BMW 760Li zet Zandvoort in een rookgordijn [video] [updated]

Auteur: , 40 Reacties

Supercaroptocht spotten? Dan had je gisteren in Zandvoort moeten zijn. Daar was het vaste eindpunt voor de MaartenMemorial-optocht. Dit jaar bijgestaan door een driftige limo van Teutoonse afkomst.

Met honderd supercars en soortgelijke dikbolides van Ahoy naar Circuitpark Zandvoort rijden om 100 kankerpatiënten even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Dat was immers de filosofie van wijlen Lotus-specialist Maarten van Sten: “Als ik in mijn Lotus rij voel ik mij niet ziek.” Dit werd de basis voor een jaarlijks terugkerend evenement in zijn naam en ook dit jaar reden er wederom prima wielen mee. En daarbij: er werd een bedrag van 130.000 euro opgehaald voor het Maarten van Sten laboratorium voor kankeronderzoek van het Erasmus MC te Rotterdam. De negen edities hebben daarmee al meer dan een miljoen euro opgehaald om kanker mee in het gezicht te schoppen. Nice work, petrolheads!

Naast alle Porsches, Lotussen en Ferrari’s was ook dit jaar ’s lands meest beroemde Lamborghini Murcielago SuperVeloce aanwezig en zelfs een tweetal Ford GT’s kwamen hun brede body’s tonen. En toen dook daar, tussen alle supercars, opeens een BMW 760Li op. Een verlengde limo met V12-motorisering waar louter keurig in gereden wordt, toch? Wrong. Op de parkeerplaats bij Cuircuitpark Zandvoort ging het gaspedaal tegen de chique beklede vloer en ontaarde de achterbanden in een rookzee. Dat leverde deze best wel epische beelden op.

Verder zagen we een stukje Nederlandse trots in de vorm van een C8 Aileron en deze Diablo maakte zijn opwachting. Er was simpelwegte veel om op te noemen – check daarvoor deze overzichtsfoto.

Update – via de mail kregen we deze bonusvideo nog binnen: een M3 GTS van de PTT die ook zijn achterbanden even kaal rijdt:40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nog nooit zo’n ding zien driften. Zag er niet eens mogelijkheden in…
@mercedesclk350:
Idd, had niet gedacht dat het mogelijk was.. Alleen misschien met een S65 AMG
@laulau: M’n buur heeft er een, heb er wel eens in gereden. Geen gebrek aan power, maar wel gebrek aan lichtgewicht onderdelen.
@mercedesclk350:

Tuurlijk heeft ie geen gebrek aan power, dikke V12 met 544 PK.. Maar dan nog, is idd geen lichtgewicht en het is een 5 meter lange toplimousine, dat verwacht je niet haha.
@laulau: nee zeker niet, maar deze drifter zou wel zo’n knaap zijn die zelfs een ’84 transit aan het glijden krijgt.
Een vriend van mij reed er ook. Met een ferrari california. Eh hij kwam daarna nog even straatstenen trekken bij mij thuis :)
Lekker!!! Donuts voor ontbijt altijd +1. Vond ik ook zo gaaf aan de test van Top gear met deze en de S63AMG. Stiggie gooiede die dingen dwars alsof hij met een C AMG en M3 op pad was. Heerlijk!!
Nadeel wat ik van deze events vind is dat je altijd dezelfde neerlandse supercars ziet. Van droomrit tot mm. En dan nog de lente ritjes en de herfstritjes. T zijn altijd dezelfde auto’s. Af en toe koopt iemand een nieuw speeltje, 458 spider bijv. Maar na 3 events heb je dat ook wel gezien toch? Dit jaar was ik er niet bij omdat ik nu op vakantie ben maja. Jullie zullen me wel een zeikerd vinden :P
@rubenpriest: moeten al die mensen dan maar elk jaar een nieuwe auto kopen omdat jij het anders saai vindt?
@RudyV: nee t zou leuk zijn als het wat uitgebreider wordt. Ik snap dat NL klein is maar als je naar t buitenland kijkt is er meer variatie. Maar het was gewoon een hard op gezegde gedachte. Wist wel dat niemand t eens met me zou zijn
@rubenpriest: Boeit toch niet… Auto’s als een BMW Z8 kan ik echt elke dag zien mijn hele leven lang zonder er moe van te worden ;)
@rubenpriest:
De organisatie doet echt wel z’n best om veel variatie te krijgen maar dan moeten die mensen zich wel aanmelden.

