BMW 3 Serie GT is verboden zonder M pakket?

Auteur: , 88 Reacties

Zomaar alle (60) foto's van de BMW 3 GT in je gezicht, da's schrikken. Binnenkort live te zien in Geneve, maar wij hebben alle persplaatjes inmiddels al gevonden. De 328i, 335i, het M-Sport pakket, alcantara bekleding. Alles.

Maakt BMW familiehokken weer acceptabel? Ooit was een MPV de meest uitgekauwde en ondergespuugde auto die je in het assortiment kan hebben zitten. Voorzien van een beste verlaging, flinke velgen, 3 liter zescilinder turbo en lange neus is een BMW 3GT helemaal niet zo’n afschuwelijk vervoermiddel. Wel een beetje vreemd. Eigenlijk is de carrosserie hoog en de achterkant best raar.

BMW levert beter werk af dan destijds met de 5GT. Dat is ze gegeven. Een auto waar deze 3GT eigenlijk nauwelijks voor onderdoet. Meer motor dan een 326 pk turbo zes-in-lijn (335i M-Performance) is ook anno 2013 niet nodig. Een 3GT is heel groot.

Toch mist de Hofmeister knik, de achterruit is om te spiegelen volstrekt nutteloos, een touring heeft een handiger achterklep en hoewel achterpassagiers hoofdruimte hebben missen zij door de hoge deur veel uitzicht. Verzin een functie en er is een BMW tegen (waarschijnlijk) vergelijkbare prijs te bedenken die het beter doet dan een 3GT. Kies de 3GT daarom voor het achterklepspoilertje, de design-roostertjes op de spatborden en omdat je ‘er gewoon geen fuck om geeft’.

Bedenk verder één ding: zonder M-spoilers ben je nergens, wil niemand naar je auto kijken en rennen kinderen huilend weg. Bij deze 3GT zijn de verlaging, 19″ velgen en M-bumpers noodzaak. (via bimmerfile.com)

UPDATE: nog niet helemaal officieel maar gewoon bekend. De BMW 3GT is 4.825 mm lang, 8,1cm hoger dan de touring en heeft 520l bagageruimte.88 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ehh.. sowieso verbieden dat ding..
Achter zo’n kont wil je toch ook niet te lang rijden…
@zed: Eindelijk een excuus die zelfs een agent wel gaat begrijpen..
@dennisr: Tegenover een 335i moet je echter wel een flinke auto hebben om hem voor te blijven!
@jzaero: Laat ik er wel iemand tussen, ook goed! :P
@jzaero: met een dergelijke motorisatie, verdwijnt ‘ie deste sneller uit beeld. Al moet ik bmw nageven dat hij stukken beter gelukt is dan de 5 serie gt en heb bewondering voor het lef. Dit zie ik Audi bv nog niet doen…
@C220AMG: Volgens mij heeft Audi in dit genre toch echt al de A5 en A7 Sportback uitgebracht en ogen die een stuk beter.

OT: Ik heb nu een 3serie touring uit 2010 en die oogt stukken beter dan deze 3GT.
@ederooij: sorry, maar dat is niet hetzelfde… De A5 is gewoon een coupe, niks nieuws qua segment. De A7, zelfde verhaal alleen had Audi het nog niet door. Noem mij een segment van Audi dat wel nieuw is en dus niet concurreert met een model van een ander merk.
@C220AMG: de quattro aandrijving van jaren terug was nog niet eerder vertoond, niet voor niet zoveel rally’s gewonnen.
@jpoers: Wie heeft het hier over techniek? Het gaat om het segment, of je daar nu quatro inzet of niet heeft niets te maken met het segment op zich. De innovatie heeft hier betrekking op de markt die men bedient niet op vooruitstrevende techniek.
@C220AMG: Alsof de 3GT zogenaamd een nieuw (niche) markt-segment betreft … Het is niet praktisch, het is niet mooi, het is niet goedkoper, het is … lelijk & overbodig. Doe me maar een reguliere 3 of 4-serie of anders een A5 of CLS.
@ederooij:

Fout. Dat is gewoon een coupé in de vorm van een sedan zonder extra laadruimte. De GT is een brug tussen een sedan en touring met coupé accenten. Audi is vooral alleen goed is hetzelfde. Innovativiteit is daar immers ver te zoeken.
@bempi:
Dan toch alleen vreemd dat de GT een grotere laadruimte heeft dan de touring.
@johnny23:

Daarom heet het ook een GT. Een touring neem je voor extra laadruimte. Een GT neem je ook voor extra laadruimte, maar geen touring wilt rijden en ook geen sedan omdat dat te gewoon is. En hoe je het wendt of keert het is een gat in de markt waar Audi en Mercedes ( laatste welliswaar geprobeerd met de R klasse ) het niet gelukt is om op te anticiperen.
@C220AMG: wat, modellen iets vergroten/verkleinen, nieuw neusje en nieuw kontje erop, en dan héél hard roepen dat het een nieuw model is?
@jonkie: Nou, de 3gt onderscheid zich toch van de normale 3, en spreekt een nieuwe doelgroep aan. Dus, ja… Nieuw model. Wel leuk om te zien hoe iedereen hier hapt op mijn Audi vergelijk..
ziet er opzig nuet heel verkeerd uit
Alcantara bekleding eruit rippen en de rest wegflikkeren.
Eigenlijk vind ik hem niet eens heel vreselijk. Ik vond de 5 GT veel erger.
M-pakket of geen M-pakket, deze auto zou gewoon verboden moeten worden. Het is een regelrechte schande gewoon. De gewone 3-serie is echt een hele mooie auto en, ik durf het bijna niet te zeggen, mooier zelfs dan de A4. ‘Wat zeg je nu kapitein?’ hoor ik je al denken… Maar dit monster ziet er echt niet uit, het zelfs niet eens grappig hoe lelijk ie is……of toch wel? Waaahaaahaahahaha……..
@kapiteinaudi: neem jij eens heel snel je pilletje..

nieuwe 3 serie mooier dan A4.. pff..
@dennisr: ja de 3 serie is stukken mooier dan de A4
@nickjacker14: pek en veren!

Nee man :) A4 is veel strakker, BMW is zo kronkelig en gewoon niet mooi meer..

Maar goed, hoeven elkaar geen mening op te dringen.. jij de BMW, ik de Audi.. daar ook gen ruzie meer over :P
@dennisr: Een te strakke auto vind ik al gauw saai! Kijk eens naar een Passat. Designtechnisch gezien een hele strakke auto. Verhoudingsgewijs klopt het en qua lijnen zitten er geen rare fratsen op, maar spannend?
@jzaero: Tja, het hoeft niet persee spannend te zijn toch? ik vind een strak design (Audi op dit moment eigenlijk de enige) gewoon mooi.. en daar gaat het mij om, het moet mooi zijn.. spannend hoeft niet :)

Ben wel weer iemand van de details, of aparte velgen die lekker opvallen.. maar de auto opzich heb ik het liefst lekker strak :)
@dennisr: Dat kan zeker! Strak vind ik echter te klinisch. Wat ik tof vind? Spannend design natuurlijk, maar ook sierlijk design. Een Alfa of Maserati vind ik een en al geweldig. Simpel maar toch vol met vloeiende lijnen. Beetje klassiek ook! Een Lamborghini met hun strakke design vind ik weer veel en veel minder mooi. Geldt ook voor die overdesignde Ferrari’s!
@jzaero: Ferrari’s van de laatste tijd vind ik ook vreselijk, lelijk gewoon, Lamborghini vind ik dan wel weer mooi, Aventador is een prachtbak!

