BMW M5 is de Autoblog auto van het Jaar 2011

Auteur: , 128 Reacties

Het volk heeft gekozen!

Na het succes van vorig jaar hebben we wederom een shortlist gemaakt met 14 modellen, en dat zijn modellen die dit jaar nieuw op de markt zijn gekomen. We gaan dus niet in de toekomst kijken en gokken welke auto er populair zal worden. Nee, dat is meer iets voor oud-mediale autojourno’s.

Afgelopen week hebben ruim 8.000 bezoekers een stem uitgebracht op onze poll, met als winnaar de nieuwe BMW M5. Dat is dus de auto die we het meest waarderen, inmiddels gewoon te koop bij de BMW dealert. Maar volgens velen is BMW inmiddels een muesli-merk en richten ze zich vooral op downsizing. Toch blijkt er nog een enorme fanbase, waarbij de tegenvallende soundtrack wist te winnen van geluidsmonsters als de Aventador en de XKR-S. Chapeau!

Tot slot nog een zeer opvallende uitslag uit de onderste regionen van onze poll. De Nissan Leaf werd vorig jaar bestempeld als Car of the year 2011, maar in de echte wereld eindigt deze elektrische Messias op de laatste plek.. Klik HIER voor de volledige uitslag.128 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Neem aan dat de kiezers kennis van zaken hadden…..
Nou eh ,gefeliciteerd?
@norge: Als het werkt voor de bezetting van de tweede kamer werkt het ook voor de AB auto van het jaar.
@Jochempie: zo is het ! :lol: Nu nog de poll over maximumsnelheid erdoor heen jassen in de 2e kamer ;-)
Was wel te verwachten. ik miste persoonlijk toch een heleboel auto’s in het lijstje.
Gelukkig is autoblog trouwens wel een goede afspiegeling van de maatschappij betreffende de Nissan Leaf…!?
@Pordon: hoeveel particulieren denk je dat er in een Leaf rijden? NUL! Er zijn in Nederland een stuk of 250 van die dingen verkocht, en allemaal door bedrijven die “groen” willen zijn. Nou, een zeer succesvolle “auto van het jaar” dus…
@autoblogger: Klopt, de Leafs die ik tegen ben gekomen zitten onder de reclamestickers. Ach ja het zal het jaargetijde wel zijn. Geen Leafs meer aan de bomen…….
@E34M5Touring: ho ho, bij mij in de straat staat er een zonder stickers :). Maar wel aan een door de Gemeente gefinancierde laadpaal. Benieuwd wat er met die paal gebeurt als over een jaar of 3-4 het leasecontract is afgelopen…
@autoblogger: Ik was het er ook niet mee eens dat de Leaf auto van het jaar is geworden maar wat ik wil zeggen is dat autoblog ook niet geheel representatief. Ingaande op de zin; ‘maar in de echte wereld’.
Inderdaad. Ik vind dat we wel beter hadden kunnen doen. Het XKRS geluid klonk me dan toch beter in de oren als een motorgeluid dat door de subwoofer moet worden versterkt. Maarja, het volk beslist…
Ondanks een ‘lichte’ voorkeur voor BMW, is mijn stem naar de Aventador gegaan. Vind ik persoonlijk een grotere stap voorwaarts voor het merk. Hoewel de M5 erg fraai is, vind ik dat de emotie wat (te) ver te zoeken is. Doorsparen voor beide dan maar.
@E34M5Touring: klopt en eigenlijk nog het enige merk wat ertussen stond die Groen7 nog bang krijgt haha
@E34M5Touring: Juist hetzelfde hier..
Ik ging eerst ook voor de M5 stemmen, maar dan dacht ik: Welke van de 2 brengt de meeste emotie teweeg… En heb dan maar op de Aventador gestemd….
@E34M5Touring: Ondanks een ‘lichte’ voorkeur voor BMW, is mijn stem naar de Aventador gegaan.

