BMW 5 Serie (F10/F11) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 75 Reacties

Na de niet oncontroversiële voorganger (E60) met de Bangle-kont was deze generatie 5 Serie een oase van traditioneel BMW design. Het stond het succes zeker niet in de weg en dat betekent dat er een ruim tweedehands aanbod is.

BMW 5 Serie F11

Eind 2009 werd de sedan (F10) al aan het publiek getoond om het volgende jaar in productie te gaan. De Touring ofwel station (F11) rolde eind 2010 voor het eerst van de band. Beide auto’s zijn forse jongens en ze voelen ook zo tijdens het rijden. Dat komt deels doordat de 5 Serie op het platform van de grote 7-serie was gebaseerd.
Tijdens de levenscyclus was de keuze enorm, van viercilinder met nog geen 150 pk tot aan V8 met 600 pk (rijtest). Motorisch kon alles, ook de lijst aan opties was enorm en vierwielaandrijving was op veel varianten leverbaar.

Aanbod occasions
Meer dan 800 BMW 5 Serie zijn te vinden op Marktplaats. De keuze is dus enorm, hoewel er maar weinig 5 Series met een handbak zijn geleverd (+/-5% van het aanbod). Tweederde van het aanbod zijn diesels en de verdeling sedan-Touring (station) is grofweg 50-50. Prijzen variëren van 20 mille tot dik over een ton voor een nog nieuwe M5.

Pluspunten

 • Imago.
 • Fraai interieur.
 • De buren denken dat het goed met je gaat.
 • Nog tijdloos ontwerp.
 • Rijeigenschappen.
 • Ruimte.

Aandachtspunten

 • Over de voorruit zijn twee veel gehoorde klachten: reflecties aan de binnenkant en steenslag aan de buitenkant.

Onderstel

 • Rubbers van de schokdempers scheuren. Dit is alleen te zien als de auto op de brug staat en de wielen loshangen.
 • De luchtvering verdient (bij iedere auto) speciale aandacht, omdat reparaties prijzig zijn. De 5 Serie Touring heeft het standaard op de achteras. De veerpoten kunnen lek raken, waarna vaak ook de compressor door te hard werken defect raakt.
 • De runflat banden (RFT) zijn kwetsbaar voor schade aan de wang.
 • Tot pakweg bouwjaar 2013 hadden 5 Series regelmatig het probleem dat ze naar rechts trokken. Soms is dat alleen op te lossen door montage van een nieuwe bovenste reactiestang.

Aandrijflijn

 • Kettingprobleem bij de N47 dieselmotor, waarbij er rek op de distributie ketting komt of de kettingspanners te veel speling hebben. Bijgeluiden bij een koude start of ratelen bij 1500tpm zijn indicaties dat het niet goed is. Te lang doorrijden = alles stuk.
 • Een bekende in deze rubriek: de automatische versnellingsbak. Volgens BMW hoef je er nooit wat aan te doen, volgens ZF (die de bak maakt) is het toch wel handig olie te verversen. Het spoelen van de bak kan (beginnende) problemen oplossen of voorkomen.

Elektronica

 • Foutmelding bij inschakelen achteruitrij of ander camera’s. Dit lijkt een software issue, maar is vaak alleen op te lossen door vervangen van de camera of bedrading, allebei vrij prijzig.
 • Comfort Acces en keyless starten kan bij warm weer slechter gaan werken. De ontvanger in het dashboard is de schuldige. Controleer ook of alle portieren ontgrendelen als je je hand achter de deurgreep hangt en vergrendeld zodra je je vinger op de ribbels legt.
 • Niet naar Drive Sport (DS) kunnen schakelen. Om dit op te lossen moet het hele schakelmechanisme dat elektronische wordt aangestuurd, worden vervangen.
 • Water in de accubak onder de bagageruimte kan leiden tot storing van de elektrisch bediende handrem en tot uitvallen van de brandstoftoevoer.
 • Defecte stoelverwarming komt vaker voor.

