Meer benzinedieven in Almere #onarampage

Auteur: , 50 Reacties

Hoge brandstofprijzen doen rare dingen met mensen. Score van vannacht? Een lichtmast, twee beschadigde politieauto's en uiteindelijk 3 arrestaties. Dat allemaal om een tankje benzine voor een Renault Twingo.

Het gaat om een 22-jarige man uit Almere, 23-jarige man uit Amsterdam en 24-jarige vrouw uit Amsterdam. Even na middernacht vonden zij het niet nodig te betalen voor hun brandstof. De KLPD was ze al snel op het spoor, waarop de Renault Twingo besloot een beetje gas bij te geven.

Door woonwijken, over fietspaden om uiteindelijk aan het eind van een doodlopende straat met parkeerplaats tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen. Geen gewonden, wel een hoop troep. Blijkbaar waren ze al even bezig want op de Twingo zaten valse kentekenplaten.

Waarom, in hemelsnaam, vraag ik mij opnieuw af? Keer op keer zijn het de kleine stadsautootjes die op deze manier gratis menen te kunnen rijden. Een goedkope, lelijke, oude Twingo met een verbruik van 1:15 (6,5l/100km) en brandstoftankje van 40 liter, laten ze max. 30 liter hebben getankt? Vervolgens zet de politie alles op alles om de 48 eurie van de brandstofterroristen terug te vorderen. Heeft Nederland geen verzekeringen meer voor deze kleine ongemakken? Kan de politie dit niet effectiever aanpakken? De schade nu achteraf lijkt mij veel groter dan wat de pomphouder anders had geleden.

Een oplossing is bovendien doodeenvoudig: voortaan alleen nog tanken ‘na betalen’. Net als bij onbemande pompstations. Bijkomend voordeel: pompstations hebben enkel nog lage bedragen in kas. Personeel verkoopt alleen nog snoep en peuken. Dubbel voordeel: je hebt er geen Bovag voor nodig. Ok, done? Next!

Met dank aan Bigcar voor de tip!50 reacties

In België reeds standaard na 20u, enkel tanken na betalen… Zie soms inderdaad Nederlanders vreemd opkijken als ze op een snelwegparking willen tanken en dat er niks uit de pomp komt na 20u :-)
Wat moeten ze dan nu in de tussentijd doen? Ze laten gaan? En dan worden alle verzekeringspremies straks nog hoger. Volgens mij hebben we daar allemaal last van. En het feit dat ze met valse kentekenplaten rondrijden houdt alleen maar in dat ze dit waarschijnlijk al veel vaker hebben uitgespookt. Oftewel ze worden niet aangehouden voor 48 euro, ze worden aangehouden voor misschien wel honderden of duizenden euro’s (en om over de potentiële toekomstige diefstallen maar niet te spreken). Gewoon oppakken die gasten en laten dokken voor alle schade die ze veroorzaakt hebben.

Maar er moet inderdaad wat veranderen bij de pompstations. Eerst betalen dan tanken lijkt mij een hele simpele en logische oplossing ja :)
@deuxani: klinkt goed maar volgens mij worden deze kosten gewoon omgezet in andere verzekeringen of belastingen. Als de daders geen geld hebben hoeven ze niet te betalen en waarschijnlijk ook amper vast te zitten. Het enige dat de overheid wint is een kapotte Twingo, het enige dat ‘wij’ winnen is een ander nieuwsberichtje.

Van tevoren betalen is denk ik snel in te voeren, veel pompstations hebben al een automaat bij de pompen staan, verder heb ik het ze in een dag neer zien zetten.
@Alwood: hetgeen dat wij gewonnen hebben is een politiewagen met schade, dus die schade repareren kost weer belasting-centen, wat weer betekend dat wij weer moeten dokken als belastingbetaler…
@bigcar: als je ze laat rijden zijn de uiteindelijke gevolgen nog veel erger, dan gaat namelijk iedereen benzine stelen, en dan word jij ook niet vrolijk van je belasting :)
@dennisr: maar het irritante is wel dat zijn niet op kunnen draaien voor de kosten, aangezien zij als niet eens het geld hadden voor brandstof [laat staan reparatie kosten aan die pliesiewagen en die lantaarnpaal (zoals je al zij) ]… het bedrag zal namelijk een paar duizend euro’s gaan kosten… dus mogen wij weer dokken… dat is niet echt fijn, als je na kunt gaan wat er wel allemaal niet met dat geld gedaan zou kunnen worden…
@bigcar: ja, ze moeten daarvoor taak straffen verzinnen, laat ze maar dingen doen die anders ook belasting geld kosten.. weet zo geen voorbeeld, maar ze kunnen vast wel wat kut klusjes opknappen om die duizenden euro’s terug te betalen..
He, we gaan niet kwaad praten over een Twingo! Twingo is een geweldige wagen waar ik jaren plezier van heb gehad. Daarnaast kan een tank bezine al gauw 50 euro kosten!!!