Ik ook ;).
@E34M5Touring: Ik vind de Aventador juist een stap terug. De vormgeving van de Murcielago was wat mij betreft vrijwel onovertrefbaar.
@Vanquish: Oh die vind ik ook prachtig. Maar ik ben wel een fan van die knetterstrakke lijnen van de Aventador. Dat stealth design vind ik erg fraai. Lamborghini is zeker een van mij all time favorites. Vind nagenoeg elk model mooi.
@E34M5Touring: Tot de Aventador kwam vond ik ook elk model mooi. Althans, op de reventon na dan. Ik vind de typische Italiaanse styling die Lambo had er niet goed in terugkomen. En dat is best heel jammer..
Zegt genoeg als de M5 voor de Aventador eindigt.
Ik dacht: iedereen zal wel op die M5 of Aventador stemmen, dus laten we eens origineel doen: vandaar voor mij de Lancia Thema! :D

Waar is die trouwens ergens geëindigd? :D
@Carreza: Niet echt origineel, kiezen voor een gekopieerde auto ;)
@E34M5Touring: Wel als we de ‘originele’ auto niet kunnen kopen hier. Die overigens erg goed is.
@raphael: Ah joh gewoon grijze import! Is nog goedkoper ook.
@E34M5Touring: dat ik het woord “Lancia” in de poll kon lezen, vond ik al origineel genoeg ;)
@Carreza: True, stiekem hoop ik dat ze het redden en over 4jaar weer met Echte Lancia’s op de markt komen. Het fleurt de boel toch op.
Eigenlijk zou elke nieuwe Ferrari auto van het jaar moeten zijn. Maar goed de nieuwe 991 had het van mij ook verdiend. Derde was de M5 op mijn lijstje.
@raphael: Moeten ze eerst bij Ferrari hun brandproblemen oplossen. Ik ben nogal wat afgebrande Ferrari’s hier tegengekomen
@geertjuh: Dat ‘brandprobleem’ hebben ze allang opgelost. Al een paar maanden nadat de 458 uitkwam. Ga voor de grap eens naar wreckedexotics.com. Net zoveel Lambo’s die afbranden.
@raphael:
Geen enkel brikkie uit de verafgode stal van Maranello zal ooit auto van het jaar worden. Stel over het steigerende paard getilde…
Het is al nauwelijks te bevatten dat Porsche in 1978 een auto van het jaar scoorde met de 928.
Een auto van het jaar hoort nog enigszins bereikbaar te zijn voor de gewone man.
@Original_Arnoud: Duuuude, we hebben het hier over AUTOBLOG.NL auto van het jaar.
@raphael: ja, en dat zal dus nooit een Ferrari zijn ;)
the-budel-guy
corruptie?? :P
@the-budel-guy: Ja we zijn door autoblog omgekocht om op de M5 te stemmen :P
the-budel-guy
@agera: zie je wel een groot complot. zal me niks verbazen als obama of de russen er achter zitten
Totaal onverdiend wat mij betreft. Vergeleken met de vorige edities straalt deze M5 echt niks uit. De Aventador is tenminste gewoon ouderwets autoporno.

Ik heb zo’n idee dat er gewoon irritant veel fanboy stemmers waren voor de M5.
@Dev: 2 guys, 1 tought!
Wie stemt er nou op de Lancia? Rebadge en niet mooi.
the-budel-guy
@sdk16420: dezelfde mensen die nu op 80 km-h stemmen bij de poll
@the-budel-guy: ik moet je teleurstellen… ik stem voor de 130 ondanks m’n Lancia-keuze (tenminste toch tot er ergens een deur afvalt of olie lekt :P)
the-budel-guy
@Carreza: hahaha
Jawel de BMW M5. De terechte winnaar. Gewoon een waanzinnig brute en vooral super snelle wagen.
Mijn hart huilt een beetje dat onze lezers een suffe CT 200h, een hondslelijke Ferrari FF en een meh-M5 verkiezen boven de episch lekkere XKR-S. Treurig.

