BMW M5 vs Nissan GT-R, wie is er sneller? [video]

Auteur: , 187 Reacties

De BMW M5 en Nissan GT-R lijken te verschillen van elkaar als dag en nacht, maar toch hebben deze 2 auto's meer overeenkomsten dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze hebben allebei (ongeveer) evenveel vermogen en ook de prijs van beide auto is (nagenoeg) gelijk. Maar hoe zit het met de prestaties? Kan een achterwielaangedreven sedan met een dikke V8 tippen aan een coupe met 4WD en V6?

Daar kom je natuurlijk alleen maar achter door een aantal tests uit te voeren en dat is precies was Autocar heeft gedaan. Ze vergelijken de BMW en Nissan op een aantal punten om erachter te komen welke auto ‘beter’ is.

Eerst nog even ons geheugen opfrissen met de specs. De BMW heeft 560 pk/680 Nm en kost in Nederland €132.250 de Nissan GT-R heeft sinds de laatste update 550 pk/632 Nm en kost in Nederland €132.500.

Het duel tussen deze auto’s kan je hieronder bekijken.187 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lekker vergelijk. Je gaat een 911 turbo toch ook niet met een m5 vergelijken??

Zijn allebei beste auto’s, maar wel in hun eigen klasse.
@Burdy: Precies! Want een 911 turbo kost ook evenveel als een M5……..
@Burdy: inderdaad echt een hele slechte vergelijking dit, zijn totaal andere auto’s GT-R is een supercar, die menig andere grote merken van supercars vernederd. Een BMW M5 is een sportsedan, een heel ander soort auto.
@drivingpleasure:

Ga voor de grap maar eens rijden met een gt-r met 30k op de klok en stap dan eens in een 911 met evenzoveel kilometers. Eens zien wie er dan vernedert wordt. Tipje van de sluier…het merk begint niet met een P!
@rhellema: Flauwekul en nergens op gebaseerd. Verzin je ter plekke uit jaloezie en vernedering. Bye!

Hoezo geen vergelijk? Ze kosten evenveel en hebben allebei een achterbank en een kofferbak. Wat koop ik dus als ik 132 k heb?
@kevlard:
Achterbank in de GT-R? Dat zou ik niet vergelijken met de achterbank in een M5. Ik denk dat deze twee naast elkaar horen in een garage, maar de ene is niet de vervanger van de andere.
Slechte vergelijking van Autocar. Dit had M5 vs E63 AMG vs CTS-V vs Panamera Turbo moeten zijn, of iets in die richting.
@kevlard:

Zelf geconstateerd! Heb ooit met een gt-r mogen rijden die deze km stand had…alles in het interieur kraakte dat het een lieve lust was. Blijkbaar kan je er slecht tegen dat iemand kritiek heeft op je droom maar ik kan er toch echt niets anders van maken.
@rhellema: Ik zeg: gelul. Niet te controleren. Een maat van mij heeft een M5 is is inmiddels voor de derde keer opgesleept. Nou jij weer, slecht verliezertje ;-)
@kevlard: Maat van mij heeft een zeppelin nou goed ;)
@kevlard:

Is goed. Jij wint. Tevreden nu?
baap via Android app
@kevlard: Een “maat” van jou heeft een M5? Een oudje zeker, want je komt over als een gefrustreerde puber!!
@baap: Een maat van hem heeft de Bburago M5 schaal 1:18 en tijdens het spelen is daar al drie keer een wiel afgevallen. Ze hebben hem samen op de Matchbox aanhanger gezet en naar de Hello Kitty garage gebracht.
@baap: LOL, de BMW fanboy-gang is op het hele kleine pikkie getrapt. Op alle punten verslagen door zo’n minderwaardige Jap. Dat kan natuurlijk niet. En nou hebben ze precies zo’n Jap gereden met een specifieke kilometerstand en die had een krakend interieur, wat bewijst dat de Jappen van inferieure kwaliteit zijn. Op dat verzinsel had je moeten reageren kerel, niet op het zo overduidelijk door mij verzonnen verhaal van die kapotte M5.

BMW-rijders hebben de naam aggressief en dom te zijn. Jullie doen je naam weer eer aan. Baapje voorop. Gefeliciteerd ;-)
@kevlard:

+100 ;)
Ja, wat dacht je godzilla natuurlijk.
Met de huidige gladheid wint de GT-R het met gemak van de Bimmer.
@alcantara: Zonder ook.
Haha Nissan is gewoon al 200 kg lichter, spel snel gespeeld dan
Nogal wiedes, die uitslag. Het enige waar de M5 mee kan wedijveren t.o.v. de GT-R is afwerking, design, bagageruimte en instapgemak voor de achterpassagiers. Maar als het op performance aankomt is ie kansloos.
Wat een verrassende uitkomst!! Doe mij die M5 maar.
Als de M5 200 lichter was , dan zou het andersom zijn geweest!
@Punk:

if ifs and buts were candy and nuts…

misschien kunnen ze de motor eruit lepelen en de vier wielen eraf halen… Dat zal de M5 wel zo’n 200 kg lichter
maken en dan is hij inderdaad vast sneller… en bovendien ontdooit de achterruit een stuk sneller bij de M5! toch ook een cruciale feature die hier om een onverklaarbare reden niet vermeld wordt!