is een beetje merk geboden ook denk ik, zulke merken horen toch wel dat spannende te hebben en het ene merk weet me daarmee wel te overtuigen maar de meeste niet.. maserati zijn opzich mooi sjieke wagens, maar zou zelf niet 1 kopen..
@dennisr: (Neemt Audipilletje) Ooooohhhh wat is de A4 een mooi autootje, toch véééééél mooier dan de 3-serie.
@kapiteinaudi: Gelukkig, was bang dat je het echt meende.. gelukkig werkt de medicatie!
@dennisr: Gelukkig werken ze, kon al niet geloven dat ik dat zei over de 3-serie. De Audipilletjes zijn, zoals Audi zelf, heel goede pilletjes. Een echte aanrader voor BMW fanboys.
@kapiteinaudi: Een echte audi-erectiepil om toch nog met een trotse knots rond te rijden in die treurige bak?
@kapiteinaudi: wacht maar tot Audi met haar mpv komt.
Dit is BMW onwaardig, geen enkele balans in het ontwerp, hier zou je zelfs als aandeelhouder van moeten gruwen.
Nee sorry, liever een 4 serie (aka 3 coupe). Ik zie oprecht geen meerwaarde in de GT lijn (behalve dat er daadwerkelijk mensen zijn die deze producten afnemen van BMW).
@leftlane: Dat laatste is precies waarom BMW deze wagen gemaakt heeft.
@kickass: Dat weet ik, daarom zet ik het er ook achter om argumenten te voorkomen die ik zelf ook wel had kunnen bedenken ;(als je goed leest zie je dat ik mijn eigen vraag reeds heb beantwoord..)
Staat veel te hoog op zijn poten. Maakt hem afschuwelijk en totaal niet sportief. Hij doet met zelf denken aan een grote versie van de oude a-klasse. Dat is niet veel soeps.
Mooi ding! ziet er goed uit.
Nope… Nog steeds hondslelijk.
Lijkt wel op de Lantra/Elantra van Hyundai destijds, was nog van voor de tijd dat Hyundai mooie wagens maakte
@norge: Is er een tijd geweest waarin Hyundai mooie wagens maakte?
@alcantara: Niet geweest maar tegenwoordig.
Vind de 3GT eerlijk gezegd een beetje gedateerd overkomen. In tegenstelling tot de 3 sedan en touring, die vind ik wel erg geslaagd en tijdloos. Een van de elegante hatchbacks in het hogere segment vind ik de Citroen C6, erg jammer dat die niet meer geleverd wordt.
@moveyourmind:
Als we dan toch in die hoek vergelijken dan zou ik eerder de DS5 kiezen, C6 was toch een maatje groter.
wanneer gaat BMW nog eens leuke wagens?
@RazorHead: namaken? schilderen? slopen? produceren? schoonmaken?
@rotarypowah: We zijn soms mensen die hun zin niet af
@kapiteinaudi: Er in plaats van we natuurlijk…
@RazorHead: maken (damn Nokia)
@RazorHead: Nog eens? Volgens mij is de 3GT een uitzondering op die regel, en omdat hij misschien minder oogstrelend is, hoef ‘ie natuurlijk niet minder leuk te zijn in rij-karakter bijvoorbeeld. En als ik het over uitzondering heb noem ik een: 4-serie, 6-serie, 6-serie GC, etc. (of jij moet die ook “niet leuk” vinden, dat zou natuurlijk ook kunnen :P)
Vind eerlijk gezegd dit ding nog wel meevallen.

Of heeft BMW expres eerst de 5GT gelanceerd zodat je over de eerste schok heen bent en waardoor je de 3GT beter te pruimen vindt?

Hmmmmm…..Well played BMW….Well played…
Ik wil een hogere auto, die lager is? ie hier de 3GT met M pakket!
Totaal uit vorm, smaakloos, lelijk, ugly, Pripyat, wanstaltig, inspiratieloos, Chernobyl..
vind hem niet eens zo super slecht moet ik zeggen, netjes gedaan zeker als je de 5 GT ziet. tuurlijk, gewone 3 is nog mooier maar in het zilver gaat deze er echt wel mee door!
Van mij moet ie helemaal verboden worden :)
Enerzijds vind ik hem heel gaaf, anderzijds vind ik hem het net niet, dus doe mij maar een gewone 3 of 5 serie.
@handschoen: net niet? Totaal niet bedoel je denk ik
Wat een gedrocht
Ik ben geen Audi- of BMW-fanboy, maar ik vind dit toch echt een stuk beter geslaagd dan de A7. Die kijkt met z’n naar beneden ‘gerichte’ en laaggeplaatste achterlichten zo zielig uit z’n kontje… Heb ik gewoon bijna medelijden mee.
@Joost1990_2: En heb je geen medelijden met de 3GT omdat ie een tumor heeft? :)

Verder vind ik dit ding persoonlijk echt lelijk. Mercedes CLA en A5 vind ik veel mooier.
@fkbmw: Aan een goedaardige tumor (hij is zo klein dat ie mij niet eens opvalt, maar als jij die diagnose stelt, oke) kan je operatief vrij snel aan geholpen worden (M-pakket). Bij een flinke depressie daarentegen (A7, want die is nogal obvious), zul je een aantal zware behandelingen ondergaan (verandering van gedachten en je bezit goedpraten) met een grote kans op een blijvend trauma. Ik weet wel wat ik liever heb.