Volgend jaar vermoord ik een puppy voor elke stem die jullie uitbrengen op suffe of lelijke auto’s. En dat is dan jullie schuld, moordenaars!
@CasperH: Alleen als je hem met een Porsche meesleept.
@E34M5Touring: Eh, wat?
@CasperH: Was laatst op de nieuws dat iemand zijn hond heeft dood gesleept achter zijn auto. volgens mij zegt hij dat van dat geval.
@CasperH: Jullie hebben destijds bericht over een man die de hond van zijn ex de dood in sleepte met een 911. Zo dus.
@CasperH: Er is meer dan uiterlijk, immers zijn er ook kale mensen met vriendinnen en vrouwen ;-)
@raphael: ik heb het niet alleen over uiterlijk, hoe oppervlakkig om dat te denken ;)
@CasperH: Ik zie toch echt staan ‘hondslelijke Ferrari FF’
@raphael: tunnelvisie, je doet het goed.
@CasperH: Domheid, je doet het beter. Als je het niet over het uiterlijk hebt, waar dan over? Een V12 vind je maar niets? Of zo een lompe superslome doubleclutch gearbox, ook onzin he? Tuurlijk jonge
@raphael: ja, die FF is hondslelijk. Maar volgens mij haal ik ook nog wat andere voorbeelden aan dan die Ferrari. Of heeft een CT 200h ook een V12?
Ik miste een SLS roadster(of komt die volgend jaar pas?), nieuwe Ml, C-klasse coupé,… Een Mercedes op zich, maar niet enkel de Benzen misste ik, ook veel andere die m’n stem waardig waren!

Ik heb ze uit pure miserie aan de XK-RS gegeven dan! Omdat een Aventador remmen heeft met een VW logo op (true story, ben naar Lambo in Sant agatha en daar de fabriek bezocht ;)!)! En ook omdat ik toevallig de XK-RS ben tegengekomen op de kennismaking bij de Nordsleife! Man wat is dat een zalige auto, klinkt SUPER, ziet er super uit en een heeeeel erg mooi interieur!
Zie het appeal van die nieuwe M5 niet echt, zeker als je naar de vorige generaties M5 terug kijkt, is deze toch een beetje meh met z’n fop geluid en zelfs start-stop systeem dacht ik ergens te lezen(?). De rest van de lijst kan ik nog wel inkomen, zelf op de XKR-S gestemd, niet echt een ‘bereikbare’ auto, maar wel heel erg lekker in dat smurfenblauw!
Geluidsmonsters als de Aventador? Ik heb nog geen enkel filmpje gezien waar ik het geluid van die aventador indrukwekkend vond.. De murcielago daarentegen, dat was pas een oorgasme!

OT: de M5 is voor mij de terechte winnaar! de Aventador vind ik weinig indrukwekkend. Alleen de 0-100 tijd vind ik knap
Het volk bestaat niet. Dat is ook wel te zien aan de auto’s in dit rijtje.

@CasperH Zo’n FF is juist vet, dat van die Lexus betekent dat de poll gerigged is. En een M5 is een teken van de wansmaak die in Nederland heerst. Het is jouw blog. Ga er iets aan doen zou ik zeggen. Laat die puppies maar met rust.
@floryn: ok, ik laat de puppies met rust.

Kittens? Konijntjes?
@floryn: oh, en Specsavers heeft gebeld, ze willen graag dat je even terugkomt voor controle.

Een FF vet, kom op zeg. Straks ga je me nog vertellen dat een Panamera niet op een kakkende hond lijkt.
@CasperH: Dat het uiterlijk aanzet to discussie, betekent niet dat ik de auto niet kan waarderen als meest bijzondere van het jaar 2011. Technisch is het een grote stap vooruit. De vormfactor is nieuw en getuigt van lef, iets waar wij liefhebbers vaak om roepen op deze website. Om met Clarkson te spreken. Vaak is er maar weinig erkenning voor gedurfde, nieuwe concepten. Na jaren GT’s te hebben gemaakt met sierlijke lijnen, zoals een 400i, 456 en de 612 is het tijd voor iets brutaals.