Zoek de fünfer of een andere auto op Marktplaats.nl.75 reacties

Als we bij elke auto imago als pluspunt gaan noemen, noem het dan niet…
Noem het trouwens sowieso niet, is te subjectief.
@jack_abarth: Naja de buren denken dat het goed met je gaat slaat dan natuurlijk ook nergens op lol
@3246cm252kw: dat is een prima statement, mits wanneer de de Nissan Juke aan de beurt is er bij de nadelen (of voordelen?) komt te staan “dat de buren denken dat je niet goed bij je hoofd bent geworden”.
@mashell: lol +1
@jack_abarth: uiteraard, maar is elke auto die eigenlijk duurder is dan een suzuki swift niet gewoon een statussymbool?

Maw, een auto is in 9/10 totaal niet rationeel, dus je moet toch pluspunten ‘verzinnen’
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ben ik de enige die imago een onzin pluspunt vindt. Interesseert mij geen moer wat de buren of collega’s van mijn auto vinden.

OT: De f10 smoelt na 7 jaar nogsteeds goed. Zou wel minimaal een 6 pitter willen. Aandachtspunten vallen best mee. Runflat banden zijn overigens k*t
@donemilio:

Mwah .. tis toch een merk voor een beetje onzekere luitjes ..
@lincoln: Klopt, daarom reed/rijd jij e39 toch? ;)
@donemilio:

Yep .. + een E34 ..
Altijd hand in eigen boezem .. altijd ..
@DonEmilio: badum tss ….
Shots fired
@lincoln: En gezinsbakvaders die uit alle macht nog een beetje ruig en onderscheidend bij de sportschool willen overkomen. Terwijl ze niet zien dat juist het rijden van een hedendaagse BMW gelijk staat aan een abonnement op de Viva.
@DonEmilio: @DonEmilio: Ik raak vrij geïrriteerd van de reacties die hier daarover te lezen zijn. Op dit forum zullen veel mensen zijn die het inderdaad totaal niet interesseert wat anderen van hun autokeuze vinden, maar dit is ook helemaal niet de groep die zich daardoor aangesproken moet voelen. Dit is gewoon een algemeen statement, en het is gewoon objectief zo dat mensen die minder auto-fanaten zijn daar wèl zo over denken (en die kunnen ook bij dit bericht terechtkomen in de zoektocht naar een auto). Het blijft zo’n oneindige en zinloze discussie, die onder elk bericht weer opkomt.
@inoh: Relax kerel. Waarom irriteer je jezelf aan de mening van een ander? Daar is een blog/forum toch voor. Ik vind het onzin om een auto te kopen of te laten staan vanwege een zogenaamd imago. Dat is mijn mening=subjectief. Jij doet alsof ik feitelijk ongelijk heb “want de niet-autofanaten vinden X,Y, Z…”
Maar goed, ook jij mag er van vinden wat je wil.

Have a good day…
Wat een heerlijke auto! Zou hem in zo’n uitvoering graag op de oprit willen hebben!!
Precies het artikel wat ik nodig had, ben net op zoek naar een F11.
@Texhnolith: Let op of de airco goed werkt, airco condensor gaat ook vaak kapot maar is niet erg duur om te vervangen.
Daanaast hebben vele motoren lekkage bij het oliefilterhuis.
Wederom niet duur om te verhelpen.
Flinke lijst, echt premium.
@kraakensmaak: Nou, ik vind het meeste echt mierenneuken. Met deze lijst aandachtspunten zou ik de wagen bijna blind durven te kopen
@henk123456: jij leeft graag op het randje thumbs up
@henk123456: Het is belachelijk voor een auto van dit kaliber. Water onder het bagageruim? Dat heb je met een 20 jaar oude occassion van 1000 euro.
Ze moeten eens zo’n lijstje maken over een Lexus, kijken wat er dan nog overblijft.
@fanboy: Er zijn ook merken die de computer in de motorruimte monteren onder de ruitenwissers… en als daar de afvoer verstopt raakt stroomt de boel over en kun je de pc vervangen. Serieus, er staan er 800 (!) te koop. Als alle problemen van die wagens in bovenstaand lijstje wordt samengevat, dan heeft BMW het top gedaan.

