“BMW 3 Serie GT komt in maart 2013”

Auteur: , 62 Reacties

Omdat we de 5 Serie GT zo ontzettend mooi vonden met z'n allen loopt BMW al jaren met het lumineuze idee rond om de 3 Serie een flinke carrosserie-make-over te geven, en de sedan om te bouwen tot een 3 Serie Gran Turismo. Over iets meer dan een jaar komt 'ie er dan toch echt.

Voor BMW-puristen is het misschien even slikken, maar de GT-lijn die is ingezet met de 5 Serie GT wordt onverminderd doorgezet. Want naast de aanstaande GT-versie van de 3 Serie is er reeds een 1 Serie GT in aantocht. Met voorwielaandrijving, we kid you not. Welingelichte bronnen lieten tegenover BMWblog een definitieve onthullingsdatum ontvallen: maart 2013.

Over iets meer dan 12 maanden komt hij dus naar alle waarschijnlijkheid op de markt. Ruim daarvoor, dit jaar nog, is de onthulling. Maar wat werd de 3 Serie GT ook alweer? Welnu, het wordt een Bimmer met een hogere heuplijn dan de huidige Drie. Ook is de achterklep uitgevoerd als hatch waardoor de daklijn aan de achterkant kan aflopen als een coupé. Dit rechtvaardigt de benaming ‘Progressive Activity Coupe’ enigszins.

Ziet BMW serieus brood in een dergelijk gekkie-ontwerp? Driewerf ja. Het moet volgens CEO Norbert Reithofer zelfs een volumemodel gaan worden. Nee, geen gemodder in de marge voor dit model.

Het uiterlijk is vooralsnog een goed bewaard geheim, maar als we deze spyshot erbij pakken zien we ongeveer wat BMW bedoelt met de 3 Serie GT. Verder moet het model meer beenruimte achterin bieden dan de reguliere Drie en komt de bagageruimte overeen met die van een 5 Serie.

BMW 3 Serie GT

Over de keur aan motorenopties is nog niets bevestigd. Maar gezien het feit dat de auto het predicaat ‘GT’ krijgt opgeplakt gaan we uit van de meest krachtige motoren uit de line-up van de 3 Serie. De ietwat laffe krachtbronnen blijven dus achterwege.

Hieronder zien we het afgeplakte testexemplaar van de 3 Serie GT al in actie op de ‘Ring (vanaf 0:33). BMW-fans, dit is jullie voorland. Gelukkig hebben we de zescilinderige M3 nog.62 reacties

Verschrikkelijk, die 5 serie GT is al een dom pausmobiel gedrocht. Nu dit er nog bij. Fantastisch.
@rubenpriest: Het went. En man dat ding rijdt werkelijk hemels.
@umadbrah: maar hadden we daar de 7 serie/5 serie al niet voor? Mensen die een 3/5 gt gaan kopen zijn denkik mensen die normaal al een 3 of 5 serie zouden kopen. Ik denk niet dat bmw er kwa verkoopaantallen veel aan heeft!
@lambo4all: Ze zijn net als Audi bezig om voor elk niche een auto te maken, het gamma wordt er iig niet overzichtelijker op. En als die er net zo uit gaat zien als de huidige 5GT, dan hoeft ie voor mij niet te komen.
@mopar:

Nee er zit een groot verschil tussen BMW en Audi. BMW maakt modellen waar de markt om vraagt.
Audi maakt modellen waar de markt niet om vraagt en blijft doordrukken door van elk exclusief model een sedan versie uit te brengen of te produceren.
En waarom zou je niet voor elk segment een zelfde type auto uitbrengen.
Niet iedereen kan zich een 5 serie GT permiteren. In dat geval bieden de 1 & 3 serie GT een uitkomst.
@bempi: Volgens mij zijn er maar weinig modellen die Audi maakt en waar geen vraag naar is. Het succes van Audi strookt niet helemaal met jou bewering zou ik denken. Gezien je andere posts klink je alsof je bij BMW werkt.
@BJ:

Ja de Allroad A4 en A6, de A1, A2 verkopen als warme broodjes over de toon bank ( kuch kuch ).
Ik denk dat je de realiteit uit het oog bent kwijt geraakt. BMW biedt meer keus aan en heeft oog voor de toekomst en denkt aan de economie en bovenal gaat met z’n tijd mee.
@bempi: Dude; de A2 is echt een oude koe die je uit de sloot haalt. De A1 is net uit, maar daar zie je er al heel veel van rijden (daar heeft BMW overigens ook geen concurrent voor, alleen indirect de MINI). De A4 en A6 allroad modellen zie je inderdaad niet veel en zijn niche modellen. Waar BMW trouwens ook geen concurrent voor heeft. Je andere argumenten waar BMW allemaal aan denkt raken echt kant noch wal, maar zoals ik al aan gaf, je klinkt alsof je heul errug fan bent van BMW, dus wellicht moeten we het hier maar bij laten.
@bempi: Volgens mij worden die A7 en A5 sportbacks anders vele malen meer verkocht dan hun respectievelijke BMW concurrenten.
@mopar:

BMW heeft geen concurrenten voor de A7 en A5 sportback. Mercedes kan alleen mee gaan met de CLS.
De Porsche Panamera ligt voor de gemiddelde autokoper buiten het budget, dus kiezen zij vaak voor een goedkopere oplossing.
En dan heb je nog de VW Passat CC – tegenhanger A5 sportback.
Logisch dat Audi op dit moment beter verkoopt.
@bempi:

Correctie: BMW heeft geen concurrerende modellen t.o.v. de A7 en A5 sportback.
@rubenpriest:

De 5 serie GT is/was inderaad wel ff wennen, maar goed het is de eerste versie dus aan -en opmerkingen zijn nog gerechtvaardigd op het gebied van design. Op het gebied van inhoud kan je ze niks verwijten ( zitplaatsen, luxe en bagage ruimte ) scoren meer dan voldoende.
Neemt niet weg dat BMW ongetwijfeld genadeloos zal toeslaan met de opvolger & de 3 en 1 serie GT.
@rubenpriest: Voor meer bagage en hoofdruimte hebben we toch al een 3 touring?!
Verkoopt die 5 GT zo goed dan?? Ik vind het gewoon een gedrocht.. BMW was zo op de goede weg met die nieuwe 5,6 en 3 mr dit mag gewoon echt niet hoor
Prima vooruitzicht en perfecte strategie van BMW ! Mijn complimenten daarvoor.
Beide uitvoeringen zijn nu wel noodzakelijk om op de markt te brengen.
Mensen hebben op dit moment behoefte aan praktische auto’s en met de GT series brengt BMW die aan de man. Leuke gezins auto met extra bagage ruimte ipv zo’n standaard touring.
Echt een verschrikkelijk lelijke auto.

Dan zeggen sommige wat over de x6. Maar deze is weer mooi?!?!

Echt 1 van de hudige autos van bmw ,de gt modellen die gewoon lelijk zijn. Veel liever een 5 of 3 serie met een 3.5 motor erin.
@amgpowerrr: 3.5 motor erin? Whut da fuh?!
@kaasboerin: ik denk dat amgpowerr een x35i bedoelt en niet weet dat BMW de motorbenaming volstrekt onmogelijk gemaakt heeft.

@amgpowerr: de _35i is een 3 liter lijn motor met turbo(s), de _50d is een 3 liter lijnmotor met turbo’s, de _50i is een 4.4 liter V8 met turbo’s. Morgen overhoring.
@tinnemans: Volstrekt onmogelijk? Juist niet dus. Of heb je liever dat ze elk (paar) jaar met nieuwe namen komen? (Niet dat BMW de enige is)
@kaasboerin: Het kon toch een stuk logischer dan verschillende cijfers voor dezelfde motorgrootte…

vroegah deden die Beierer dat nog overzichtelijk. Tegenwoordig moet je de catalogus al uit je hoofd kennen om te weten wat er in ligt.

Wat zou er mis zijn geweest met x30iT, x30iTT en x44iT ipv cijfers die niet aangeven wat ze aan moeten geven?

De link met “vroegah”? “Vroegah” toen ze WEL aangaven wat ze moesten?

