Bizar: Boze Belg rijdt frontaal in op flitsauto

Auteur: , 99 Reacties

Geflitst worden is nooit leuk, maar je kan natuurlijk ook een beetje doorslaan in je reactie daarop. Een boze man uit het Belgische Weerst werd gisteravond geflitst en was zo boos dat hij rechtsomkeert maakte en frontaal inreed op de politieauto die hem had geflitst.

En alsof dat nog niet genoeg was ontstond er daarna ook nog eens een worsteling waarbij de agent gewond raakte en naar het ziekenhuis moest. De boze automobilist verklaarde later dat hij ‘geslipt’ was, maar dat gelooft natuurlijk niemand. Helemaal omdat een remspoor ontbreekt.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen als we je vertellen dat de flitsapparatuur volledig vernield was en de politieauto zwaar beschadigd is. De dader bleek achteraf niet onder invloed te zijn overigens.

Met dank aan iedereen voor de tip!99 reacties

Die gast had effe een kortsluitingkje. Niet gezond.
Frontaal een politieauto rammen of een boete betalen, ik weet het wel.
@vale46: in onze plannen: het eerste. In werkelijkheid: optie 2 :(
@vale46:
Ergens kan ik me wel verplaatsen in de woede. Op een gegeven moment slaan we ook wel door in dit soort boetes. Het is al jaren niet meer voor de verkeersveiligheid. De overheid is geld aan het binnen harken en we zien op de TV dat het aan andere landen wordt weggeven.

Het is natuurlijk wachten tot iemand het echt niet meer kan betalen uit radeloosheid/woede dit soort sprongen gaat maken. Ik ben dan ook bang dat dit niet de laatste figuur is die dit soort acties uithaalt. Het is dan makkelijk om met de opgeheven vinger naar zo’n figuur te wijzen, maar eigenlijk zit het probleem mijns inziens toch ook op een ander niveau.
@JanJansen: klopt, het is hedendaags alleen maar om de staatskas lekker te spekken.

Ipv dat de politie gierig moet doen met de kleine boetes mogen ze wat mij betreft eens echte werk doen.

Stel ik bel dat er een overval gaande is, dan is er geen haast, maar als ze merken dat op de A2 / a27 mensen maar al te makkelijk gepakt kunnen worden op (kleine) overtredingen, dan zijn ze er als de kippen bij want dat doen ze dat met alle liefde ( want: bonnenquota)
@bigcar: Klopt! En de aarde is plat…
@autogedrocht: nee rond… net als een pannenkoek.
@JanJansen: leuke praat voor op een verjaardag… Maar wil je niet geflitst worden dan rijd je niet te snel, zo simpel is dat. De hele bedoeling van al die ruiten in de auto is dat je zit op te letten, op het overige verkeer, spelende kinderen, en ook flitsers in de berm. Als je dat niet kunt moet je niet autorijden. Het geld komt hoe dan ook bij de overheid, komt het niet via flitsboetes dan via hogere belastingen. Dan heb ik veel liever die flitsboetes want die kan je simpel vermijden! Het neo-liberale egoïsme is bij sommigen zover doorgeslagen dat ze zich onaantastbaar wanen en zelfs geen controles meer dulden. Die heilloze weg naar anarchie moet nu gestopt worden!
@mashell: Liever anarchie dan een dictatuur ala 1984 met 24/7 camera-toezicht, etc. Maar goed als jij liever een willoos kasplantje speelt, prima …
@dawwg:

+1
@dawwg:

1984 is een utopie voor anarchisten ..

en beangstigend voor luitjes die nog steeds denken dat we in een vrij en tolerant land wonen ..
@lincoln: Wat een onzin, het is juist het tegenovergestelde van een utopie. Juist jij als redneck-lover zou moeten weten dat overheden niet te vertrouwen zijn; immers wie controleert de controleurs ?

En was het niet Thomas Jefferson die zei ‘Wie vrijheid opgeeft voor tijdelijk veiligheid, verdient beiden niet’ ?

Maar maak je niet druk, ik weet dat jij in Amerika niet in een vrij en tolerant land woont hoor … Gelukkig zijn nog niet alle landen zo corrupt & schijnheilig als de USA.
@dawwg:

goed zo .. dat zei Lenin ook tegen zijn sukkeltjes ..
zodat die sukkeltjes dan ook echt dachten dat ze in een vrij tolerant en corruptvrij land woonden ..

arme stakker ..
@lincoln: Trollen of het onderwerp veranderen werkt niet. Communisme is totaal off-topic en 100% irrelevant in deze context. Vervang Lenin door Bush en de cirkel is rond.

