Bijzondere limo gespot: Checker Aerobus

Auteur: , 19 Reacties

Hoe vet is dit! Een limousine met 8(!) deuren, 8 cilinders en plaats voor 12 inzittenden inclusief bagage. Oh ja, deze limousine is ook nog eens 6,85 meter lang!

Spotter @glenn141 spotte deze Checker Aerobus op de markt in Rotterdam en was danig onder de indruk van dit gevaarte uit 1973. De Checker Aerobus is gebaseerd op de Checker Marathon, oftewel dé Amerikaanse taxi. Deze limousinevariant was speciaal ontwikkeld om mensen van en naar het vliegveld te brengen en dan zijn veel zitplaatsen en bagageruimte wel zo handig.

Dit exemplaar is in 1973 gebouwd en in 1998 naar Nederland gekomen. Ooit was dit exemplaar rood, maar tegenwoordig is hij spierwit. Dit gevaarte weegt 2.580 kilo is 6,85 meter lang en heeft en wielbasis van 4,8 meter. Onder de motorkap ligt in dit geval een 5.7 liter V8 van GM die 217 pk levert en daarmee kan een topsnelheid van iets meer dan 140 km/u gehaald worden.

Er bestond ook nog een korte(re) versie met 6 deuren en in totaal zijn er in de periode 1962 tot en met 1977 zo’n 3.568 exemplaren gebouwd. Meer foto’s van dit bakbeest kan je op Autojunk vinden.

Met dank aan glenn141 voor de spot!19 reacties

Iets zegt me dat je een vijfbaans snelweg nodig heb om dit te draaien.
@norge: Iets zegt me dat je een gaatje in je hoofd hebt als je op een 5-baans snelweg gaat draaien.
@faalhaas: Ik heb zeven gaten in mijn hoofd ;)
@norge: Ik hoop meer…
Mooi van lelijkheid, zelfs een standaard Checker is hier in Nederland een zeldzaamheid. Zijn deze Limo’s in serie gebouwd?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/Checker_Taxi.JPG
@Pallas: heb je het artikel gelezen? Ik zou 3.568 exemplaren in 15 jaar toch wel omschrijven als “in serie”. Het was een regulier model in het gamma van Checker.
@robbie: Oh ik dacht dat het getal op de korte versie betrekking had…
@Pallas: er zijn tienduizenden, zo niet honderdduizenden van die taxi’s gebouwd.
Lache, deze zag ik gisteren ook, toen was ik namelijk ook in het centrum om te spotten! Heb nog 2 Merc C63 AMG’s gespot! http://www.youtube.com/thewillempiej
That’s ho we role!
Whatever happened to Checkers… ?

Heeft iemand wat intelligente info over Checkers nu?
@Esprit_de_Flandre: ze zijn in 2010 definitief failliet gegaan. Wikipedia is your friend
opkrassen met die vent!
Ik heb lak aan zulke mensen!
@ary777:
Opkrassen moet met een hoofdletter!
Djeezz.., kom ik uit een ei ofzo?
@ary777:
En nog in het verkeerde topic ook!?
Oww…, shame!
@ary777: Denk het ook, je hebt het volgens mij in het verkeerde topic geplaatst.
@ary777: Praat je wel eens vaker tegen jezelf?
Deze is jarenlang van een vriend van mn vader geweest en in onderhoud bij mn oom.. mijn oom was ook de enige die erin en ermee kon rijden.. zelfs de eigenaar vond het maar niks om in te rijden.. we zijn hier diverse dagjes mee uit geweest.. zelfs toen we naar scheveningen gingen mochten we hem op de boulevard parkeren zonder ook maar iets te hoeven betalen!!

Er zat toen de tijd een heel compleet multimedia systeem in.. 8 versterkers 4 HELE DIKKE woofers en overal waar je keek zaten wel boxen of schermpjes..

Al met al.. wij hebben toen der tijd heel veel plezier aan dit ding beleeft!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).