BMW M5 Ring Taxi verkent zijn werkterrein [video]

Auteur: , 50 Reacties

En niet 1 exemplaar, maar 2 gloednieuwe M5 Ring Taxi's zijn druk bezig om hun nieuwe werkterrein te verkennen. Het blijft heerlijk om deze dikke sedans over de Nürburgring te zien scheuren.

Momenteel wordt er nog gebruik gemaakt van de M3 Sedan als Ring Taxi, maar BMW is druk bezig met het voorbereiden van de M5 op zijn nieuwe taxi werkzaamheden. Je kan immers niet zomaar zonder te ‘oefenen’ een paar chauffeurs met (betalende) passagiers over de ‘Ring sturen.

Daarom zijn leden van het BMW Driving Experience Program momenteel druk bezig om te ervaren hoe de M5 zich precies gedraagt in de Groene Hel. Pas als ze de nodige oefenrondjes gemaakt hebben kunnen er passagiers meegenomen worden.

Bekijk de beelden van deze 560 pk sterke taxi’s hieronder:50 reacties

Hebben ze nog een vacature open staan ?
Mag ik ook zo’n M5 in het maagdelijk wit met die heerlijke M-stickers? Ziet er zo geweldig goed uit zeg.
@gijsso: Ik vind hem zo ook heel lekker!
AutoBlog zou een actie moeten bedenken waarmee je samen met 2 vrienden een rondje in die taxi mag.
Heerlijke auto, zo’n M5 Taxi.
@BmwMPower: goed idee
@BmwMPower: mee eens!!
@BmwMPower: Zeer goed idee.
@BmwMPower: Inderdaad top idee! :)
Weet iemand toevallig met hoeveel mensen je exclusief de chauffeur meekan? wil eigenlijk nog een keer erheen met vrienden
@brian112: je kan met 3 personen mee. Ben zelf 2x met de taxi geweest. Een keer met de oude M5 en een keer met de huidige M3. Vond de M3 stukken ruiger! Maar het is hoe dan ook echt iets wat je eens moet doen.
@kevin147: Bizar dat het je gelukt is. Ik ben al 2 jaar bezig en laat elke keer mijn gegevens achter (zoals opde site aangegeven), bel met ze, mail met ze maar krijg nooit de kans die kkaarten te kopen!!! Ben er eerlijk gezegd ziek van. Hoe heb je dat gedaan??
@audir8v10: Heb zelf 1x AM rit gedaan op de ring. Het is niet zo moeilijk: je gaat naar de site, mailt en bevestigd een afspraak, vult zo’n formulier in dat je toegestuurd krijgt, en betaald. Dan ge je er gewoon heen en rijd je lekker mee.
@jensdm: ja zo ZOU het moeten gaan inderdaad.
Kolere wat hangt dat ding in die bochtjes zeg ….
@norge: Snel zijn ze he? :oops:
@kaasboerin: Al is een BMW nog zo snel een GT-R achterhaalt ze wel….
@norge: Zo is ‘t.. Mag ik nu een kusje?
@kaasboerin: Ligt eraan waar :shock:
@kaasboerin:

Pas op, zo’n baartje kietelt wel …. ;-)
@norge: Logisch, moeten ook nog 3 personen naast (erbij) de bestuurder kunnen. Dat vergt wat van een auto. Als ik je niet beter zou kennen dan zou ik vermoeden dat je aan het trollen was :p
Alsof ze nog niet weten hoe de auto zich gedraagt op de Ring? Hij is er toch getest
@akrapovic: De testers zijn misschien niet dezelfde coureurs, daar komt bij dat (veel) ervaring opdoen altijd goed is. Het gaat trouwens immers ook om klanten, het is een baan met veel verantwoordelijkheid. De coureurs zijn bezig met zowel het circuit als de auto hun eigen maken.
@akrapovic: Testers zijn niet dezelfde als de taxichauffeurs he. Think.
Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr
Die dingen gaan inderdaan snel rond! Wat kleven die aan de baan zeg :o! Daar kan ik met m’n Alfa niet aan ;)!Maar het moet gezegd worden: Het geluid blijft toch ondermaats! Enkel als het gas gelost wordt roffelt hij lekker na!
@technopatat:
http://www.motorward.com/wp-content/images/2012/03/akrapovic-bmw-m5-2.jpg
@kaasboerin: Die dingen verprutsen de sound!
standaard klinkt ie juist geweldig!
vergelijking:
Akrapovic Exhaust
http://www.youtube.com/watch?v=bPcKnyse8E4
standaard
http://www.youtube.com/watch?v=MWAw78Z3BJ0&feature=related
geweldige auto die M5 F10!
@jrmpower24: Met die akrapovic lijkt het wel op AMG’s geluid :o! En hoewel het 2e filmpje goed klinkt trekt het geluid in het filmpje van de taxi’s toch op niet veel!
@jrmpower24: Hmm, dan maar een Eisenmann, supersprint, milltek of whatever d’r op?
@kaasboerin: Ik bedoelde het als compliment ;)! Want het is geen kopie van AMG, eerder even lekker als AMG’s ;)!