Het gaat om kritisch zijn tegenover elke overheid, los van het dominante politieke klimaat. Lees de geschiedenisboekjes er maar eens op na …
@dawwg:

o,nee .. kasplantje ..

jij denkt tenslotte dat het nog niet erger in NL is gesteld dan in 1984 ..
@lincoln: Dat impliceer ik helemaal niet; dat is weer een typische voorspelbare – kasplantjes – aanname, aka ‘the mother of all fuckups’ die ik al KMs lang zag aankomen :(

Wat ik zeg, is dat kritisch zijn tegenover de overheid altijd te preferen is dan als een kasplantje alles geloven wat ze je voorschotelen …

En ik kan het weten, ik werk regelmatig met verschillende (buitenlandse) veiligheidsdiensten samen, dus kom niet aan met mediocre pietpraat.
@dawwg:

LOL .. jouw vorm van kritisch zijn is wijzen naar evil Amerika en zeggen dat het daar allemaal zo erg is ..
middelmatiger gaat het vandaag niet worden ..

nee hoor knul .. jij bent een vrije vogel ..
want de NL overheid wilt dat jij je zo voelt ..
@lincoln: Ik vind Amerika niet evil, maar wel minder democratisch dan NL of BE ja. En dat kan ik onderbouwen i.p.v. Koude Oorlog retoriek te gebruiken opa …

1) USA erkent Internationaal Gerechtshof in Den Haag niet.
2) USA heeft illegale terroristen-kampen waar mensenrechten geschonden worden, NL niet.
3) USA respecteert lokale (b.v.) Europese wetten niet, ookal opereren ze in Europa (denk data-inzicht, vlieg-data, internationale financiele transacties), terwijl ze omgekeerd wel van buitenlande instanties/overheden verwachten zich te conformeren aan Amerikaanse.
4) Na 50 jaar is Lee Oswald nog steeds de officiele moordernaar van Kennedy …WTF ?
5) Amerika heeft Bin Laden financieel gesponsord en getraind in de jaren 80.

Ik zeg niet dan de NL overheid dat zichzelf ook niet zou willen kunnen veroorloven – macht corrumpeert nu eenmaal – maar zelfs tijdens de Koude Oorlog maakten de Amerikanen het veel gekker dan de Russen hoor.
@dawwg:

ik vind het regeringsbeleid in Somalie zwaar kut ..
en in Nepal ..
en in Birma ..

en in nog een hele zwik landen waar ik GEEN belasting betaal ..

en ik voel geen neiging om die kant op te wijzen ..
dat komt door gebrek aan indoctrinatie ..
en gebrek aan de wil om kasplantje te willen zijn ..
@dawwg:
Punt 2 vind ik wel een grappige.

Nee wij hebben die kampen niet, wij zijn zo’n kamp waar elke welwillende burger als een boef wordt gezien en het echte tuig vrijuit gaat.
@jrk68:

punt 1 is ook lache .. cjib heeft schijt aan NL rechtspraak .. en elke semi ambtenaar heeft schijt aan de balkenende norm ..
punt 3 .. de NL is altijd een beetje heeeeel erg vrijgevig met infomatie van haar inwoners .. en informatie over ons hebben eng veel ..
punt 4 .. is Volkert al vrij ??
punt 5 .. om dan over de ontwikkelingshulp/volkerenmoord vanuit NL maar te zwijgen .. opvang van oorlogsmisdadigers is hier ook een normale zaak ..

maar idd .. wijzen is makkelijker ..
@lincoln: Kan zijn, maar als je er de semiotische metabletica van het vormveranderingsdraagvermogen tegenover zet, dan krijg je een totaal ander beeld. En nu terug on topic?
@lincoln: Bedankt, illegale martelkampen met 6 euro boete vergelijken, straffer had je mijn argument niet kunnen maken; zullen we maar zeggen ‘point made, case closed’ :roll:
@dawwg:

mwhahahaha .. wakker worden knul .. JIJ bent degene die dat vergelijkt ..
@mashell: Zo’n actie is ook niet goed. Dat zeg ik niet en dat wil ik ook niet suggereren. Ik wil alleen duidelijk maken dat je het zo zwart-wit niet kan zien. Gedrag heeft vaak meer dan een een oorzaak.
Verder ben ik voor discussie, ook t.o.v. de overheid, dat maakt Nederland namelijk zo uniek en fijn om te wonen.

Je laatste 3 zinnen wil ik liever niet op ingaan. Ik vind ze een beetje op extremisme lijken en dat vind ik eng.
@vale46: Vervelende situatie. Ik kan me voorstellen dat door een combinatie van zeer ongunstige factoren geflitst worden net de druppel is waardoor je snapt. Alleen dit zorgt ervoor dat deze vent nu goed de sjaak is, en voor deze agent, ookal is het een agent, is het ook oneerlijk.
Ik wens ze beide succes toe.
lekker iedereen die geflitst is door die wagen op die dag heeft geluk die hebben namelijk weer een bekeuring minder
@ater: amen to that!
Och ik weet zeker dat we daar allemaal weleens zin in hebben. Gelukkig blijft het meestal bij erover nadenken.
@rijzerlo: dit was iemand die onze gedachten eens werkelijk heeft gemaakt, gewoon om alle frustratie eruit te gooien, een kort lontje kan iedereen weleens hebben. Stel je hebt net een rotdag achter je rug en je word ineens geconfronteerd met overheid/stalkers, dan kan ik mr. Voortellen dat er zoiets gebeurd..
@bigcar: Ik vind Breivik daar een goed voorbeeld van. Maar genoeg gestuurd worden door dikzakken in dikke pakken die je de wereld beloven maar je eigenlijk kaal plukken en we krijgen vanzelf dit soort taferelen. Deze Belg was dan wel in iets mindere mate maar het uitgangspunt is best overeenkomstig te noemen
Die man wilde gewoon een statement maken, niets mis mee.
@Benz65: ik hoop sarcasme?
@jordy14:

je minderwaardigheidscomplex ten toon spreiden is ook een soort van statement ..
Zouden meer mensen mogen doen. Beetje leven in de brouwerij.
via iPhone app
Geniaal volk, die Belgen!
@onbehoorlijkeaap: eerlijk is eerlijk, gelijk geef ik je ;)
@onbehoorlijkeaap:

van alle Belgen de achterlijkste er uitpikken ..
er dan vanuit gaan dat iedere Belg zo simpel is ..