Daar komt bij dat Maarten van Sten een servicecentre voor Lotus had (bedrijf bestaat nog) dus daar zitten de meeste contacten.
Maar als jij mensen weet met andere auto’s ( wel interessante graag) dan kunnen ze zich altijd aanmelden.
@jrk68: ja tuurlijk begrijp ik ook wel, maar Nederland is gewoon beetje klein. Dat was mn punt ook. Ik had het over events in het algemeen. Maar dat werd niet echt begrepen :P
@rubenpriest: volgens mij mis je het punt van deze ritjes. Ze zijn niet bedoeld voor spottertjes, maar voor ernstig zieke kinderen die op deze manier een leuke dag hebben. Denk dat de kinderen het weinig boeit of ze nu in het allernieuwste speeltje of in een ‘oude’ F430 zitten. Of er nou iets nieuws tussen rijdt of niet, who cares…
@goed_koopman: alleen mm, droomrit en one4kids zijn voor zieke kids. De rest is gewoon.
@goed_koopman: gewoon fun*
@rubenpriest: Doel is niet om jouw als autoliefhebber te vermaken maar de patient die in die auto zit..
@fernie:
Klopt als een bus.
Ik heb zelf ook eens met de Maarten Memorial meegedaan.
Het is zelfs zo dat als je geen passagier hebt je het circuit niet op mag.
Je doet op eigen kosten mee om die kids een onvergetelijke dag te bezorgen.
Dat is toch wel het minste dat je kan doen als je zelf het geluk hebt om zo’n auto te kunnen rijden.
@jrk68: Heb er jaren aan meegedaan, meegeholpen en destijds Maarten langzaam steeds zieker zien worden totdat het over was. Zijn vader reed (rijdt?) altijd in zijn oude Esprit en zijn broer in zijn oude elise mee op de MM.

Top evenement!
@fernie:
yep ik heb ze beide weleens gesproken op de Stelvio.
@fernie:
Ik zie net de Elise van Bob op Autojunk daar staan nu foto’s van de maarten memorial.
Dat is die groene met die blauwpetten bus erachter.
..als je die kudtziekte eenmaal hebt, maakt een beetje rubberrook in je longetjes niet meer uit ! :)
Matig “gedrift” weinig tot geen controle
@jmdekort: als je het zo goed weet willen we graag een videootje zien waar jij drift….
@smoked: dat kan, kijk maar eens naar tv programma ik wed dat ik het kan, dan zie je mij 27 komkommers doordriften met een mes op de bumper. Heb wat jaartjes competitie gedrift, de nodige demos en shows verzorgd dus Neem van mij aan dat alles met rwd en een sper gecontroleerd te driften is.
@jmdekort: met een 760Li wel te verstaan…
@jmdekort: we hebben het hier over en E66 760li die bijna 2 halve ton weegt ,tis genen japaneze sylvia.
@w211: :) dat klopt maar het gewicht speelt pas een rol als je moet driften in een twinbattle, het wordt dan lastig om ideale lijnen te driften en je tegenstander zal makkelijk druk kunnen zetten aan de binnenrijden omdat je te ver van de apex zit, left fopt breaking kan dan maar is not done en kost je exit speed. Mooi spelletje dat driften en dat niet verwarren met spinnende rokende driftpogingen .
@jmdekort: binnenrijden = binnenzijde en fopt= foot
@jmdekort: Hij is niet eens serieus bezig met driften alleen wat lol te hebben met zijn auto en een beetje te showen. Op automaxx summer edition was jij dat met die blauwe silvia?
@sjaakk: nee toen reed de vorige eigenaar met de Sylvia Vic Munninio , de nieuwe eigenaar Vernon aka Driftpinda heeft er inmiddels een skyline motor ingelepeld, heb er vorige maand nog op driftcircuit weeze ff mee gedrift.
Zag gisteravond op de A9 (A’veen ri. Utrecht) idd. de C8, Diablo, een Esprit, een Elise en nog een Lotusje in colonne rijden. Lekker geluidje bij een steady 100km/h, die Lambo. :-)
Het kan met een S8, Panamera, Quattroporte, Rapide en dus ook met een 760i.
Gewoon te veel gas geven, dat kan elke idioot.
Het leuke is dat dit gaat om een 3 ton zware limo. Heerlijk gewoon.
Zolang je genoeg vermogen hebt en achter-/vierwielaandrijving kan je met elke auto driften/powersliden, mist je een goeie bestuurder bent uiteraard. ;)
Was echt geweldig toen hij dit ging doen :D

Er waren alleen wel veel kinderen die echt veel te dichtbij kwamen toen sommige gingen driften en donuts maken.. Toen een Honda S2000 donuts ging draaien stonden ze er bijna tegenaan..
@SupercarFan: Ik stond er idd bijna tegenaan, ik naderde toen bleek dat die S2000 op de zelfde plek bleef rondjes draaien, tuurlijk er is een kans dat ie contorle verliest, maar de kans is groter dat er eentje crasht op de baan en wordt geraakt door een rondvliegend stuk metaal ofzo, soms moet je gewoon risico’s nemen :p
Jammer van de kwaliteit, ik had snel m’n ipod touch gepakt om het vast te leggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).