Eerste foto van de BMW 3 Serie GT [updated]

Auteur: , 73 Reacties

Het wachten is voorbij. Hier is de naakte 3 Serie GT!

Ja, dit schijnt wel degelijk de real deal te zijn, verschenen op een Frans forum, zo schrijft Carscoop. De definitieve onthulling komt echter pas in maart. Dan staat de ‘7 Serie ruimte voor 3 Serie centjes’ BMW in Genève. Vervolgens staat de 3GT komende juni bij Nederlandse dealers in de showroom.

BMW noemt dit ‘gevalletje’ dus 3 Serie GT. De maten schijnen aardig af te wijken van de bestaande BMW 3 Serie touring en sedan. Hoewel de neus hetzelfde is, groeit de auto daarachter fors in alles behalve de breedte. Dat komt deels omdat BMW veel 5 Serie componenten in deze 3 Serie heeft gestopt. Als je de kluts nog niet kwijt was met 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 Series, maakt BMW het nu nog ingewikkelder.

Het begon allemaal met de huidige (F01) BMW 7 Serie. BMW was zo blij met die grote luxe sedan dat zij opzoek gingen naar manieren om dezelfde onderdelen in een ander pakketje te verkopen. Enter BMW 5 Serie GT. Een 5 Serie volgens de sticker maar ‘onderhuis’ vooral 7 Serie. Die aanpak werkte blijkbaar zo goed dat de 5 Serie (F10) ook veel van die 7 Serie-onderdelen aangemeten kreeg. Om vervolgens in 2013 aan te komen, waarin we te horen krijgen dat de 3 Serie GT nu vooral 5 Serie (dus 7 Serie) onderdelen gebruikt.

Bottomline: koop een BMW 3 Serie GT want dat is de goedkoopste en ‘handigste’ 7 Serie ooit. Hoewel ze het niet in zo veel woorden zeggen lijkt BMW al lang te ‘MQB-en‘. Eén doos onderdelen om een eindeloos aantal verschillende auto’s mee te maken. Laten we hopen dat de 3 GT daarmee ook echt goed op de weg ligt.

Klik HIER voor het grotere plaatje.

UPDATE 06-02-2013 – Er zijn nieuwe afbeeldingen gelekt. Studiofoto’s van de 320i en 335i vind je hieronder!
UPDATE 07-02-2013 – Het is officieel, klik HIER voor alle info!



73 reacties

blijft toch walgelijk, zo’n GT. Hoewel BMW enorm goed verkoopt (respect!) zullen ze dat toch niet te danken hebben aan de GT modellen.
Niet zo wanstaltig als de 5GT maar toch als je ooit de munten zou hebben de 6 grancoupe graag!
Hoeveel topics moeten hierna verschijnen voordat deze uit mn zicht verdwenen is… hm…

Maar serieus, het lijkt wel mee te vallen, de stylingramp. En met het groeiende aantal pensionado’s zal de Beierse economie niet snel tot stilstand komen, als het aan de GT modellen ligt.
Ik vind hem wel nice!
@jordy14: Ik ook!
AB quote:
“Klik HIER voor het grotere plaatje.”