en dat dan “geniaal” noemen ..
via iPhone app
@lincoln: dat heet sarcasme (beste belg?), niet meteen zo negatief.. en het is toch geniaal iets te doen waar velen alleen aan denken? ;)
@onbehoorlijkeaap:

Ahja, want Hollanders doen zo’n dingen niet.
via iPhone app
@luxaeterna: voor zover ik weet niet, nee.
@luxaeterna: Nee, die proberen zo’n dingen alleen uit op hun koningshuis..
als we nu eens afspreken dat iedereen het één keertje doet dan hebben ze op de duur geen flitsapparatuur én geen bekeuringen.
@4991: en daar komt bij: we hebben dan allemaal een strafblad! :(

Dus we hebben dan geen baan meer, met als gevolg dat we Geen haast hebben / niet hard hoeven/kunnen rijden..( want : kost geld)
@bigcar: make it look like an accident ;)
Zo hoort het. Ik zou het al te graag willen doen met een H1 maar de gevolgen zijn niet te overzien, dus laat je het maar :-P Wat @JanJansen zegt, het is helemaal nog niet eens zo ‘gek’. Omdat het nog steeds onder de noemer verkeersveiligheid wordt gedaan en niet openlijk wordt gezegd dat ze gewoon aan het harken zijn in de portemonnee van de harde werker, creëert men frustratie. Als dat geld dan verdwijnt naar dingen waar wij het ook nog eens niet mee eens zijn…
Ik ken het gevoel dondersgoed!
Ik kan me de woede reactie wel voorstellen ,achterbakse manier van geld ontfutselen bij de normale burger moet een keer zo’n reactie opleveren. Kan me gelukkig zelf wel beheersen.
@norge: Beetje je best doen op school , de berm in de gaten houden en op je snelheid letten op de autosnelweg.
Zo moeilijk kan het niet zijn lijkt me zo.
Grand Theft Auto stijl! FTW! :P
Van een simpele boete tot poging tot doodslag, wat een eikel!
ik dacht er gebeurt zoiets:
http://www.youtube.com/watch?v=iLFHTcJERFA

xDdat er direct in gereden werd :D
weer zo,n fag die wel te snel wil rijden maar geen snelheidsbelasting wil betalen ..

laat me raden .. een gelhoofd met gouwe ketting ..
@lincoln: Vreemde reactie van jou. Dat die gast niet spoort ga ik helemaal mee akkoord, maar dat een snelheidsbelasting betalen een soort burgerplicht is, vind ik onzin. En dat geldt voor elke belasting.
@Supreem:

nee hoor .. dat is een vrijwillige keuze ..

non refundable .. dat dan weer wel ..
@lincoln: Bij mijn weten heb ik niet de keuze m’n personenbelasting (of hoe dat ook moge heten in NL) niet te betalen. Of successierechten. Of whatever.
Mocht de overheid eenzijdig beslissen dat je 2000 euro mag afdragen wanneer je 51 rijdt in een zone 50, dan zouden er wel meer mensen inrijden op mobiele flitsers. Het is de totale willekeur van belastingen die me zo stoort. En ja, “dan moet je je maar aan de regels houden”, maar wanneer een familielid komt te sterven, wordt je meermaals belast op geld waar al belastingen op betaald zijn, en mocht de overheid beslissen dat je vier maal hoort belast te worden, dan is dat maar zo.
@Supreem:

death and taxes .. meer ben je niet waard ..

kasplantjes zoals @dawwg kunnen nog een beetje troost halen door naar Amerika te wijzen ..
maar echt waar .. maar voor je overheid ben je waard wat er van je te plukken valt ..
@lincoln: Inderdaad. En wij zijn allemaal te mak en ongeïnteresseerd om er tegen in te gaan.
Als je een kind te lang met een fopspeen last rondlopen groeien de tandjes scheef, maar dat lijkt niemand te willen begrijpen als het op overheden aankomt.
@Supreem: Die heb je wel. Je mag stemmen en je kan vrij kiezen uit verschillende opties. Da’s nu eenmaal hoe een parlementaire democratie werkt. Het zal nooit 100% jouw wil zijn, maar dat is nog een van die kenmerken. En als zoiets je niet bevalt, dan staat het je nog altijd vrij om te verhuizen naar een autocratie of een (pseudo)communistisch land. Maar daar heb je al helemaal geen keuze meer, noch het recht om er op een blog over te klagen zonder te vrezen voor je vrijheid.

