BMW Group beleefde fabeltastisch recordjaar in 2012

Auteur: , 19 Reacties

Alle drie de merken van BMW deden het goed in 2012 en sloten af in de zwarte cijfers. Pop the champagne!

In totaal verkocht de BMW Group in 2012 een whopping 1.845.186 automobielen, 10,6 procent meer dan in 2011. Dat was mede te danken aan de 14,8% meer auto’s die de groep verkocht in december, toen 181.571 auto’s verkocht werden.

Laten we bij het kleinste aandeel daarvan beginnen: Rolls Royce verkocht nog nooit eerder in haar 108-jarig bestaan zoveel auto’s als in 2012: 3.575 units werden bijgeschreven in de orderboeken. Niet slecht voor een luxemerk in tijden van economische crisis.

Ook MINI verkocht meer. Om precies te zijn 5,8 procent meer met een totaal van 301.526 auto’s in 2012. Dit was onder meer te danken aan de populariteit van de Countryman, waarvan er 102.250 werden afgeleverd. Dat was fors meer dan in 2011 toen er 89.036 stuks over de toonbank gingen. Ook de Paceman heeft bijgedragen aan de hogere verkoopcijfers. Opmerkelijk is dat de meeste MINI’s (66.123 stuks) in Amerika werden verkocht. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor de tweede plek met 50.367 stuks.

En dan BMW. Een toename van de verkopen met 11,6 procent is knap te noemen. En ja, dat is grotendeels te danken aan de hoos aan nieuwe modellen maar toch is het knap. Maar liefst 1.540.085 BMW’s vonden een eigenaar, waarvan de 1 serie met 226.829 verkochte exemplaren een belangrijke groeipijler was dankzij 28,6 procent meer verkopen dan het jaar ervoor. Het meeste werd echter de 3 serie aan de man gebracht: 406.752 stuks waarvan bijna twee derde sedans. De 5 serie deed het overigens ook goed (337.929 stuks), alsmede de X1 (147,776) en X3 (149.853 stuks). In procenten was de groei van de 6-serie het grootste: 146.8% meer gingen er over de toonbank, goed voor een totaal van 23.193 stuks.

Dat BMW het goed heeft gedaan is gezien de recent vernieuwde modellen die goed scoren logisch te noemen. Of het de groei ook vast weet te houden zal echter moeten blijken: de bestsellers zijn nu nog hot maar het nieuwtje is er nu wel een beetje vanaf, 2013 zal een spannend jaar worden voor alle automakers en zeker ook voor BMW.19 reacties

Ik kijk vooral uit naar de nieuwe M3/M4
@4x4wheels: iedereen!
@sulobb: oh, nee hoor, ik ben helemaal niet benieuwd om eerlijk te zijn.
Goed bezig bij bmw :)

Misschien wel even handig om rekening te houden met het feit dat in de USA iets meer mensen wonen dan in de VK. Procentueel gezien, verkoopt het in de VK dus beter, neemt niet weg dat er meer verkocht zijn in de USA :)
Zo, dat is een hoop leasebakkie’s zeg.
@norge: Hyundai doet het anders ook niet slecht in de lease ;)
Damn, de 6-serie verkoopt gewoon bijna 1.5x zoveel als voorheen!
@toyotafortuner: Toch vreemd, hij is bijna 2x zo mooi geworden ;)
@C220AMG: Dat ik dit zou zeggen (Ik doel op het stukje na maar), maar ik geef je gelijk: De nieuwe Sechser is prachtig!
@toyotafortuner: Hij is prachtig idd, maar het is ook een nieuwe generatie vergeleken met het jaar ervoor. Een nieuwe generatie verkoopt altijd wat beter.
@CasperH,

Het nieuwe is er nog lang niet af bij BMW. Er komen nog meer motoriseringen aan voor zowel de 1 en de 3 serie. Plus de 4 serie en 2 serie komen er aan. Europa is niet echt een groeimarkt voor BMW. Al deden ze het dit jaar iets beter. Maar dat geld voor veel merken. Buiten Europa gebeurd het. Dat is al jaren zo.
@azuli: 2 en 4 zijn natuurlijk wel varianten van 1 en 3. Nichemodellen in feite. Zo’n grote toppers zullen dat dus niet worden…
Tis ook gewoon goed spul !
Wanneer komt die BMW-MPV ook al weer… ?
@Esprit_de_Flandre,

Die MPV staat gepland voor de Autosalon in Parijs. En wat heeft de concurrentie nou te bieden tegen de verkooptrein van BMW. De sedans/tourings van BMW zijn gewild. De 6 serie bleek een schot in de roos. Zelfs Audi verliest terrein aan BMW. De A3,A4,A6,A8 verkopen wereldwijd allemaal een stuk minder dan de varianten van BMW. Lexus kan/wil alleen in de US een vuist maken. En Mercedes zal snel met nieuwe modellen moeten komen. Ok het begin is er met de A-klasse.
@azuli: Audi verkoopt minder, maar ik las deze morgen toch in de krant dat ze een stijging van 11.7% hebben, tegenover BMW 10%. Nu, hierboven staat 11.6% voor BMW, dus de cijfers zijn zoals gewoonlijk: weinig betrouwbaar en afhankelijk van het medium.

@CasperH: Misschien een vergelijkinkje van de cijfers van PremiumBoys? Vorig jaar was dat er denk ik. Altijd een eitje om FanBoys uit hun kot te lokken… ;)
Geweldig merk gewoon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).