OT: blijft kansloos om dit te doen, maargoed ze dachten waarschijnlijk dat ze nooit gepakt zouden worden..
@joosthoeve: ja maar het is ook (naar mijn mening) waardeloos. kep zoiets van: als je het doet, doe het dan ook meteen goed. als je tank van 100L vol gaat gooien, kijk dan kan ik het nog begrijpen, maar voor een twingo vind ik het echt niet waard. het heeft die mensen uiteindelijk wel meer gekost dan alleen maar een tankbeurt, namelijk; ook een strafblad (komen dus niet zo gauw meer aan een baan) veel gezeik op het politiebureau etc.
@joosthoeve: Idd. Een Twingo, eerste generatie, lelijk noemen, dat gaat te ver!

Ik eis een rechtzetting, mister @Alwood!
@Esprit_de_Flandre: klopt :P lelijk moet zijn: verschrikkelijk ;)
@bigcar: Niet! Ze zijn wellicht niet stoer, maar ik vind ze zeker niet lelijk. Daarnaast zijn het ook gewoon geweldige auto’s als je kijkt naar de interieur ruimte in combinatie met de exterieur ruimte. Daarnaast heb ik er in 1 mogen rijden met een mooi panoramisch dak, en dan heb je echt een geweldige wagen. Niet de snelste, niet de meeste luxe, maar wel 1 van de meest grappige wagens in een zeer klein budget.
@bigcar: Daarnaast, pleur er mini lites onder en dan ziet het er echt tof uit!
@joosthoeve: kwestie van smaak zullen we maar zeggen :P
@bigcar: Niet! Iedereen vindt de Twingo mooi, zo niet; dan toch!

Maar oke, jij zit nog in de ontkenningsfase;)
@joosthoeve: ik begrijp het niet helemaal. ik had vorig jaar een docente, zij reed ook in een twingo. ik moest een keer mij haar meerijden, maar weigerde omdat ik het zo;’n kut wagen vond. (ik heb claustrofobie, dus ik word gek in kleine ruimtes) dus toen heb ik gwn met de taxi geweest, kostte weliswaar meer tijd maar toch.

ik heb het al vaker gezegd, en ik ga het weer zeggen: ik wil er niet dood in gevonden worden, (laat staan levend in gezien worden) ;)

ik word liever in een porsche cayenne S of een 3 serie / a6 / e klasse (you name it) gezien dan dat ik daarin stap. :P

(maargoed, da’s mijn mening XD )
@bigcar: Maargoed, wellicht moet je een twingo niet vergelijken met een Cayenne. Daarbij, ga eens in een twingo rijden, je hebt genoeg ruimte. Maarja, gelukkig is niet iedereen als mij, want dan zou een twingo ineens veel duurder zijn;)
@joosthoeve: ik rijd / zit wel n’s in een yaris, en die is echt wel groot van binnen. het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is wel zo

ik voel me niet op me gemak als het een twingo is, maar wel als het een yaris is… maargoed, het ligt hem tussen de oren :P
‘kleine ongemakken’?
Dit soort diefstallen worden meestal gepleegd door draaideurcriminelen, die wel meer op hun kerfstok hebben. Het is de maatschappelijke plicht van de politie om dat aan te pakken.
Die laat je niet lopen, Alwood, al ben je ervoor verzekerd, dan is het hek van de dam.
@theuving: Daarnaast gaat het natuurlijk ook om een voorbeeld te stellen. Als de politie er geen klote aan doet, gaan meer mensen het doen. Zo kan je eventuele potentiele dieven voor zijn..
Mij lijkt een goede straf: minimaal 2 jaar gevangenisstraf en 5.000 euro boete (benzine moet apart worden vergoedt).
Die tank benzine is niet belangrijk , maar het rijden met valse kenteken platen moet hard aangepakt worden .Lijkt me dat deze personen ook niet stoppen als ze tegen jouw auto aanrijden en schade maken of erger.
Ik vind het wel mooi dat er figuren zo gek zijn om het gewoon te gaan jatten, hopelijk ziet de overheid dan eindelijk in dat brandstof veel te duur is.
@alcantara: Mooi? Uiteindelijk betaal jij mee aan de schade en maatschappelijke gevolgen van de actie’s van dit soort idioten.
@norge: Als het geld niet opgaat aan het betalen van schades dan wordt het wel met andere ongein over de balk gesmeten.
@norge: dat zal dan wel een hele dure grap zijn… ;)
kom op zeg straks gaan we het nog proberen goed te praten wat ze gedaan hebben, of een lintje omdat ze niet betaald hebben en zo goed mee werken aan de maatschappij waar in we leven. blijft gewoon tuig net als de vorige sloeber. doet de politie een keer boeven vangen inplaats van boetes schrijven zitten jullie weer te miepen dat het niet goed is. kom op zeg leven we dan in zo´n ziek land? gewoon hogere straffen geven en die boetes hoger laten uitvallen.ontzag moet er weer komen voor de politie en niet zo,n disuccies clutuurtje opvoeren.en als je dit soort dingen doet krijg je ook geen uitkering etc meer( mochten ze die hebben, wat me vrij logisch lijkt)
@mightymike: goedpraten? Absoluut niet! Maar de maatregelen als ze gepakt zijn stellen niks voor, uiteindelijk betaalt iedereen mee aan de gemaakte schade en tot nu toe blijven de maatregelen van pomphouders en politie vrij kansloos. Denk dat de pomphouders in dit geval het makkelijkst/snelst aanpassingen kunnen maken.
haha, die gesloopte lantaarnpaal zal ze meer kosten dan 10 keer tanken.. lekker voor ze :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@bigcar: Yo adam je naam en achternaam kun je zelf aanpassen in je profiel, alleen je nickname kun je volgens mij niet veranderen.
@agera: @dennisr: toch bedank voor de hulp ;)
@bigcar: kun je zelf doen hoor, ja gaat naar profiel, en dan ‘wijzig profiel’ :)
Genoeg kosten voor 20 tankbeurten:D
Ja inderdaad, laten we gewoon verzekeringen afsluiten. Kan dat dieventuig tenminste rustig zijn werk doen!