En toruwens: Akrapovic’ uitlaten klinken verreweg het beste onder ‘last’! Bij het rijden klinkt die uitlaat nog zoveel beter dan bij het revven…
@kaasboerin: Zou ik sowieso doen, vind het geluid van Eisenmanns veel mooier. Die hype rondom Akrapovic heb ik nooit zo begrepen. Heb onder mijn E46 ook een Eisenmann en ben er erg tevreden over :)
@griffendahl: Akraprovic is een uitlaatsysteem die geheel is gericht op Performance, dus dat weegt gewoon geen aars. Ziet er natuurlijk ook altijd prachtig uit, en klinkt ook mooi. Op sommige modellen niet zo. BMW is/was op bepaalde BMW modellen afnemer van Eisenmann uitlaatjes, onder het mom van Performance. Heb zelf de Performance einddemper van BMW, maar dat schijnt dus gewoon een Eisenmann te zijn. Klinkt erg goed voor een 4cilindert. Wel duur.
@kaasboerin: Ik weet waar het voor gebruikt worden, maar bij een M5 op de kilootjes gaan letten is imho een beetje hypocriet.
@jrmpower24: don’t say a word about akra..
@kaasboerin: Doet inderdaad wonderen bij de 1M! Maar ik heb het graag standaard al luid ;)!

http://www.youtube.com/watch?v=UxIgKx3xS1M

Het filmpje van m’n Alfa komt niet door, bij deze dus een niet embedded versie ;)!
Zou het kunnen dat er meer dan 2 taxi’s zijn namelijk 3! Want als je naar de nummers op de motorkap kijkt in het filmpje doen zowel nummer 1, 2 en 3 mee.
@mednasonic: Ze hebben er genoeg ;)! Een kennis van me is binnengeraakt bij de parking van het M-Performance center!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=351625544865483&set=a.351625428198828.96008.202617413099631&type=3&theater
@mednasonic:

Het is altijd al geweest dat ze meerdere exemplaren hebben. Ik heb enkele malen mee gereden, destijds nog in de E34 M5 met Michael Martini. In het pand van ‘Martini am Ring’ zit tegenwoordig het BMW Testzentrum. Martini had drie paarse M5 Ringtaxi’s staan, banden gaan maar een paar uurtjes mee, nieuwe M5 en weer verder …
wat kost het om met een ringtaxi mee te rijden? bvd
@bigcars:

Was afgelopen jaar € 195,-, prijzen 2012 zijn nog niet bekend …
@rechercheur: Dat is de plaats voor een hele auto toch?
Per stoel een eurootje of 70?
@BmwMPower:

Dat is één rondje, inderdaad per auto (niet per persoon).
Doe mij maar zo’n ritje!
’t Zijn er 3: nrs. 1 & 2 op de parkeerplaats en nr. 3 die z’n rondjes draait…
Zalige wagens die M5’s! En ze worden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn: RACEN!
Het blijft een mooie auto deze M5, toch zou ik vele malen liever een ronde meerijden met een E60. Dat geluid is echt fenomenaal, de eerste auto die ik koop mocht ik de loterij winnen.
Was gister nog op de ring en er kwam ook een nieuwe m5 aan knallen en die haalde de bocht ook met een engeltje op zijn schouder,dus oefenen zijn ze zeker;P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).