolang wij allemaal massaal blijven (moeten) rijden is er een kleine kans dat de prijs omlaag gaat inderdaad.. Een auto is tegenwoordig bijna geen luxe-middel meer, maar een levensbehoefte. Dus cashen maar voor de overheid.
@Vreddy_B: Het is gewoon een simpele manier om snel geld binnen te harken, we hebben allemaal een auto, betalen belasting, benzine noem maar op. Ik ben helemaal zat met deze regering.
@The360box: ja, en omdat we zoveel betalen wonen we in een van de meest welvarende landen ter wereld. En heb jij een Xbox, terwijl ze in andere landen niet eens te eten hebben! Ow ow, wat hebben we het slecht… Kneus.
Beste mensen,
Nederland is een parlementaire democratie. Als je het niet eens bent met het beleid; voer actie of richt een politieke partij op.
‘De regering’ wordt er niet beter van als de accijnzen hoog zijn. Wel heeft de overheid meer geld, waardoor je gratis tot bijna gratis naar school kunt (tot aan het hoger onderwijs, dan wordt er een geringe bijdrage gevraagd) en er (tegen sterk gereduceerd tarief) thuiszorg voor je ouders komt mocht dat nodig zijn. De meeste mensen begrijpen dat dit op een manier betaald moet worden, accijnzen zijn hier een manier voor.
Nederland is een van de rijkste en meest welvarende landen ter wereld, dit is deels te danken aan de sturende rol van de overheid.
Kom toch uit die slachtofferrol.
Nu hoef je het niet met alles eens te zijn natuurlijk.
Zo hebben de 10% rijkste Nederlanders 56,7% van al het vermogen. Deze kunnen prima wat meer belasting betalen, en mensen met 32.000 bruto wat minder. Dus stem en ben ik actief voor een partij die dat soort ideeen wat dichterbij brengt.
Maar daar moet je wel wat voor doen, het gaat niet vanzelf en tot die tijd is Nederland geen Iran.
Een fijne dag allemaal!
@jelmer: …net van school en z’n eerste baantje. Feitjes die de meeste AB’ers natuurlijk allang weten. Maar jij ziet ‘nederland’ en alle anderen ‘een europese samenhang die er niet is. Kijk eens over de grens, verdiep je in die politieke beslissingen…en kraam daarna even geen feitjes meer uit.
@Megakix: Ah, een ad hominem. Ik moet over de grens kijken en met verdiepen. Maar waarin en wat er niet klopt aan wat ik zeg, dat blijft vaag…
@Megakix: En waarschijnlijk ambtenaar. Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.
@jelmer: “… Zo hebben de 10% rijkste Nederlanders 56,7% van al het vermogen. Deze kunnen prima wat meer belasting betalen…” Dikke kronkel in je hoofd, dat kan ik hieruit concluderen. Hoezo moeten zij meer belasting betalen? Ken jij hier arme mensen? Voor zover ik ’t weet wordt dat ‘overschot’ aan gigabedragen aan belastinggeld weggesmeten naar een primitieve land van ambtenarij genaamd Griekenland. Betaal jij maar is belasting om die 52% van de ‘rijkste NLers’ te compenseren.
@kaasboerin: Tot nu toe heeft de Nederlandse overheid zeven miljard verdiend aan Griekenland, maar dat zal binnenkort wel veranderen. Lees de begroting eens, veel belastinggeld gaat bijvoorbeeld naar de zorg. Tot slot: ik zei dat de middeninkomens minder belasting moeten gaan betalen, wat dat met arme mensen te maken heeft is me een raadsel.
@jelmer: Want mensen die meer verdienen moeten maar meer betalen. Lekker makkelijk. Altijd maar de rijken voor alles op laten draaien en ondertussen er lekker tegen protesteren. Want alle grote bedrijven en grootverdieners zijn crimineel en dragen totaal niet toe aan de welvaart van Nederland. Echt zo’n Ambtenaren houding. Ik snap dat 22uur werken per week erg zwaar is, zeker als je daarvan ook nog 16uur pauze hebt. En dat je daardoor op je 40ste een burn out krijgt vanwege werkdruk begrijp ik ook. Maar wie betaald de kosten voor de burn out? Juist de belasting betaler. En wie betaald het meeste belasting? Juist de grootverdieners. En vergeet niet dat deze mensen al op meer dingen geheven worden dan andere Nederlanders. Maar goed dat is de mentaliteit hier. Zodra je het beter hebt als een ander ben je crimineel.
@E34M5Touring: Nergens, nergens zeg ik dat mensen met veel geld crimineel zijn. Wel vind ik dat ze meer belasting moeten betalen. Reageer daar dan op.
Overigens ben ik geen ambtenaar.
@jelmer: http://www.youtube.com/watch?v=XT75c5SoaDc
@kaasboerin: “Vind ik leuk” – klik
@kaasboerin: haha, yep, dat positivisme wordt nog aan brugklassers verkocht, of via goeroe’s aan klapveemanagers in veehallen…Totdat je zelf je geld moet verdienen, je gezin moet onderhouden, een autootje op de weg moet houden, de kinders moet voeden etc..etc..En pas dan, alleen dán, ga je merken dat je ‘ergens’ diepgenaaid wordt. En dan nog niet eens ‘lekker’…
@Megakix: Yep, het is denk ik een combinatie van schapengedrag en een tekort aan kennis/ervaring. Men moet eens wat reëler worden in plaats van te roepen wat de rest roept. Hetzelfde met goede doelen; als je de loterij wint staan ze gelijk met camera’s voor je deur of je even de helft aan een goed doel geeft, anders ben je een klerelijer. Maar zelf.. Ik weet zeker dat degene die ’t hardste schreeuwen zelf geen reet geven aan ’n ander. Het is altijd makkelijk om te roepen dat de ‘rijken’ maar alles moeten betalen, want je weet dat de meerderheid dan altijd achter je staat. Je wordt vies aangekeken als je in NL in een dure auto rondrijdt, sommige extremere mensen steken hem dan zelfs in de fik, omder het mom van ‘slecht voor ’t milieu’. Ken zelf ook zat studenten die altijd maar denken dat alles wel goed komt, en dat zij later ook ooit wel een dikke BMW o.i.d. rijden. Sterker nog, sommige vinden diep in hun hart dat ik voor ’t bier moet betalen omdat ik werk en zij niet… LOL. Totdat ze werken, dan weten ze pas wat het verschil tussen Bruto en Netto is, en hoe sloom dat bedragje op hun spaarrekening groeit.
@kaasboerin: hahaha! Positivisme heb je of heb je niet. En je moet het wel zelf afdwingen in een welvarend land als Nederland he. Komt niet vanzelf! Ik haat schapen, heb kennis en ervaring. Ik reis veel, zou je ook eens moeten doen. Dan zie je hoe schofterig goed we het hier hebben… ALS je maar.meedoet en je kansen pakt! En kansen krijgt iedereen in Nederland!
@Megakix: nou, ik hoor bij die laatste groep, maar ben niet zo’n azijnpisser hoor! Ik werk hard, en heb het meer dan goed! Dussss, wat doe jij verkeerd dan? Misschien dat je teveel zeurt en te weinigdoet?
@Svenska_Aeroplan_AB: nah…baal gewoon van het weer hier in Nederland ;-)
@jelmer: Waarom moeten rijken dan meer belasting betalen? Omdat ze meer te besteden hebben? Ik werk keihard, 6 dagen in de week. Ik betaal een sloot belasting en zou dus NOG meer moeten gaan betalen zodat mensen die lekker een paar uurtjes werken in de week het beter hebben. Slaat toch nergens op! Als je het beter wilt moet je er voor werken. Ik kan er ook voor kiezen om lekker een beetje aan te kloten met als gevolg dat ik minder geld heb. Jammer maar zo werkt het.
@E34M5Touring: Ik heb geen idee wat je verdient, natuurlijk. Dat hoef je hier ook niet neer te plempen, maar maakt reageren wel wat lastiger. Dan maar in het algemeen:
Even uitgaande van een paar groepen (die natuurlijk alleen op papier bestaan met alle variaties die er zijn, maar anders wordt dit een enorm lange tekst).
Lagere inkomens (onder 23.000): Minimumloon verlagen in combinatie met helemaal niet meer bijdragen aan premies, belastingen e.d. Meer besteedbaar inkomen voor de groep in combinatie met een betere ‘concurentiepostitie’ van Nederland.
Lager tot modaal (23.000-28.000): Inkomensbelastingen enigzins verlagen, met een procent of vier.
Modaal (28.000-38.000): Procent of twee verlaging.
Bovenmodaal (38.000-100.000): zelfde houden.
Hoger (100.000 en hoger): Belastingverhoging door toptarief en beperking van hypotheekrenteaftrek.

