Bloedgeel: Range Rover Evoque Sicilian Yellow

Auteur: , 14 Reacties

Een hip succesmodelletje als de Evoque schreeuwt om wat speciale edities, met een ander kleurtje en uitrusting. Na Victoria Beckham en Piet Boon doet Range Rover zelf kleurig met deze Sicilian Yellow Limited Edition, te zien op het Autosalon van Brussel.

De Evoque is het nieuwe succesverhaal van Range Rover, de luxe-divisie van Land Rover. In zijn eerste jaar verkocht het model meer dan 100.000 exemplaren, wat op een Land Rover-jaarverkoop van 176.491 stuks (2011) geen sinecure is. Deze geilgele donder heeft niet alleen een lekker tintje, hij is op details onderscheidend, dankzij het Black Design Pack (overgekomen van Jaguar), dat vanaf april als optie op de Evoque-prijslijst staat.

Als basis werd de 2013 Evoque Dynamic Plus genomen, waarvan het Sicilian Yellow-exterieur contrasteert met een Santorini Black dak. Is dit je te geel? Dan kan je ook de kleuren omdraaien, waarbij je zwarte Evoque een geel dak en spiegelkappen krijgt. Van binnen is de Range ook prima geoutilleerd, met een kleurenthema dat aansluit op het exterieur.

Range Rover Evoque Sicilian Yellow

Het Black Design Pack (exclusief voor Dynamic-modellen) voorziet in een achterspoiler, donkergetinte lampen voor, een zwart Range Rover-letterlogo, helderen achterlichten, zwarte uitlaatpijpen, en, last but not least, een set lekkere zwarte 20-inchers.

De speciale Evoque, waarvan er twee dozijn (24 dus) naar Nederland komen, is als SD4 2,2-liter diesel (140 kW/190 pk) of Si4 (2,0-liter benzinemotor, 177 kW/240 pk) te bestellen, zowel als vijdeurs als als coupé. Beide varianten hebben een automatishe zesbak en AWD. Levering in mei.

De prijzen worden later bekend gemaakt, maar bereid je maar voor flink je portemonnee te trekken. Voor niets gaat de zon op.14 reacties

Neen dit is lelijk.
nou uhmm doe mij maar de oude range rover dan dit vrouwenmodel
Gaan met die banaan. Maar het interieur kan in de normale catalogus heel veel mooier worden uitgevoerd.
Ik vind hem wel mooi!
Bloedgeel? Bloedgeil kan ik begrijpen maar bloedgeel?
@norge: moest er net aan denken
De 5-deursversie ziet er veel beter uit… De 3-deurs vind ik echt saai
Waarom noemen ze de Evoque een Range Rover? Dat ding heeft heeft 2.0l. Doet afbreuk aan de naam Range Rover. Hoezo niet Land Rover, weet iemand dat?

Overigens vind de Evogue een mooi autootje. Zeker in het zwart met gele dak.
‘Sicilian Yellow’ die kleur wordt verkregen nadat er een gun tegen je hoofd wordt geplaatst.
Lijkt op die gouden bmw e46 kleur, enige verschil: daar staat t beter op
de vraag is, wordt bij de keus voor een zwarte Evoque met geel dak de kleurstelling in het interieur ook omgedraaid? Dus veel geel, met zwarte accenten… Dat zou het feest compleet maken
Ik zie op de AutoWiki onder het artikel dat hij er tegenwoordig ook is met 510pk :)
Het is altijd die drie deurs op foto’s, maar in het echt zie je alleen maar 5deurs!
Vanafprijs 64.995 oid. staat er op het bordje naast de wagen.
Maar als die zo al standaard is uitgerust, is het een ‘redelijke’ surplus voor een limited edition..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).