Uit eigen ervaring: pa is een 5-serie rijder. Na 2x E60 te hebben gereden, vervolgens F10 528i en daar F10 520D. De 520D rijdt in mijn optiek vele malen fijner dan de 528i, die ik tegen vond vallen. De G30 staat nu in bestelling. Op een setje remmen na die overmatig piepten zijn de F10’s zo goed als probleemloos geweest. Ik rij zelf een E91 3-serie, tot nu toe is die ook probleemloos.

Dus vanuit mijn eigen ervaring ben IK ervan overtuigd dat BMW fatsoenlijk materiaal levert. Natuurlijk zijn er ook probleemauto’s tussen, maar die zal je bij ieder merk vinden.
@henk123456: Nou ja, dat is in ieder geval mooi. Ik vind BMW’s wel de leukste Duitse wagens, maar soms hoor je toch wel eens wat ove rveel storingen e.d.

Buurmand verderop heeft een mooie 3 serie station gekocht (occassion van jaartje of 7 oud dacht ik) waarbij het dus blijkbaar heel normaal is dat al die motorblokken olie zuipen. Dat soort dingen schrik ik van.
De wagen laat je natuurlijk niet zomaar in de steek en is ook niet onbetrouwbaar, maar wel effe wat olie mee op vakantie naar Italie.
@henk123456: dat is precies wat ik dacht! Weinig aandachtspunten! En veel beter dan de E60!
@kraakensmaak: Een luxe auto met miljard dingen er op waar dus ook miljard dingen stuk kunnen gaan. Daar komt bij dat een groot deel van de lijst niet eens problemen zijn, zo is het stukje over luchtvering geldig voor iedere auto met luchtvering.
@reistje: Je hebt ook Lexus ehhhm Luxe auto’s met een miljard dingen die niet stuk gaan…
@svenska_aeroplan_ab: Lexus! Dat zijn in dit segment de ware winnaars. En ze leveren geloof ik ook nog een NA V8. BMW is een soort Ikea van de automarkt geworden.
Ik ga hier toevallig naar kijken over niet al te lange tijd. Ter vervanging van mijn huidige daily, E91. Blijven mooie auto’s (touring).
@cpp1: same hier, ook voor vervanging van mijn E91..Touring blijft echt het mooiste
@cpp1: ik ga het filmpje misschien vanavond al wel bekijken…
Geweldige auto voor luitjes die denken dat de buren denken dat het slecht met ze gaat ..

Ja ja .. er zitten grote denkers bij de marketing afdeling van BMW ..
@lincoln: jij kan er geloof ik zo bij aanschuiven :-)
Top auto, ik rijd er elke dag met heel veel plezier in
Ik vind het een geweldige auto. Die ouwe van mij heeft een F10 530XD in twee jaar tijd op de twee ton aan kilometers gezet waarvan minstens 50.000 van mijn rechtervoet kwamen. Ik ben een groot Mercedes-liefhebber maar de F10 vind ik een veel mooiere auto dan de Mercedes W212, zeker qua interieur.

Qua design is de F10 ook een stuk knapper dan zijn voorganger, de E60. Het interieur is schitterend, zeker als je de juiste kleuren en materialen kiest met behulp van Individual. Zoek zo’n exemplaar op, dan krijg je van die schitterende velgen erbij. Staan de F10 geweldig.
http://images.caricos.com/b/bmw/2014_bmw_5-series/images/1920×1080/2014_bmw_5-series_122_1920x1080.jpg

Ik kan de auto iedereen aanbevelen. Ik vind het lijstje hierboven wel aardig meevallen en op basis van mijn eigen ervaring en die van mijn vader kan ik alleen maar concluderen dat het een geweldige auto is.
@viezefreddyw: Je zou bijna gaan denken dat wij onze reacties op elkaar afstemmen.
@reistje: Je zou bijna denken dat we met voorbedachte rade aan het reageren zijn he.
De N47 motoren zou ik gewoon overslaan. Of in ieder geval die van de probleemjaren/waar nog niks aan is gedaan. De distributieketting aan de achterkant van de motor waardoor de hele motor er uit moet voor het vervangen. Ik begrijp sowieso niet zo goed waarom ze ketting daar plaatste, Audi had toen al bewezen dat dat een enorm slecht idee is.

