Beverly Hills politie met een Ferrari FF?

Auteur: , 32 Reacties

Criminelen stop je gewoon achterin (als honden?). Genoeg power voor het betere achtervolgingswerk en de vierwielaandrijving houdt het veilig.

Stel je voor dat de politie (weer) in echte auto’s zou rijden. Snelle en intimiderende machines, in staat om de smerigste benzinedief van de weg te kaatsen en de meest notoire hardrijder te overtuigen zich aan de geldende snelheidslimiet te houden. In Nederland schoppen we het niet verder dan een Ford Focus ST. Italië geeft het goede voorbeeld met een Lamborghini Gallardo. Beverly Hills droomt nu van een Ferrari FF.

Helaas heeft zelfs de ‘five-0’ in Beverly Hills niet de gegoede middelen voor een Ferrari FF. Dit is een publiciteits-stuntje. De Ferrari FF is er eentje van Forgiato Wheels. Huren kan je deze Ferrari wel maar zwaailichten krijg je er niet bij. Black & White Car Rental is the place to be. Neem echter een flinke zak geld mee, deze FF huur je vanaf $2600,- (€2000,-) per dag. Zijn de 6,3 liter V12, 660 pk en 7-versnellingen met dubbele koppeling dat waard?32 reacties

Jaa want als je een Ferrari FF huurt wil je het liefst in Police uitvoering..

where da fuk did it go wrong..
@dennisr:
where da fuk did it go wrong..
Vlak na het behalen van het roze pasje?
Meer specifiek, het moment dat je VW ging rijden.
Met risicoloos gedrag ga je nooit genoeg centen verdienen om jezelf een Ferrari te kunnen veroorloven….
@jrk68: Ooh.. daar..
Al zou ik hem als dienstauto krijgen dan ging ik nog niet voor de BHPD werken….
dan word je vast serieus genomen
@linealuna:
Met de klemtoon op genomen….
Never nooit zal ik in een politie auto zelf rijden, dat is tegen mijn geloof.Dan nog liever in dat merk uit Duitsland.
@norge: Wow..

Misschien moet je even gaan liggen..
@dennisr: Shit, das waar ook, wacht even, ga even mijn pilletjes innemen….
@norge: http://alarmkiependarpvoertuigen.punt.nl/upload/politie3.JPG ;)
@henrie: je zal maar voor je werk, of privé, in zo’n barrel moeten rijden!
@norge: of achterin met geharde armbandjes?
De looks gaan er ook bepaald niet van op vooruit
Ik zal de politie wat gaan spekken om zo rond te rijden, ik moet er geld op toekrijgen.
Ik ga trouwens liever in de Mercedes 500 sel van Victor Maitland rijden,dan krijgen de mensen weer dat Beverly Hills Cops gevoel terug.
@bsxc2: even uitleg geven bij ‘Beverly Hills Cop’…voor de jonge koorknaapjes op deze site ^^
@Megakix: Ik ben zelf ook nog niet zo oud, maar ik kijk ze wel eens omdat ze zo vaak herhaald worden. Ja, niet de hele dag op social media zitten het bestaat nog, zo krijg je tenminste nog iets mee voor je tijd.
@bsxc2: Hmmm…. Social media overslaan om Beverly Hills Cop te kijken…..
nah…misschien dat een amerikaans agentje op déze wijze een auto wèl op de weg kan houden…
Te veel geld. Hoeveel kost een 456 om te huren? e36 M3, B5 RS4, e39 M5,…

Circa €300k (belgië – aftrekbaar wegens bedrijfsonkost) laat ons zeggen / €2K = 150 trips en terug verdient. Als ze hem het jaar rond verhuren dan hebben ze heb zogezegd (onkosten negerend) op een jaar al twee maal terug – goeie investering. Het probleem van winstgevendheid zit hem dan waarschijnlijk in de frequentie waarmee hij word gebruikt wat op zich een probleem is van het gemak en de integratie vd service in de levenstijl vd klant. Als je volcontinue gebruik kan verzekeren kan je de prijs drukken.

Je kan al werken met halve dagen (3 ploegen systeem: 06:00-14:00-22:00). Boete voor te laat. Kortingen voor de nabije keuze. Kortingen voor s’nachts (of net niet vanwege de wacht – maar je kan de wagens anders dan met sleutels beveiligen). Kortingen voor langdurig gebruik. Het voordeel van verdeelpunten is dat je hem niet op tijd terug moet brengen. Je kan naar je bestemming rijden en hem daar laten voor de volgende gebruiker. Op je terugrit kan je dan iets anders kiezen. Je kan hem reserveren – extra credits. Korting voor het op voorhand reserveren vanwege de vlottere organisatie. Het kost extra credits om wagens van ver te laten komen.