Het blijft verbazingwekkend wat nissan klaar heeft gespeeld met deze GT-R, het beste wat Beieren te bieden heeft wordt op zowat elk vlak overklast! Maakt dit van de M5 een slechte wagen, tuurlijk niet. Maar wring je toch eens niet in duizend bochten om dit met nietszeggende argumenten te relativeren :)
Al die vergelijkingen met 911/M5/E63 etc.. En ongeacht de Nissan wint of verliest; Na een ‘x’ aantal duizend kilometer waarschijnlijk van ellende uit elkaar tegenover de “standaard” sportwagens.
http://media.gamerevolution.com/images/misc/obvious-troll.jpg
@Jochempie: Hahaha ik dacht meteen don’t know if trolling or just dumb
@faalhaas: Ja, natuurlijk. Want Japanse auto’s roesten onder je kont weg, zijn nagetekend van Europese, en zitten vol rammelend grijs plastic.
Vergeet niet op 30 april ‘lang leven Juliana’ te zingen.
@mout: Zet dat ding een paar jaar neer als Ringtaxi, en kijken wat er allemaal stuk gaat. Heb het vermoeden dat een opgeblazen GT-R het minder lang uithoudt dan een M5. Nieuwste technologie betekent niet direct dat je auto direct kwalitatief beter is op de langere duur.
@faalhaas: Same goes for a turbo’d M5, Troll…
@faalhaas:

Bij japanners betekent het dat wel!
@faalhaas: zeker nog nooit iets japans gereden haha
die nissan houd het vele malen langer uit als de bmw
Heb t dan ook niet alleen over de motor/turbo of reguliere modellen lutsers. Heb het over de algehele auto (GT-R) in vergelijking met zijn concurrentie :’).

Bij de reguliere modellen: Rag met een franse auto 3 ton kilometers, of doe dat met een Jap/Duitser, je merkt toch verschillen met wat er allemaal kapot gaat.

Zo ook bij de Renault Clio RS, het is allemaal mooi en snel, maar het is allemaal breekbaar en redelijk complex mocht er iets stuk gaan.
@faalhaas:

Als hij het een paar jaar uithoudt is dat een stuk beter dan de BMWs, die elk jaar vervangen worden omdat ze helemaal op zijn…
@faalhaas:
Maar in Japan wel ;)
@faalhaas: Je doet je nickname eer aan.
@faalhaas:

Aan jouw “waarschijnlijkheid” hebben we niks…wel aan de keiharde feiten…en boehoehoe die zijn voor sommigen keihard :)
Vergeten een uitlaatgeluid test te doen 6-0 :D
@speedzz: dan zouden ze bij de gt-r buiten de auto moeten staan en bij bmw in de auto omdat de geluid natuurlijk uit de speakers komt!
Sportsedan vs supercar, dat lijkt mij niet echt zuiver.
@Benz65:
Waar zie jij een supercar? Die nissan , nee tog.
@besaram: is een supercar ja, dat hij er in jouw ogen niet zo uit ziet is een ander verhaal… Deze GT-R rijdt alle topmerken van supercars aan gort en dan gaan ze het hier vergelijken met een sportsedan, die op een totaal andere markt gericht is. Deze vergelijking klopt voor geen meter. Zet hem tegen over een Audi R8 ofzo, wordt die R8 ook in de pan gehakt.
Je zou de M6 moeten nemen om te vergelijken.. M5 is een andere categorie…
@schnitzerken: Die red het ook niet. Ding is gewoon te snel. Maakt ook niet uit, het gaat toch om wat je zelf het mooist vind.
@schnitzerken:
van oudsher is de m5 sneller en beter te rijden dan de m6, was met de e28 m5 en e24 m635csi ook al zo, de coupe is nu eenmaal zwaarder. op papier gaat de e24 sneller, maar dat kan helemaal niet want hij is zwaarder en verder de zelfde aandrijflijn.

dus in de praktijk zal de m5 sneller zijn, dit is met de nieuweren ook zo.
@undifined1: @E34M5Touring: Weet ik, maar de vergelijking zou beter zijn ;) Ik zeg niet dat hij het zou halen tegen de Nissan..
En nou een test wie hem het langst dwars kan houden op een rotonde. Denk dat die M5 toch iets beter te driften is.
@E34M5Touring: Weet ik niet. Nissan heeft nu toch die knop dat ie alleen achterwiel aangedreven is?
@burninrubber: Dat weet ik niet. Dan nog, denk dat het moeilijk wordt dezelfde fratsen uit te halen met een GTR.
@E34M5Touring:
Ooit geprobeerd?
@besaram: Niet met een GTR wel met een M5.
@E34M5Touring:

Doordat jij 1 vn de beide partijen hb getest, denk jij te weten welk het beter doet! Knap!
@besaram: Zeg nergens dat ik het weet. Zeg dat ik het denk. Lezen!!!!
@E34M5Touring: gaat je met de GT-R niet lukken hoor…
@drivingpleasure: nou heb al een beetje zitten Youtuben maar er staan verdomd weinig stock GTR’s op die lekker aan het sliden zijn. Dan krijg ik bij de nieuwe M% toch meer hits. Het maakt ook niet uit, Ja de GTR is sneller, Ja hij kan harder de bocht om. Leuk allemaal mar hij is voor mij pers. totaal niet begeerlijk. Er staan 20 auto’s boven de GTR op mijn (goddammn i want that car)lijstje en ja die zijn allemaal langzamer.
@E34M5Touring: Voor mij en veel anderen is hij wel begeerlijk, dus spreek voor jezelf. Ik heb 1 auto op mijn wensenlijstje staan en dat is geen BMW, geen Ferrari, geen Porsche, Bugatti of Lambo. Nee, dat is een GT-R.

Hoe is ’t mogelijk he?
@kevlard: Kerel wat staat er dan? Lees eens een keer die reactie door en kom dan met een fatsoenlijke respons. Ik zeg toch voor mij persoonlijk. Wat interesseert mij het wat jij liever hebt. Veel geluk met je GTR, ik zie je graag wegschieten bij het stoplicht en zal je dan alle Cudo’s geven goed??
@E34M5Touring: LOL! Eerst kom je met allerlei kul-criteria op basis waarvan we zouden moeten concluderen dat een M5 niet inferieur is, zoals bijvoorbeeld driftability (da’s voor auto’s met te weinig grip) En als die allemaal onderuit gehaald zijn dan gooi je laf de discussie op slot met “en toch is hij voor mij niet begeerlijk” Zeg dan gewoon eerlijk dat je een merkenhoer bent die op foute auto’s valt en niet open staat voor iets anders.