Dit zou ik een meer faire verdeling vinden, omdat het de concurentiepositie van Nederland vergroot en het de zwaar belaste middeninkomens enigzins ontlast. De hogere inkomens zou ik hiervoor laten betalen, omdat deze dit makkelijk kunnen betalen, de afgelopen twintig jaar enorm in inkomen zijn gestegen (in tegenstelling tot de andere groepen, deze zijn er op achteruit gegaan of gelijk gebleven) én de inkomensverschillen te groot worden wat de sociale cohesie bedreigt.
@jelmer: Owja: door een flink lager minimumloon verwacht ik dat er aardig bespaart kan worden op uitkeringen. Nu moet iemand min of meer 20.000 + alle premies ‘produceren’ om rendabel te zijn, dat bedrag daalt dan flink.
@kaasboerin: Of dit juist een goedkope oplossing was of toch duur weet ik niet, maar een slecht signaal en een beroerd moreel symbool.
@jelmer: jij vergist je in de grootheden rondom verdienmodellen…slechts 1% van Nederland verdient / krijgt meer dan €100K per jaar bruto. Die kunnen de 99% x belastingverlaging van lagere inkomens nooit compenseren. Dit is een voorbeeld. Overigens zijn er zogeheten ‘wijze’ mannen diverse malen met ‘jouw voorkeuren’ bezig geweest, waarvan (persoonlijk) Stevens het bij het rechte einde had / zou hebben gehad. Maar die commissie kwam er niet lekker doorheen in de 2e kamer, te rigoureus etc. Dus kreeg je klojo’s voor hetzelfde geld (Vermeend p.e.).
De zorg die jij aanbrengt als ‘fantastisch’, is slechts ‘fantastisch’ waar het om chirurgen en managers gaat. Niet om de dames aan het bed, waarvan er op elke afdeling in héél Nederland stelselmatig te weinig van zijn. Deze dames verdienen max € 15,- per uur bruto. Gezondheidszorg is in Engeland (bij Koninklijk Belsluit) volledig GRATIS. En toch betalen ze èn minder belasting (zeker ook over auto’s). Alleen de tandarts is daar zeer zuur geregeld. In Nederland schort het simpelweg aan daadkracht in herverdeling.
@Megakix: Zo veel belasting betalen de laagste inkomens nu ook niet, het zit ‘m meer in de sociale premies als je daar verschil wil maken.
De paar procent bij andere groepen zijn wel heftig, inderdaad. Overigens denk ik dat een beperking van de hypotheekrenteaftrek en belastingverhoging voor de rijksten ondanks de kleine aantallen aardig wat oplevert. Dertig procent van de hypotheekrenteaftrek gaat naar de tien procent rijksten. Dat is ongeveer drie miljard. Ik wou eerst een nog veel uitgebreider stuk schrijven, maar deels ben ik wel voor extra bezuinigingen. Daarbij denk ik aan defensie (krijgt niet langer de taak om de landsgrenzen te verdedigen, dat kan dan niet anders) en een complete verandering van ontwikkelingssamenwerking (bedragen verkleinen en niet langer elk jaar uitgeven, maar opsparen in een investeringsfonds en dit laten uitvoeren door een investeerder die nu al geld belegt in Afrika met een ROI van een procent of vijf en minimumeisen voor gecreerde banen). Maar ik zal het nog eens narekenen.
Helaas kan ik het rapport van de commissie Stevens niet online vinden, tips waar het te downloaden is zijn welkom. Engeland & de zorg zal ik ook nog eens bekijken, bedankt! Dat verpleegers in Nederland slecht af zijn ben ik overigens met je eens. Agenten, schoonmakers en andere belangrijke beroepen zijn ook al veel te slecht af.
@jelmer: oh..en je roept iets over concurrentiepositie…die hebben wij al helemaal niet, aangezien we geen producerend land zijn, maar slechts een doorvoer-/dienstenland. En jouw regeling zorgt ervoor, dat (ongekend) talent hier – bij hogere belastingen – al helemaal niet meer willen komen. 2/3 van al onze handel is intrahandel met Duitsland…die overigens WEL produceren. En zonder productie is er geen sprake van ‘toegevoegde waarde’, although onze overheid dat middels de BTW wel meent te mogen stellen….grinnik.
@Megakix: Goed punt! een van de redenen waarom mijn Het bedrijf waar mijn vader werkzaam is het hoofdkantoor in Zwitserland heeft gevestigd destijds. Zij gaven een enorm belastingvoordeel de eerste 25(!!!) jaar waardoor het opstarten vele malen goedkoper was dan hier in Nederland. En @Jelmer: wij gaan het hier nooit over eens worden vrees ik.
Ik blijf erbij, het komt gewoon neer op shoveling somebody else his shit. En daar weiger ik (nog meer) voor te betalen.
@E34M5Touring: Tsjah, als we het daarover oneens zijn dat komen we ook niet uit de verdeling :)
Gelukkig houden we beiden van (een) BMW(‘s), dat is op zich een mooie overeenkomst op deze site.
@jelmer: Inderdaad. Liefhebberij gaat voor aan politieke voorkeur. ;)
@E34M5Touring: jongen, da’s niet zo slim van je vader… Kan ff niet linken maar google eens ‘nederland vestigingsland’… Nederland is al jaaaaren het goedkoopste vestigingsland van Europa!! En een van de besten qua infrastructuur, beschikbaarheid goed personeel etc. Waarom denk je dat enorm veel grote bedrijven hun HQ in Nederland hebben??? Dus praat geen poep…
@Svenska_Aeroplan_AB: Ze hebben dat ook niet uitgezocht hoor was gewoon een wilde gok van hen. Tijdens het zoeken naar een Europe main office is er gekeken naar Lausanne en Amsterdam. De reden dat ze voor Lausanne zijn gegaan is de betere voorwaarden en belastingklimaat.
@E34M5Touring: kan voor een bepaald bedrijf natuurlijk wel, maar voor de overgrote meerderheid van de bedrijven is NL dus het beste vestigingsland! Dus ga dan niet om één voorbeeld zeggen dat het zo slecht is in Nederland…
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik zeg nergens dat het slecht is in Nederland. Wat ik stom vind is dat altijd maar de rijken moeten bloeden. Ik weet heus wel dat wij het erg goed hebben hier en dat daar geld voor nodig is. Maar waar het vandaan komt en hoe het besteed wordt vind ik niet terecht.
@Svenska_Aeroplan_AB: En het is gewoon bekend dat de talent pool hier steeds kleiner wordt vanwege bepaalde belastingmaatregelen.
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat ligt puur aan het belastingsstelsel.. Dat brengt ook vele soorten tenten hier naartoe waar niemand wat mee te maken wilt hebben, als je begrijpt wat ik bedoel.. :)
@jelmer:

http://www.youtube.com/watch?v=Wi-D24oCa10

Dan moet ik niet de moeite doen van te typen.
@E34M5Touring: lees eens een krant… De rijkere Nederlanders betalen graag belasting, sterker nog. Er is zelfs.een petitie van een groep ondernemers geweest om het noodfonds extra te spekken, en ze wilden zelf wel meebetalen!! Graag zelfs, liefst aan Griekenland! Waarom? We verdienen per jaar zo’n 19 miljard aan handel met dat land. Als de economie daar klapt wordt dat gehalveerd… Ieder jaar! Dus die eenmalige 7 miljard is niks. ZIJ zien dat in, nu JIJ nog…
@Svenska_Aeroplan_AB: Haha, niet waar joh.. Ik wil niet opscheppen maar ik ken wel wat ‘rijkere’ (he, wat een vies woord begint ’t te worden zeg… :D ) mensen, en GEEN van die vind ’t prettig om aan ’t einde van ’t jaar meer dan de helft af te tikken aan de belasting. Maar ik weet al wat jij bedoelt.. Herriner me een dergelijke show/programma dat zij (de ‘rijken’) daadwerkelijk met hun eigen ogen zien wat er met hun geld gedaan wordt, en er fysiek bij zijn.. Dat is héééél wat anders dan dat ’t digitaal van je salaris ‘afgehaald’ wordt.. Dat is het grote verschil.
@kaasboerin: nee, dat bedoel ik niet. Kijk, niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar de meerderheid ziet er zeker de noodzaak van in. Dit ging echt over een bijdrage van de ondernemers aan het noodfonds.
@Svenska_Aeroplan_AB:


Een vrijwillige bijdrage welliswaar, geen gedwongen belastingen maar solidariteit!
@kaasboerin: klopt…Svenska schrijft wel lief, maar het is ‘puur eigenbelang’ van een zeer select groepje ondernemers (geweest). Staat nobel, maar is hetzelfde als ‘geld geven aan de staatsloterij’; wie weet levert het juist méér op ;-)
@Svenska_Aeroplan_AB: Dan praat je over een hogere bijdrage leveren, geen stelselmatige verhoging van de belasting.
Toch wel mooi, in die wat rij jij topic kwam duidelijk naar voren dat de gemiddelde bezoeker het hier niet al te breed heeft of nog bij pappa en mamma woont.

En ik vind het altijd opvallend dat mensen die van alles tekort komen hiervan de overheid de schuld geven.

Dit vaak in een context als “Ja wat ze daar allemaal in den Haag doen snap ik helemaal niks van! Belachelijk!”