De FF is zowiezo upmarket en het nieuwste vh nieuw dus zou het toch minimum €750/ 1/3 dag moeten kosten. Dan verdien je hem na een jaar terug (circa maximum waarden) – maar je kan hem nog jaren daarna laten roteren. Je kan de prijs gradueel doen zakken. Zo weten de mensen nog steeds dat je een big-baller bent als je met het nieuwste rijd – zelfs al is het gehuurt. Maar de minder bedeelden krijgen later de kans om het te ervaren. Sommige wagens zullen celebrities worden. Misschien nog credit korting als je met reclame durft rondrijden in een hypercar. Hoeveel zou de reclame plaats waard zijn op een Veyron die dagelijks de rondjes doet? Verzekerd veel oogballen. En als het een beetje stijlvolle reclame is dan vind de klant het ook niet erg om minder credits te betalen.

Als je een small-baller bent en gewoonlijk laat ons zeggen extra voordelige ge-fine-tunede 205 GTis verkiest – maar je hebt op het einde van het jaar wat credits opgespaart – dan kan je alsnog even een uitstapje doen met de FF. Of misschien staat er een M3 zonder reservatie dichtbij en is die daarom net voordelig genoeg.

De service zou zich moeten concentreren rond stedelijke gebieden met gemakkelijk bereikbare verdeelpunten (gezien we mikken op de autoloze levenstijl). Ik denk dat het een veel financieel gezondere optie is dan zelf een nieuwe Ferrari aan te schaffen. Je gebruikt die toch nooit, verzekering stopt nooit en na 4 jaar is er €200k aan waardeverlies. Met deze service kan je in de stad wonen – the place to be, zeker tijdens de olie schaarste – je moet je niets van auto bezit aantrekken – maar wanneer je wilt kan je met de fijnste automobielen vertrekken.

Maar ik zou me grotendeels concentreren op het bestaande wagenpark aan fijne tweedehandse autos. En het telkens updaten van legendes zodat ze weer mee kunnen – in samenwerking met de pros zoals cargrafic bvb. Zo zou ik MKII Golfjes (niet GTI) “opzetten” (moderne motor 1.4TSi – ophanging – lichtgewicht pannelen – spot welded chassis). €5k investering – kan je gemakkelijk terug verdienen denk ik. Elektrische conversies van klassiekers. Porsches allerhande natuurlijk. Gallardos gaan straks voor prikjes weg. F355, wat is dat nog waard? Zoek maar op het internet voor de wagens die telkens in de lijstes terug komen. Als stedelijke autoliefhebbers voordelig toegang krijgen tot piekfijn onderhouden exemplaren van deze legendes, waarom nog een eigen auto kopen? En ik zou het concept alvast aan studenten verkopen zodat ze later vaste klanten worden van deze levenstijl.

Opnieuw als een CoOp tussen alle werknemers, eigenaren en verdeelpunten – omdat het mijn ervaring op de werkvloer is dat mensen graag mee aan iets bouwen en als ze eigenaarschap en invloed hebben dan zullen ze dat nog liever doen. Het is ook eerlijk. De service bied ook een mogelijkheid om uw op stal gezette wagen te doen renderen – waarbij de service als tussenpersoon werkt – mits een kwaliteits controle vd wagen en van de capaciteiten vd hurende klant zelf. Daarom – om te vermijden dat men onze wagens slecht behandeld – moeten er klassen van wagens zijn en betrouwbaarheids-indicaties vd klant zodat een vreemde klant niet met een geleende wagen de holigan gaat uithangen. Voor de extreem exclusieve voorwerpen zelfs een speciaal verkregen rijbewijs. De bedoeling is een club voor een auto-schaarse levenstijl – ongeacht het inkomen – meer dan een huurwinkel voor iedereen of een bezigheid voor de rijken. Als je het dan combineerd met synthetische olie dan heb je misschien een oplossing voor allerlij problemen. Autoliefhebbers en leiders van het betere leven kunnen dan op hun gemak in de stad leven zonder auto maar ze hebben altijd gemakkelijk toegang tot een persoonlijk uitgekozen automobiel.

Naast het clubverband is een alternatieve manier van reizen ook een bron van inkomsten. Samen met een reis operator kan je reisjes organiseren waarbij je met verschillende wagens doorheen bvb Europa reist. Mocht deze service echter intercontinentaal zijn – dan kan je nog steeds met een chauffeur-betrouwbaarheids indicatie werken. Het zou wel cool zijn om met een reeks Amerikaanse legendes het land te verkennen of vice verse Europa, Japan… that’s it I think.