Het lifetime sealed snap ik ook nog altijd niet helemaal. Ja het verversen van de vloeistof kost wat tijd en geld, maar een nieuwe versnellingsbak dat kost pas echt geld…

Maar goed persoonlijk vind ik hem wat saai zoals Wouter zelf ook al zei. De E-klasse uit deze jaren vind ik fraaier. Verder heurt een auto als deze natuurlijk wel een 6cilinder te hebben (of meer).
@reistje: BMW zegt dat over die bakken zijn omdat het dat voor de eerste eigenaar ook eigenlijk meestal wel is. Die auto’s zijn hoogst waarschijnlijk in 99% van de gevallen al lang niet meer van de eerste eigenaar en ver uit de garantie voor er problemen ontstaan door niet vaak genoeg olie wisselen. Door dus te claimen dat de olie niet vervangen hoeft te worden denkt een potentiële koper geld en tijd te kunnen besparen op onderhoud.
Blijft een sjiek ding.
Wat een geweldig fantastische auto ongelofelijk staat al een dijk op de weg rijd heerlijk je hebt alle ruimte wat zoekt een mens nog meer in een auto als deze. Super dat er zulke occasion test videos worden gemaakt heel leuk om naar te kijken!!
Blijft een leuk wagen die 5er F10. De aandachtspunten vallen reuze mee zie ik, preventief onderhoud kan je veel koppijn besparen..

Ik heb ondertussen al het linkje van de aankoopadvies doorgestuurd naar m’n vader. Hij is in de markt voor een snelle diesel en hij gaat heen en weer tussen de Audi BiTDI en de 535d F10. Na jarenlang Audi wil hij eens wat anders dus dit kan wel iets worden denk ik.
@misterdrogba: Aan de F10 zal je vader een mooie auto hebben. Het interieur is, mits mooi samengesteld, een parel en erg luxe. Met licht gekleurde materialen ziet het er zeer strak uit, als alles zwart is oogt het een stuk sportiever. Het is maar net waar je van houdt maar voor iedereen is er wel wat.

Als je een 535D zoekt zul je door de bomen het bos niet meer zien. Ze zijn er in overvloed. Maar wijs een 530 ook niet af. Zeker als het een X-drive uitvoering is heb je er een zeer vlotte en comfortabele auto aan. Probeer er eentje te vinden met comfortstoelen. Ik zweer het, betere stoelen ga je niet vinden. Daar is BMW toch wel een kei in. Ik zelf zweer bij een F10 voor een exemplaar zonder M-pakket. Vind ik net even wat mooier ogen en staat de auto ook beter.
Bedankt voor je uitleg/tips @viezefreddyw ! Ik zal het hem zeker doorgeven.

Het zal sowieso een Xdrive worden indien hij voor de 5er gaat en bij de F10 is hij specifiek opzoek naar eentje met sport-automaat want af en toe “flipperen” met de versnellingen doet hij graag. en dat kan je helaas niet bij elke 530d terugvinden.

Voor de rest heeft hij niets met sportiveit/sportpacks en dergelijke, comfortabel lange afstanden afleggen en genoeg power voor die occasionele Autobahn-momenten zijn het belangrijkste voor hem.
@misterdrogba: Dan pleit ik even toch voor de Audi en dat je vader niet moet over switchen. Ik heb 3 jaar geleden juistverg getwijfeld tussen de A6 en 5-serie. Vond de F10 gewoon echt een hele mooie auto. Met beide gereden en ben uiteindelijk toch voor de Audi gegaan en heb daar echt geen seconde spijt van gehad. Waanzinnig goeie auto. (Reed hiervoor trouwens ook Audi)
Ik ben op zoek f11 530 d(ipv volvo xc60) maar kan beter na 2013 nemen… whaa.nog even w8 dus ivm budget
Als je er 1tje ziet rijden op de rechterbaan of vluchtstrook heeft ie waarschijnlijk een kapotte bovenste reactie stang.
2009 alweer. Ik moet eerlijk zeggen dat hij er nog zeer modern uit ziet. Als hij vandaag geïntroduceerd zou worden zou het niet misstaan.
Pas op met de update van de navi. Doe dat alleen als er geen ander USB apparaat is aangesloten. Updaten met een iPod aangesloten heeft bij een klant de navi om zeep geholpen. Gelukkig had hij een officiële update, maar hij is de auto een week kwijt geweest. Reparatie zelf betalen gaat richting 2000 euro
Toevallig weer een auto die mijn vader gehad heeft, net als de A8 van het vorige filmpje. Wederom ook weer een hele fijne en comfortabele auto. ‘T was een 535 op benzine: meer dan snel genoeg! Echt, meer heb je echt niet nodig.