Grappig hoor :)
duur blijven? als ze gewoon de tax eraf halen in nl is het niet duur meer. ik haal 45L ron 98 voor ongeveer 15 euro… benzine hoeft niet duur te zijn. de nederlandse overheid maakt het duur
Steel niet, de overheid dult geen concurentie…
zou het ook zo zijn, dat toeristen denken, nou.. naar Nederland ga ik niet.. daar betaal ik me scheel aan benzine.. zou het? dan is het nog best dom.. toerisme mislopen..

misschien wat ver gezocht.. :lol:
@dennisr: jappen hebben gewoon de Zaanse Schans nagebouwd…en zoveel andere ‘wereldwonderen’…who gives a fuck denken die ;-)
@Megakix: Ja! Las er laatst over, was echt verbaasd erover: http://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_ten_Bosch_(Japan)
@dennisr: Dat denk ik wel :P , ik kijk zeker op vakantie niet naar de benzine prijs tanken moet je toch !
En als je het je wel wat uit maakt huur je toch een zuinige auto ipv een 6 cilinder.
@luuktb: Lol huren, alsof dat zo goedkoop is tegenwoordig!
@The360box: Wat wil je dan fietsen ? , of ga je met de sleurhut naar spanje
@luuktb: ja het is ook lichtelijk vergezocht.. maar het geld natuurlijk niet alleen voor de benzine, alles word hier duurder.. en benzine is toch wel het toppunt, als je het gaat vergelijken tenminste..

ik denk toch dat al die prijsverhogingen wel toerisme tegenhoud.. waarom naar Nederland gaan als het bij de Duitse buren veel goedkoper is..
@dennisr: Maar het is niet veel goedkoper bij de duitsers ,ik woon 15min van de grens verwijderd voor mij is het al niet meer de moeite waard daar te tanken(ivm met de tijd).
En de toeristen die om een paar euro zeuren brengen toch relatief weinig geld op zou ik zeggen.
@dennisr: En het prijs verschil in levensmiddelen restaurants etc is ook te verwaarlozen. Ik vind het allemaal nog wel meevallen , goedkoop is het hier niet maar ik denk dat @norge het wat slechter heeft getroffen!
@luuktb: levensmiddelen vind ik juist een belachelijk verschil in zitten, simpel voorbeeld.. wij gaan eens in de zoveel tijd naar Duitsland om drank te halen zoals vele Hollanders :P dit keer was het vlak voor kerst en we wouden dus een kalkoen.. eerst bij Albert Hein gekeken.. 8 nogwat de kilo, wij naar Duitsland.. 3 nogwat de kilo.. is toch wel een belachelijk verschil.. en drank is daar behoorlijk goedkoper.. eigenlijk alle levensmiddelen volgens mij wel..

de Famila in Leer, aanrader :P (als je in groningen/friesland woont tenminste :P )
@dennisr: Ja ik moet je gelijk geven wat betreft drank, Ja en jou kalkoen kost bij Ah 8 euro en dan ga je (waarschijnlijk) naar een Duitse discounter en , niet elk stuk vlees is het zelfde daar zit ook kwaliteit verschil tussen .
En helaas ik woon in Duiven (Gelderland) :p
@luuktb: 8 euro per kilo he! hele kalkoen was bij de AH dus 42 euro en in Duitsland nog geen 20 geloof ik, maar idd kwaliteit vlees zou kunnen.. grappige is dat er van de AH kalkoen mensen ziek zijn geworden.. bleken niet helemaal goed meer :lol: en een discounter is het niet.. het is wel een gigantische winkel dus vandaar ook wat goedkoper denk ik, het is niet officieel een groot handel maar vergelijkbaar..

als je hier naar de Aldi gaat is het natuurlijk even duur als wanneer je daar naar de Aldi gaat..
@luuktb:Slechter ,nee hoor .Ja alles is hier duurder maar de lonen liggen ook erg hoog dus…
@dennisr: Laatst een gesprek over het OV hier, hoe kut het voor buitenlanders is en hoe duur. Als toerist moet je dan een 1-uurs kaartje kopen voor dacht ik €2,nog wat, en met bijv. 4 mensen ben je best duur uit, dan nog inchecken en oja, niet vergeten, uit checken hè! Gaan ze weer terug na een ingewikkelde vakantie en zeggen tegen familie & vrieden, ‘Nou, Nederland wat een kut OV hebben die, ik zou er maar niet naar toe gaan.’ M.a.w. Op deze manier van alles duurder maken werkt op een gegeven moment in je nadeel.
@The360box: ja aan de ene kant is het wel lekker makkelijk natuurlijk voor buitenlanders, ze betalen contant en hoeven zich verder nergens druk om te maken.. dat in en uit klokken geld voor hun niet.. maar duur is het idd wel.. hier is het geloof ik 4 euro en dat is een rit van 15 km..

