Blinged out: Aventador-model vol Swarovski-kristal

Auteur: , 43 Reacties

Een niet onaanzienlijk deel van het Lamborghini-koperspubliek kan een zekere voorliefde voor glimmertjes niet ontzegd worden. Ter aanvulling op wat er in de garage staat is hier een leuk speeltje voor in de woonwagen kast.

We zagen al eens hoe een Lamborghini Murcielago LP640schaalmodel, dat werd gemaakt door modelautobouwer Maisto, ondergestrooid werd met Swarovski-glitters. Dat truukje wordt nu door Bburago (ook eigendom van Maisto) herhaald (een jaar na de aankondiging), met een 1:18 schaalmodel van de Aventador LP700-4.

Aventador-Swarovski-schaalmodel

Op de ostentatief glimmende Lambo prijken niet minder dan 7.800 Swarovski-kristalletjes, die er in een tijdsbestek van drie dagen op gedrapeerd zijn. Er worden er 500 van gemaakt, en ze gaan volgens Il Cittadino voor 1.000 euro per stuk weg. Dat is toch een stukje minder dan de € 1.730 die de Murcie deed. Crisis? (via autoblog.it)

Is dit je allemaal te min? Ga dan voor een Swarovski-interieur in je echte Lambo.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
WTF, ongeacht de smakeloosheid van dit staaltje knutselwerk is het vooral toch raar dat je als startbasis erg matig afgewerkte (low-end) schaalmodellen (Maisto, Bburago) neemt…
@StijnB: So true, wat @midasracer al zei neem je dan als basis kwalitatieve modellen.
kost niks..
Slechte modellen van Bburago. Als verzamelaar laat je deze staan. Geef mij maar o.a. Autoart en de HotWheels Elite collectie.
@midasracer: minichamps en kyosho zijn ook niet slecht, beter dan Bburago of Maisto.
@HDM: yep, kyosho is top. Heb ik een hele serie Engelse klassiekers van (maar nog niet kompleet). Minichamps doet volgens mij alleen kleine schaal, dus die heb ik niet.
@midasracer: minichamps heeft ook 1:18 modellen maar dat zijn bijna alleen maar nieuwere modellen en vooral porsche en jaguar

Zelf spaar ik ik lamborghini\’s maar koop enkel maisto of Bburago als het zelfde model van autoart, kyosho, norev of mondo motors nog niet uit is..

Beetje cheap om voor een model van 25 euro 900 euro aan nepdiamantjes te plakken en 1000 euro te vragen..
@midasracer: Alleen de Hotwheels collectie heeft z’n naam niet mee, klink gewoon niet erg kwalitatief (denkend aan 22 inch wielen, felle kleuren enz.).
@masterstig: Ben ik met je eens, maar Hot Wheels/Mattel heeft de rechten voor de Ferrari modellen. Ze verkopen de modellen in 3 kwaiteitsniveaus. De Elite is de middelste serie en al zeer goed. Ik heb er de blauwe 430 scuderia van en mag er graag naar kijken.
http://www.youtube.com/watch?v=FZECwTs77gQ
@midasracer: De F430 Scuderia, erg goede keuze. Dat zijn nou mooie Ferrari’s, de huidige modellen zijn daar gewoon niks meer bij. De F430 (Scuderia), 599 (GTO), 612 enz. Dat waren echt mooie auto’s (612 is gewoon stijlvol, misschien niet de mooiste maar wel indrukwekkend). Tegenwoordig heb je de 458, de F12berlinetta enz. Die vind ik gewoon niet mooi, het lijkt te ”Chinees” door al die drukke lijnen, het Italiaanse kan ik niet meer terugvinden. Ferrari gaat qua uiterlijk jammer genoeg achteruit…
Kost ’t je tegenwoordig €1000,- om uit de kast te komen??
@kaasboerin: nope, om in een kast gezet te worden ;)
@robbie: scherp!
konden ze beter modellen gebruiken van Minichamps, Burago en Maisto staan bij elke speelgoed winkel.
Gewoon simpelweg één vraag/ één woord… “waarom?”
@roberto: Hetzelfde als de glimmende AMG stickers op MB’s.. Geld.
@roberto: Inkoppertje: Omdat het kan!
Voor de vrouw zonder rijbewijs
Passen goed bij elkaar, Swarovski en Lamborghini. Swarovski was ooit een van de meest gerespecteerde kristal bewerkingsbedrijven ter wereld. Sindsdien afgezakt tot über goedkoop massageproduceerde troep die je al voor een tientje bij de Xenos kunt kopen. Een prachtig voorbeeld van bad taste. Lamborghini, vroeger een van de laatste echte supercar makers, tegenwoordig een tam aftreksel geleid door een paar Duitsers..
@raphael: Amen :)
@raphael: De Aventador tam? Volgens mij valt dat wel mee. Maar de kwaliteit is wel enorm toegenomen door de invloed van Audi, imo nu beter dan Ferrari. Dus als je bedoelt dat een Lambo tam is omdat hij niet spontaan meer in de fik vliegt (hoewel?), okay dan istie tam.
@midasracer: Amen :)
@midasracer: Tam, als in neppe vlammetjes uit de uitlaat, extreem licht stuur en schakelen met je vinger tipjes. Ipv kramp aan je nek, arm en been krijgen na een half uurtje in een Countach of Diablo..
@raphael:

