Bertone Nuccio concept krijgt vaste vorm

Auteur: , 19 Reacties

Na de eerste vage krabbelschetsen komt Bertone nu met duidelijke platen en informatie over hun Nuccio concept, dat voor Genève in de planning staat. Het sportieve concept heeft een 480 pk sterke V8 aan boord.

Bertone ontwerper Mike Robinson heeft voor dit concept inspiratie geput uit de Carabo Alfa Romeo, Lancia Stratos Zero en Lamborghini Countach. Geen verkeerd mengsel, als je het eindresultaat bekijkt. Hij meet 480 x 195 x 122 cm, met een wielbasis van 260 cm.

Een nieuwigheid zijn remlichten aan de voorkant, gepatenteerd door Bertone, die onder andere voetgangers en fietsers moet helpen voor extra veiligheid. Verder geen hybridefratsen (verfrissend!) voor de Nuccio, maar een 480 pk 4,3 liter V8 (van Ferrari?).

Omdat het een concept is maakt hij gebruik van een lekker futuristisch 26 inch scherm achter de stoelen waarop beelden worden geprojecteerd die achter de auto plaatsvinden (gemaakt door een on board camera). Wat zeggen we er van? (via autoblog.it)19 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
wat heeft een voetganger er aan om te zien dat een auto remt? alarmlichten voor als hij door rijd lijkt me handiger..
@dennisr: Eerlijk gezegd vind ik het opzich wel handig voor als je over wilt steken.
@dennisr: ga een zebra over als er een auto aankomt waarvan je niet kunt inschatten of ‘ie nu remt of niet. Dan snap je het wel.
@rotarypowah: je kan gewoon gaan lopen, weet je zeker dat ie wel remt.. :) althans.. ga ik van uit :mrgreen: vind remlichten aan de voorkant redelijk overbodig.. gewoon even netjes wachten of hij remt of niet, ze geven vaak wel handgebaren van steek maar over.. geen overbodige kerst verlichting aanbrengen op de auto..
@dennisr: In Spanje is het inderdaad heel normaal om te stoppen voor een Zebrapad. De eerste keer dat iemand stopt in de randstad moet ik nog meemaken.
@pininfarina: in Spanje beschermen ze de voetgangers en fietsers zeker ook niet zoals hier? hier is het allemaal onder het mom van ”automobilist is schuldig”.. moeten ze ook zo snel mogelijk veranderen, grootste mongolen zitten op een fiets..
“Gaaf zeg. Lijkt een moderne interpretatie van de Bertone Stratos Zero uit 1970.” zei ik in dat andere topic. En zo is het dus.
Nee man, is gewoon van de Civic gejat. Zie je toch zo? #trololo
@rotarypowah: nog steeds?
Ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Dat oranje paneel is 3x niks, en die luchtinlaten aan de voorkant zijn ook niet echt mijn ding.
Maar zo’n Corabo… wauw! :)
* doet meekliederen voor plaatselijke kinderwestrijd autotekenen *
nou kingdecay: Ga je hiervoor naar Geneve?
Deze platte Twingo 1 :lijkt trouwens wel een hatchback .. ik bedoel een hatchfront. Of kunnen de stoelen draaien zodat je de andere kant kunt oprijden ala trein.?
Vind hem wel vet :D
@G-Ammo: Nog steeds?
Apart zeg :o moet beetje denken aan Judge Dredd
Mooie CSL’en.. :oops:
De velgen zijn productierijp, maar de rest helemaal niet!
Deze is echt… apart…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).