Benzineprijs bereikt nieuw record: 1,761 euro/liter

Auteur: , 49 Reacties

Buiten vriest het dat het kraakt en aan de pomp mag je vanaf vandaag een recordprijs betalen voor een litertje benzine. Vanaf vandaag ligt de adviesprijs voor een liter benzine op maar liefst 1,761 euro. En dat is weer een plukje meer dan het vorige record van 1,757 dat we bereikten op 13 januari jongstleden. Waar gaat dit stoppen?

Je zou denken dat door de crisis de prijs van olie zou dalen (want er is minder vraag), maar door de spanningen rondom Iran is dat helaas niet het geval. Door alle onzekerheid stijgt de prijs van brandstof alleen maar verder. En wie is daar de dupe van? Inderdaad.

Denk overigens niet dat als je op diesel of LPG rijdt je benzinerijders kan uitlachen, want ook de prijzen van diesel en LPG kruipen langzaam naar een nieuw record toe. De gemiddelde automobilist is in 2012 100 euro meer aan brandstofkosten kwijt dan in 2011. Dit gaat nog een leuk jaar worden.

Ondanks de haperende economie loopt de olieprijs gestaag op, vooral door spanningen rond Iran. De benzineprijs tikte op 13 januari van dit jaar even de 1,757 euro aan, precies gelijk aan het laatste record van april 2011. (via: depers.nl)49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tegen de tijd dat ik een rijbewijs heb (1 jaar) wat kost dan wel niet een liter bezine?!
@loopjes: 2 euro rond gok ik ;)
@robbie: hopelijk zijn er dan al 2e hands nissan leafs te koop.
Dik Baalen gelukig is het in België iets minder duur :)
@bass: uit nieuwsgierigheid, wat mag een litertje bij jullie kosten? dan weet ik hoe snel ik moet gaan verhuizen…
@v8amg: Ga dan gelijk door naar Luxemburg.
@sdk16420: ghehe, dat is waar
@v8amg: rond de 1,6€ en nog iets ti’s nie veel maar tog
@v8amg:
Pomp prijzen van Lucoil in Barvaux
diesel=1,366
Euro 95+=1,536
Euro 98=1,558
@Imom:
Niet echt schokkend dus.
Scheelt mij ca. 8 euro per tank.
Maar volgens de CO2 Politie rijden er veeeeeeeel minder mensen in hun auto bij deze prijzen……… ;-)
Zou er ooit een grens komen dat de automobilist echt massaal gaan klagen.
Gisteren voor 29 liter 49 euro betaald. Een vrouw voor mij moest 80 euro betalen, maar zij had een grote gezinsauto.