Het is allemaal zeer simplistisch voorgesteld, maar je snapt me wel. Er lopen bij ons ook heel wat dingen fout, maar het is volgens mij nog het minst slechte systeem van allemaal. Wees vooral blij dat je de kans krijgt om te proberen er iets aan te veranderen, hoe klein die ook moge lijken. ;) Er zijn landen genoeg waar je voor een beetje protesteren al in de cel vliegt..
En om de discussie die hierboven al gevoerd werd te vermijden: je mag gerust vinden dat ik een naïeve ziel ben, die gelooft dat hij vrij is, maar liever dat dan een defaitistische pessimist. Het leven is anders met momenten al kut genoeg..
@Revvji: Oh, wilde bijna vragen of je wel helemaal goed was daarboven…maar ik zie dat je in BE woont, daar zijn de (geld)zaken iig wel wat prettiger geregeld. Bij de verkiezingen in NL mag je kiezen of je dit jaar je eten, of je auto niet meer kan betalen door de toenemende belastingdruk.

Qua democratie heb je wel helemaal gelijk, al denk ik wel dat we in NL in zeker mate te ver zijn doorgeschoten, men heeft de “cojones” niet meer on bepaalde regels te implementeren omdat er door meters red tape moet worden gegaan eer dat er iets bereikt is.
@mopar: Belastingsdruk ligt hier vooral op lonen. Da’s rechtstreeks zwaar voor ondernemers, en onrechtstreeks voor werknemers. Budgettair loopt hier verder alles nog redelijk op wieltjes, het lijkt er zelfs op dat we dit jaar richting een positieve begroting gaan. Maar deze keer hebben we een hoofdzakelijk socialistische regering (socialistische premier), dus is het maar weer de vraag hoe krakkemikkig het in mekaar zal zitten. We hebben twee keer een regering met liberalen en socialisten gehad even terug. Alles leek goed te gaan, maar nadien bleek dat ze in economische hoogdagen niks hadden gespaard, alleen maar gespendeerd en voor de rest problemen hadden doorgeschoven.. En dan hebben we wel nog onze andere problemen: communautair bvb., asielbeleid,…
@Revvji: jaja…same sh*t, different country. In NL is het niet veel anders, alleen hebben wij wel ene heer Wilders die de boel entertaint met zijn opmerkingen.
@mopar: Entertainen, dat kan-ie gerust. Helaas meent hij het ook vaak, en kan erop gestemd worden.. Promoveer die kerel tot hofnar of zo, dan doet hij tenminste waarvoor hij betaald wordt :P
@Revvji: Oh hij heeft zeker wel een paar valide punten hoor, zeker over het immigratiebeleid. Maar die punten worden weer overstemd door de grote hoeveelheid BS die er uit zijn mond kwam. Dit heeft hij duidelijk door want de laatste paar weken is hij verrassend weinig in het nieuws gekomen. Vooral met de opkomende verkiezingen wil hij het op safe spelen.
@mopar: Tja, hij waarschuwt voor dingen waar we (zowel in NL als in BE) moeten voor opletten, maar verder dan dat moet hij niet gaan voor mij. De manier waarop en de hevigheid waarmee hij waarschuwt slaan nergens op en vergroten alleen maar de kloven. Dus gewoon luisteren naar de kern van wat hij zegt en voor de rest zelf eens even goed nadenken..
Bij ons hebben we ook zo’n gek lopen, Filip Dewinter. Die wou in navolging van Wilders een illegalenmeldpunt oprichten. Moet je hier maar eens kijken hoe krampachtig hij probeert aan te tonen hoe het niet racistisch is en wel degelijk kan werken (en kijk vooral hoe dat mislukt.) http://www.youtube. com/watch?v=qx2HV92hi-4 (gewoon ff de spatie verwijderen, ik wil het hier niet nog meer vervuilen met off-topic stuff :P)
@Revvji: Was dat maar waar, ik wil hier geen politieke discussie van maken maar ik weet waar die man vandaan komt.

De wijk waarin hij is opgegroeid zit vol met allochtoon tuig (ik ben zelf ook geen rasechte Hollander hoor). Kleine meisjes werden zelfs op een bepaald moment geadviseerd om niet meer door bepaalde straten van die wijk te fietsen omdat er groepen van 16-jarige Marokkanen waren die daar meisjes verkrachtten. In 2008 waren daar ook rellen waarbij 2 mensen werden doodgeschoten door de politie.

Als je al vanaf kleins af aan geconfronteerd wordt met zulke mensen/praktijken, dan kan ik me zeer goed voorstellen dat je een zekere antipathie tegen bepaalde groep mensen krijgt.

Ik ben niet ver van die buurt opgegroeid en wij hebben doen besluiten te verhuizen nadat onze auto 3x was gestolen en er op een nacht benzine over de voordeur werd gegoten en in brand werd gestoken.

Nogmaals, ik heb niets tegen allochtonen, mijn ouders zijn dat namelijk ook. En ik zal ook niet op hem stemmen want ik weet dat ik de volgende ben nadat hij alle Marokkanen en Turken het land uit heeft gejaagd.
@mopar: Da’s goed mogelijk. Dat kennen we bij ons ook, Sint-Jans-Molenbeek (afgelopen dagen nog rellen geweest met die clowns van Sharia4Belgium), Borgerhout (ook wel bekend als Borgerokko), Boom schijnt ook al bijna eenzelfde lot beschoren te zijn. En het is inderdaad begrijpelijk dat je daar zeer negatief tegenover staat na dergelijke ervaringen. Maar dat maakt zijn ideeën niet minder gevaarlijk, want ze zijn gebaseerd op een extreem geval en worden (volgens mij onterecht) gegeneraliseerd.