ik hoop dat ze er snel achter komen dat het nadelen heeft..
@dennisr: Vrij logisch dat iedere provincie aan die nieuwe chipkaart wil want nu maken ze in tijden weer ‘winst’! Hoeveel denk je wel niet dat ze verdienen met mensen die niet uitchecken en niet bellen?
@The360box: denk dat ze daar absurd veel aan verdienen, zullen ze daarom wel gedaan hebben :lol:
@The360box: Ze maken geen “Winst” op die kaart van jou , weet je wel niet wat dat ding gekost heeft ?
Tuurlijk ze verdienen gedeelte terug maar, kosten dekkend is het absoluut niet!
En onze overheid “winst” maken ? , de staat schuld stijgt met 810 euro per seconde ! niet wat je noemt winstgevend vind je wel ?
Volgens mij heb je niet echt een idee waar je het over hebt of wel soms ?
@The360box: Misschien wel aardig om eens te bekijken http://www.destaatsschuldmeter.nl/ denk dat veel mensen moeten vergeten uit te klokken voor deze meter terug draait ! :p
@luuktb: Als staat heb je gewoon altijd schuld ‘nodig’. Jij denkt zeker dat je schuldenvrij kan zijn, dat gaat niet, dat zal nooit gebeuren ook. De regering zoekt altijd bronnen om geld van mensen af te troggelen maar ga mij niet vertellen dat je blij bent dat je belasting betaalt. Ik tenminste niet.
@The360box: Ik zeg toch ook niet dat de overheid de staatsschuld moet reduceren tot 0 ? Maar jij zegt dat ze veel winst maken met de ov chip kaart wat onzin is !
Belasting betalen is voor niemand leuk maar het hoort er nou eenmaal bij daar doe je weinig aan.
Nou kun je ook zonder werk gaan zitten in de bijstand a 720 euro per maand daar word je ook niet beter van !
@luuktb: Dat ben ik ook niet van plan ook, belasing betalen ok, maar niet op dingen die zo makkelijk zijn, ‘och, we hebben wat meer geld nodig hoor, dan maar de benzine en accijnzen verhogen met een paar cent’. Dat noem ik diefstal. Even serieus hè, er zit toch al belasting op benzine dus waarom nóg meer heffen, hufters.
@The360box: Hoe kan je nou zo simpel denken,hoe denk je dat allemaal te kunnen compenseren ?
Als je het mij zou het ook anders moeten maar er is geen weg meer terug , althans niet zomaar je kan niet eventjes de prijs naar een euro zetten.
tuurlijk we willen allemaal USA prijzen maar het moet ergens vandaan komen , als ze het niet via benzine krijgen dan moet het wel ergens anders vandaan komen.
@luuktb: Waar het om gaat is dat benzine zo een simpele en zielige manier van geld pakken is klaar, daar kan je lang of kort over discusiëren. En wat mij betreft ben ik klaar.
@The360box: Wees blij dat die toerist geen taxi in amsterdam heeft genomen hahaa
Kan er iemand eens een lijstje zoeken/maken over de verhouding loon/brandstofprijs in verschillende landen?
Dan gaan we eindelijk eens zien dat het hier nu ook niet zo slecht is.
Al die azijnpissers hier…
Geen geld in de staatskas is geen sociale zekerheid, geen pensioen, geen infrastructuur,…
Maar ze mogen wel eens andere belastingen heffen, niet alleen op auto’s.
@vale46: Precies ! +1
@vale46:
Me is in deze geen azijn urineerder
Want me verdient goed aan de olie als klein radertje in het gehele brandstof proces.

Me is er echter -als kritisch peronage- er wel van overtuigd dat het alternatief (het zij in de vorm van waterstof of iets anders) al jaren lang op de plank ligt bij iemand.
Dit is echter geen complot denken maar anders denken.
Wat als we geen olie meer zouden hoeven gebruiken.
Dan dondert het gehele economische systeem wereldwijd in elkaar.
Voor de komende decennia.

Als er in de VS slechte hypotheken worden afgesloten, waarop men later zijn onderpand terug wil, valt ons hele fragiele systeem zo’n beetje in elkaar en lopen de dikke Wallstreet jongens als kippen zonder kop door elkaar heen.
Hoe vreemd het ook moge klinken : Olie brengt stabiliteit.
Dat het oliegeld niet altijd op de juiste plaats terecht komt, zo is de mensheid.
Daarnaast heeft olie er voor gezorgd dat we enorm mobiel zijn geworden, afstanden bestaan niet meer.
Over 24 kun je in Sydney een biertje drinken, iets dat ooit 2 maanden kostte per schip.
En voor alles in dit leven betaal je een prijs simpel.
@desjonnies: Lol, dit klopt zo erg dat ’t pijn doet.. Als Libië geen olie had wisten we geeneens het bestaan af van ’t land, zo kan ik nog wel 400 voorbeelden noemen. Olie = (übersuperduper)macht. Wat nou goud..
@desjonnies: Ik volg je theorie, en ik ben het er grotendeels mee akkoord. Maar welk punt wou je eigenlijk maken op mijn reactie?
Dat de brandstofprijzen zo hoog moeten zijn of de economische wereld vergaat?
@vale46:


Waw wat je net opnoemt lijkt me wel het beloofde land. Dat een lege staatskas ook zou betekenen dat er niets word uitgegeven.
Spijtig genoeg werkt het niet zo.
We hebben geen geld in de staatskas die staat negatief en nog geen klein beetje.
En toch is er nog sociale zekerheid, allerhande subsidies (lees geldverspilling), pensioenen, … .
@Hupke: Dat komt omdat er een constante stroom in en een constante stroom uit is. Het tekort is blijvende(of verminderd naar gelang de tijd omdat het moet van Europa).
Lenen noemen ze dat.
Iedereen die bij de bank een lening heeft staat in het rood, maar ons maandloon komt nog steeds binnen en we geven het nog steeds uit.

Ik had niet zo’n domme stelling van jou verwacht…
@vale46:

Ik had van jouw niet zo’n domme stelling verwacht.

Ten eerste zitten je feiten fout, het is (in België) ondertussen ene constante uitstroom geworden en we zitten quasi aan 100%BNP.
En in de toekomst gaat die uitstroom alleen nog maar verergeren aangezien we zowel meer gaan uitgeven (vergrijzing, duurdere gezondheidszorg dankzij nieuwe technieken, groei sociale zekerheid en er komt nog een echte crisis aan), meer rente moeten betaalen (zowel absoluut als procentueel).
De generatie die nu aan het werken is had moeten sparen voor de magere jaren maar ze zijn net meer geld aan het uitgeven.

Daarbij zit ik eigenlijk nog met een heel andere vraag hoe komt het dat het zo vanzelfsprekend is dat een regering geld kan lenen (voor langer dan hun ambtstermijn?).
Niemand leent dat geld specifiek en zogezegd staat er nu op het hoofd van iedere belgische burger om en bij de 36000euro schuld, maar (op enkele ministers na) niemand is hier ooit expliciet mee akkoord gegaan. Mijn ouders hebben geen document ondertekend waarin ze ermee akkoord gingen dat ik in ruil voor mijn burgerschap (wat trouwens verplicht is!) zo’n schuld aanging.
Dus niemand leent het geld specifiek (moest de koning dat nu privé doen om uit te geven had ik er al veel minder problemen mee) en de regering laat het over aan de volgende regering om hun problemen op te lossen.

Da’s een verdomd idioot systeem, als je het mij vraagt.

Ik had van jouw niet verwacht dat je het zonder erover na te denken zomaar zou aannemen dat het enerzijds (theoretisch) mogelijk is van zoiets te doen en anderzijds practisch allemaal wel werkt omdat je constante inkomsten hebt (niet dus).

