Bertone Nuccio is een ‘radicaal sportconcept’

Auteur: , 9 Reacties

Het Italiaanse designhuis Carrozzeria Bertone viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Om dit te vieren komen ze in Genève met de Nuccio, een sportconcept dat is vernoemd naar de zoon van oprichter Giovanni Bertone, Nuccio, die Bertone na de Tweede Wereldoorlog groot maakte.

Veel weten we nog niet van de Nuccio. Het is een sportconcept met de motor centraal achterin het midden, richting de achteras. Hij is getekend door Mike Robinson, het hoofd design bij Bertone. Vorig jaar was Bertone op de beursvloer aanwezig met de B99 en B99 GT.

Het 100-jarig bestaan van Bertone wordt groots gevierd, met evenementen over de hele wereld: van Beijing, via de VS naar Turijn, waar in mei het Bertone-museum wordt geopend, waarin de Nuccio ongetwijfeld een prominente plaats in zal nemen. Voorlopig moeten we het even met deze vage pennestreken doen.

Bertone Nuccio9 reacties

gedwongenleaser
Dit soort schetsen zijn bijna altijd radicaal en zeggen dus eigenlijk vrij weinig. Laten ze maar gewoon die B99 bouwen, wat een heerlijk apparaat is dat!
Iemand heeft een prop papier ingekleurd?
Leuk hoor al die schetsen enzo, mr komen er nu weer artikelen over auto’s die er wel komen?
Nou, SPANNEEEEND!!! Je kunt hier echt nog niets over zeggen, beetje jammer altijd. wel leuke tekeningen, toegegeven.
Vage tekening
Vorig jaar de B99, nu B100:P ja ik weet het, echt slecht dat ik op 17-jarige leeftijd nog steeds weet dat dat die vent van Bassie en Adriaan is…
Gaaf zeg. Lijkt een moderne interpretatie van de Bertone Stratos Zero uit 1970.
Mja, beetje plat…
Pininfarina Ferrari Modulo look-alike

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).