Ow enne, het interesseert jou niet wat ik liever heb? En dat nadat wij net een dozijn berichten van jou moesten doorworstelen waarin je ons door de strot duwt wat je allemaal wel en niet liever hebt? Slappe hap
@kevlard: Whahahahahaha noemt mij een merkenhoer maar valt wel iedereen aan die het niet eens is met zijn mening over de GTR. Knuppel je hele tekst gaat nog beter voor je zelf op dan voor mij. Laat me niet lachen.
@E34M5Touring: laat ‘m hij weet niet wat hij zegt..
@kevlard: En bovendien geef ik in mijn comment toe dat de GTR beter is. Dus je hele verhaal is totale bullcrap.

http://www.youtube.com/watch?v=AXfUrT0mthU&feature=related
@E34M5Touring: LOL, kids of these days he ..
Tenzij je de voorwielaandrjving volledig uit kan schakelen (volgens mij niet) gaat je dat inderdaad niet lukken.

Constant driften ruim onder kritieke gripsnelheid lukt je niet met een 4wd tenzij glad/ijs/sneeuw, ludiek veel power, volledig afgeragde banden.
@E34M5Touring: Daar koop je toch een M5 voor hè ;) Wellicht niet de snelste, maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat je gewoon een bak aan ruimte hebt en een complete nuke onder de motorkap om eens flink wat achterbanden weg te werken. Het is ook compleet irrelevant om te vergelijken, mensen kopen toch geen auto gebaseerd op snelheid. Het gaat er gewoon om wat je leuk vind en dat telt het meeste. Er zijn een hoop auto’s die ik leuk vind, maar mijn volgende auto moet gewoon RWD zijn, om soms toch stiekem lekker eens te spelen met zo’n auto. Genoeg leuke FWD gereden, maar het blijft gewoon leuk om ‘per ongeluk’ dwars te gaan bij wegrijden ;) Betekent ook niet dat het een teken is van een auto met weinig grip, sterker nog BMW’s rijden prima op het limiet, maar het is soms gewoon leuk om lomp het gaspedaal te vloeren onder de ‘verkeerde’ omstandigheden om vervolgens sideways de wereld voorbij te zien gaan ;) !
Vergeten de gebruikscijfers test te doen 5-1
Vergeten de co2 test te doen 5-2
Vergeten de afschrijving test te doen 5-3
Vergeten de ‘bij de klant aankomen’test te doen 5-4
Met andere woorden: niet te vergelijken;)
Alsnog wint de Nissan ;)
@kickass: vergeten de entertainment checkt te doen 5-5
blablabla
@bmwmaaktrijdengeweldig: Look/uitstraling/afwerking/sfeer/soliditeit interieur: 5-6
@schim: co2 test v6 tegen v8 ?
@tunefuldjmike: BMW 232 g/km – Nissan 298 g/km.
@schim: Afschrijving? Verzin je, totale onzin. Graag cijfers anders. Bij de klant aankomen? Met een M5? Onvolwassen patser! Die klant ziet direct aan het BMW-logo waar zijn geld naartoe gaat. Bovendien is diezelfde klant hoogstwaarschijnlijk een uur daarvoor nog door een BWM-rijder van de linkerbaan gedrukt. ;-)
baap via Android app
@kevlard: Koop een gt-r en hou die wijze praatjes voor je patser!!
@kevlard: Met een auto aankomen die musclecar looks heeft en er bijna uitziet als een stealthfighter is niet ‘patserig’ vergeleken met een sedan? Right mister..
De volgende test die gepland staat is de John Deere 7280R tegen de Ferrari 458. Niet geheel verrassend gaat de John Deere die test winnen (dankzij de uitgekiende testcriteria).
@opgooier: Op koppel wint ie het zeker weten ;)
Beide gekke auto’s maar niet te vergelijken. Beetje dom van deze mannetjes.
@amgpowerrr: Maar wel vermakelijk toch? Twee dikke kanonnen die als een debiel bereden worden. Zo moet je dat zien. Autotesten is geen science en zal het nooit worden. Emofactor weegt te zwaar bij voorkeur auto. Kijk maar naar de reactie van de voor- en tegenstanders hier.
@highperformance: Dat klopt, maar niet in dit geval. Hier spreken ze nauwelijks over emotie, autocar doet dat nooit echt overtuigend eigenlijk. Veel te diep in op de cijfers en andere feitelijke aspecten. De enige vergelijking die telt tussen deze twee auto’s is de prijs. Voor de rest niets. Als het echt om lol hebben ging, dan zou Top Gear het leuker gedaan hebben. Een Skoda Yeti met een Ferrari vergelijken bijvoorbeeld, maar hier gaan ze helaas alleen op snelheid in. Daar koop je zo’n auto natuurlijk niet voor? Autocar was eerst leuk, maar na die 90 seconds verdicts hebben ze mijn subscription verloren.
@jzaero: Deels met je eens, ik begrijp ook waar je op doelt. Maar een snel rondje rijden in 2 auto’s is nimmer vergelijkbaar. Zelfs in de F1 rijdt men niet continu exact dezelfde ronde tijden met dezelfde auto. Verder komt er nog een factor om de hoek kijken en dat is hoe de auto de bestuurder “ligt”. Schumacher’s favoriete afstelling hoeft niet mijn favoriete afstelling te zijn. De een houdt van een nerveuze auto en de ander van een stabiele. Dat houdt in dat wanneer de bestuurder de handling van M5 beter ligt dan van de GTR de M5 sneller is (hypothetisch dan in dit geval). Ik vind het vermakelijk er verder niet. Mijn voorkeur wordt er niet door beinvloedt. Als ik in de markt ben voor dergelijke auto’s dan ga ik zelf testen, betere testpiloot is er niet voor mij.
@highperformance: Oh ik snap je punt met die F1 wel hoor, maar het ging mij even om dat filmpje. Twee redelijke gelijke auto’s zoals een XKR-S, Maserati Gran Turismo MC Stradale en DBS vergelijken is bijvoorbeeld al veel vermakelijker naar te kijken dan puur op snelheid te kijken, waar we het antwoord al van wisten omdat de ene auto teveel verschilt van de ander. Wat dat betreft mag jij het een leuke video vinden, daar is niets mis mee, maar de video doet niet zoveel dan behalve een antwoord geven op een vraag die er niet is.
@jzaero: Op dat deel ben ik het ook met je eens. Mijn vraag zou het ook nooit zijn en worden. Of ik moet budget voor beide hebben ;-)
Niet heel relevant zo’n vergelijking,
laatst was er ook een artikel met een vergelijking met een Porsche 911 GT2 RS en een GT-R. en ik vind de GT-R niet echt een concurrent voor een BMW M5.