Wat een oerdomme opinie, ga nu maar weer PvdA stemmen.
Het is wel de bedoeling dat je wat benzine over hebt na de achtervolging :p
Dieven moeten alle schade vergoeden, twingo in beslag nemen.

Maar ja, wat als ze bijstand hebben? En kinderen? Als je beslag legt op de bijstand om de schade te vergoeden, dan moeten ze wel stelen om hun kinderen eten te geven.

Lastig dilemma. Ik denk dat het tijd wordt om te werkstellen weer in te voeren. Het is ouderwets, maar ik denk dat het afgestoft moet worden.

Mensen zonder geld die lichte vergrijpen plegen verplicht laten werken om de schade terug te verdienen.
@realhustler: Geen medelijden hebben met die kinderen. Die worden toch geen haar beter dan de ouders. Ze kunnen er maar beter vast aan gewend zijn om het uitschot van de maatschappij te zijn, wordt de kans weer wat groter dat ze gaan emigreren.
O ja, nog een ideetje:

Bij rijden met valse platen: Rijbewijs en auto in beslag nemen. Per direct.

En op rijden zonder rijbewijs moet gewoon week cel op staan, voor iedereen. (1ste keer).
@realhustler: iemand die het nodig vindt om met valse platen te rijden ziet er vermoedelijk ook geen been in om zonder rijbewijs te rijden. Auto in beslag nemen? Voor een paar honderd euro heb je een “nieuwe” twingo. Dat schiet allemaal niet op.

Gewoon beslaglegging op inkomen en verplicht aan het werk als ze dat nu niet doen. Er zijn zat k-klusjes die iedere dommekracht kan maar die niemand wil doen. Net zo lang totdat alles terugbetaald is, ook al kunnen ze het zo betalen.
Het valt op dat hier vrijwel alleen over het vergoeden van de schade gaat. Dat ze het niet kunnen betalen, enz. Als ik het bericht in de krant goed begrepen heb, hebben ze tevens twee pogingen gedaan om de politiewagens van de weg te drukken. Ik denk dat de officier van Justitie ze heus niet enkel voor bezinediefstal zal aanklagen. Wat dachten jullie van poging tot doodslag, danwel poging tot moord? Helemáál niet slim voor een tankje van 48 euro…
Grinnik, de flikken flikken het ook steeds weer rondom die flikkerstreekjes van flikkertjes… :lol:
Veel geouwehoer voor n beetje benzine…..
Allemaal heel vervelend dit, maar mij lijkt het ook niks dat elk station zelfbediening wordt. Dan wordt het serieus een saaie boel overal;

het heeft altijd wel wat, bij een levende, pratende pomphoudert gewoon afrekenen en iets naar je auto en medetankere te kijken in plaats van tegen zo’n paal te tikken zonder enige emotie of glimlach.

Serieus, houd de echte tankstations, met echte werknemers in stand.
@philipzuidijk: Inderdaad, vind ik ook altijd gezellig! Als je tig uur alleen hebt gereden voor werk, even een echt persoon zien en een echt praatje maken. Het liefst met een echt mooi meisje ;) Oplossing voor het probleem: Meer mooie meiden zetten bij de kassa van Tankstations, dan doen die peut-boeven wel betalen hoor :D
Waarom plaaten wij niet slagboom(met hekwerk aan de onderkant). Dan kan de pomphouder die boom laten zakken wanneer iemand dreigt onbetaald weg te rijden. Dan worden de op en afrit van het tankstation afgesloten. De enige die daar last van hebben zijn de mensen die op dat moment staan te tanken.
De pomphouder kan de safetyknop indrukken en oom (of tante) agent komt langs.

Zal wel te simplistisch beredeneerd zijn :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).