Dat je de Panamera erbij haalt is een zinloze exercitie. Natuurlijk is dat een wanstaltig gedrocht. De lijn tussen smaak en wansmaak is dun, maar ik durf mijn hand in het vuur te steken voor de FF. Over vijftig jaar is dat waarschijnlijk een geliefde klassieker.

Oh die bril. Die heb ik al.
@floryn: niet zo serieus, kom kom.

Maareh, kittens of konijntjes?
Als er een keuze was geweest uit, een sls roadster. Was mij keuze anders gweest!
Ik had de RR Evoque gestemd, voor mij de nr.1 van 2011. Aventador en M5 zijn ook niet mis hoor, alleen voor mij niet gaaf/bijzonder genoeg om boven de RR uit te steken.
Als het de auto van het jaar is, waarom zie ik er dan zo weinig (lees: geen)rijden? Als ik een 5-serie tegenkom is het vaak een 525D oid.
@alcantara: Allemaal ‘sleepers’
@alcantara: ? Rare reactie hoor, een M5 is best prijzig, dus natuurlijk zie je hem dan niet vaak.
@masterstig: Raar zou ik de reactie van alcantara persoonlijk niet durven noemen. De beste man heeft een goed punt. Er zijn wel meer auto’s onbetaalbaar doch zie je die meer rijden een M5.. Zo lijkt het..
@euro95: Dat komt omdat echte rijken auto’s willen die de gewone sterveling niet kan betalen. ”Ik heb meer geld en meer macht, dus rij ik niet in een automerk die het volk ook kan betalen.” Je krijgt meer respect en mensen kijken meer tegen je op in bijv. een Bentley. De dure auto’s van ”gewone” automerken zijn daardoor niet zo gewild. Voorbeelden: M5, RS4/6, GTR enz.
@masterstig: Kijk, nu kan ik mee praten :) Dank voor de kort maar krachtige uitleg ;)
@euro95: Geen probleem maat ;)
@euro95: Nog even door op de auto’s van de rijken, de meeste mensen weten niet zo heel veel van auto’s af. Of je als rijke een RS6 neemt of een 911 maakt veel uit. De meeste mensen zullen daar een Audi zien staan en een Porsche. De Porsche zou volgens de meeste mensen veel duurder zijn dan de Audi, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. En dat mensen dat denken, wil je natuurlijk niet. Dus neem je eerder een 911 dan een RS6, dan weten meer mensen dat je een dure auto bezit.
@masterstig: Hehe, ik ken de rs6.. Maar noch neem ik liever een elfje, of mensen me er nu knapper door vinden of niet :P Ik denk dat ik sowieso in die zin iemand ben die overal schijt aan heeft.. Zo ook toen ik kleiner was.. De meeste kochten een Yamaha aerox om kewl te zijn, ik nam een Speedfight II R-cup :) Het verschil moet er zijn. Als ik ooit in de positie kom te staan, dat ik kan doen met mijn centen wat ik wil. Dan wordt dat hoe dan ook de 911. Bovendien heb ik als wijze les op autoblog geleerd, dat audi’s voor vrouwen zijn :) Alsmede als je snel aan een vrouw wilt komen, koop je een audi ;)
Waarom verkiest de meerderheid een BMW voor een supercar van Lamborghini?
Voor de meeste onder ons zijn ze alle twee even onbereikbaar, dromen mag hoor jongens!
Een M5 is cool, maar een Aventador is toch 100maal vetter!
@vale46: Een M5 is over 15 jaar betaalbaar, een Aventador niet.
@alcantara: Binnen 15 jaar zijn die auto’s al compleet achterhaald.
@vale46:


Omdat een aventador een lamborghini is en ik wil niet gezien worden in een tractor.
Doe mij maar gwn de e60 M5, alleen om het geluid alleen al!
@maseratizzzzzzzz: Doe mij dan een E39, die klinkt lekker én ziet er goed uit.
@CasperH: Je weet dat de E60 de opvolgert is van de E39? Zelfs jij maakt niet duidelijk waarom je dan liever de E39 wilt i.p.v. de E60.. Ja hoor.. Hij is mooier.. Gelukkig doen smaken verschillen. Als je het mij vraagt? Liever een E60 dan een E39.. Waarom? Veel makkelijk op te prikken ;) Nu jij weer..
@euro95: persoonlijk vind ik de E60 verschrikkelijk niet mooi. En dan druk ik me voorzichtig uit. Daarom de E39 voor mij. Mooi toch, zijn er weer meer E60’s voor jou ;)
Porsche 911 met 792 Votes, waarvan ong. 28 stemmen van mij :) Jammer dat dit schatje niet verkozen is tot Autoblog jaar-auto.. Ik vind het nieuwe elfje erg vooruit gaan. Werkelijk mist bij mij het begrip waarom mensen een bmw m5 verkiezen boven een 911.. Waar gaat deze wereld heen.. *gaat zich schamen* ;)
Hoe kan de Nissal Leaf met 76 votes 2% hebben en de Peus en de Hyundai met 111 en 90 votes maar 1%?
@R1k: er zijn drie soorten leugens: gewone leugens, grote leugens, en statistiek.
@trigger565: Of je doet niet Mongolische dingen aannemen van in dit geval: Benjamin Disraeli.. Dus jij beweert dat 8104 bezoekers liegen?
Wat? Willen jullie graag klikken? http://nl.wikipedia.org/wiki/Misbruik_van_statistische_gegevens
@euro95: Hooooo man, rustig. Zou je op Wikipedia eens willen doorklikken naar ‘humor’? Een kleine practical joke kan geen kwaad zo op een koude zaterdagavond. Nog een plezierig weekend gewenst.
@trigger565: Een oprecht excuus van mij kant man ;) Ik kon hieraan niet zien dat het om een “practical joke” ging.. Dat moet je geloven! ;) Jij ook een plezierig weekend gewenst man :)
m5 mijn favoriete auto. hij is top maar wel steriel ten opzichte van de e60. als voorbeeld als ik van de nieuwe 7 serie in de oude en andersom vind ik ze allebei even lekker rijden wat beleving betreft
Yesss!! ///M power!!
Sorry, kon het niet laten :P
Natuurlijk is een Aventador of een 911 in vele opzichte vetter als de M5. Maar de M5 is een allrounder en allround de betere auto, vandaar de meerdere stemmen. Wat mij betreft wel een terechte winnaar.
Het rare is dan wel dat de 1M coupe zo laag in de lijst staat.
Had ook wel meer stemmen voor de 911 verwacht.
@GOD: nieuwe 911 is lelijk daarom kreeg hij ze niet…
@spykerboy:

Nee, spyker is mooi hahahahahahaha
@GOD: Was een gewone 1-serie (nieuwe reeks wel), geen 1M….
@Dimglor:

Denk je heel zelfverzekerd 2011 blundervrij af te sluiten krijg je zoiets hahaha :lol:
tja ik ben het er wel iets mee eens… alleen jammer dat het een turbo motor is..