zou zelf veel liever voor de BMW gaan, ben niet echt fan van de GT-R.
Ik dacht dat de 2012 nissan gtr ducts had bij de voorbumper?
de koning van de autobahn tegen het Japans grijp automaten speeltje bekijk het maar ik ga schaatsen ;)
Hoe geweldig en gruwelijk snel die Nissan ook is, het is een auto die me niet veel doet. Niet omdat er een andere badge opzit, dat maakt me niks uit, maar de beleving in die auto lijkt me niet zo super. Desondanks blijf ik onder de indruk van Nissan’s capaciteiten
@akrapovic: eerst rijden dan oordelen zou ik zeggen.
De mythe dat de M5 een sportwagen is…. is juist teniet gedaan .Gewoon een vette zakensedan met een sportieve inslag .Maar belangrijker fourwheeldrive rules ,achterwielaandrijving is zo ouderwets.
kaasboerin via iPhone app
@norge: Ben ik met je eens, maar dan is ’t eigenlijk geen M meer.. Althans ik denk dat er bij BMW M zo over gedacht wordt.
@norge: de M5 is een sportsedan, vaak nog zakelijk ook. Vandaar dat hij ook vaak wolf in schaapskleren genoemd wordt. 4 wielaandrijving heb je op een aantal punten voordeel mee inderdaad, maar de beleving van het rijden gaat wel weg. BMW heeft geen supercar wel sportieve modellen waar je echte rijbeleving hebt, vandaar achterwiel aandrijving. Maar omdat er steeds meer mensen komen die in een snelle auto willen rijden kan je er niet meer omheen dat je ook wel 4 wielaandrijving nodig hebt. Er komen namelijk steeds meer mensen die achterwiel aandrijving niet aan kunnen, en dus brokken gaan maken. Hij spring BWW M ook op in, aangezien ze in de toekomst snelle X-drive modellen gaan knallen. BMW kan niet zoals Audi alles op Quattro gaan gooien, ondanks dat Audi groot en deels voorwielaandrijving verkoopt (wat in mijn ogen een stuk minder is dan achterwiel aandrijving). Dit is omdat BMW voor rijbeleving, rijplezier staat. Jij bestuurd de auto, en de auto bestuurd jouw niet.
@norge: 4WD bij jou in de sneeuw natuurlijk, die 5 dagen dat wij er last van hebben ga ik voor old-school. Voor je het weet is het weer helemaal in. Dus eigenlijk ben je liefhabber van Audi’s… Go figure… Norge die de aandrijflijn van Audi prefereert… ;-)
@highperformance: Audi ? Te lomp .Liever Subaru,Audi zijn motorlayout is vout :)
@norge: ;-)
@norge: 4wd heeft zeker zijn voordelen qua prestaties. Maar qua beleving lijkt mij Rwd toch beter
@akrapovic: Hehehe en zeker in de gladheid is de RWD stukken groter ;) Of je daarbij huilt of lacht hangt er maar net vanaf …
Mensen die zeggen dat je deze 2 auto’s niet met elkaar kan vergelijken doen me een beetje denken aan Lilian Helder van de PVV die op een gegeven moment in een kamerdebat een bijzonder vreemde uitleg gaf waarom vergelijking niet zou gaan: http://www.youtube.com/watch?v=R9cNsK0s9WQ
@jippie: Ik vind je vergelijking niet echt sterk…
@jippie: Je kan het wel vergelijken, maar het blijft appels met peren. Oke, ze hebben beide 4 wielen en een stuur. Maar de ene is een grote sportieve zakensedan met RWD, de andere een AWD sportcoupe.

Je kent het gezegde: Er zijn 3 soorten leugens: leugens, verdomde leugens en statistieken … ?
@pikes83: daarom zeg ik ook lijkt.. En ik baseer mijn mening ook op rijtesten van auto-sites en magazines. Heb al vaak genoeg gelezen dat de gt-r voor weinig beleving zorgt.

Maar ik kan inderdaad pas oordelen als ik erin gereden heb ja
inderdaad niet geheel goed vergelijkingsmateriaal. Anyway. Snel zijn ze beiden. Verschillen zullen afzonderlijk wel niet echt opvallen. Ze dienen dan ook een ander doel. Als audi liefhebber doe mij maar de M5, snel, functioneel, ingetogen, waardevast en hoge kwaliteit.
Overigens blijkt maar weer eens dat je beter niet in Nederland kunt wonen. Hier zijn beiden 132k en in Engeland omgerekend 89k.
Ben zelf BMW liefhebber, ook met de twinturbo’s, maar een GT-R, k zou mn beamert zo omruilen als de GT-R een dealerschap had als BMW. Dat is waar de GT-R echt mank gaat. Afschrijving, kwaliteit, tis allemaal niet zo spannend als je dealer maar op 1 plek te vinden is in t land (Amsterdam en Brussel voor de lage landen).
@Yabbanoname:

Bij een goede kwalitatieve auto en lage kilometers (dat zal bij deze autos zijn) is 1 bezoek per jaar wel de max. Dus dat lijkt mij niet zo spannend. Tenzij je met een Nissan vaker moet….
@eselkaa: 1x per jaar, sure, max 30kkm per beurt, reken maar uit. Bandjes gaan op de beamert al niet zo lang mee (ja, in een 318d misschien), in een GT-R minstens 1, wellicht 2x per jaar.
Anyway, tis mijn ervaring met BMW, de GT-R dealert heb ik zonder een GT-R te hebben al mindere ervaringen mee. Ook haal en breng service bij de GT-R maakt dat niet prettiger. Maar ja, lage kilometers, sommigen maken nu eenmaal niet veel kilometers denk ik.
@Yabbanoname: ik rij anders 45000km met een set achterbanden op een 730d…zo slecht toch niet?
@boomhauwer: toppertje, k zou m niet inruilen voor een ander als t om bandjes gaat, mij lukt t niet, maar heb dan ook geen 730d ;-)
@Yabbanoname: Afschrijving en kwaliteit? Welke cijfers heb je daar nou eigenlijk voor? Of DENK je dat het zo is? Als ik naar een tweedehands GT-R zoek dan valt het me iedere keer weer tegen hoe duur die krengen blijven.
@kevlard: begrijp me niet verkeerd, ik zie de afschrijving van de GT-R juist niet als negatief tov BMW, die is bij BMW zeker niet mals. Ik zeg dat de afschrijving niet t boeienste is tussen die 2, bij beide is de afschrijving mij een worst. Wat wel opvalt is de km stand van 2e hands GT-R, nogal laag. Dit zegt vaak veel over een auto. Bij de pre-2011 GT-R is dit zeker het comfort wat opbreekt (zeker tov een M5). Maar wat lullen we hier, ik zie als BMW-er de GT-R juist wel zitten, de M5 juist niet. Maar een goed dealernetwerk remt mij echter juist af.
@Yabbanoname: Ik spreek uit eigen ervaring, de GT-R dealer uit Amsterdam is de beste dealer die ik ooit heb gehad. Daar kan BMW, Porsche, Aston Martin of Audi niet aan tippen!
@TomTomV8: helaas (in dit geval) woon ik niet in NL …
@TomTomV8: thx Tom dit is gaaf
@dawwg: Tuurlijk is het dan ietsje spannender met RWD :P maar dan hoor je gewoon langzamer te rijden. Op de dagen dat het droog is heb je denk ik meer lol van RWD. Als je een keer op een lege parkeerplaats staat kun je dat gas eens lekker intrappen en kijken of je een donut kunt draaien. met 4WD kun je alleen maar hard de parkeerplaats afrijden. Dat maakt geen indruk bij je vrienden die staan te kijken
GT-R uber alles, M5 is de lekkerste sportsedan van de afgelopen tijd, maar als ik een keuze zou moeten maken dan toch de GT-R!
Met dit soort vermogens is enkel een vergelijk van 200 naar 300 nog interessant.
Daaronder wint 4wd zo goed als altijd..
@spylegion:
Maw; who’s the daddy on the Autobahn..
@spylegion: Klopt voor een heel groot deel wel, ja. Als ze deze wagens toch wilde vergelijken hadden ze misschien beter een rollende start of tussensprints kunnen doen. Goeie 4wd kleppert je altijd veel harder van de lijn af dus die M5 was bij voorbaat kansloos vanaf stilstand.
Helden, beide auto’s ! Ieder voor z’n eigen doelgroep. Dit manneke neemt toch de M5, puur uit liefde voor het smoelwerk en het interieur. Maar de GT-R blijft mijn grote racevriend, omdat die auto ‘onverklaarbare topprestaties’ blijft neerzetten.
kaasboerin via iPhone app
@Megakix: Hmm, komt aardig in de buurt van hoe ik over deze 2 joekels denk.. :D
@Megakix: In het rood is het zo ook best te pruimen.
http://www.youtube.com/watch?v=x5AoB7RDjwQ
@AutomotiveDesigner: wauw, ontzetttend mooi filmpje, zeer knap met die muziek, belichting (standaard in Dubai ;-) ) en ja, in het rood issie ook heel mooi.
@Megakix: Amen. En je ziet ook alleen de verschillen als je ze naast elkaar hebt. Sprinten naast elkaar, stopwatch er bij, etc. Maar heb je de M5 alleen, gewoon thuis, zonder de Nissan er naast.. dan heb je de betere auto. 4 deuren, interieur afwerking, binnenruimte, etc, etc, etc.

Bovendien boeien al die cijfertjes mij niks. De Nissan is in 7,5 op honderd mijl en de bmw in 9 sec. Gelukkig maar, anders komt m’n lunch omhoog. Want het scheelt ook wel een MEGA VELE 1,5 seconde. Snapte wat ik wil zeggen? Klets allemaal.
@Freewarefreak: inclusief launchcontrol op de GT-R ‘aan’ = bijna 3 seconden sneller naar de 100mph….dussssch, heel snel issie wel !
Autocar geeft ook meteen toe dat het niet de meest obvious vergelijking is, maar goed dat wil niet zeggen dat je er geen filmpje van kan maken. Wel geinig om te zien dat de GT-R ook wint op fun-factor, aangezien iedereen altijd aan komt kakken met die argumenten dat de GT-R saai is om in te rijden. Zag van de week bij MotorTrend ook nog een filmpje waar ze zeiden dat iedereen die dat zegt, nog nooit in een GT-R gereden heeft…
Hele slechte vergelijking, 2 auto’s die je niet met elkaar moet vergelijken. Als ik moest kiezen toch echt de M5, misschien wel geen supercar maar hij is wel stukken mooier. Ik durf ook te wedden dat qua rijeigenschappen de M5 gewoon stukken beter is en GT-R puur voor het raggen.
Deze M5 doet me niet heel erg veel ondanks dat het een geweldige auto is natuurlijk. De E60 M5 vind ik persoonlijk mooier en vooral de motor is fenomenaal, het is erg jammer dat die heerlijke 10 cilinder is vervangen door een exemplaar met 8 cilinders.
Mocht ik ooit de staatsloterij winnen dan koop ik als eerste een BMW E60 M5…
conclusie: je dient de M5 te vergelijken met een wagen die ‘slechter’ is, dan pas is het een objectieve en steekhoudende vergelijking! :)
@solz: Dat is misschien wel de reden dat ze die Duitse bende steeds met elkaar vergelijken. Je krijgt het gevoel dat alleen de Duitse concurrenten aan elkaar gewaagd zijn. Tot je eens verder kijkt, dan blijkt het verschil tussen “premium” en niet-premium er niet te zijn.
Appels met peren.
@kaasboerin: de beste samenvatting
@Yabbanoname: waar zit het grote verschil dan wel? beiden zijn supersnelle bolides met toch nog een ‘praktische’ kant, ook de doelgroep is (in mijn perceptie) redelijk gelijklopend, verder dan het feit dat er één geen bmw-badge heeft en merkbaar sneller is, kom ik vooralsnog niet :)
@solz: gelijke doelgroep ? tja, das niet mijn mening, wie een 4deurs zoek, zal nooit een GT-R vinden, ook met 130k in de zak niet. Kan je een RS6 ook naast een R8 gaan zetten.
@Yabbanoname: dan moeten we de GT-R maar met een een M3 vergelijken, dan is het wel een eerlijk duel ! :)