Volgens mij was het vier jaar geleden bijna 20 cent goedkoper(uit mijn hoofd) en een vat olie kost hetzelfde volgens de zoekresultaten van Google.
@Larrs: er IS geen relatie met de olieprijs…ook al doet de politiek (die € 1,- per liter van je afjat) jou dat geloven. Het is (soms) om droef van te worden.
@Megakix:
Doet de politiek niet.
De accijns is een vast bedrag en géén percentage.
Komt toch echt door de oliemaatschappijen.
@Hubert: je snapt het al bijna helemaal :lol: …maar een jaarlijkse inflatiecorrectie op de prijs, de inbegrepen BTW, alsmede de gelogen koppeling aan de olieprijzen zijn 3 varianten van procentuele verhogingen die jij nog niet onderkent hebt.
@Larrs:
Dat heb ik me dus ook vaak afgevraagd. Die kleine koekblikjes worden wel steeds zuiniger, maar tegenweurdig is het zelfs voor de Bluemotion-rijder huilen bij de pomp.
Alleen het probleem is dat we als automobilist wel massaal klagen, maar niet protesteren. Klagen helpt helaas niet. Dus straks gooien we gewoon met een half maandloon onze tank vol. Gewoon bukken aub.
@Larrs: in 2009 was een liter Euro 98 €1,43.
@Larrs: Nee. Dat is uitgezocht, en er zijn leuke voorbeelden. Sigaretten en accijns bijvoorbeeld. er is een psychologische grens, waar we tegenaan hikken. Op dit moment €2,-. Als het die kant opgaat beheerst het een poos lang het nieuws, en blijft het er nét onder. Dan komt die €2,- er toch, en proberen we gemiddeld 3 (!) weken wat minder te rijden. En dan hebben we het samen verwerkt of zo – hoor je er niemand meer over, en iedereen dokt gewoon.
-edit: check!-
vriendjes met iran worden en dan komt alles goed
@W115: Ja, wat dacht je van een grote bom op dat land met die gevaarlijke gestoorde dictator waar niet mee te praten valt. Die gaat anders nog voor VEEL problemen en rotzooi zorgen voor de wereld in de toekomst!!!
@VeniVidiVici: Als een gek bommen gooien op een ander, nee dan ben je verstandig bezig. Daar help je de benzineprijzen echt mee.
@supermo: Ehhh… Ja, die bommen is maar even (zie Libië) en dan kun je daarna weer onderhandelen met de gezonde goed denkende mensen in dat land!
@VeniVidiVici: O ja natuurlijk, want libie is hetzelfde als Iran. Man man man…wat een logica.
@supermo: Ja, Iran heeft een beter en groter leger dan Libië, maar dat is lang niet zo krachtig als de westerse landen. Dus mocht het ooit tot een wapenconflict komen dan verliest Iran dat op den duur toch!
Voorlopig is het zo dat Iran zich opsteld als een blaffende hond die niet bijt en alleen maar met vuur speelt!
@VeniVidiVici:
in libië werd niet onderhandeld met “gezond denkende mensen”. Gewoon bombarderen, macht overnemen en olie stelen.
En de Iran situatie is ook enorm zwak van het westen, zo een boycot om dat één land kernwapens zou kunnen maken terwijl de VS en EU zelf genoeg kernwapens hebben om de wereld 6 keer op te blazen.
De speculanten op de olie martk pakken elk nieuwsbericht aan om de prijs weer op te drijven. Heel zielig systeem. We zouden de prijzen vast moeten zetten in tijden van crisis.

Rusland is de grootste olie bezitter, zij verliezen 35% olie tijdens het winnen, i.v.m. verouderde winnings technieken.
Die prijzen aan de pomp is dus onzin, er zijn dan gewoon weer wat partijen hun zakken aan het vullen.

Iran productie valt weg…? halen we het nu toch ook uit Libie?
Meeste EU landen halen olie toch nie uit Iran. Wordt maar 15% Iraanse olie gebruikt in EU en dat door knake landen als Griekenland Spanje Portugal.
TEST…
Heb al 2x een reactie geplaatst, maar zie hem niet verschijnen….
Mooi laat maar stijgen ,mijn pension is binnen
http://www.oljefondet.no/
:P
Agjaa, de burgers slikken het tog wel weer
Gelukkig dat m’n auto met dit koude weer zo lekker “zuinig” is… 76 euries voor max 450 kilometer… lang leven de 19 cent vergoeding
http://picsoff.com/files/funzug/imgs/funnypics2/petrol_price_solution_03.jpg Dan moeten we misschien toch aan de elektrische auto!
@audicoupe84: Ik betaal me liever blauw aan benzine. Wat ik dus niet doe omdat ik TDI rijd. Beter dan rijden in een toyota prius. De enigste auto die ik (zijnde elektrisch) wil rijden is een Tesla.
Toch wel grappig dat Shell gister weer een recordwinst bekend maakte.