Maar ook net als bij de A8 was het verre van een betrouwbaar beestje…. Na 4 jaar tijd konden we niet echt stellen dat het een degelijk gebouwde auto was. Ten eerste leek het interieur erg snel te slijten. Stoelbekleding, knopjes/wieletes op het stuur, het stuur zelf; zag er na 3 jaar eigenlijk niet meer uit.
Dan ontzettend veel problemen met de VANOS. 3x in nog geen jaar tijd heeft de auto langs de kant gestaan, zodanig stuk dat ie geen meter meer kon rijden. Zo bont maakte het de Audi nog niet eens… Ook is de versnellingsbak vervangen. “Volledig aan gruzelementen” volgens de monteur. Daarnaast vrij veel elektronische/computer storingen. Variërend van het iDvrive systeem dat gewoon niet opstartte tot aan het niet kunnen bedienen van de automaat. Auto uitzetten, eventjes geduld hebben en het functioneerde wel weer. Maar een erg solide indruk kreeg je niet. Ook het keyless-systeem haperde zo af en toe. Schuifdak heeft ook wel eens geweigerd. Merkwaardig genoeg een lekke uitlaat….

Het meeste is gewoon onder garantie gerepareerd, maar jongens jongens jongens; wat een drama bak. En mijn ouwe hoopte stiekem nog wel dat na drie totaal niet vlekkeloze Audi’s een BMW het beter zou doen. Denk ook niet dat er gauw een BMW meer voor de deur komt….. Zeker niet nu er een uiterst betrouwbare Amerikaanse Tesla voor de deur staat. Op slechts één keer een niet functionerende uitschuivende deurgreep (motortje stuk) na, gewoon he-le-maal geen gezeik. Kan iedereen wel lopen kankeren op de afwerking van het interieur, maar het ding doen doet het gewoon. Altijd.
@Rob: interessant om te lezen. Hoor in mijn omgeving juist alleen maar tegenovergestelde ervaringen. Bij zijn Audi’s nooit problemen en nu met de Tesla vaker een leenauto dan zijn eigen exemplaar voor de deur.
Heb de f11 535d. Wat een auto! Werkelijk 10x beter in alles (behalve trekken) dan m’n vorige X5 40d. Als je twijfelt, gewoon doen. Deze alleskunner stelt je in niets teleur (ja standaard audio is ruk). Vorige week nog een 997 911 zonder problemen bijgehouden (hier in Duitsland) maar bij je klanten een degelijk voorkomen.
@hfdude: daar wel, ik vrees dat daar in Nederland anders naar wordt gekeken.

Heb een jaar of twee geleden een 525d als vervangend vervoer meegekregen en dat was een heerlijke luxe. Wel wat onpraktisch met parkeren. Als “imago” bij de pluspunten staat zou dit toch zeker wel bij de minpunten moeten. (Of gewoon beide punten niet vermelden…)
Heb er ook een (535i Touring), heerlijke auto. Maar het stuurgevoel is echt minder dan de E91 die ik daarvoor had. En ik heb het probleem met naar rechts trekken inderdaad. Twee keer voor naar BMW Amsterdam geweest, eerst uitlijnen, tweede keer voor draaien van de veerpoot. Dat maakte echt uit. Het probleem is helaas niet 100% weg maar valt wel goed mee te leven. Ik doe nu rechts iets meer lucht in de banden om het laatste beetje te compenseren. Toch jammer voor zo’n auto…
Ik heb recent een 523 uit 2011 gekocht en inderdaad: fijne auto. Het naar rechts trekken ervaar ik helaas ook. Op verschillende (duitse) fora wordt er ook veel over gemopperd maar een duidelijke oplossing heb ik nog niet gevonden. De hier genoemde oplossing van reactiestangen was ik ook nog niet tegengekomen. Weet iemand meer?
@scarback: Zie hier voor oplossingen en reacties: http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=549373

