Bizar: man ligt na crash dagenlang dood langs A1 [updated]

Auteur: , 51 Reacties

Zeg nou nog eens dat onze snelwegen zo overvol en drukbereden zijn... Gisteren (!) werd in de middenberm van de A1 bij Stroe een auto met hierin een dode man gevonden, die vrijdagnacht al was verongelukt. Onwerkelijk.

Hoe kan zoiets gebeuren zonder dat iemand het ziet en er melding van maakt, vraagt u zich af? Nou, dit is niet helemaal waar, want er was wel degelijk melding van gemaakt. Wij quoten: “een getuige meldde dat zij op de A1 een auto met hoge snelheid voorbij had zien rijden en vervolgens enkele vonken had gezien. Agenten en Rijkswaterstaat zijn gaan kijken in de omgeving van de hectometerpaal die de vrouw had doorgegeven. Hier is die nacht echter niets aangetroffen.”

Met andere woorden: de man is heel ongelukkig met zijn A3 in een dichte bebossing terecht gekomen, en was dermate aan het zicht onttrokken dat zijn auto pas vandaag door een passerende trucker die in zijn buitenspiegel keek werd gezien, zo meldde een politie-persvoorlichter ons desgevraagd.

Er wordt nader onderzoek gedaan naar wat er exact is gebeurd, maar we willen liever niet weten of de man in eerste instantie nog in leven was. In dat geval zou een zelfbellende auto letterlijk een life saver zijn geweest.

Update 15-09: Zojuist is de identiteit van de man vrijgegeven. Het gaat om een 40-jarige Deventernaar, die al een week dood was. De doodsoorzaak was ‘ernstig hersenletsel’.51 reacties

Dat dit nog mogelijk is in deze tijden?!?!
Agentje een bakkie koffie te weinig op?
Sjonge jonge jonge….
Ik weet nu eigenlijk niet wat ik moet denken eerlijk gezegd…
Dat is wel echt heel raar. Kut als die man nog gered had kunnen worden.
Zelf zou ik ook eerst de nieuwe A3 checken voordat ik aan de A1 begon.
@alcantara: -10000
@johanhummer9: o, jij was me voor;)
@alcantara: -100000
@alcantara: ’t mag niet, maar kvind toch wel goed bedacht! NOT
@astonfreak: ik bedenk het niet, ik reply op Audi Nederland (de reactie die nu verwijderd is).
@alcantara: ah nu is de advertentie verwijderd zie ik. Ik vond het al zo’n vreemde opmerking van Audi Nederland…
@alcantara: lol haha
@alcantara: bij dit soort dingen moet je ook niet zulke vreemde opmerkingen plaatsen…
@alcantara: Had Audi Nederland deze A3 maar gecheckt, dan was die niet van de A1 gevlogen. Zie hier de beelden: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1777371/A1-weer-open-na-politieonderzoek.htm
@alcantara: dat is nu een grap die TOTAAL NIET past onder dit artikel. ik hoop dat je dat snapt!
…… ehhh wat moet je hier nou van zeggen? Wel verschikkelijk voor de familie natuurlijk, die heeft dagenlang niets van hem gehoord.
@bbroek: Vreemde familie: als iemand niet thuiskomt ga je toch groot alarm staan. Met alle vorrzichtigheid en excuses als het niet zo is, maar grote kans dat het een onfris mannetje of een drugrunner is.
@sdk16420: en zo komen de roddels de wereld in, bedankt!
@sdk16420: De man kan ook gewoon single zijn. Als je dan geen afspraken met anderen hebt staan kan het zo dagen duren voordat er wordt opgemerkt dat je pleite bent. Gezien de mogelijk hoge snelheid waarmee de bestuurder heeft gereden en het feit dat hij zijn auto op een snelweg met hooguit wat flauwe bochten niet op koers kon houden kan er idd wel meer aan de hand zijn. Op dat stuk kun je moeiteloos 250 rijden.
@Femme: Zolang je geen lekke band krijgt is dat prima mogelijk ja (vonken @ wegdek)
@Femme: uh, ja… nou ja, moeiteloos 250? Moet ik eerst m’n auto laten chippen, turbootje monteren, banden en remmerij aanpassen…
Die agenten die zogenaamd gekeken hebben die hebben een hoop uit teleggen. Best wel cru om zo dood te gaan.
@sjaakk: wat hebben ze uit te leggen dan?
Iemand heeft een auto voorbij zien razen en een paar vonken gezien.
Aangezien de berm daar wel 50 meter breedbkan zijn, is het niet zo gek dat je in het donker niets kunt vinden.
En daarbij: een miljoenmiljard automobilisten komen daar dagelijks langs, en die…. Zagen ook niks.
@awesome: Je verwacht van een agent die zo’n melding krijgt wat beter kijkt dan een auto of vrachtwagenchauffeur die van niets weet.
@awesome: rijkswaterstaat kan ook een gedeelte afzetten. Lijkt mij ook dat er wel iets van sporen ergens te zien zijn.
Behoorlijke fout van de betreffende politie mannetjes,maar kan me voorstellen dat iets anders als snelheid controleren hun beperkte intellect te boven gaat.
@norge: Die kerel heeft gewoon pech gehad dat hij zijn gecrashte auto op deze plek heeft kunnen verbergen. Er zijn niet zoveel stukken snelweg waar de ‘middenberm’ bestaat uit een breed stuk dichtgegroeid bos waar je zo in kunt rijden.
@norge: Lol, +10
@norge: Volledig mee eens
“Met andere woorden: de man is heel ongelukkig in een dichte bebossing terecht gekomen, en was dermate aan het zicht onttrokken dat zijn auto pas vandaag door een passerende trucker die in zijn buitenspiegel keek werd gezien, zo meldde een politie-persvoorlichter ons desgevraagd.”