Why?…
@bennyweisz: Vroeg ik me ook af. Na AB gaan is tegenwoordig niet meer voldoende. Wordt overal na toeverwezen.
BMW geeft de lettercombinatie GT een heeeeeeeel ander betekenis, bah.
@W115: gran terrible.. O.O
@W115: Idd, Grote Tegenvallers…
Foto is van een M3 GT? (wielen en voorbumper)?
@thomcarspotter: nee, is een m pakket met m performance remmen… Kom maar snel met de 4-serie bmw!
@C220AMG: Performance remmen zijn geel/goudkleurig.
@kaasboerin: dit is een m-sport remsysteem.
Vind deze toch beter geslaagd dan de 5GT!
Ik heb de 3GT al van binnen en buiten ‘bewonderd’ op de Salon in Brussel, daar stond hij ook al achter de schermen. Hij viel me 100% mee, maar mijn verwachtingen waren dan ook niet erg hoof gespannen. wel lekker ruim van binnen!
Ik vind het een ontzettend mooie wagen! Weer een nieuwe niche gevuld met een mooi innovatief model… BMW leidt en de rest sjokt er volgzaam achteraan.
@str8six: maar hij is niet mooier dan een normale 3 serie. Ben je toevallig 104 jaar oud of niet? En bmw altijd trendsetting? serieus bro, het enige vernieuwend bij bmw de afgelopen jaren was een onpraktische oncomfortabele lelijke suv(x6) en een bejaardenbak (5gt) dat hier nog een bejaardenbak bijkomt.. Daar moet je dan tegenwoordig trots op zijn als beemer liefhebber?
@str8six: Je slaat de spijker volledig op de kop. Alleen je vergeet een klein detail: dat Saab ergens eind jaren ’70 al zo’n carrosserievariant als de 3GT op de markt heeft gebracht. Saab loopt dan ook altijd voorop, eh liep. Anyway, veel andere merken gaan Saab hard achterna.
Op de achterkant na best een mooie wagen. En die plastic vin achter het voorwiel mag ook weg.
2 woorden: bah bah…
Hahahaha wat een mormel, echt ongelooflijk. Goed dat dit nu gepost wordt want dan kunnen we nog eens goed lachen. Hahaha…
@kapiteinaudi: zijn we het toch is 100% eens kaptein! Aye!
@lambo4all: Ik (de Mercedes-rijder) zal het nooit eens worden met kapiteinAUDI, tenzij we over BMW spreken! Aye!
@mercedesclk350: ook een keer iemand met kapiteinaudi eens.
@mercedesclk350: Ik denk dat niemand met maar enkele gezonde hersencellen het eens zal zijn met die gast, mits audirijder natuurlijk.
@natos: en Audirijders laten zich, financieel gezien,het liefst in hun reet naaien!
@mercedesclk350: Dan ben je het toch vaak met me eens, want hier wordt veel over BMW gesproken.
Je bent het nooit met me eens? Ook niet wanneer ik zeg (en dat zeg ik vaak) dat Merc mooie auto’s maakt?
@kapiteinaudi: nou, dat zeg je niet vaak dus…
@kapiteinaudi: als je het woord mormel nu ook eens wat vaker gebruikt voor dat VAG merkje van je dan ben ik het ook eens met je eens. Als Aldi met alles op 1 staat krijg je van mij een fles drank….haha…dat gaan ze NOOIT voor elkaar krijgen met hun opgeblazen prijzen!!!
@rufctr01: haters gonna hate
@solmatje:
Heb je dat helemaal zelf verzonnen???? Knap hoor….
@jrk68: Nee.. niet zelf verzonnen, dus niet knap.. dus jou opmerking is WEER waardeloos! Wat kun je wel?
Met dees erbij ben ik nu langs beide ogen blind
Niemand snapt het concept van de GT lijn van BMW.
Eigenlijk is dat heel simpel, de ruimte van een SUV alleen lager bij de grond. BMW zelf noemt dit een PAS (Progressive Activity Sedan).. De 5GT heeft een hogere zit en meer ruimte binnen in. Er zijn genoeg mensen die zich liever niet verplaatsen in een X3/X5/X6 omdat ze deze te opzichtig vinden voor zakelijk gebruik maar toch bepaalde ruimte zoeken.
@rbngrt: maar doe is even beentjes op de grond. En denk na, wie heeft dit nu nodig? Niemand blijkbaar. want Ik zie ze nooit rijden, en degene die een 5gt heeft had een 7 serie. Dus daar wint bmw ook niks mee..
@lambo4all: Dat zal misschien aan de omgeving liggen waar je woont, ik zie ze toch wel regelmatig rijden voor een toch relatief dure auto. Je moet niet vergeten dat een 5GT tot voorkort alleen leverbaar was met vrij zware motoren (vanaf 530d en 535i) en dus “kaal” in Nederland al dik 70 000 kost ga je dan zoon auto nog leuk aankleden zit je snel op 90 misschien wel 100 duizend euro dat is toch serieus geld. De mensen die dit kopen zoeken comfort en zijn vaak ook een wat oudere en/of zakelijke doelgroep (en niet alleen mensen die uit een 7 komen ;-) ).
@rbngrt: ik ben zelf regelmatig in A’dam, Utrecht en het gooi en zie ‘m bijna nooit rijden. In Rusland zie ik ‘m ook zelden. Zijn ze nu allemaal in China en Japan?
@lambo4all: ik kom iedere dag wel een 5gt tegen. Ik zie ze zelfs vaker rijden dan een 7-serie.
@berlinetta:
Duh, ik kom er ook elke dag een tegen, wel altijd dezelfde….
BMW allang aan het MQB en :)