De BMW dealer kan dat roteren van de veerpoot doen. Het vergt helaas wel wat trial and error. Zoals ik hierboven schreef is het bij mij ook niet perfect nog. De winterbanden die ik nu heb hebben links ook 0.5 mm meer profiel dan rechts wat het probleem verergert. Daarom doe ik er rechts dus iets meer lucht in. Dat helpt. Straks nieuwe zomerbanden en dan eens kijken hoe het gaat. Anders maar weer terug naar de dealer…

Herprogrammeren van de “control unit” waar ze het in deze thread over hebben, hadden ze nooit van gehoord. Dat van die reactiearm lijkt me niet te kloppen.

Mijne is uit 2010. Bizar dat er dus al iemand 6 jaar mee rondreed zonder dit te fixen.

Heb jij ook adaptive drive trouwens?
@frederik:
Ik heb geen adaptive drive.

De link die je stuurt kende ik, maar in dat topic (en ook elders, bv autoweek review) zie je bij sommigen dat alleen het verdraaien van de veerpoot ook niet voldoende is. Sommigen hebben het over het stuurhuis vervangen en hier werd dus de reactiearm genoemd (wat ik nog niet eerder gehoord had).

Wat betreft de dealer: ik was teruggeweest met de klacht hij trekt naar rechts. Dat werd afgedaan met ‘de auto trekt niet naar rechts’. Elders (BMW specialist, niet dealer) om 2nd opinion gevraagd en die gaf aan dat de veerpootfix nog niet is uitgevoerd en speling zit op een draagarm (wel gek 2 maanden na aflevering…). Woensdag gaat hij weer naar de dealer om er (onder garantie) naar te laten kijken. Dealer geeft overigens aan dat ze de veerpootfix al wel uitgevoerd hebben, misschien is het dus ooit wel erger geweest is het nu minder dan eerst. Ik merk het, en ik krijg er een lamme hand van op lange stukken.

Ik kan begrijpen dat een auto kinderziektes heeft, maar het draaien van een veerpoot met ‘trial and error’ is wel echt bizar. Dan zou ik liever hebben dat ze gewoon de vooras vervangen (desnoods met wat bijbetalen)

