Bezwaar maken tegen verkeersboetes wordt easy

Auteur: , 22 Reacties

Goed nieuws voor iedereen die graag bezwaar maakt tegen de verkeersboetes die hij ontvangt! Het Openbaar Ministerie gaat het namelijk gemakkelijker voor ons maken om bezwaar aan te tekenen. Vanuit je luie stoel achter je PC (of laptop) kan je vanaf de zomer met een paar muisklikken een bezwaar indienen. Dat is nog eens service!

Centrale Verwerking Openbaar Ministerie is druk bezig met het ontwikkelen van een website waarop je vanaf de zomer niet alleen je flitsfoto kan opvragen, maar ook nog eens kan beoordelen of de boete terecht is. Albert Hazelhoff, hoofdofficier en directeur Centrale Verwerking Openbaar Ministerie omschrijft het systeem als volgt:

“We willen het de burger makkelijk maken om bezwaar aan te tekenen tegen bekeuringen. Daarbij reiken wij ze hulpmiddelen aan, waarop vaak te zien is dat een boete echter wel terecht gegeven is.”

Bij flitsfoto’s moet je niet alleen maar denken aan foto’s die gemaakt zijn omdat je te hard reed. Het gaat ook om foto’s voor door rood rijden, niet handsfree bellen en geen gordel dragen. Zolang het maar door een camera is vastgelegd kan je het straks checken.

Voordat deze dienst van start gaat wil het OM alvast horen van ons, het volk, hoe wij over bezwaar indienen denken. Als je wil dat jouw mening wordt gehoord dan kan je die achterlaten op de website van het Openbaar Ministerie.

Wist je trouwens dat het in veel politieregio’s zoals bijvoorbeeld delen van Gelderland en Noord-Holland al mogelijk is om je flitsfoto gratis te downloaden?22 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
hebben ze geen vertrouwen meer in zich zelf?!
@loopjes: De Politie controleert ons, wij controleren de Politie. Zo simpel moet het zijn :)
netjes!!!
Klinkt allemaal leuk voor ons maar in de praktijk is het voor het OM makkelijker om bezwaren af te keuren. De enorme papierstapel waardoor het OM vastloopt en wij onder boetes vandaan kunnen komen is dan dus niet meer.
@roadball: x2

Wordt ook met één muisklik door het OM afgekeurd.
@roadball: Aan de andere kant is het ook makkelijker om te doen. Dus als iedereen dat nou voortaan doet. Kleine moeite, zo gebeurd. Niet vergeten ook de ijkingsgegevens van de camera’s op te vragen.
Oftewel, er wordt een probleem opgelost dat leidt tot hogere efficiëntie en correctere afhandeling van bezwaarschriften. Prima toch?
@BeQuietAndDrive: Ik heb liever dat ze wat doen aan de methode van bekeuren. Iets meer richting lik op stuk mag wel. Zolang het bij ordinaire geldklopperij blijft zal ik ook zoveel mogelijk tegenwerken.
@jolig: Daar kun je het mee oneens zijn, ben ik ook wel eens. Maar ik ben dan wel mans genoeg om toe te geven dat ik een overtreding maakte. Of je nou vond dat je daar makkelijk 120 kon terwijl de limiet 80 is, doet niet ter zake. Ook al vond ik dat het kon, ik realiseer me ook dat er dan een kans is dat ik een bekeuring krijg. Als ik die dan krijg, dan moet ik ook niet zeuren.
@BeQuietAndDrive: Heb je ook gelijk in. Het gaat mij meer om die paar kilometer te hard. Als ik lomp te hard zou rijden of door rood dan zou ik ook niet zeuren.
Uiteraard moet de foto geupload worden op Autojunk! In de nieuwe sectie mijn-flitsfoto :D
Eindelijk waar voor je 6 eurie!
@Alwood: Oh dat kan veel makkelijker hoor. Gewoon 10 cent teveel storten. Bij kleine bekeuringen kost het meer dan de bekeuring oplevert.
Er zal wel een addertje onder het gras zitten want dit doen ze niet zomaar ookal laten ze het ons denken alleen wat, dat weet ik niet…
@The360box: Ja, het addertje werd een stuk of wat reacties eerder al beschreven.. zie Roadball
En als je nou vooral bezwaar hebt tegen terechte boetes?
Dit zal waarschijnlijk heel snel fout gaan…
‘En waarom is hier nog geen BlackBerry-app voor?!’
En doen ze er dan ook nog wat mee?
Hoop voor ze dat: het ijkrapport, brondocument, akte van beëdiging etc. erbij staat anders wob ik dat er als nog steeds bij.
Ergens moeten ze gaan verantwoorden waarom de boetes zo hoog zijn in Nederland.
Als de website er staat, hebben ze weer een reden om de boete te verhogen.
Maak een website dat leuk staat en haal het geld daarna weer van de automobilisten!
Goed bezig!

Zorg ervoor dat de boetes ongeveer hetzelfde zijn als onze buurlanden, dan heb je zo’n website helemaal niet nodig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).