In Nederland zitten jullie er iets beter voor aangezien jullie zelf voor je eigen pensioen sparen maar al bij al is enkel de schaal van jullie probleem kleiner.
En vergeef me me als deze uitleg verward overkomt (stel gerust vragen) maar het is een beetje veel om op zo weinig regels kwijt te raken.
@Hupke: Overheidsfinanciën is geen spek voor mijn bek, dat wat schulden betreft moet ik op jou vertrouwen.
Dat de uitgaven groter zullen worden staat vast, alleen de vergrijzing al is een groot probleem.

Hoe Overheden zich zo diep in de schulden kunnen en mogen werken is mij ook al een tijdje een groot raadsel. Waarschijnlijk zoals jij zegt; ze zijn hun eigen baas(Europa even buiten beschouwing) en de volgende regering zit met de gevolgen terwijl zij zogezegd voor welvaart zorgen in dit land en dus stemmen kunnen rapen=werkzekerheid met een (veel te) hoog loon.

Je redenering over €36.000/hoofd is wel leuk, maar je moet het abstracter zien. Het kan gewoon niet dat elke Belg die som neerlegt en dat België dan van zijn schuld verlost is.
Wat niet wegneemt dat het schrikbarend veel is natuurlijk!

Dat je er niets voor hoeft te tekenen is toch logisch, Als jij wil emigreren, dan doe je maar. Geen kat die je tegenhoud.

Nu effe terug naar de bron van de discussie:
Als er geen geld(belastingen etc.) binnen komt in de staatskas, kan er ook geen geld uitgegeven worden op lange termijn.
Dus belastingen zijn noodzakelijk! Als ze het via de brandstof niet uit je zakken kloppen dan wel via iets anders, geld moeten ze hebben.
Men mag wel eens een andere sector gaan viseren, als autoliefhebber is het echt niet meer leuk aan het worden :(
@vale46:

Persoonlijk ben ik van mening dat een staat ook niets meer zou moeten uitgeven dan wat ze met vrijwillige giften kan bekostigen.
Maar ik ben dan ook geen fan van sociale (on)zekerheden, sociale vangnetten(lees hangmat), ‘gratis’ gezondheidszorg, defensie, politie, …

Die puntjes mag je radicaal vinden maar dan nog moet je inzien dat de huidige toestand een wantoestand is.

En jawel in principe als iedere belg 36k op tafel legt is onze staatschuld afbetaald wat een geweldig voordeel is aangezien er voor iedere belg ongeveer een 80 000 euro op een belgische bankrekening staat. Het probleem is dan dat niemand zich geroepen voelt om dat te betalen (en terecht want niemand heeft om die schuld gevraagd).

Daarom vind ik dat we helemaal geen schuld meer zouden moeten afbetalen en moeten defaulten. Hadden die idioten die het geld geleend hebben maar niet op de regering moeten vertrouwen, ze wisten dat het terugbetaald moest worden met belastingsinkomsten en voor dat risico kregen ze rente. Pech gehad had je je geld maar eerlijk moeten uitlenen aan iemand die je kan dwingen terug te betalen.
@Hupke: Klikt als een heel verleiderlijke theorie, maar zo was het in de middeleeuwen ook. Ieder voor zich.
Had je geen vee thuis en geen werk, dan had je honger. Omgekeerd natuurlijk ook.

Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar als je ziek valt. bvb kanker, dan wil je toch nog steeds geld hebben om basisbehoeften te kopen voor je gezin.
Wie zelf gespaart heeft, heeft dat probleem niet, maar hij kan er wel van meegenieten van die uitkering.
Zo kan ik nog wel een paar voorbeeldjes bedenken, gehandicapten etc. Of moeten ze de brandstapel op van jou?

Wat die hangmat betreft: 200% gelijk! Die luie konten moeten ook maar eens werken. Knelpuntberoepen genoeg!

Waarom geen leger & politie?

Vechten zit in onze genen voorgeprogrammeerd, meer uitleg hoeft dat eigenlijk niet.

Politie is toch handig als verkeershulp Of om tussen te komen bij ruzies zodat er geen gewonden/doden vallen.

Natuurlijk voelt niemand zich geroepen om die 36.000 terug te geven! Maar waarom denk je dat er zoveel belastingen zijn? Om stiekem (deels) die 36.000 terug te vorderen (we moeten verplicht staatsschuld afbouwen van europa), en om te verspillen aan niet-werkwilligen.
@vale46:


Waarom niet in de gezondheidszorg? Wel als jij zelf zou moeten betalen voor medische ingrepen word er een stuk zorgvuldiger mee omgesprongen.
Nu zijn er soms behandelingen die 10000en tot zelfs 100000en euros kosten om mensen die aan een heel zeldzame kanker/ziekte leiden een paar maanden langer te laten leven. Nu ik begrijp dat de patiënt niet wil sterven, de familie nog veel minder en dat de dokters die ook willen helpen, maar als de gehele samenleving daarvoor moet opdraaien? Dat dan langst de ene zeide verspilling maar wel menselijke en begrijpbare.
Maar langst de andere kant werkt het gereguleerde systeem ook pervers. Nu is het voor ziekenhuizen de bedoeling dat ze zoveel mogelijk scans en foto’s nemen van patienten (ook als dat lang niet nodig is) zodat ze meer geld krijgen om nog nieuwere (en duurdere) apparatuur te kopen omdat ze die ‘nodig’ hebben.
Dus efficiëntie en eerlijkheid. Ook zouden omdat de markt niet gereguleerd word veel medicijnen goedkoper worden, nu mag men niets plantaardigs gebruiken (in de VS en dus doet men het hier ook amper), men moet het eerst kunstmatig maken voordat men iets kan patenteren (= geld verdienen).
Dat zou in een vrije markt ook niet zo zijn, dus veel voorkomende behandelingen zouden veel goedkoper worden en dus betaalbaar zijn voor mensen die een beetje gespaard hebben.

En voor mensen die echt niets hebben en die in de miserie zitten, het is niet illegaal om mensen vrijwillig te helpen, de staat moet het gewoon nietmeer regelen.

Waarom geen leger? Omdat wanneer we in België een leger zouden nodig hebben het onze ook niet bruikbaar is dus waarom de schijn ophouden? Dat zijn 40 000 lonen die nietmeer met belastingsgeld betaald moeten worden.