Het herprogrammeren van het stuurhuis is iets wat ik wel meer heb gezien, dat schijnt ook enigszins te helpen.
@scarback: Het helpt misschien om bij het brengen van de auto een kort ritje met een monteur te maken. Die zal het heus niet ontkennen dan. Ik vind het ook een mega-irritant probleem. Ook al is het bij mij nu heel veel beter geworden, het blijft toch iets waar je de hele tijd op gaat letten. De auto is sowieso erg gevoelig voor hoe de rijbaan zijdelings afhelt. Op de linkerbaan rijd ik gewoon rechtuit, maar op de rechterbaan niet helemaal. Succes ermee!
Ik zou zelf trouwens altijd voor een zescilinder benzine gaan. Dat kan ook atmosferisch als 523i, 528i en 530i. De 528 is vanaf midden 2012 een vierpitter met 248 pk, maar de zespitter had 258, dus daar kun je mooi op selecteren. De 530 is het mooiste: meeste vermogen én zuiniger, maar helaas zeldzaam.
Niet naar DS kunnen schakel heb ik ook pas gehad bij de ZF bak in mn E90. Had ik zo gefixed door n draadje te solderen. Dus dat vervangen is nogal overdreven.
Maar blijft mooi hoor zo’n F10 met M-pakket!
Wel erg veel aandachtspunten
Voor een dikke 5 serie uit dat tijdperk
Hoe zit het met interieurgeluid? Pas proefrit gemaakt in een 330d, en dat was me even een tegenvaller qua afrolgeluid van de banden! 18 inch zomerbanden nog wel, terwijl ik eigenlijk nog liever 19 inch zou zien. Ervaringsdeskundigen met een 5?
@kareljansen: Hangt van de banden af, meer op winterbanden dan zomerbanden. Het is wel meer dan je zou verwachten, net als in de E90. Maar in de Tesla waarin ik reed was het net zo. Misschien omdat het andere geluid zo goed gedempt is?
Heb zelf een F11 535d uit 2010, deze heeft eigenlijk de complete lijst met opties erop zitten… wat ook weer tot gevolg heeft: het kan ook stuk gaan. In het eerste jaar dat ik hem had: standkachel compleet vervangen. Active steering achteras aktor vervangen (stuur 90 graden gedraaid en toch rechtdoor rijden wat opzicht best grappig is). Bekend issue is ook het lekraken van de condensor van de airco! Naar rechts trekken is bekend, net zoals het niet automatisch terugkomen van het stuur: dan is het stuurhuis im eimer. Voor de rest: super auto met enorm comfort en snelheid.
@vulvo: Misschien een belangengroep oprichten voor naar-rechts-trekkende-F10’s? :-)
@frederik: Wellicht heeft het iets met het land te maken waar ze vandaan komen :)
Als je de F10 M5 in het echt hoort wil je niets liever dan gelijk in je armen snijden zo erg. Tenzij je jonge vader met kinderen bent rest er eigenlijk niet veel andere keuze. Het stockholm-syndroom slaat hard toe als je jonge vader met jonge kids hebt. Dan is elke downsize turboprut ineens MACHTIG MOOI terwijl het gewoon mishandeling is.
@john4545: we hoeven ons geen zorgen te maken hoop ik? Maar eh, die v8 heeft maar liefst 2 turbo’s?
@kareljansen: Ik kom ze gelukkig zelden tegen. Met mijn buren gaat het erg goed. Juist als ze een F10 M5 zouden kopen zou ik de noodlijn bellen. Je moet toch wel echt een gaatje in je hoofd hebben om een M5 met 2 turbos die zo gecrastreerd klinkt, te kopen.
Die dikke diesels blijven toch wel lekker hoor
@mrrallycross: Ik had inderdaad graag nog een speciale vermelding gezien van de M550D.
Wel handig dat bij die Duitse premioem meuk de aandachtspunten nu in hoofdstukken zijn onderverdeeld, dat maakt het wel overzichtelijker
Ik rij nu zo’n drie jaar in een 520d efficiënt dynamics edition automaat. Geen super snelle auto, maar zeker niet traag, wel enorm comfortabel Heb zeggen en schrijven 1 mankement gehad, lekte intern koelvloeistof via 1 of ander klepje. Was zo verholpen. Trekt niet naar links of naar rechts, keyless werkt altijd perfect, automaat geen centje pijn.
Interieur ook zeer degelijk. Vraag me dan toch af hoe sommigen deze dan verslijten, met afgeroste knopjes en een uitgewoond binnenste, dat heeft volgens mij ook gewoon met lompigheid en niet zuinig zijn op dingen te maken (no offence)
Verder kun je natuurlijk pech of juist geluk hebben met een auto.
Ik ben in ieder geval dik tevreden en mijn volgende zou zo maar weer een 5 kunnen zijn
Ook ruim 3 jaar een 535I.
Totaal probleemloze auto, 2 keer bij de dealer geweest voor een beurt, viel erg mee qua kosten.
Zoek eigenlijk iets anders, maar heb geen idee wat, de 535 is eigenlijk te goed…
Lekker hoor, in een dikke diesels uitvoering
Ik ben de gelukkige eigenaar van
BMW 6er-Reihe Hatchback (misschien wel het beste wat BMW heeft).

Ik weet niet wat de andere 5-serie kenmerken zijn, maar de slijtage van de onderdelen en de motor bevalt me perfect, de kwaliteit van de auto stelt mij in staat om niet meer dan een half jaar https://www.onderdelenstore24.nl/ reserveonderdelen te kopen.
Wel, verbruiksartikelen natuurlijk en regelmatig onderhoud, maar het is een fatsoenlijke vergoeding voor een comfortabele auto, denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).