Ehm juist, het geweldige BMW heeft het allang….
Nou, het ziet er sowieso beter uit dan de 5GT?
(Niet dat dat heel lastig is)
eig dus gewoon een dure naam voor de hatchback 3 serie -.- dus voortaan zijn de sedan, touring, coupe en cabrio niet meer genoeg. het zal vast wel verkopen… maar echt geweldig is het niet
Lijkt te veel op een Panamera
@mevipp: alleen qua gedrocht level…
Hmmmm….Valt mij alleszins wel mee. En gezien Nederland en Europa nogal een hatchback natie en continent zijn kan dit wel eens een bescheiden tot redelijk succes worden.
Mooi. Laat die A5 maar zitten. Deze is knapper. En rijdt vast ook nog fijner. BMW is goed bezig.
@Forza: een a5 tegenover een 3 serie? …
@ruub-ster: Wel de Sportback natuurlijk.
Fucking ugly!!
Naakt? Nou doe zijn kleertjes maar weer gauw aan dan…
Als hij net zo goed rijdt als een 5gt kan dit nog wel een succesje worden!
Zonde van zo’n mooie auto
Niet verkeerd! Ik vind de BMW 5 GT ook wel mooi. Nu zal het andere merk wel met een A4.5GT komen….
@rufctr01: wauw helemaal zelf bedacht? te grappig man..
@rufctr01:
Hebben ze toch al? A5 Sportback. Dat is een bijzonder mooie wagen als je het mij vraagt.
Meer foto’s van ongecamoufleerde 3 GT:
http://www.leftlanenews.com/bmw-3-series-gt.html

Voor bijna ongecamoufleerde 4:
http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=767418
BMW moet gewoon geen GTs maken van 3 of 5 series want zijn lelijke on praktische zeg. Achter in zitten of achter uit kijken kan ook niet. Net allemaal niet
Let’s face it.. in vergelijking met de A5 is dit een lelijk mormel.. maar ja, inmiddels is Audi het favoriete merk van assholes geworden (al gaat Volvo ook dat vlak ook als een speer) en rijden Audi’s zelden zo goed als BMW’s. Onder die condities heeft dit zeker een redelijke kans..
@w0o0dy: a5 is dan ook eerder concurrent van 4 serie. Of bedoel je a5 sportback, want die is nu toch ook niet echt mooi.

Anyway, mooiste bmw gt tot nu, maar nog steeds lelijk.
Mooi ding laat maar komen!
Minder erg dan wat ik had verwacht. Maar nog steeds niet mijn ding..
Vandaar die omgekeerde 7 in het zijscherm! 7 serie componenten…
ziet er goed uit zeg!
lekker BMW!
Wat een lelijke auto, net als zn grote broer, de 5 gt! BAH!
BMW heeft het maar weer eens voor elkaar gekregen om een van de lelijkste hokken ooit te maken. Kan echt niet begrijpen dat ze nog een 3GT maken. Hadden ze dan niet door dat de 5GT voor geen reet verkoopt omwille van zijn design?
@fkbmw: Ik reis voor mijn werk regelmatig door Wassenaar/Den Haag en ik kan me niet heugen dat ik er per doorreis niet gewoon 2/3 zie. Verkoop loopt dus vrij aardig zou ik denken….

Overigens hadden we de beelden toch al gezien?
http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=777049
Lelijke Duitse kont !
En over een jaar of anderhalf brengen ze hem gewoon opnieuw op de markt. Paar centimeter laten zakken en je hebt een 3-serie Gran Coupe.
Ziet er dik uit! stukken beter dan de 5 gt.
BMW goes Audi als het gaat om geen eigen gezicht voor de modellen. Op afstand is de 5 of de 3 hetzelfde. Krijg je de dezelfde verwarring als met de A4 en A6.
Ziet er wel goed uit, beter dan de 5GT. Hopelijk krijgt hij de rijeigenschappen van de normale 3-serie mee.
Op Bimmerpost staan inmiddels 130 officiële foto’s van de 3GT:

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=799040

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).