het zijn idd net Ferrari,s geworden ..
@lincoln: Exact, en dat werkt niet zonder de historie en racegeschiedenis. Kijk naar Lambo sales in crisis en dan naar Ferrari, daar zit het verschil.
@raphael:

crisis of geen crisis ..

NIEMAND wil kramp aan zijn nek arm en been na een half uurtje autorijden ..

en ook ECHTE mannen niet ..
die hebben het sowieso te druk met hun Swarovski beeldjes poetsen ..
@lincoln: Wrong, het bestaansrecht van Pagani bewijst dat er wel behoefte aan is..
@raphael:

handtasjes die geen meter rijden bewijzen helemaal nix ..
@lincoln: Wrong dat doen ze wel degelijk.
@raphael: ja die vlammetjes zijn wel zielig inderdaad. Kost alleen maar peut en verkort de levensduur van de uitlaat.
@raphael: Krijg jij dan zo graag kramp in je nek na een half uur met een auto? Ik heb geen zin om €300k op tafel te leggen om achteraf een factuur te kunnen betalen van een kinesist…
@xilver: Daar gaat het niet om, ik hang er geen waarde-oordeel aan. Ik zeg alleen dat Lamborghini als bedrijf is veranderd. En dat een andere fabrikant de oude plek van Lamborghini heeft ingenomen en daarmee bevestigd dat er vraag is naar Lamborghini’s ‘oude’ product.
@midasracer: Oh en laten we 4WD, en de tig electronische hulpmiddelen niet vergeten..
@raphael:

het product Swarovski is gewoon hetzelfde gebleven hoor ..

wel jammer voor je dat nu pas beseft je collectie Swarovski dolfijntjes geen tyfus waard is ..
@lincoln: Wrong again, verdiep je er eens in..
@raphael:

ik beperk me niet tot wikipedia wijsheden ..
@lincoln: Blijkbaar wel..
“De Chinese fabrikant Maisto nam de bezittingen en de merknamen van Bburago over” in 2005, er is hier gelukkig maar 1 autootjesmaker die strooit.
Aha. Was al wel zo ver gekomen: The historic brand model, bought by a multinational Chinese and marketed by villasantese Two Mac, maar wist niet dat het dezelfde partij was.
@bungabungastig: Inderdaad, komt allemaal bij Maisto vandaan en Bburago is heden ten dagen het grover afgewerkte Maisto. Ook zijn de afwijkende schalen gebleven. Een BMW X5 die niet in de standaard doos past, dan maken we het model toch kleiner in schaal 1:21…

Maar over dit product:
1. Hoe kan je dit nu echt mooi vinden….
2. Als je zoiets duurs aanbied, neem dan de goede basis en geen cheapass speelgoedwinkel beginners model.
3. Als je dan een glimmertje in de kast wil, neem dan een MR of Autoart als basis
nou kij dan ben je dus van het padje af zoals ik dat zou noemen
haha, van een afstandje lijkt het net op van dat camouflage spul dat ze op test auto’s plakken.
Echt patserig dingetje en redelijk goedkoop… Echte venten kopen trekken hun portefeuille open en kopen dit voor een snoepprijsje van slechts $2,9 mil:
http://www.sub5zero.com/sites/default/files/uploads/2010/06/bugatti-veyron-model-1.jpg
http://www.sub5zero.com/sites/default/files/uploads/2010/06/bugatti-veyron-model-2.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).