BMW bevestigt grille en maximum vermogen voor BMW M4

Auteur: , 37 Reacties

Via een teaser. Man, wat is marketing mooi!

BMW M4 GT3 '19

Soms wordt er zo reikhalzend uitgekeken naar een nieuw model, dat alle specificaties en eigenschappen al bekend zijn voordat de auto überhaupt geïntroduceerd is. De nieuwe BMW M4 is zo’n auto.

De nieuwe 4 Serie Coupé zal overigens eerst nog op de markt komen. We zagen op de IAA in september dat BMW een grote grille op dat model nodig vond om ‘m fraai te maken. Althans, daar lijkt het op. Nu is die grille al min of meer bevestigd. Ook het maximum vermogen is al min of meer bevestigd.

BMW Concept 4 '19

‘Min of meer’. Het is net als met zwanger zijn, dat ben je ook niet ‘min of meer’. Toch doet BMW een poging. Ze bevestigen namelijk twee belangrijke feiten over de nieuwe BMW M4 en toch ook weer niet. Inderdaad, min of meer dus. Het gaat om een teaser voor de M4 GT3, een raceauto die eraan zit te komen.

BMW S58 Engine

Maar welke twee dingen worden dan min of meer bevestigd? Ten eerste de foto: waarbij we duidelijk kunnen zien dat de grille enorm gaat worden. Halverwege eindigt de grille op de tekening in een groot gapend gat. Een ander aspect wat bevestigd is, is de motor. Zo krijgt de M4 de ‘S58’ motor achter die gigantische nieren. Dat is overigens niet helemaal een verrassing, want de X3 M heeft die motor ook. In de X3 M (en X4 M) levert die motor 480 pk en 510 pk in Competition-trim. Voor de M4 bevestigd dat de M4 ‘minimaal 500 pk’ zal krijgen. Ruim boven het vermogen van Audi (450 pk) en keurig op niveau van Alfa Romeo en Mercedes-AMG (beide 510 pk).37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Onderste gedeelte vd gril weghalen en war heb je dan? Een Kia
Het is net of de 4 een hazenlip heeft met die grille. Jammer, want ik vind het huidige model erg mooi in balans.
Foei wat leliji
Als ik zo die 4-serie onze de 1-serie zie staan van de reclamefoto vind ik die één en al erg gedateerd uit zien, en eigenlijk nog lelijker dan hij al was…
De 1 is echt een verschrikkelijk ontwerp, niks klopt…
Nieren = varkensneus.
Met die grille vind ik hem net een hazenlip hebben. Jammer, want ik vind het huidige model erg fraai.
Om het hip te laten klinken zullen ze me moeten omdopen tot: ‘BMW x KIA’.
Jezus….
Dat is geen grill meer, dat is een complete buitenkeuken
@shibby: Hahaha, ik had er gewoon een beeld bij :)
@shibby: nee, daarom heet het ook een grille…
@shibby: keurig.
Deftig hoor.
Denk dat de Chinese markt belangrijker is dan de reacties hier. Daar vinden dat wanstaltige voorkomen wel mooi
Dit wordt niet ontwikkeld voor de westerse markt. Dat is wel duidelijk.
Wat ongelofelijk verschrikkelijk lelijk zeg. Ook precies het tegenovergestelde van de mooie smalle horizontale nieren op mijn Z4….
Blok verder ook weinig spannend en vernieuwend. Zal in China en de VS wel verkopen als een malle
De grille is wel oké als ze premium plastic ervoor gebruiken. Op sportieve recente Audi’s bijvoorbeeld is het kippengaas van bedroevend niveau. Wat ik veel erger vind is dat ze die strakke, krachtige onderste raamlijn die op de coupe’s en cabs altijd zo kenmerkend was hebben vervangen met de c205-lijn eindigend in een nep-hofmeister.
@jaapiyo: inderdaad, waarom moet de Hoffmeister op de schop, is bedroevend…
Ik vind het een schitterende auto geworden, ondanks die typische grille.

Had ik deze coupé zou ik in elk geval iedere keer na het uitstappen even omdraaien. En mezelf trots voelen dat ik zo’n wagen onder de kont had. En me tegelijk minstens zo onzeker voelen, omdat ik zou twijfelen of ik hem wel echt zo mooi vind met die grille…

Tot ineens de dag aanbreekt dat die twijfel ineens volkomen verdwijnt en je gewoon weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt en in een bijzonder mooie auto rijdt…

Dat is waarschijnlijk op de dag dat je uitstapt bij de supermarkt en je een jong jochie tegen zijn vader hoort zeggen “Woooooowwww, dat is echt een vette BMW hè pap”.

Moet je alleen niet de kinderen van Autobloglezers tegenkomen, want dan kan je verwachten dat er iets over een varrekuh geroepen wordt…
@moveyourmind: totally agree!
@moveyourmind: Ik dacht exact hetzelfde bij het zien van de grille van de 4er. Ik had gehoopt dat dat gevoel ook zou heersen bij de 1 serie. Die auto kan mij helaas niet bekoren.

Verder inderdaad leuk dat met name jonge jochies zoiets gaan roepen als dikke BMW meneer! Ik maak het nog met enige regelmaat mee in de 2 coupe.
Lekker joh. Wacht maar, eerst is het iehl, bah, lelijk en na een paar weken is het. Oeh, ah, lekker.

Altijd zo bij BMW’s nwe design.
@str8six:
Ja precies, kijk maar naar de active tourer.
Wel interessant dat een GT3 afgeleide van komt. Waarom hebben ze destijds dan in hemelsnaam de M8 GTE ontwikkeld? Dure grap…
🤮 wat een extreem gedrocht zeg. Ben benieuwd of mensen dit gaan kopen
Ziet er weer fraai uit de 4serie. Juist gaaf die gril zo.
Eindelijk weer eens een auto die niet eruit ziet zoals al die dagelijkse 85 in een dozijn auto’s. Echt weer een auto voor de niet meeloper maar voor iemand die weer eens anders durft te zijn. Geen standaard leaserijders zoals al die Kia’s, Audi’s, Mazda’s, Mercedessen en weet ik wat voor ongeïnspireerde meuk. Helemaal goed dit!!
@rhellema: waarvan akte!
Wat is dit joh?! Alle nieuwe BMW’s zijn spuuglelijk. Why???
Ik ben een fervent bmw rijder en het moet me echt van het hart, dat de styling van de laatste jaren behoorlijk lelijk geworden is.
Nou maar hopen dat ie niet zoveel verkocht word, zie je hem ook niet zoveel.. wat een lelijk ding!
Je zult er wel aan wennen, de zwarte gaten voorop Audi’s zijn ook nog steeds niet mooi maar het soort minder. En Mercedes monteert tegen zulke grote grilles dat ze die zelfs Pan America noemen. BMW is heel conservatief, die loopt met dit soort dingen gewoon een beetje achter de anderen aan. Het zal wel wennen.
Supermooie bak weer. De huidige 4 gehad en was daar helemaal fan van. Zodra de X3 er weer uit mag ren ik met smart terug naar een 4-serie….
Vergeten te vermelden in het bericht: ook meer dan het vermogen van de Model 3 Performance

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).