Het zijn toch beiden echte ‘liefhebbersauto’s’ gemaakt en gekocht om (te :)) hard mee te gaan, tuurlijk zijn er verschillen maar dan kunnen we in feite niks meer met elkaar vergelijken, het blijven in elk geval twee staaltjes toptechniek en voor beide merken zowat het beste wat ze op ‘dynamisch’ vlak te bieden hebben !
@solz: yep, M3 / GT-R vallen een beetje in dezelfde categoryieliefhebberauto’s, maar k zou ze niet willen vergelijken, beetje jammer voor de M3, fraai blok, echter een GT-R bijbenen is net ff een stap (of 2) te ver.
Echt een vergelijking van NIKS. oke ze hebben alle bij een twin-turbo motor en ongeveer evenveel pk….ALS OF DAT ALLES ZEGT!

Ik ga zeker voor de nieuwe M5. hij is gewoon zo lekker!
http://www.youtube.com/watch?v=1eAOLtjwOks
Klasse:

M5: 10
GTR: Nill
@vergelijkingszeurpieten:

snelle auto vs. snelle auto = logisch en gewoon leuk. For your viewing pleasure.
Zeg Autoblog. Wat is dit voor Autocar.co.uk propaganda op jullie site, weg ermee.
Wordt de GTR eindelijk eens vergeleken met een auto uit dezelfde prijsklasse, beginnen de Duitse fanboys te mekkeren dat het niet fair is. De GTR steeds vergelijken met auto’s die het dubbele kosten, dat is fair. Wanneer de BMW had gewonnen was de reactie heel anders geweest. Tenzij je 4 deuren nodig hebt (en dat heeft lang niet iedere M5 koper) is een GTR een volwaardig alternatief. En wat de afschrijving van de M5 aangaat, auto’s b\van 3 jaar oud beginnen op Mobile.de voor de onder de 50000. Dat betekend een afschrijving van 50% in 3 jaar.
@topless: Jij snapt het verschil tussen een sport-coupé en een zakensedan niet? Ga jij maar lekker Panamera’s met Boxstertjes vergelijken .. Geheel ander segment dit, het enige wat overeenkomt is de prijs. Ik vind de M5 het nog bijzonder goed doen, dan te denken dat je daar makkelijk met z’n vijfies op vakantie kan gaan zonder uit te stappen met een stalen reet.
@kaasboerin: Punt is, als je de GT-R gaat vergelijken met sportwagens, sportcoupe’s en zelfs supercars die ong. dezelfde prestaties bieden…

dan haal je twee of drie GT-R’s voor de prijs van één van de concurrenten.

Het zieke van de GT-R is, waar je hem ook mee vergelijkt, het is altijd scheef! Wat teruggeredeneerd elke vergelijking met een concurrent die iig één belangrijk overeenkomend aspect heeft wel een beetje valideert.
lmao, de vergelijking is niet helemaal geweldig, al issie op prijs natuurlijk perfect.

Maar de hoeveelheid 911 en M-fanboys die de GT-R zo onderhand al over de zeik gekregen heeft is episch.

Je kan drie A4’tjes volschrijven met de drogredenen op deze pagina.
@bozewolf: Klopt, al vind ik het ook lichtelijk storend dat de GT-R fanboys (geschatte gemiddelde leeftijd: 14) niet toegeven dat dit appels met peren is.
@kaasboerin: Gosah, laat die “wetenschappelijke” autovergelijkingen toch lekker op het net en geniet van 2 mega dikke bolides die gepushed worden. Uitkomst is niet van belang. 80% van de mensen heeft zijn voorkeur o.b.v. emotie en dat is nou net niet te testen.
@kaasboerin: Ik houd zowel van de GT-R als de M5 het zijn ook verschillende auto’s. Maar ga gewoon genieten van deze bolides ipv te zeiken als een wijf.

Nog even en je krijgt nachtmerries van deze GT-R :lol:
@bozewolf: Als je puur kijkt naar het prijs/techniek/kwaliteistverhouding bestaat er geen betere auto dan de GT-R
Topless heeft gelijk. Ieder zijn ding, maar alleen al het feit dat er zoveel van die beamers rondrijden. De wat oudere GTR gaat overigens nog prima mee. Dus afschrijving? Duik daar maar eens in germany fans. Overigens ik ben 42. Wat zou de Soeper Car van BMW gaan kosten…..? Onee dan kan je het ook niet vergelijken, dom. Behalve als ie wint. Lang leve de media!

Volgende week vergelijken we een hummer met een elise, nog betere vergelijking
Dus ze hadden gewoon een M3 moeten nemen of een 911 Carrera. Met wat opties kosten die evenveel en het zijn ook coupés. Dan had de GTR ook overtuigend gewonnen. Maar dan had de Deutschland-über-alles-fractie ook wel weer wat te zeiken gevonden. Alleen tests waarin een Duitse auto wint zijn voor hen valide. Waarschijnlijk zoeken ze compensatie voor het feit dat hun favoriete land de oorlog heeft verloren. Wat dat betreft was de Messersmith de voorloper van de M5. Die kon ook de buitenlandse concurrentie niet aan.
@topless: Integendeel bv. de Messersmith ME-262 was destijds zo vooruitstrevend dat de technologie na de oorlog grondig werd bestudeerd door Sovjets, Amerikanen, Engelsen en Fransen.
Wat een gezever hiet: 99,9% van de schrijvers hier kan zich geen van beiden permitteren en diegene die het wel kunnen gaan veelal voor de emoties die een auto meebrengt of nemen de gtr voor de fun of de m5 als daily driver!
@carwax: De rijken hebben beide auto’s op de oprit staan. De M5 voor woon-werk en de GT-R voor de fun in het weekend.
Jaa kwa luxe en voorkomen toch de m5 , en ja deze heeft zoiezo VEEL meer comfort dan de gtr!!!
En alsnog bloedsnel:D
Wat een vreemd vergelijk. Iemand die één auto uit zou mogen kiezen en voor een van deze twee in de markt is, zou noooooit gaan zitten twijfelen tussen een GT-R en een M5. Totaal andere auto’s. Tech-freak of volwassen geworden ‘petje’ versus een snelle doch brave huisvader met gezin.