oftopic: waarom staat er niet in de poll: ongelimiteerd?
Blijkbaar zijn er dan toch een stuk mensen die de BMW M5 mooier vinden dan de Citroën DS4?
Het was toch zeer close. Ik heb op de aventador gestemd omdat het gewoon een veel brutere wagen is.
Waarom staat de Citroën Ds4 boven de Bmw 1?
Die laatste is veel mooier en het interieur+de afwerking ervan is gewoon prachtig…
Die Ds4 is echt gewoon ongelooflijk lelijk….
@Dimglor: ieder zo zijn eigen voorkeur. Een BMW heeft gewonnen toch? Alleen een BMW 1 mooie noemen dan een DS4 gaat toch wel erg ver. De 1-serie is juist de lelijkste BMW die ze nu rond hebben rijden.
@Supra1981: Mja ben niet specifiek een Bmw fan… Had trouwens op de Lambo gestemd… Ik vind die 1 gewoon een mooie auto… Als je die in het echt ziet is ie ook wel een heel stuk mooier dan op foto… Vooral de Sport-line is prachtig…
Die Ds4 is gewoon een lelijke auto.. Over de hele lijn.. En heb je al eens gezien hoe hoog dat ding staat?
@Dimglor: heb de nieuwe 1-serie al wel in het echt gezien. Maar vond het nog niet veel bijzonders. De DS4 heb ik nog niet in het echt gezien. Hopelijk dat BMW de 1-serie coupé een stuk mooier maakt. Maar goed. Iedereen zijn eigen smaak en dat is maar gelukkig ook toch :)
@Dimglor: Waarom? gewoon, omdat hij meer stemmen kreeg. Soms is het leven zo simpel… :)
FAK! De Aventator stond een tijdje op nummer 1 maar de M5 heeft hem toch weer ingehaald. Jammer. :(
@Tommy2: ik heb m’n beste gedaan, maar heft heeft niet mogen baten :( Volgend jaar weer een kans hopelijk op een nieuwe Lambo
Werkt Michel Platini tegenwoordig bij Autoblog? Een BMW die wint van een Lamborghini…

Ach ja het leverde wel 76 ip bans op gelukkig.
HELEMAAL VERDIEND!!!

een van de beste BMWees ooit!!!

BMW <3
@jrmpower24: Oh ja? Waarom dan, fanboy? Waarom is dit een van de beste BMW’s ooit?
@Dev: Dat vraag ik me ook af.. Doch doe ik niet schelden met “fanboy”. Dat is zóóóóóóó 1063..
Nu niet meer, Jrmpower24 zijn reactie staat verkeerd..
Juist! Mpower
Leuk, onverwacht.. Ik had gedacht 1. Aventador, 2. 911.. Etcetera.. Schijnbaar toch nog veel mensen die zeer onder de indruk zijn van ’t kunnen van de M5 (net als ik), het is immers een zeer bijzondere bolide.
@Dev: Door alles! prestaties, rijeigenschappen en naar mijn mening ook door het uiterlijk en de sound!!!

