Bizar: Vrouw drie dagen vast in auto na crash

Auteur: , 25 Reacties

Er zijn leuker manieren om je kerst door te komen...

In Australië reed een 45-jarige vrouw van de weg nadat ze moest uitwijken voor een kangoeroe. Ja, dat kllinkt als een stereotyperende grap, is het alleen niet. kangoeroes springen wel vaker op in het gezichtsveld van auto’s. En nadat de bestuurster het naastgelegen ravijn in was gekoprold, kwam de auto op het dak terecht. Daar zat ze dan. Been bekneld, in de snikhete zon en niemand in de nabije omgeving die gealarmeerd kon worden.

Toch overleefde ze de helse zit van drie dagen in haar witte Commodore en werd ze uiteindelijk gehoord door een passerende jongeman. Een helikopter vloog haar vervolgens naar een ziekenhuis, waar het beschadigde been moest worden afgezet. De beknelling zorgde er tevens voor dat ze niet leegliep qua bloed. Volledige duiding op SMH.

Niet onder de indruk van drie dagen vast zitten in een bolide? Dan hebben we nog het bizarre verhaal van Lauren Weinberg. De 23-jarige studente uit Arizona die met haar auto in een sneeuwstorm terecht kwam op een afgelegen weg. Pats, negen dagen muurvast en dan maar zien te overleven op twee snoeprepen. Toen ze gevonden werd had ze het alleen wat koud, was ze hongerig en ietwat dorstig.

Iemand nog ideeën voor survival-pakketjes in de auto?25 reacties

Geen beste manier om de kerstdagen door te brengen. Ik had die kangoeroe gewoon aangereden, ze schijnen ook best lekker te smaken en dan hoef je geen kalkoen meer te kopen.
@Vanquish: ja echt e
@Vanquish: Kangoeroes zijn blijkbaar de grootste oorzaak van accidenten in Australië. Verklaard ineens ook waarom 3/4 van de wagens daar een bull bar hebben.
@xilver: die is toch alleen voor koeien en stieren.
@porsche928: Dan noemen we het toch gewoon een Roo Bar?
@Vanquish: Geloof mij, zodra jij plots een beest op ziet duiken voor je op de weg, ga jij – of je het wilt of niet – vol in de ankers en/of uitwijken.. Dat is gewoon reflex, of je nou vooraf en/of achteraf zegt dat beesten je geen aars kan schelen..
@kaasboerin: Ik denk dat ik lekker rechtdoor zou blijven rijden als ik wist dat de berm zo’n afgrond was! Misschien een toevoeging voor die bullbars daar: een rolkooi.
@Vanquish: Nou ja, ik heb ook altijd gezegd dat ik gewoon doorrijd als ik in zo’n situatie terecht zou komen.. Laatst in het donker, op een lange donkere dorpstraat toen het licht van mijn koplamp een bewegend object bereikte pal voor mij op de weg, ging ik ook direct vol in de ankers, wat ook gevaarlijk had kunnen aflopen. Het vreemde is dat je er geen seconde over nadenkt, het enige wat je wil is zorgen dat je dat beest niet doodrijdt.. Toen ik erachter kwam dat het ‘maar’ een groot droog blaadje was, ging ik pas nadenken over de eventuele gevolgen en waarom ik vol in de ankers ging. Het klinkt raar, maar misschien is het wel een kwestie van (meerdere) ervaring(en) opdoen voordat je pas daadwerkelijk bewust een keuze in zo’n kort tijdsbestek kan nemen; ga ik in de ankers/uitwijken of rijdt ik door?..
@kaasboerin: @Vanquish: Ik denk dat mijn reflex niet direct in de ankers gaan is. Als er tegenliggers zijn, dan wellicht dat ik vol mijn rem intrap, maar uitwijken is de eerste actie vóór ik besluit om te gaan remmen. Het ligt inderdaad aan de situatie, als er een ravijn naast ligt denk ik wel twee keer voor ik die richt op ga, maar als er op de normale weg bijvoorbeeld opeens een deur of kind of debiel de straat op rent, denk ik dat ik eerst uitwijk, dan rem, om zo ruimte voor mijzelf te creëren. Vorige keer gesneden door een vrachtwagen, reed letterlijk naast hem. Eerste reactie was (omdat ik wist dat er ruimte was) uitwijken, remmen zou op dat moment ook te laat geweest zijn.
Leuk, aapjes kijken
Vervelend
Ik zou dat niet vol houden
@trisx: wat zou jij doen dan..
@dennisr: blijven zitten…….
lol, het zal je maar gebeuren … altijd je telefoon in je zak houwe ;) … en dan zal je zien dat je batterij leeg is of geen bereik heb :S
Een GSM?
een vrouw houdt die meestal in de handtas (in zak is moeilijk met een rokje :p), en als je kopje over gaat, zal die wellicht niet meer op de passagiersstoel gelegen hebben. Als je been dan nog eens gekneld zit… En wellicht ook geen bluetoothverbinding…
Een kilo groene thee. Pijnstillend, tijddodend, voedzaam…
@Esprit_de_Flandre: ja, en ook diuretisch. Kwestie van jezelf nog meer onder te pissen. Maar is idd hydraterend.
En daarom moet je niet uitwijken voor dieren.
@norge: je moet soweiso niet uitwijken ;)
been werd afgezet, houd dat in dat ie eraf moest?

lijkt me geen geweldige ervaring, ik plan mijn vakanties anders in..
@dennisr: Ja, eigenlijk een geluk bij een ongeluk v.w.b. het been, het knelde haar been af zodat ze niet doodbloedde, maar daardoor is haar been wel ‘dood’ gegaan en moest dus geamputeerd worden.
Zo, da’s een volhouder! Survival instinct komt dan wel boven… Bizar verhaal trouwens van die vrouw die 9 dagen vastzat in de sneeuw… Survivalpakket? In Noord Zweden rijdt iedereen met een pakket: dekens, vuurpijlen, astronautenvoer, schepje, etc. Zelfs als je daar met een bus gaat liggen ze klaar en wordt je erop gewezen.
Komt hier zo vaak voor dat mensen het niet overleven. Een van die was bijvoorbeeld James Kim van CNET

http://news.cnet.com/2100-1028_3-6141498.html
Ben een paar maanden in Australië geweest. Daar werd me in sommige gebieden afgeraden om na zonsondergang te rijden ivm kangoeroes die aangetrokken worden door het licht van je koplampen. Zat verhalen gehoord van mensen die kangoeroes of wallabies voor de auto hebben gekregen. Levensgevaarlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).