Maar we moeten hier inderdaad geen politieke discussie starten. Enkel 1 iets wil ik nog kwijt: we zijn allemaal hetzelfde. Aan het begin van de vorige eeuw verhuisden veel Vlamingen naar Wallonië. De Vlamingen gingen ook samenhokken en het kwam meermaals tot rellen met de Franstaligen. Nu lopen er duizenden walen rond met een Vlaamse familienaam, zelfs overtuigde Wallinganten. En vandaag gebeurt er net hetzelfde, met als enig verschil dat het nu allochtonen zijn.
@Revvji: autocratie? Communistisch land? Ik wil juist méér vrijheid!
@Supreem: Precies wat ik bedoel. Momenteel zijn West- en Noord-Europa op dat vlak de meest “vrije” landen. Hier MAG je tenminste nog ijveren voor meer vrijheid. Die definitie van vrijheid mag dan al een schamele troost zijn, liever dat dan wat anders. Voor de rest kan je vrijheid in deze tijd alleen maar afkopen met grote sommen geld, d.w.z. verhuizen naar Monaco, Liechtenstein, etc. Amerika laat ik hier trouwens buiten, want da’s een geval apart.
@Revvji: Trouwens, jij als stemgerechtigd landgenoot, heb jij je parlementaire democratie-stelling als eens getoetst aan de werkelijkheid? ik vrees dat je bedrogen uit zal komen.
@Supreem:

Stemplichtig! niet stemgerechtigd. Dat is nog een heel groot verschil.
@Hupke: Zeg dat wel! Ik stond laatst te babbelen met een paar meisjes van m’n klas, plots ging het over de verkiezingen. Er kwamen weer opmerking voorbij waarvan ik dacht: “En DAT moet dan stemmen?!” Bovendien niet alleen vrouwen waarbij ik dat denk, hoor. Moet je maar eens de reacties op een willekeurige nieuwssite lezen, of nog beter: clint.be. Dan verlies je nogal snel je vertrouwen in de mensheid..
@Supreem: I know.. Een regering met 6 partijen, en dan nog zonder de partij die het meeste stemmen haalde. Het is maar wat je nog democratisch noemt.. Maar ik vind er troost in dat dezelfde politiek gehanteerd werd t.o.v. Vlaams Belang (destijds nog Vlaams Blok). Hadden ze die een regering laten vormen, dan waren we hoogstwaarschijnlijk nog verder van huis.
En ik heb nog altijd liever zoiets dan een alles-of-nietssysteem, zoals bvb. in het VK (tot voor kort, want die hebben ondertussen ook een coalitieregering). Of een land waar verkiezingen nagenoeg openlijk een schertsvertoning zijn of waar ze zelfs helemaal niet bestaan. Elk systeem is onvolmaakt, maar dan vind ik het onze nog het minst onvolmaakt van al.
@Revvji:

Hier voordat je de democratie gaat verheerlijken.

http://www.youtube.com/watch?v=uxRSkM8C8z4
@Hupke: Eerst iets wat ik duidelijk wil maken: ik verheerlijk de parlementaire democratie niet, ik zie ze als de beste optie die er de dag van vandaag bestaat. En ik ben me volledig bewust van de gebreken die ze vertoont, maar die neem ik voor lief, of ik probeer er wat aan te doen. Maar dat terzijde ;)

Een groot verschil dat ik opmerk tussen Nozicks theorie en onze parlementaire democratie: iedereen, ook jij en ik, hebben ondertussen de mogelijkheid om een van de “meesters” (zoals Nozick ze noemt) te worden. Het staat ons namelijk vrij om een eigen politieke partij op te richten, vervolgens campagne te voeren en uiteindelijk op te komen in de verkiezingen. De slaagkans is laag, maar ze bestaat en is reëel. Kijk maar naar de Belgische PvdA, haalt al jaren de kiesdrempel niet, maar toch blijft ze bestaan en blijft ze ijveren voor haar doelen. En in bepaalde gevallen zijn het nog steeds dezelfde meesters al voorheen (alleen zijn het nu hun nakomelingen), maar in andere gevallen zien we ook nieuwkomers. Onze premier is als Italiaanse immigrant daar een voorbeeld van.
Kortom, ik vind Nozicks theorie een interessante overpeinzing, maar niet veel meer dan dat. Onze samenleving en ons politiek bestel zijn immers ondertussen alweer sterk veranderd, met andere normen en waarden.
@Revvji:

“Een groot verschil dat ik opmerk tussen Nozicks theorie en onze parlementaire democratie: iedereen, ook jij en ik, hebben ondertussen de mogelijkheid om een van de “meesters” (zoals Nozick ze noemt) te worden.”

Is dit dan het stadium waarin je jezelf niet langer als slaaf zou bestempelen?
In die beschreven situatie ben je nog altijd geen vrij individu. Ofwel ben je slaaf ofwel ben je meester maar de optie eigen baas bestaat nog niet. Ook

Of ik verkiesbaar ben of niet vind ik minder belangrijk dan enkele onafneembare rechten (eigendom, zelfbeschikking, …).

