BMW groeit: 2 miljoen verkopen in 2016 en bonussen!

Auteur: , 37 Reacties

Dus Audi strooit in thuisland Duitsland met royale bonussen voor alle werknemers? Dan kan BMW natuurlijk niet achterblijven, ze hebben immers een topjaar achter de rug qua zeer harde verkoopcijfers. Daarnaast heeft CEO Norbert Reithofer zijn verwachtingen bijgesteld: de target van 2 miljoen voertuigen zal al in 2016 worden gehaald.

Deze uitspraak moet toch enigszins zwaar op de maag vallen bij Audi en Mercedes. De BMW Group (BMW, MINI, Rolls-Royce) verkocht in 2011 namelijk 1.668.982 auto’s. En dat is een stijging van 14,2% ten opzichte van het jaar ervoor, toen de teller op 1.461.166 units uitkwam. Het leeuwendeel van de 2011-sales was uiteraard op naam van BMW bij te schrijven: 1.380.384 voertuigen.

Het goede nieuws, althans voor de Beierse automaker, is dat de verwachtingen voor dit jaar nóg rooskleuriger zijn. En ja, dat komt natuurlijk door de uitlevering van de nieuwe 3 Serie. Hét verkoopknallertje van de Group dat sinds februari in zijn nieuwe gedaante bij de dealers staat. Ook komt er nog een opgefriste 7 Serie aan, vermoedelijk in juli, en een 5 en 6 Serie die verre van gedateerd zijn zullen ook geen negatief effect hebben op het verkoopplaatje. 2012 moet simpelweg een nieuw recordjaar gaan worden. Oké, de verkopen zullen in Europa door financiële malaise wellicht 5% lager uitvallen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door China en Noord-Amerika.

Al met al zijn deze positieve cijfers reden geweest voor BMW om de verkoopverwachting van 2 miljoen stuks vier jaar naar voren te halen. Niet in 2020, maar al in 2016 moeten ze de teller op dat getal zetten. Waren ze in het verleden wellicht te pessimistisch met hun verwachtingen? Analisten denken volgens Reuters in ieder geval dat ze aardig realistisch zijn met hun nieuwe cijfertjesregen.

En Reithofer is de beroerdste niet. Zelf harkte hij €6,16 mio binnen in 2011 (4,3 in 2010), dus ook alle medewerkers van BMW Duitsland krijgen keiharde euro’s. Hoeveel exact is alleen nog niet bekend, wel zal het getal hoger zijn dan de 5,8 mille die het merk in 2010 aan haar medewerkers uitkeerde. Overigens bedroeg de nettowinst over 2011 4,9 miljard euro, maar dat was al iets langer bekend.37 reacties

zo zo .. van de winst meteen maar een glazen bol gekocht ??
@lincoln:
Neen
Hoogmoed.
@desjonnies:

idd de enige eigenschap die wel te koop is ..
achteraf is ie ALTIJD te duur gebleken ..
james125 via iPhone app
Leuk, maar wel een beetje meeloper-gedrag.
@james125: Hoezo meelopergedrag?
@trigger565: Ik denk de bonussen uitdelen aan hun werknemers. Maar dat doen volgens mij wel meer bedrijven.
james125 via iPhone app
@kickass: Porsche en Audi hebben bonussen gegeven, en dat ook in de media bekend gemaakt, en nu kondigt ook BMW in de media bonussen aan.
@james125: Hmmm, ik ga even denken.. Hmm, het creeert toch een ‘warm’ beeld van het merk.. Ik denk dat dat de grootste reden zal zijn dan..
@james125:

yep .. lame ass Germans ..

Ford deed het al 90 jaar geleden ..
@lincoln: Mede daarom bestaat het nu nog.
james125 via iPhone app
@lincoln: dat Ford 90 jaar geleden al dikke bonussen uitdeelde en dat in de media bekend maakte, wist ik niet. Bedankt voor de informatie.

Dat je merk er goed op staat door dit soort acties weet ik natuurlijk ook wel, maar het is wel toevallig dat nu na pas geleden Audi en Porsche dit aan hebben gekondigd, BMW het ook doet.
@james125:
Wat een gezeik allemaal.
Is toch gaaf als je daar werkt en je krijgt duizenden euro’s aan bonus.
Snap het probleem niet. Het zou anders toch maar in de zakken van de aandeelhouders verdwijnen.
james125 via iPad app
@Hubert: hallo,
Ik zeg ook niet dat ik er wel problemen mee heb, ik maakte enkel een opmerking dat het wel heel toevallig is dat BMW na Audi en Porsche nu ook zo’n mediastunt uithaalt.
Toen kwam er een stroom reacties, waar ik natuurlijk op moest reageren.
@james125: is wel een hele dure mediastunt. Staat er misschien niet gewoon wat in de CAO van de medewerkershierover?
@james125:

Alsof BMW voor het eerst een bonus uitkeert.
Vraag me toch af en toe af waar ze dat blik kwijtraken.. Het is niet bepaald goedkoop. Is dat nou allemaal lease-materiaal? Of gewoon zoveel naar China/Rusland/Midden oosten? Als ik een BMW zie rijden is het in 9/10 gevallen een 116/318i/d in leasekleur.. Net als dat als ik een Porsche zie het 9/10x een Cayenne/Boxster is.
@kaasboerin: vanuit de optiek van een overbelaste Nederlander is het onbegrijpelijk…begrijpelijker is het als je bedenkt, dat de nieuw 3-serie 328i $35.000,- kost in de VS en dat een werkende amerikaan gemiddeld 1,5x zoveel verdiend als een Nederlander…(en dat wèl gerekend naar euri’s).
@Megakix: Ok ik vraag me alleen af hoe jaar bij komt (1,5x zoveel)
http://www.indexmundi.com/map/?v=67&l=nl
ik vraag me oprecht wat je gedachten hier achter is met evt linkje met wat info.
(geen aanval gewoon interesse)
@luuktb: …voel me niet aangevallen… :lol: Je ziet (ook in jouw link) dat het brutoinkomen al 20% hoger ligt dan in Nederland. Vervolgens is de belastingdruk in Amerika maximaal 30% i.t.t onze 52%. Ziedaar.
@Megakix: Netto ja, maar daar zijn de lasten voor alles veel hoger, kijk alleen al naar de ziektekosten, hypotheeklasten ed.
@mierenneuker: als je gewoon goede baan hebt met medical insurance is er niks aan t handje. Hypotheek doe je zelf. Zijn vooral de recente kopers of mensen zonder reserves die hun baan verloren hebben of tophypotheeknemers die problemen hebben.

Sales tax ook gemiddeld 10% minder dan in NL.
http://www.usa-sales-use-tax-e-commerce.com/table_sales_rates.asp
@mierenneuker: hypotheken…licht die eens voor me toe ? Grappige is dat wij nederlanders de loftrompet uitsteken over ons creditcardgebruik vs die van de amerikanen. Maar dat zijn veelal de enige schulden die de Yanks hebben. Behoudens in wat overgecultiveerde steden (zoals New York) zijn de meeste huizen niet tot bijna niet gefinancierd. Grond is daar al helemaal niet duur.
Ziektekosten zijn bijna 1,7x duurder dan in Nederland…overigens gaan wij met rasse schreden die hoogte ook halen.
Voor mij is BMW op het moment het mooiste merk, BMW en Rolls Royce onder een dak mooier kan het niet.
@agera:

goed zo knul ..
@lincoln: Jij ook snotaap..
Haha, BMW geeft bonussen daaronder de reactie
@Ford
Ben jij klaar… voor de ultieme uitdaging?

LOL
@stanny:

o.k. .. ik ben echt goed in grappen ontcijferen ..
maar deze is echt te moeilijk voor mij ..

help effe ..
Zooo, lekker bezig! Rond die tijd hebben ze dan vast nog wel een baan voor me over. :’)
Nou nou, iedereen op de AB redactie ook een huppeltje van blijdschap gedaan?
Welnee. Dat doen we enkel bij positieve berichten over Audi. Daar worden we immers grof voor betaald door PON. Da’s onze bonus.
@ricardo: Ja nou. Heb jij die kist Bollinger nog gekregen die ze ons allemaal beloofd hadden naar aanleiding van dat ene artikel? Hij smaakt excellent!
Een gedeelte van de premium meerprijs wordt als bonus uitbetaald of zie ik dat verkeerd?
@norge: Nee 0,5% daarvan, de rest wordt uiteraard gebruikt voor de Duitse vorsprung durch technik.
Ach guttekus, Norge is van de divisie geitenwollen sokken en lid van de socialistische partij.

Bah, gatver, geld verdienen, winst maken, bonussen uitkeren. Het zou verboden moeten worden …. Krijg je bij de socialistische club ook korting op een Hyundai ?
‘…maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door China en Amerika’… Ik dacht dat China geen buitenlandse auto’s meer kocht?
@fluvioglacialeafzetting: De ambtenaren mogen geen buitenlandse auto,s meer kopen, maar je hebt daar ook nog wat burgers.
Ach, geen slecht nieuw, denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).