En politie? Ik heb te veel negatieve ervaringen met die mensen (ik ben geen misdadiger ofzo, telkens slachtoffer), ik ben nog geen bekwame agent tegengekomen. Daarbij die keren dat je ze effectief nodig hebt kan je beter privé firma’s gebruiken, op oproer tegen te gaan of om het verkeer te regelen. Ipv een ambtenaar die 3 keer zoveel verdient (dankzij allerlei premies) dan z’n basisloon doet vermoeden.
@Hupke: Die operaties vind ik een slecht voorbeeld, zelf zo iemand gehad in de familie. Die haar leven kon met 1 a 2 jaar gerekt worden, maar met veel nevenwerkingen etc. Om nog maar te zwijgen over de prijs.
Ze heeft samen met de dokter beslist dat het welletjes was geweest met afzien(kanker). De dokter heeft m.a.w. het haar afgeraden.

& wat is er mis met preventief scannen? Kan meerdere operaties, en zeer veel leed uitsparen. Dus minder geld uitgeven en meer comfort.
Die toestellen kosten al wat, maar als ze veel operaties kunnen besparen zal je er van staan kijken hoe rap dat terugverdiend is.

Van de farmaceutische wereld heb ik geen kaas gegeten, I’m sorry..

40.000 man is wat te veel van het goede voor ons land, maar vergeet niet dat ze ook andere dingen doen, die lang niet zo bekend zijn en totaal niks met vechten heeft te maken.

De landen zonder politie die ik ken staan op hun kop van de criminaliteit, dus daarover ga ik niet verder discuteren.

Wie gaat zijn zuurverdiende centjes uitgeven aan iemand die er niet voor gewerkt heeft? Want als een land zo kapitalistisch ingesteld zou zijn is het echt wel ieder voor zichzelf hoor.

BTW: er zijn zo veel sectoren die veel eff
@Hupke:
BTW: er zijn zo veel sectoren die veel efficiënter kunnen werken. Neem nu alleen de tuinbouwsector al(ken ik persoonlijk goed), wat er dit jaar aan voedsel is weggegooid door de schuld van de media! Het gezondste voedsel van de wereld, gewoon terug op de akkers brengen en omploegen. Kan er bij mij niet in!

Maar al bij al hebben wij nog zo hard niet te klagen denk ik. Zolang we maar comfy wonen naar onze zin!
@vale46:

Landbouw waag ik me niet aan, dat moet de meest gesubsidieerde en gereguleerde sector zijn. Ik vrees dat ik daar geen discussie kan voeren.
@Hupke: Zoveel subsidies krijgt die sector niet. Alleen voor WKK-installaties en zonnepanelen.

We zullen het hier maar bij laten ;)
@vale46:

In 2011 goed voor 55miljard euro nochtans, het bedrag dat er gebruikt werd om overschotten op te kopen (op kopen overschot van bvb graan, aardappelen, maïs, subsidies geven om het goedkoper buiten europa te verkopen, taxen die gevoerd worden op alle ingevoerde producten van buiten de EU(+Noorwegen, Zwitserland &Turkije)) in 2011 is nog niet bekend en dat van 2010 vind ik niet direct.
@Hupke: Van die 55Miljard heeft ons bedrijf welgeteld €145 gezien. Niks dus!
20% gaat overkop dit jaar in de tuinbouw, landbouw zal het minder zijn. Die hun prijzen waren ook te laag, maar niet zo rampzalig.

Mochten de supermarkten hier al eens beginnen met inheemse producten te verkopen ipv alles te laten importeren. Het zou al veel beter zijn!
We hebben hier de beste producten die we amper kwijt raken, en ze kopen dezelfde producten in met een mindere kwaliteit.
@vale46:

Dan zijn jullie te eerlijk :) Persoonlijk vermoed ik ook dat het merendeel van die subsidies gaat naar koeien en citrusplantages die enkel op papier bestaan. Maar zoals ik al zij over landbouw kan ik eigenlijk weinig zeggen omdat daar niet eens een vrije markt voor is.
Als er meer vraag is kan de prijs toch juist omlaag? Voorlopig is er nog genoeg Olie…
@meneersander: Als er meer vraag is en we niet genoeg kunnen ‘produceren'(er is genoeg maar ook weer niet) dan kunnen ze vragen wat ze willen, juist als niemand het wilt gooi je het in de aanbieding :)
@The360box: Zit iets in, maar die sjeiks hebben geld voor nog minimaal 5 generaties (zelfs hun met hun 12 kinderen) en helemaal nu China en India benzine ondenken gaat het hard met de benzine. Maar het ligt overigens ook aan de overheid want ik heb (een paar jaar terug) wel is gehoord dat een litertje benzine zonder alle belastingen nog geen 80 cent kost ofzo.
@meneersander: ach eigenlijk is het heel slim natuurlijk.. de hoofdprijs vragen voor iets wat iedereen nodig heeft.. laten we eerlijk zijn, als jij of ik de baas over alle brandstoffen was deden we het ook..
@dennisr: Zit wat in. Het is net als de oplichters van Kpn/vodafone/t-mobile en de verzekeringen (agis, eagon etc) die gewoon prijs afspraken met elkaar maken. Het zou me niks verbazen als dat ook tussen die sjeiks en onder andere Shell en zo gedaan wordt…
@meneersander: En dit probeer ik de mensen wijs te maken, lees wat hoger in deze reacties, je kan niet zomaar hoge accijnzen gaan heffen. En het klopt, op 1 liter van +- €1,70 zit iets van €1,00 belastingen. En weet je wat het ergste is is dat de regering de hoge accijns onder de noemer ‘milieu’ heft.
@The360box: GMaar gek genoeg rijden ze niet allemaal in een Nissan leaf, wat makkelijk moet kunnen. Laadpalen op het binnenhof. een met kogelvrije glazen voor Geert, en klaar is kees!
@meneersander: Ja, en maar brullen van het gaat slecht met het milieu maar zelf lappen ze het aan hun laars, in hun dikke bepanserde BMW en/of Mercedes whatever. Toon initatief en stap over op een kleinere auto, ga desnoods met de trein wat sommige ook deden(trein is ook niet zuinig).
@The360box: Ik voel een occupy aankomen :P
Ik heb niets nieuws gelezen in dit artikel en aan het einde van de dag rijdt iedereen nog steeds in een benzineauto. Er gaat de komende 20-30 jaar niets veranderen.
Weet je wat? Als de wijze heren hier een plan uitgewerkt hebben dan hoor ik het graag. ;) Tot die tijd: Succes!
@Citrofiel:

Ik heb er eentje en het is vrij simpel.
We betalen gewoon alleen maar wat de dingen kosten en we gooien Brussel en Den Haag buiten.
We zetten ze samen in een roeibootje en droppen ze 100 meter van de kust af.
Links geven we navigatie middelen, rechts de roeispanen en dan zien we ze nooit meer terug.
Die van links weten wel waar ze naar toe willen maar hebben geen idee hoe ze er moeten raken en zelfs in de idiote veronderstelling dat rechts zich door links laat vertellen waar ze naar toe moeten roeien moeten en links het per toeval juist heeft dan nog raken ze nergens want rechts kan alleen maar roepen.
@Hupke: :lol: Heel vermakelijk, hiervoor kom ik af en toe nog op autoblog! :D
@Citrofiel: Zo denk ik er ook over, al die wijze heren hier, ze denken het allemaal te weten.
Rutte en Verhagen weten het niet eens, ze doen maar wat, ze dienen hun tijd wel uit.
je kan klagen, maar de oplossing moet je zelf oplossen, ga nou niet wachten op de politiek!
@tritone: “…je kan klagen, maar de oplossing moet je zelf oplossen, ga nou niet wachten op de politiek!…” … Dat is jouw oplossing??
@kaasboerin: hij is al in zzzzzzlaap gezzzzzusssst…. ;-)
@Citrofiel: flauw….proberen ‘boven’ een discussie te gaan staan, waarbij jouw absente mening indirect zou moeten duiden op wijsheid ? Kom Citro, schrijf dan niet! Er wordt hier heel fatsoenlijk lekker gediscussieerd door menigeen. En dat is goed. Beetje stoom afblazen, beetje elkaar opvoeden, corrigeren, tackelen, afzeiken, steunen. Iedereen weet in z’n achterhoofd dat het niet ‘eenduidig’ op te lossen is.
@Megakix: Mag ik ook (weer) eens wat doms posten…? :( Ik was begonnen aan het doorlezen van de discussie, maar er kwam zo vaak hetzelfde voorbij en men bleef maar proberen elkaar de les te lezen… Ik heb daar een beetje genoeg van. Ik ga wel weer weg hoor…

Misschien gelijk maar een slotje op AB zetten, ik merk dat ik mezelf als ik hier weer eens kijk alleen maar opfok.
kweet nog dat in belgië diesel 91 cent was (kleine tankstation in de buurt), 2-3jaar geleden lol..
@KaCh1ng: ik kan me ook nog herinneren dat benzine hier 1.09 was.. ook bij een kleine pomp.. ook rond de 3 jaar geleden.. mooie tijden :P
@dennisr: ik denk dat het wat langer geleden was :P http://www.nu.nl/economie/1063131/benzineprijs-door-150-euro-grens.html
@luuktb: oh, dat denk ik nu ook ja :lol: ik heb ook totaal geen tijdsbesef.. iets wat 7 jaar geleden is is voor mij 3 jaar en wat vorig jaar gebeurd is lijkt 6 jaar terug.. :lol:
Mooi die prijzen moeten lekker hoog blijven liggen,hoe hoger de olie prijs hoe meer pensioen er is voor norge later. :mrgreen:
@norge:
Ja Arabier van het Noorden, je bent een Narabier :P
Ik wil graag een idee met jullie delen, je maakt een site met allemaal banners, je post her en der (forums) de link van die site, door middel van het geld dat het oplevert, laat je “posters” maken waarmee je de mensen bewust maakt hoeveel acijns er voor benzine betaalt word, vervolgens hang je die posters gratis op bij tankstations (lijkt mij dat pomphouders dit oke vinden) vervolgens word heel nederlands hiervan bewust en denkt de regering wel drie keer na voordat ze weer met de prijzen gaan stunten. het is maar een idee of dit te realiseren valt weet ik niet, maar het zou wel helpen
@Sjonny:
Lazer toch op man, zolang iedereen te eten heeft, een dak boven zijn hoofd en enigszinds kan rondkomen zal er nooit zoiets gebeuren.
’t gaat zo slecht in Nederland, iedereen is weer met wintersport, de files zijn er niet want we zijn allemaal op vakantie.
De folders van de nieuwe lease bak liggen al bij de managers in de bureaulades.
van Kooten en de Bie 1980, de geschiedenis herhaalt zich. altijd
http://www.youtube.com/watch?v=Vts6HizycZo
@desjonnies: en we schenken samen 8 miljoen aan oorlogsmoeders, lief en aardig, maar we hadden het zelf toch zo slecht?
@desjonnies
Mij hoor je ook niet klagen hoor, ik vind de prijs aleen wat aan de hoge kant, en als ik het zou kunne zou ik hier wel wat aan willen doen, ik weet best dat de overheid krap zit met het geld maar ik vind dat ze bijv griekeland beter in de steek kunne laten als hun eige bevolking.
@Sjonny: Ja, wat extra geld steken in onderwijs is zo te lezen nooit weg.

Persoonlijk zou ik graag het hoogste belastingtarief willen betalen wat er is. Dan is m’n inkomen er ook naar.

Even wat weetjes van december 2011:
8 miljoen naar de arme huisvrouwtjes in oorlogslanden, naast de miljarden om die oorlogen in stand te houden.
30 miljoen aan hoofdprijs in de staatsloterij (dat betaal je heus wel collectief)
48 miljoen aan jackpot in de postcode loterij (ook dat betaal je collectief door mee te doen aan een kansspelletje)
rond de 65 miljoen aan vuurwerkomzet

En nog durven klagen over wat benzineaccijns? Schaam je, allemaal.
doe 2 euro per liter gaat zeker komen dit jaar zoniet volgend jaar dan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).