Democracy beter dan de andere systemen? Helemaal niet, hangt van de implementatie af. En bij ons is die gewoonweg slecht.

Hoe je het ook draait of keert, deze one-liners (zeg maar gerust clichés) blijven correct.
-De helft van de kiezers heeft een minder dan gemiddelde -intelligentie.
-Democracy is de tirannie van de meerderheid.
@Hupke: “Is dit dan het stadium waarin je jezelf niet langer als slaaf zou bestempelen?”
Ja.

“In die beschreven situatie ben je nog altijd geen vrij individu”
Je bent dan inderdaad nog “slaaf” van een systeem. Maar systemen heb je overal. Als je dat niet wil, dan moet je in je eentje in een bos gaan wonen.

“Of ik verkiesbaar ben of niet vind ik minder belangrijk dan enkele onafneembare rechten (eigendom, zelfbeschikking, …).”
Verkiesbaar zijn, is net de bron van die rechten in een democratie. Zo krijg je de kans er iets aan te veranderen, als je vindt dat die rechten je afgenomen zijn. Als je vindt dat je nu geen eigendomsrecht hebt, omdat er belasting op geheven wordt, dan moet je om dat volledige eigendomsrecht te verwerven meteen ook alle voordelen van een sociaalstaat vaarwel zeggen. Als je dat vindt omdat er regels over bestaan (rond drugs bvb.), dan kan je meteen alle regels overboord gooien en is het weer de wet van de sterkste.

“Democracy beter dan de andere systemen? Helemaal niet, hangt van de implementatie af. En bij ons is die gewoonweg slecht.”
2 goudeerlijke vragen aan jou:
1) Waarom vind je de implementatie slecht bij ons?
2) Welk systeem met welke implementatie vind je dan beter? Let wel, ik vraag je om een realistische mogelijkheid, geen utopie.

Met jouw one-liners ga ik akkoord. Maar de democratie mag van mij de tirannie van de meerderheid zijn, liever dat dan teruggaan naar de wet van de sterkste. Ik denk wel dat ik begrijp wat je bedoelt, maar voor mij zijn het concepten die in hun puurste vorm die vertrouwen op de goedheid en het gezond verstand van elke mens. En dat vertrouwen heb ik niet. Ofwel snap ik je visie niet, en dan mag je me het een en het ander uitleggen :P
@Revvji:

Over het slaaf van een systeem zijn. Slaaf van een systeem zijn dat organisch gegroeid is, waarmee ik bedoel spontaan ontstaan is waarbij er niemand aan te wijzen is die ervoor verantwoordelijk was (zoals ruilhandel,…) dan is dat niet echt slaaf zijn. Maar slaaf zijn van iemands ‘grote idee’ die geloofd in een maakbare samenleving dat is slecht vind ik.
“Verkiesbaar zijn, is net de bron van die rechten in een democratie.” Ja en dat is nu precies het probleem.
Rechten zouden iets onvervreemdbaar (ik raak niet uit m’n woorden in het Nederlands dus vergeef me vreemdheden of fouten) moeten zijn volgens mij.
Dus in principe moet de staat (als die er al moet zijn) toezien dat die niet geschonden worden. (Voor mij is het enige nodige recht dat op eigendom, als je het lichaam als eigendom beschouw kan hier immers ieder ander recht uit afgeleid worden)

Misschien dat ik beter niet op je voorbeelden over de sociaalstaat en dergelijke in ga om de discussie niet nog uit te weiden maar ik vind eigenlijk geen enkel voordeel aan de sociaal staat, in tegendeel. Ik geloof oprecht dat het de mensen meer miserabel maakt en alles er duurder door word, dat terzijde. Ook denk ik dat recht van de sterkste altijd verkeerd gebruikt word en de rol van de civil society onderschat word in ‘wetenloze’ situaties maar ook dat is een andere discussie.

Antwoord op je vragen.
1) (waar begin ik, ik zal me tot het belangrijkste beperken)
*Wij (België) zitten met een grondwet die om de haverklap gewijzigd kan worden en die vol staat met de grootste onzinnigheden van welke taal die je in welke dorpjes mag spreken tot godweetikwat. (als je een belgische (ex)rechtenstudent kent moet je maar eens zien dat je de grondwet te zien krijg echt belachelijk gewoon)
Dat zijn allemaal zaken die daar niet in thuis horen, net als grondwetswijzigingen niet zo normaal mogen zijn als het krijgen van een speculaas en een jenever bij de koffie.
* We zitten met een representatieve democracy maar onze vertegenwoordigers hebben geen verantwoording af te leggen voor hun daden en beleid. Tenzij om herverkozen te worden wat wanbeleid stimuleert (schijnen in de media met als gevolg impulsieve ondoordachte wetten, problemen doorspelen naar volgende regering,…).