Je ne comprends pas
@bozewolf: Voor ons misschien, maar voor de gemiddelde klant niet.. (lees: leasers etc. x18’s, x20’s). Het is duidelijker om daarmee het assortiment aan te tonen. Bijv. 316 het laagst, daarna 318, daarna 320. Je kan moeilijk 2 of 3x een x20 met daarachter 2-3 letters voegen, dan moet dat ook helemaal opgezocht worden. Bovendien ik vind het zelf redelijk simpel en ik ken ze dan ook gewoon allemaal. 316 een 1.6, 318 een gedowntunede 320. Daarna de L6’en. 325i een 2.5, sinds facelift een 3.0 though (ook dan zou je zijn naam wederom moeten wijzigen, wat voor verwarring kan zorgen), 330 een 3.0, een 335 een 3.0 met turbo. Je zou het ook bijv. 330Ti noemen, met T voor Turbo, maar dat zou een te kleine indicatie van verschil zijn naar mijn mening. Dat kan natuurlijk ook komen omdat ik daar nu gewend aan ben, maar zo laat je het assortiment wel duidelijk zien, van minder naar meer. Ook vind het ik het goed dat zij op z’n hoogst 2 letters achter de cijfers zetten. Zoals bijv. 330Xi, waarbij X 4-wheel drive is. Zij zetten ook geen T bij een turbodiesel, aangezien dat hedendaags standaard is. Dat opvallende TSFi of TDi!!11 gebeuren vind ik minder ‘stoer’.
@bozewolf:
sinds bmw met turbó’s op benzine motoren aan het klooien is, is het al fout gedaan, ja ok de 2002 turbo klopt nog, maar daarna kwam de bmw 745i, een 3.2 en later 3.4 met turbo

daarna is het weer een tijdje goed gegaan, toen bmw niet met van die rare blazers ging prutsen, maar nu doen ze het dus weer.

Alleen om alles heel goedkoop te maken, ze hebben nog maar 4 benzine motoren, een 2 liter 4 een 3 liter 6 cilinden, een 4.4 v8 en een 60.0 v12 en voor de diesel een 2 liter 4 en en een 3 liter 6. Vroeger waren er veel meer verschillende uitvoeringen, maar dat was veel duurder, een ander chipje en een turbo zijn niet zo duur als je ze massaal inkoopt.
@tinnemans:

Moet voor hem niet al te moeilijk zijn, getallen komen bij mercedes ook niet (meer) overeen.
@tinnemans: ja de grotere motore wist ik wel, maar goed ik hou het niet meer bij ik vang weleens wat op van amg63 is 5.5.

Mn pa heeft een E200 maar de inhoud is 2.2….

@kaasboerin: owja sry dat ik dat was vergeten poepoe en er een 3.0 in ligt.

Die motore intereseren me ook geen reet kan er toch geen betalen maar je snapt wat ik bedoel.
Ik denk dat BMW wel geleerd heeft van de 5 GT en niet meer zo n gedrocht op de markt gaat brengen. Verder heeft het ding veel goede punten ten opzichte van zijn concurentie, zoals een makkelijker instap, meer interieurruimte en betere zitpositie dan de Audi Sportbacks (A5 en A7) en Mercedes CLS (vooral voor ouderen en dikke Amerikanen). Ook ziet ie er wat mij betreft een mooi stuk beter uit dan de R-klasse. Ik denk dat de GT’s die gaan komen echt mooie auto’s worden, al zou ik er nooit een kopen wegens gebrek aan sportiviteit..
@Darahan: Eerlijk gezegd zie ik dat niet als concurrenten. De auto’s die jij noemt zien er sportiever, lager uit dan de “reguliere” versies waar ze vanaf geleid zijn. De GT’s zijn juist hoger, lomper en neigen meer naar de X-serie. Als BMW met een 5-coupe zou komen heb je wat mij betreft een concurrent van de CLS, A5/A7.
Die 5GT is echt lelijk. Het is een luxueuze hoge bak, die vast goed rijd, maar van zijn uiterlijk moet hij het niet hebben!
Spijtig dat ze de lijn door trekken.
Ik vind dat die mensen zich ofwel een station-3serie moeten kopen, ofwel een X1/X3. GT is zo lelijk..
@vale46: ware schoonheid zit van binnen. En het interieur van de 5GT is gewoon het mooiste en slimste wat BMW te bieden heeft. Als bestuurder zit je er zelf toch meestal in en naar de lelijke buitenkant kijken vooral de buren. Lijkt me optimaal.
@mashell: Ik heb toch liever een auto waar de buren van zeggen “die heeft dat toch goed voor elkaar zo een prachtige wagen voor de deur” ;)
Ik ga er volgend weekend misschien eentje rijden, wie weet krijg ik een andere mening over de 5GT.
De 5GT word gekocht voor de ruimte, het comfort & sportiviteit zou hoger liggen als bijv de 7 serie! als ik mijn buurman mag geloven :) ik vind de 5gt een van de stoerste bmw’s! hoe vaker je hem ook ziet!
@Berbertje: Dat zal best, maar voldoet de 5-station daar niet al aan?
Pfff… ik snap werkelijk helemaal niks meer van de automarkt…