Ik zou de M5 nemen. In al zijn bruutheid, roept die Nissan nergens begeerte bij me op (wel respect). Rijd zelf een 156 GTA en als je die afzet tegen een M3 uit die tijd of een Impreza (kwijl daar nog steeds bij in al zijn lelijkheid) is het een slome bejaardenslee. Maar wat mij betreft wordt een auto door veel meer gedefinieerd dan wat de cijfers zeggen.

Ff afgezien van al die ‘bore-us-to-death’: Passat-, Qashqai-, A6- en V70- liefhebbers (daar winnen we geen oorlog mee), iets meer respect voor elkaar graag. Diversiteit is mooi!
@Capibaro: oeh mooie auto zo;n 156 :D

maar je hebt echt een goed punt
tussen de GTR en de M5 zou ik de wel weer de Nissan pakken
maar goed ik rij al een Japanner en dan ben je aangestoken
laat ze maar lachen die petjes
ik rij in een opa auto, maar wel 1 die van zijn tijd en hoop zoek rijd (check Topgear Corolla vs Golf 3 GTI)
@ carwax, mijn zakencijfer stijgt zo snel dat ik, als het zo goed blijft gaan, dit jaar nog een GT-R zou kunnen kopen/leasen. Maar eerlijk? Hoe goed en fun die BMW en Nissan ook mag zijn, ik ga toch voor vastgoed, blijft waardevaster. Mijn Skoda 2.0 TDI is meer van voldoende nu voor mij… Dromen van supersportwagens is soms leuker dan er eentje bezitten ;)
Hoop verschillende meningen hier. Grappig. Als ik de mijne mag geven. Geef mij maar een echte auto in plaats van een computer op wielen.
@pax1004: Waar haal je die onzin vandaan? Tegenwoordig heeft BMW net zoveel elektronica aan boord dus die geval gaat niet op.
Die PC op wielen verslaat zowat elke Europese auto. Het is heerlijk om die zich superieur voldoende Europeanen ervan langs te geven. ;)

De GT-R I love it!
@agera: Dus wat jij vindt, moet ik ook maar vinden? Ik heb helemaal niks met aziatische auto, hoe goed ze wel niet mogen zijn.
Ik ben vorig jaar op de autorai geweest en heb daar met eigen ogen gezien en met de handen gevoeld hoe gammel al die aziatische rommel in elkaar zit. Als je t vergelijkt met de betere Europese merken, kan een zakjapanner daar lang niet tegen op.
Leuk voor je dat je de Nissan zo tof vindt, ik hou t bij BMW.
@pax1004: Dus je wil zeggen dat Toyota, Lexus, Nissan, Infiniti rommel zijn?
@agera: Ja, naar mijn mening wel. Slechte afwerking e.d.
@pax1004: Toyota Avensis, Toyota LandCruiser, Lexus IS, Lexus LS, Lexus GS, Nissan GT-R, Infiniti M slecht afgewerkt? Je kunt ze niet mooi vinden smaken verschillen immers, maar als je zegt dat ze slecht zijn afgewerkt kan ik je niet serieus nemen. Deze auto’s doen niet onder voor de Europese, heb je met je ogen dicht gekeken ofzo?
@pax1004: Je kan niet een onwaarheid verkondigen en dan zeggen dat het je “mening” is.

Doorgeslagen zelfoverschatting.
Allemaal leuk en aardig die nissan, maar op design is wel bezuinigd zeg, bwèèh.
Nadat de GT-R zowat elke Porsche heeft verslagen zijn ze klaar met Porsche :lol: en is BMW nu aan de buurt. Nissan is begonnen met de M5 en zullen elke BMW aan de tand voelen totdat ook weer elke BMW die er bestaat wordt verslagen :lol: Dan is Mercedes aan de buurt en ga zo maar door.