Ik klink nu misschien wel als een BMW-fanboy, maar per merk vind ik het ene model mooier dan de ander. Naar Alfa kijk ik slechts subjectief, kan ook niet anders.
@Joost1990_2: HAHAHA “Die kijkt met z’n naar beneden ‘gerichte’ en laaggeplaatste achterlichten zo zielig uit z’n kontje…” Prachtig gewoon!

Ik vind de A7 van achteren net een schijtende hond. Spuuglelijke auto. A5 sportsback vind ik wel weer erg mooi! Nieuwe 3GT vind ik opzich niet heel verkeerd.
@300e: amen
Super vet die 3GT!

(Maar dit lettertype… vond de oude beter lezen)
met een m-pakket ziet ie er op zich niet verkeerd uit maar zou tog liever een audi of mercedes kopen. en als je die 3 serie van achter ziet is het net een gewone 3 met een GT badge erop en zo’n badge koop je voor misschien drie euro bij de halfords
Een hatchback en niet eens een foto van de kofferbak?? Tssss…
Duzzz. We hebben een 3-serie, die een achterste daklijn heeft van een 4-serie.
Maar een 4-serie heeft geen 4-deuren, maar 3-deuren.
Gelukkig heeft deze 4-serie 5-deuren.
Dat is dan weer een handig bruggetje naar de 5-GT. Want daar lijkt ie pas echt op: Als rechtgeaarde GT is ie hoger en plomper dan een sedan, maar lager en minder plomp dan een X5, waar in de vorm van de X6 een soort GT van is die minder plomp is, maar wel even hoog als een X5, zodat ie eigenlijk nog veel imponerenderlijkerder is dan een X5.

Ik weet wat! Laten ze van de 3GT een 4wd met wat extra bodemvrijheid en beplating maken. Een 3GT allroad, zeg maar. Liefst CC cabrio, want een plompe achtersteven heeft ie toch al.
Beter gelukt dat de 5 gt ik vind hem wel strak (komt u maar met dat kritiek)
@karsvdtuin:

Ben het met je eens, hij is wat mooier dan de 5GT. Wat meer in proportie lijkt het wel.
Maar dat stuur… Verschrikkelijk!
Het nut van deze gt versie snap ik niet helemaal…
Die 5GT rijdt ook volop rond, net als de Q7 en die Cayenne. Alle drie Godvergeten lelijk en toch zijn er mensen (?) die die gedrochten kopen. Dus zal er hier ook wel een markt voor zijn……
@ropbp: Moet je is googlen op ‘smaak’, gaat een wereld voor je open.
@kaasboerin: heeft het je geholpen?
@ropbp: Een Duits mannetje in 1939 wilde ook altijd heel erg graag zijn eigen mening doordringen..
Word een beetje bang van jou..
@kaasboerin: dan ga ik mijn doel nog bereiken ook :-)
@kaasboerin: oh, volgens mij dring je een mening OP (nier DOOR dus)
@ropbp: nier = niet
Ben een van de weinige die dit een mooie auto vindt
@bmwe46csl: misschien kun je hulp zoeken? Met de meeste persoonlijkheidsstoornissen is uiteindelijk best te leven ;-)
@bmwe46csl: ik vind hem ook wel okay eigenlijk!
@300e: oei, oei, oei. Weer één…….
@ropbp: Sorry :( ….. Maar wees gerust voor de meerprijs zou ik eerder wat extra opties op een normale 3 serie plakken (of nog beter gewoon een C klasse kopen)
@300e: dat lucht op ;-) . Die gewone drie-serie is prachtig! Je vraagt je af ‘waarom……..’
Groot een 3GT groot? Een superb is groot. Een 3GT is meer een uit de kluiten gewassen kinderschoen.
Kan iemand met Photoshop in de vingers de auto dusdanig plat drukken dat de 4 gc eruit komt? Ik denk dan dat het een veel mooiere auto wordt
Hmm ik vind hem wel dik! ziet er prima uit..
De BMW 3 is verboden met GT.
Je moet alle bmw’s zonder iets van m/m-performance/m-pakket verbieden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).