2) Heel simpel de belgische staat zoals die origineel is opgericht (met in het achterhoofd het vermeiden van een tiran zoals die Hollandse prins die ze net buiten hadden ge bonjourd) met hun originele grondwet en parlement was best wel een acceptabel systeem. Spijtig genoeg is het geëvolueerd (en precies exponentieel) tot een van de slechtste systemen ooit. Wat altijd zal gebeuren met een democracy tenminste als we de founding fathers van de VS mogen geloven. (Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide. – John Adams)

Om af te sluiten met een quote (want die zijn meestal simpeler en eleganter dan m’n lange zinnen en onzinnen) die aansluit bij je laatste stukje. “Democracy is a pathetic belief in the collective wisdom of individual ignorance. – H.L. Mencken”
@Hupke: Over het nut van de sociaalstaat hebben we blijkbaar een meningsverschil, maar niet meer dan dat. Dus daar hoeven we niet verder op in te gaan.
De civil society (ik moest het even opzoeken) doet me een beetje denken aan een discussie over communisme die ik een tijd geleden had met een vriend van me. Ik ben van mening dat communisme in theorie wel degelijk klinkt (niet mijn smaak, maar wel een waardevolle theorie), maar in de praktijk niet werkt. Simpelweg omdat het verleden dat al heeft uitgewezen en we momenteel nog altijd foute vormen ervan zien.
Waar zit nu de vergelijking met de civil society? De rol van de civil society in een wetteloze situatie valt even moeilijk uit te testen zonder risico’s. Met ‘wetenloos’ bedoel je trouwens ‘wetteloos’, vermoed ik?

Ik snap wat je bedoelt met ‘onvervreemdbaar’ (trouwens helemaal niet verkeerd gebruikt door jou ;)) en ‘recht op eigendom’, maar ik heb vaak wat moeite met die filosofische begrippen. Het ligt misschien aan mijn intellectuele bovengrens, maar ik vind ze vaak te eng (qua betekenis) en te star. Ik bedoel maar: volledig recht op eigendom vind ik onbereikbaar. Want zelfs al kom je in een wetteloze situatie, geleidelijk aan zullen er toch weer waarden en normen ontstaan die weer leiden tot regels. Ofwel door samenspraak en gezond verstand, ofwel door een elite die zich vormt om chaos te bestrijden. En als ik daarover nadenk, kom ik elke keer tot een chaosscenario.

Haha, onze grondwet is inderdaad een rare creatie :P Maar ons landje was op zich al een vreemd dingetje. Zomaar uit de grond gestampt, dus problemen waren wel enigszins te verwachten..
Jouw laatste quote is helaas treffend en wekt weinig vertrouwen.. Maar aan de andere kant, liever een gematigde domheid (want niet iedereen is even dom) die mij beschermt tegen m’n eigen domheid, dan een alleenheerschappij of een ware oligarchie die slechts een minderheid (lees: zichzelf en gelijken) beschermt.
Wat een knuppelhaas zeg…


en als alles gezegd en gedaan is, je rechtervoet controleer je nog altijd zelf.


Een flitsboete is altijd je eigen schuld. Je reed namelijk te hard. Je kunt ze zelfs zien staan.

Dat je er dan op inrijdt ben je gewoon niet goed snik. Nooit meer achter het stuur, zo’n idioot. Duidelijk ongeschikt om verantwoordelijk met een auto om te gaan.
ach, met dat achterlijk flitsbeleid kun je gewoon een keer zo’n achtie verwachten. Ik praat het niet goed, maar het is een beetje voorspelbaar.
Nja jammer dat mensen zich op de politie afreageren, het is niet hun beslissing. Maar anderzijds heeft elke politie agent er voor gekozen de overheid te vertegenwoordigen als het gaat om wetshandhaving dus zij zijn het aanspreekpunt voor de burger en dat lijken veel politie agenten wel eens te vergeten.
@mercedesclsfan:
Juist het is hun keuze, net als de NSB een keuze was.
Buiten de kleur van het hemd zie ik het verschil niet meer.
Ze hebben beide gekozen om hun volk te verraden.
@jrk68: Dan moet het toch apart zijn als een verrader een moordenaar oppakt
Geflipt?
dat het niet vaker voor komt verbaast mij eerlijk gezegd.
de meeste auto’s die op de weg rondrijden zijn gebakjes van 1000 euro.
de prijs van 2 forse snelheidsovertredingen.
ik kan me voorstellen dat het bevredigend is om met je al totaal afgeschreven auto het werk van die flits-belastingambtenaren ook wat spannender te maken en de T5 bus met peperdure apparatuur “per ongeluk” door een slippartij volledig de vernielenis in te helpen.
Maar goed, mocht het opzet zijn geweest dan keur ik dit uiteraard af he. Dat dan weer wel. :)
Waarschijnlijk had die man een verschrikkelijke kutdag en zo’n boete kan de druppel zijn.
Maar van die snelheidsovertreding is ie in ieder geval af. Geen bewijsmateriaal meer…
Wahaha, die NSB’er in die flitswagen zal wel even raar hebben zitten koekeloeren.

Moet vaker gebeuren. Het zijn gewoon smerige dieven van de roverheid.
Kan me die reactie heef goed voorstellen, vooral met van de onnozele bekeuringen.