Er komen steeds meer modellen waar ik de logica niet van zie. En er zijn ook nog mensen voor te vinden die er in willen rijden. Sinds wanneer maakt het niet meer uit hoe lelijk, lomp en pompeus het hok eruit ziet, als ‘ie maar het juiste embleem heeft? Als je zoveel geld uitgeeft aan een auto, dan wil je toch dat ie er mooi uit ziet? Mensen met een lelijke hybride of andere eco-instapper, snap ik wel, die willen gewoon zo goedkoop en degelijk mogelijk van A naar B. Ik zou het niet doen, maar ik snap het wel. Maar dat argument gaat bij de GT’s van BMW niet op, want als je zo in de wedstrijd zit zou je überhaupt geen premium prijs voor je wagen betalen.

En als de ene fabrikant het doet, doet de andere het ook. Het grappigste is nog wel, dat ze vervolgens wel hun best doen om al die verschillende versies zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken qua vormgeving (met Audi voorop), maar de één net iets lelijker dan de ander (met BMW voorop).
@BJ: Helder verhaal, ben het helemaal met je eens.
Spannend!! Ik kan niet wachten.
Zelf vind ik de BMW 5 GT een schitterende verschijning. Als je een auto wilt die een hoge instap heeft maar het rijcomfort van een 7 serie is dit de perfecte match. Als ik toch het budget zou hebben, had ik hem direct aangeschaft. Hou namelijk niet van SUV’s.
Ik heb maar een paar 5GT’s gezien in m’n leven en elke keer moest ik kokhalsneigingen onderdrukken.


Verkoopt dat ding überhaupt?
@bozewolf: Hij is mooier/minder lelijk dan X6 vindt ik.
@bozewolf: Meerdere mensen hebben daar last van.. Ik vind het meevallen, kwestie van wennen. Daar komt bij dat je inderdaad redelijk uniek bent met zo’n ding.
@kaasboerin: het zal vast fantastisch rijden maar mooi kan ook ik hem niet vinden. Ik vond trouwens dat de ter ziele gegane vel satis unieker oogde, die had nog een zweem van ‘avant-garde’ terwijl de 5GT een vooral een vreemde verschijning blijft, een ssang yong (spelling?) met nieren als het ware :)
Bah
5gt is van achteren geen beauty, maar het rijdt geweldig ! Zit erover te denken ipv een x6 met zijn. Verouderde interieur
Volgende week even nieuwe 3 serie bekijken.. ben benieuwd ;)
Dit verkoopt toch wel, er staat nu eenmaal BMW op. Hetzelfde geldt voor VW/audi en in mindere mate MB. Die laatste wordt onterecht door kansloze auto autisten toch veelal afgeschilderd als Taxi en ouwelullebak.
De consument betaalt dus bepaald. Ik kan me niet voorstellen dat iemand de X6/5GT mooi vindt, om maar wat te noemen. Bruut zijn die wel, exclusief ook en je laat wel zien dat je geld hebt. Het zijn auto’s waarmee je wilt opvallen. De enigste reden waarom je zo’n auto zou kopen is om iets te compenseren of omdat je stelselmatig tekort aan aandacht hebt.
O ja, ik rijd, behalve Mercedes, ook een BMW ;)
@mercs: Hmm, dus omdat je je niet kan voorstellen waarom iemand die mooi vind, zeg je maar dat ‘ie gekocht wordt omdat de koper ‘aandacht’ wilt..?
@kaasboerin: Als jij die conclusies uit mijn verhaal kan trekken moet je dat zeker doen. Het is alleen niet de essentie van mij reactie.
Maar laten we het omdraaien: als je niet wilt opvallen, koop je dan een X6/5GT?
F*cking ugly…
GT staat toch ook voor GroTesk?
PAV? Really? Het wordt steeds hilarischer
Vaak gaan auto’s wel wennen na een tijdje. Maar de 5-serie GT, die niet. De ontwerper is op de een of andere manier gewoon uitgeschoten op de tekentafel. Staat bij mij in het rijtje ‘lelijkheid’ tussen de Juke, Cube, Actyon etc..
Hopelijk gaat de 3GT er dan iets beter uitzien, maar ik vrees het ergste. De nieuwe 3-serie vind ik wél mooi geworden.
Bij deze de voorspelling voor de komende jaren:
1, 1M, 1GT, X1, X1M
2, M2, 2GT, X2, X2M
3, M3, 3GT, X3, X3M
4, M4, 4GT, X4, X4M
5, M5, 5GT, X5, X5M
6, M6, 6GT, X6, X6M
7, M7, 7GT, X7, X7M
8, M8, 8GT, X8, X8M
9, M9, 9GT, X9, X9M
10, M10, 10GT, X10, X10M