Het lijkt zo net dat de auto vandaag pas is gevonden terwijl dit gisteren al is gebeurt. Best crú!
Vreselijk triest bericht dit: R.I.P
In de koptekst staat anders vrij duidelijk dat de ontdekking gisteren is gedaan. Het persbericht was echter van vandaag.
Misschien had ie camouflage kledij aan.
@SimonMc: en z’n auto een matzwarte wrap?
als ie nog in leven was de agenten goed straffen.
@4991: Want? Het feit dat hij pas na dagen eens wordt opgemerkt geeft toch wel aan dat hij niet zo makkelijk te vinden was, of wel?

Wat als de dame die het doorbelde er naast zat qua hectometerpaal?
@sir_smokalot: Die vrouw ophangen natuurlijk..
@sir_smokalot: wie heeft gezegd dat die agenten goed hebben gezocht? en trouwens ze moet niet ver naast zitten. dus ze zien degelijk wel remsporen of andere sporen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik rijd daar best vaak langs, meestal in de nacht. Het is één van de weinige stukken snelweg die ik ken met dichte bebossing in de middenberm. Je kan daar (zeker ’s nachts) makkelijk je auto parkeren zonder dat iemand het zal opvallen.
Er staan dacht ik wel overal vangrails daar in de berm. Dus ik vraag me af hoe diegene dat voor elkaar heeft gekregen…
bordeaux via iPhone app
Vast een Toyota Verso-rijder; ZO een anonieme auto ;)
Ieder auto ongeluk met dodelijke afloop is vreselijk. Heb dat zelf helaas van heel dichtbij mogen meemaken. Hoop dat de persoon in kwestie mag rusten in vrede en dat familie en vrienden het een plekje kunnen geven.
Maar eigenlijk word hier dus mee gezegd dat niemand zijn buiten spiegel gebruikt op de snelweg ?
@dennisr: Op die ene vrachtwagenchauffeur na.
@dennisr: er zit een groot verschil tussen kijken en zien…
Da’s eens iets waar die agenten ook niets aan kunnen doen.

Ik hoop voor de kerel dat hij opslag dood was, moet vreselijk zijn als je daar ligt te creperen en je kan niet met de buitenwereld communiceren.
connecteddrive van bmw had meneer wel gered!
Ze kunnen zien hoeveel mensen er in de auto waren en of de airbags afgegaan zijn.
Waar de auto zich bevind.
Nu klaagt iedereen wel over de politiemannetjes, maar misschien heeft de bellende mevrouwe wel een TOTAAL andere locatie doorgegeven..
“Er wordt nader onderzoek gedaan naar wat er exact is gebeurd, maar we willen liever niet weten of de man in eerste instantie nog in leven was. In dat geval zou een zelfbellende auto letterlijk een life saver zijn geweest.”

Het was een A-3 dus niet zelfbellend. En als de persoon thuis was gebleven dan was hij nog in leven geweest. Ja, zo lust ik er nog wel een paar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).