Laatst nog ben ik geflitst op de N9 (snelheidslimiet: 70) voor 77km/uur, na correctie is dit 74km/uur…waar HEBBEN we het over mensen…
@mopar: *heel
@mopar: Maar hoeveel reed je dan op de teller? 80 km/u? Da’s een klein verschil, maar eentje dat je wel kan opmerken. Die correctie is er voor iets.
Bovendien kan je de grens moeilijk blijven naar boven stellen. Want met die correctie hou je vaak rekening. Stel nu dat ze die groter maken, dan kan je bvb. al 85-90 gaan rijden, word je alsnog geflitst met 74, ga je het even kut en even belachelijk vinden.
Maar hoe zit jullie boetesysteem eigenlijk? In België is het standaard 50 euro en per km/u te snel een bepaald bedrag erbij. Tot je aan de volgende trap – 20(?)km/u – zit, en dan betaal je meteen 100 euro. Ik ben niet zeker van de bedragen, maar daar komt het op neer, dacht ik. Da’s inderdaad wel een belachelijk systeem. 50 euro voor 71 km/u en dan pakweg 65 euro voor 85 km/u.
@Revvji: nee, mijn snelheidsmeter wijkt op de een of andere manier helemaal niet af (heb zowel een digitale als een analoge meter in mijn auto) dus ik reed ook gewoon 77 op te teller. Maar blijf het zwaar irritant vinden. Ik heb wel iemand ingehaald en toen ik in mijn spiegels keek zag ik een verdacht opgestelde auto in de berm staan….maar dat is allemaal achteraf natuurlijk.
De bekeuring was €30 excl. de zo veel besproken €6 administratiekosten.

In NL werken wij gewoon met tabellen (zijn op flitsservice.nl te vinden) tot 30 km overschrijding binnen de bebouwde kom, en 40 overschrijding buiten de kom. Alles daarboven gaat naar de officier van justitie en die bepaald dan -met inachtneming van je ‘verleden’- het boete bedrag. Het is wel zo dat bij aanhouding het rijbewijs zal worden ingevorderd als de overschrijding meer dan 50 km/uur is (binnen of buiten de kom).

Dat boetebedrag kan verschillen per persoon, zo was ik een keer geflitst met 169km/uur (jaja, ik weet het), en het bedrag was €290. Een vriend was een paar weken later geflitst met 161 en zijn bekeuring was hoger met €315 omdat hij een ‘kleurrijk’ verleden heeft bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau.
@mopar: Het ís irritant, dat weet ik, maar dat maakt het niet meteen minder rechtvaardig. Ik wil hier trouwens absoluut niet beweren dat ik een engeltje ben en nooit te hard rijd, die 169 heb ik bvb. ook wel al eens gehaald. Maar ik weet wel dat als ik een bekeuring ga krijgen, dat ik die ook zal accepteren (ik heb er gelukkig nog geen gekregen in de korte tijd dat ik m’n roze papiertje in bezit heb).
Dat wil evenwel niet zeggen dat ik geen verzuchtingen heb bij het hele systeem. De bedragen zijn vreemd opgesteld, zeker wat die “administratiekosten” betreft.
En de plaats van de controles zijn vaak ook belachelijk. Als ze het willen doen om de verkeersveiligheid te bevorderen, dan moeten ze dat streng doen, maar rechtvaardig. Het mag van mij gerust een trajectcontrole zijn met nultolerantie, maar doe het dan alleen op zogenaamde “zwarte punten”, daar waar het wel degelijk iets uitmaakt dus. Helaas is dat een utopische visie.. Zo ook bvb. de trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge: http://www.autoblog.nl/belgische-trajectcontrole-casht-e75k-in-een-weekend
Ik noch m’n pa hebben tot op heden een duidelijke reden gevonden waarom je er maar 90 mag. We komen niet verder dan de slechte staat van het wegdek (de naden van de brug geven nogal hevige schokken), maar dan moet je de helft van onze snelwegen 90 maken..

P.S.: Geldt er niet zo’n uitzonderingsregel of mogelijkheid tot aanvechten als je gepakt wordt bij het inhalen?
@Revvji: Er zal vast wel mogelijkheid zijn om bezwaar aan te tekenen maar ik ga niet moeilijk lopen doen over €36. Ik neem mijn verantwoordelijkheid ook wel hoor, maar ik wil gewoon effe lekker zeuren en mijn hart luchten :P Want als ik dat thuis doe krijg ik een hele preek over me heem…
@mopar: Begrijpelijk, beter dat dan in de neus van een combi knallen ;) En sorry als ik de rol van je ouders/vriend(in) overnam, krijg je hier ook weer een preek over je heen :P
@Revvji: No hard feelings hoor ;)
Een Belg die kan mikken… die moet dringend bij onze Rode Duivels!!!
Het valt me op dat domme en/of naïeve mensen nood hebben aan lijntjeslopen. Bekijk het eens nuchter en relativeer alles wat er gebeurt wanneer je overtreding wordt vastgesteld; ik denk niet dat er een meer hypocriet innings-systeem bestaat… En als er nog eens zo’n (Belgische) kut flik zit te “smilen” omdat ie weet dat ie je heeft kunnen beboeten, begrijp ik zijn reactie 100%
@driescuit: “Bekijk het eens nuchter en relativeer alles”

Met jouw reactie toon je zeker aan dat jij daar zeer goed in bent..
@Revvji:

lol .. inkoppertje ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).