En dan krijg je ook nog model beschrijvingen zoals de M550xD GT ActiveHybrid…
Ik vind juist de 5GT een mooi stoer ding.
En dan nog niet gesproken over hoe de auto rijd, ik hoop wel dat de 3GT er een beetje op lijkt :D
Ik word hier als BMW liefhebber niet heel blij van, maar aan de andere kant word ik ook niet gedwongen om er een te kopen. Zolang BMW ook maar gewoon de auto’s blijft bouwen die ik wil hebben boeit het me niet heel veel wat ze verder nog verkopen. Het boeit me wel een beetje als ‘purist’ maar als je teveel hiermee bezig bent geef je eigenlijk toe dat je alleen maar een BMW koopt voor de uitstraling en dus de badge. Als ze hiermee geld verdienen om te investeren in nog weer betere 3 en 5 series met RWD vind ik het prima.

Het wordt pas erg als die GTs en voorwielaangedreven 3 cilinders helemaal de plaats in nemen van dikke 3 en 5 series met een M sportpakket en een zes-in-lijn onder de kap (wat helaas al een beetje gebeurd zowel door BMW zelf als door maatregelen van onze soviet staat om echte auto’s onbetaalbaar te maken).
Goed voor de aandelen, slecht voor het liefhebbershart…
De Audi A5 sportback is ook niet echt een samenhangend model. Eigenlijk gewoon een dure A4 hatchback, niet lelijk, niet mooi. BMW kan daar best een 3GT tegenoverzetten. Zeker als deze iets ruimer en praktischer is gaat het wel verkopen. Ook BMW3 serie rijders weten immers dat een Passat voor minder geld veel meer ruimte biedt.
@zdev

U bent de m4 grand coupe vergeten.
hmmm, moet dat nou?? Een 5 serie GT is lelijk, dus wordt deze dat ook weer! Verpest de mooie 3 nou niet met dit soort onzin! maak gewoon een mooie coupe, fijne 6 in lijn er in, en we hebben een pracht bmw. Niet dit soort vage aftreksels! Als je zo nodig in een lelijke auto moet rijden, koop dan iets koreaans!
Gewoon de Touring kopen mensen. Veel ruimte, zelfde interieur én knap van buiten.
Vanwaar de ophef? Een 3-serie hatchback… big deal.

Er is maar een ding waar je voor moet vrezen: gaat hij zo lelijk worden als de 5GT..
wat willen ze nou bereiken met de gt serie ze hebben toch al een powerhouse in huis de M?
Je kan tot het eindeloze discussieren over welke serie wel of geen GT, maar zouden ze bij BMW niet een zeer grondig marktonderzoek doen voordat ze een half miljard aan ontwikkeling gaan opstarten?

1 miljoen mensen => 1000 potentiele (BMW) klanten => 900 1/3/5 series

Iedereen kan natuurlijk uit de voeten met die range, maar we leven niet onder een communistisch regime. De 100 klanten die overblijven twijfelen over wat hogers (X serie/Landrover) of exclusiever (6/CLS/Jaguar) of een combi daarvan (X6) en als je die domweg negeert loopt 10% van je markt weg naar GLK/ML/Q5/Q7/A7/Landrover etc.. 10% is zo’n 5 miljard euro voor BMW, nou daar kan je wel een paar modelletjes voor uitproberen (nogmaals, mits grondig marktonderzoek)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).