Die hele olie-maffia moeten ze met de rug tegen de muur zetten en doorzeven met lood. Alle oliemaatschappijen stichtingen maken met oog voor mens en natuur en met een veel kleinere winstmarge.
@ts46: En zo waar! De olie wordt steeds duurder.. jaja.. niks aan te doen, beperkte voorraden, moeilijkere winmethoden, bladibladibla.. en ondertussen lopen de winsten op.. olie wordt duurder.. hup.. morgen aan de pomp… olie wordt goedkoper… hup.. volgende week 1 cent er af.. tuig.
Is natuurlijk niet haalbaar, maar zou wel leuk zijn!
ik heb net nog staan tanken voor 1,69 p/l (BP en niet langs een snelweg)
@jorden: Netjes, ik vandaag nog 62 liter diesel voor 1,38 per liter, is toch lekkerder afrekenen dan 1,76 per liter benzine :)
@VeniVidiVici: vanmorgen 75 liter Euro98 getankt voor 1,769 euro per liter.
Mensen zullen sneller hun auto laten staan als morgen de prijzen ineens 2 euro voor een liter benzine zijn als wanneer het wekelijks/maandelijks met een centje wordt verhoogd. Of nog leuker: af en toe met 2 cent omhoog en dan af en toe weer eens 1 cent omlaag. Uiteindelijk stijgt de prijs wel maar toch vrij sneaky.
Mensen wennen nu telkens aan het nieuwe bedrag. Dat is mentaal toch anders dan in 1x een flinke verhoging.
Ik ben helemaal niet van de complottheoriën maar in de oliemarkt zit er toch veel niet pluis. De overheid stimuleert plantaardige olie niet omdat het minder op zou leveren.
De oliemaatschappijen zorgen voor langzame prijsstijgingen en daarom boeken ze veel winst. Door het langzaam te doen houden ze iedereen voor de gek. Ik kan er echt super boos om worden. Hoe zo profiteurs.
En dan zijn er van die oliesjeiks die niet weten wat ze met hun geld moeten doen en fucking 30 auto’s van minstens 3500000 euro hebben staan in hun verwarmde garage. Zulke mensen zijn grote egoïsten en hebben geen verantwoordingsgevoel.
Doorzeven met lood lijkt me in dit geval geen oplossing maar geeft wel een goed gevoel :D
Het probleem is dat we zo afhankelijk zijn van die freaking olie. Ik kan niet zonder olie, want ik heb perse een auto nodig. In de randstad kunnen veel mensen met het ov, maar doen ze het gewoon niet. Hier in ‘de provincie’ kan je gewoon niet zonder auto.
Gewoon in je tank pissen. Water erin en rijden maar.
Gelukkig is er ook goed nieuws te melden!

Nu de winter haar intrede in een groot deel van Europa heeft gedaan is de prijs van autogas (een mix van butaan en propaan) door de toenemende vraag naar propaan voor verwarmingsdoeleinden gestegen. Echter als straks de temperatuur weer gaat stijgen en de vraag naar propaan weer afneemt, dan zal ook de prijs van autogas (LPG) weer omlaag gaan.

Dit in tegenstelling tot de prijzen van benzine en diesel. De verwachting van deskundigen is dat die alleen maar verder zullen stijgen. Daardoor wordt het verschil tussen de prijzen van benzine en diesel enerzijds en de prijs van LPG anderzijds, alleen maar groter. Voor een liter Euro 95 moet momenteel ruim twee keer zoveel worden betaald dan voor een liter autogas (LPG) en voor een liter diesel moet bijna 75% meer worden betaald.

Aan de pomp kan het prijsverschil nog verder oplopen. Op de meeste tankstations in Nederland wordt korting gegeven op de adviesprijzen van benzine, diesel en LPG, waardoor zgn. pompprijzen ontstaan. De kortingen variëren per station en per product, maar de ervaring heeft geleerd dat er op LPG (autogas) de hoogste korting wordt gegeven. Soms wel 20 cent per liter. Daardoor kan het voordeel per tankbeurt al snel oplopen tot boven de € 30,00.
Ben ik toch blij dat ik sinds vorige week een VW Caddy mag rijden voor woon-werk. (1.6TDI).
Tankpas, en tegenwoordig nog 1 à 1,5 tank benzine per maand voor mijn C2 VTs’je. Dat gaat lekker wat geld schelen :-)
gvd… ik heb een tank van 90 liter zitten in m’n Pontiac :/ gelukkig dat de prijzen in België een beetje goedkoper zijn, maar dan nog, DUUR, Lang leve de overheid! :/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).