///M Power!
Ja, ’t zat er wel aan te komen voor de M5 natuurlijk… Anders kon AB wel opdoeken.
De auto van 2012 kan ik iig nu al noemen; De Toyota GT 86 :D
@PyroZnype: DNFTT! Toyota staat way uit de kwestie dude.. ;)
Het verbaast me dat er bijna 100 mensen op dit gedrocht hebben gestemd.
http://www.autos.ca/galleries/2012/images/hyundai/2012_hyundai_veloster/2012-hyundai-veloster_gw_003-2237.jpg
Misschien dat er een paar voor de lol hadden gestemd, maar vast niet allemaal.
@VantageR: Misschien iemand die met proxy’s loopt te kloten..
@VantageR: Ik vind ‘m niet zo lelijk. En dat apparaat kun je tenminste nog zien rijden af en toe. Een Aventador, M5 of XKRS zul je minder vaak zien schat ik zo.
Gisteren een mooie test gelezen in het blad ‘Autowereld’.
De BMW M5 was toch een pak slechter dan de Mercedes AMG en zo zie je maar dat de meeste hier nergens verstand van hebben. Vering en demping van een BMW is nooit goed geweest.. Sound was ook veel beter bij de AMG, tevens het rijplezier. Mooie auto die BMW, maar er zijn betere!
Aha, goed dat je het even meldt. Uiteraard zijn ‘sound’ en ‘rijplezier’ ook allebei volstrekt objectieve en meetbare criteria.
Had ik toch bijna een M5-bestelling geplaatst en een kat in de zak gekocht. Ben nu toch maar voor de E63 gegaan.
@subarusti: Dus als je iets leest van 1 blad geloof je het gelijk.
Er zijn meerdere test geweest en fimpjes waar de bmw fluitend de mercedes verslaat.
En geluid van de M5 wordt in de afgespeeld omdat de auto te goed geisoleerd is waardoor je de sound deels mist.
Maar aan de buiten kant brult hij echt.
Ik snap die hele discussie over het geluid van de M5 totaal niet. Elk filmpje dat ik tot nu toe heb gezien, proffessioneel of amateur, met of zonder slechte muziek, telkens komt er toch echt wel een lekkere sound uit deze bak!
kaasboerin via iPhone app
@erwh: 1 performance uitlaat en dat probleem is opgelost.. Niet zo janken inderdaad.. Óf Eisenmann óf Akra, etc etc
Ik leest alleen degelijke testverslagen, waarbij op meer dan 100 punten een vergelijking gegeven is. Dus niet van die testen, dat de AMG 1 meter achterblijft, op de 1000 meter en daarom de BMW maar beter is;-). Demping/gevoel in stuur/materiaal kwaliteit etc. zeggen zoveel meer. In dat soort bladen ‘ook in duitsland’, verslaat de Legacy, de BMW 3 met gemak en komt ook weer de slechte demping/vering naar boven. Het is maar weer een voorbeeld, wat men niet wil geloven en het zal bij de meeste nog 10 jaar duren, voordat ze het inzien, dat er zoveel beters te koop is, voor iets meer geld (Mercedes) of minder geld, een (Jap);-).
Dus de conclusie is dat een clubje vol autofanaten gestemd heeft op een loodzware auto waarbij het geluid uit de speakers komt? Ben ik nu de enige die denkt “waar moet dit heen”? Want als zelfs de Autoblog lezers al voor nepauto’s gaan kiezen… Wat doet de rest van Nederland dan? Nee voor mij staat de M5 ver onderaan, net als de Nissan Leaf. De Aventador is het ook net niet door zijn tamme innerlijk (automaat, door iedereen te rijden, vol met Audi spul). Gelukkig is het uiterlijk wel op en top Lamborghini! Nee, doe mij dan maar de Ferrari FF! Rasechte V12 met een magnifiek geluid, ondanks zijn 4 stoelen een echte Ferrari handling en een uiterlijk waar hij flink trots op mag zijn. Die automaat past bij de auto, kun je van de M5 niet zeggen…

Overigens klopt jullie telling niet, de Nissan Leaf heeft minder stemmen maar heeft wel een resterend procentje gehad waardoor hij 2% scoort in jullie lijst? Beetje krom als je het mij vraagt.
@Cantago:

Nee een onbetaalbare auto qua aanschaf en onderhoud met een bagageruimte waar je nog geen doos eieren in kwijt kan is zeker wel de auto van het jaar.
Tankpas al besteld? :lol: ;)
@GOD: Een M5 is ook niet de goedkoopste qua aanschaf en onderhoud. En de FF heeft meer bagageruimte (520 vs 800 liter) dan de M5 hoor! Verbaasde ik me ook al over. En de tankpas… aj, goed punt. Maar dan is de M5 ook niet alles.
Heb vandaag de M5 gezien… Echt een prachtbak!
En de optionele velgen zaten er op… Prachtig gewoon…
De nieuwe 3 serie trouwens ook gezien… Leuke wagen!
Ik vind het zeker een verbeterint tov de “oude” 3…
De BMW M5 is leuk en bruut maar de Aventador magistraal.
De Lamborghini had de grote winnaar moeten zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).