Je kan dan ook bijvoorbeeld met je vrienden in een Bentley Parijs op stelten gaan zetten en terug keren met iets goedkoper omdat je door uw geld zit en niet zoveel credit wil uitgeven (credit zou je dus moeten kunnen verdelen tussen mensen – wat het carpoolen bevorderd en dus de biotoop). Of je rijd met een luxe cruiser (Benltey Arnage – min €40k gezien – best wel een dikke diesel in steken) naar de Nurburgring – daar vervang je hem door een racer.

En gezien het in clubverband is kan je ook tripjes organiseren. Samenwerken met restaurants, circuits, paintball toestanden,… Weekend kost extra credits natuurlijk.

En je kan het allemaal via uw smartphone of tablet of laptop of klassieke desktop – zonder conversatie. Je vult bijvoorbeeld uw credit limiet in voor een trip en je krijgt dat uw opties. Of je zoekt doorheen de autos. Een bevestiging dat uw aanvraag werd ingewilligd en dat de auto op tijd terplekke zal zijn.

Het zou alleen werken als het grootschalig is maar als het bestaat dan zou ik zeker klant willen wezen.
@Pieter-Jan Catteeuw: Wat???
@Pieter-Jan: tijd teveel?
@Pieter-Jan Catteeuw: Goed verhaal! Lekker kort….
@Pieter-Jan: scherpe reactie
@Pieter-Jan: €300k
@Pieter-Jan: ook voor jou geldt: ga terug naar lekkerlanguitwijdenblog, ikhoormezelfgraagpratenblog, knipenplakvanwikipediablog of zelfbenoemdeexpertsblog. Of neem je medicijnen in!
@Pieter-Jan Catteeuw, sorry man. Heb net m’n zak Duyvis op.
@Pieter-Jan Catteeuw: Altijd die lange verhalen.. ga gewoon columns schrijven, maar niemand leest je reacties..
@4x4wheels: Jawel, ik lees ze voor te beginnen.
€2000 per dag. Nee, die 660 pk kan je toch niet kwijt in de straten van Los Angeles. Een groot verkeersinfarct.
Mijn favoriete Forza Horizon Online beest! Gewicht eruit kappen, downforce kit en bredere banden, dan kom je net op S600 van klasse met nog wat PK’s erbij te lappen! Als het dan op MP een S-race is heb ik het in de pocket.
Door de 4×4 launcht het goed, en op hogere snelheden schakelt de 4×4 uit en heb je dus ook geen krachtverlies!

Enig nadeeltje is dat hij maar 300 loopt door stock versnellingsbak, dus de highwayrace kan ik wel op m’n buik schrijven helaas!

Maar de schrijver van dit stuk heeft een goed punt. De ideale politieauto! Daar kun je de zoveelste Conti GT wel mee achtervolgen gok ik zo!
@technopatat:

600 = A-Klasse. 601-700 = S-Klasse.
Je moet bij een supercar met zo veel pk’s alleen focussen op handling. En doe sowieso als eerst een andere versnellingsbak en koppeling er in. Daarna niet te vergeten de remklauwen aan passen. Gewicht eruit gooien en rolkooi en stabilisatorstangen erbij. Dan focussen op de compound en breedte van de banden (begin met de achterbanden als je bijna in de limiet zit). En als hardcore racer moet je nooit je velgmaat vergroten. Kost een paar kilo’s namelijk :).

Jammer dat je niet kan tunen in Horizon.. En dat de physics ”on aangepast” zijn.. Wel dus. Maarja daarom heb ik nog geen FH gehaald.. Ik overleef het wel met FM4. Bovendien ga ik NFS MW halen, daanra FH pas, aangezien die mij leuker lijkt omdat ik teleurgesteld ben door FH.

Stuk tekst, en niet dat het laatste stuk je boeit, maarja ik wou mijn mening even kwijt. :P

Gr, Erik.
@porschegt2rs: Ik vond Horizon net pakken leuker dan 4! Maar ieder z’n mening :)!

Inderdaad, ik had het ook al gedacht, dat ik 700 bedoelde :p! Maar met de FF kan je gewoon niet zoveel tunen of je zit al boven de 700 grens! Dus gewicht er uit, remmen, wegligging en differentieel upgraden en je bent er bijna! Dan nog iets bredere voorbanden en achterbanden (betere compound lukt zelfs niet hoor)! En dan ben je er al, ik heb dan liever stock versnellingsbak dan wat meer pk’s. Die stock bak is goed genoeg hoor :)!

En in MP is handeling relatief hoor, je moet zorgen voor een heel erg goede launch! Want als je in de groep graakt doen ze toch niet anders dan niet remmen voor een bocht en je midden in de bocht rammen om zo hun bocht mooi te nemen! Dan mag je nog een prima handeling hebben, eruit lig je toch…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).