En hoe beter de GT-R het zal doen, hoe meer haters er zullen komen. Niet haten, maar respect voor de GT-R :lol:
@agera: aan de beurt.
Grappig al dat gefanboy hier, doe mij de GT-R maar, simpelweg omdat ik hem vetter vind dan de BMW, zelfs als hij langzamer was.
Mensen die waarde hechten aan performance, maar minstens zoveel aan wat de buren denken, de badge en imago kiezen de BMW M5. Mensen die vooral een killer car willen kiezen de GT-R. Een M5 koop je niet voor de binnenruimte, de kofferruimte of andere luxe, daarvoor is een normale 5-serie goed genoeg. Een M5 koop je om de hoonigan uit te hangen. En daar is een M5 net niet geschikt genoeg voor, blijkt maar weer.
Als het over een BMW gaat, komen er altijd kinderen op af om het de hoogte in te prijzen en komen ze met de grootste onzinverhalen. De jaloezie druipt ervan af, maar hebben gewoon een probleem met het Nissan Merk, wat beter is;-). Het is al jaren bekend dat een GTR vrijwel geen afschrijving heeft en de beleving is echt wel een stuk beter, ook met AWD. Als iets sneller de sloot in gaat, dan is het beleving.. echt grappig en ga maar weer gauw huiszerk maken:-).
Een kennis van me heeft een GTR, maar ik blijf me een beetje schamen en ongemakkelijk voelen als je met zo een taartschep ergens komt aanrijden. Doe mij die M5 maar, misschien een paar seconden minder snel, maar wel klasse en stijl. Verder niks mis met de GTR, echt waanzinnig snel etc. maar er zou ondanks dat geen haar op mijn hoofd zijn die hem overweegt.
@wessel04: Bgrijp me niet verkeerda maar waarom zou je je ongemakkelijk moeten voelen bij in GT-R. Mij lijkt het me een geweldig gevoel rijden in een GT-R.
@agera: Ik snap heel goed wat je bedoelt en het klinkt misschien ook een beetje verwend van me. Laat er geen dicussie over bestaan dat die GTR echt een hele goed, snelle dikke auto is. Absoluut! Maar ik vind hem gewoon een beetje ordinair (al dat hele uitbundige gedoe in de styling en die spoiler etc) en dat is gewoon mijn ding niet. En daarom als ik ergens in dat ding aan kom rijden dan kijkt iedereen en pak je volledig de aandacht en daar vind ik de M5 wat subtieler…
@agera: en inderdaad het rijden in de GTR is inderdaad een geweldig gevoel…
de M5, die vergeet je
de GT-R, die blijft bij je
Wat al3x71 zegt klopt wel,
Als ik mijn citytrips bekijk en aan de auto’s terug denk ik de ik gezien heb, onthou ik ook de GT-R die ik toendertijd in Munchen heb gezien, wat onthou je nog? Bepaalde Ferrari modellen, Lambo’s enz… maar Bmw’s? Nooit…
Maar moest ik uiteindelijk kunnen kiezen, toch de BMW, ik denk dat de hernia in mijn rug de beenharde vering van de GT-R niet aankan en ik neem toch regelmatig volk mee in de auto.
ps, sorry voor de schrijffouten, moe van’t werken… :p
Wat maakt het uit welke sneller is. Allebei vast wel leuk om te rijden. Smaken verschillen. De een wil de bmw de ander een nissan. Denk je dat iemand in een m5 een traan laat als die die wordt weggetrokken door een Nissan bij het stoplicht?
Die bmw lijkt me een zeer indrukwekkende auto (alleen jammer van het kunstmatige motorgeluid via de speakers), maar een GT-R vind ik zoveel meer exclusief en tot de verbeelding sprekend (heb er slechts één (rode) in ’t wild gezien).
Ook al doen ze 1000 pk in een vijf serie, het blijft een model zoals je er iedere dag een paar tegenkomt. Mooi vormgegeven en op vrijwel alle punten bijzonder goed gelukt, maar prikkelend en fascinerend vind ik ze niet.
(A6 en E-klasse hebben hetzelfde minpunt)

Jammer ook dat de nieuwe M5 iets van 70 kg zwaarder is dan de vorige.
Erg mooi dat de GT-R ook relatief discreet is t.o.v. zeg een R8 of 458. Wel stoer en mannelijk vormgegeven, maar niet te schreeuwerig. In antraciet relatief onopvallend maar toch zeer bijzonder. Mooi ding.
550 pk GT-R is ook verpletterend snel over ’t topgear test circuit:

http://www.youtube.com/watch?v=CNAI0e3oqU0
@fit4fun: Kan nog steeds genieten van deze filmpje en besef ik mij hoe mooi de GT-R is in dit type blauw.
@fit4fun: dit filmpje gaat over de 530pk GT-R, niet over de nieuwe 550pk versie. Heeft met die rare naamgeving van “2011” en “2012” te maken. De nieuwe (550pk) versie heet in de US bijvoorbeeld 2013 GT-R…

Over de M5 en de GT-R, zoals ik eerder deze week al zei naar aanleiding van die dragrace met de GT-R en 911 GT2 RS, die auto’s zijn allebei goed, maar wederom op hun eigen manier. Kan ik het weten? Nou ja, een beetje, want ik heb een M5 gehad, de V10 dan wel. En meerdere 911s. En een GT-R, met de nieuwe op komst.

De BMW M-divisie (afgezien van de X5 en X6-foutjes, wat mij betreft) maken gewoon heerlijke rijdersauto’s. De 1M, M3 en M5 geven je allemaal een grote glimlach op je gezicht, maar hebben niet die waanzinnige snelheid van een GT-R. Maar dat heeft en 458 ook niet. Of een MP4-12C. Of een Gallardo…

Op het gebied van value-for-money is de GT-R niet te verslaan en dat is ook een reden is dat ik er wederom eentje heb gekocht. En, voordat de BMW-fanboys gaan schreeuwen, ik heb ook een 1M, jongens, dus geen nood!
De hype rondom de GT-R is volkomen terecht. De een na de andere auto wordt verpletterd door die GT-R. Zo mooi hoe deze GT-R de “grote” Europese merken het nakijken geeft.

Een ding weet ik in ieder geval zeker, als de GT-R een Italiaanse of een Duitse supercar was geweest, waren de meeste reacties niet zo negatief geweest. En zou er meer lof en respect zijn voor de GT-R.
Eens met Agera. De GT-R is simpelweg een meesterwerk van Nissan, waarbij de ingenieurs werkelijk alles uit de kast hebben gehaald. Ja, je kunt het een auto voor de Fast & Furious-generatie noemen, ja het dashboard lijkt bedoeld voor Playstationfans en ja, het is een totaal andere auto dan een M5. Maar feit is en blijft dat Nissan voor 130K een auto heeft neergezet die alles uit die prijsklasse vermorzelt en zelfs auto’s die het dubbele kosten naar huis kan sturen. Ik heb diverse keren meegereden in een GT-R (zwager bij Nissan Amsterdam, dat helpt) en vind het een formidabele rijmachine. Een rit in die auto vergeet je niet. Dat hij niet uit Italië of Duitsland komt: so be it, Nissan verdient een heel groot compliment voor deze absolute superauto.
@spiderman: thx spiderman laat je schoonbader het maar niet horen haha
@spiderman: Prachtig verwoord!
Bmw’s zijn middle of the road, ze hebben een sportief imago, maar weinig resultaten op dat gebied, ondanks alle marketingpraatjes heeft BMW geen enkele supersportwagen, de M5 is gewoon een middenklassemodel met een sterke motor, maar zeker geen supercar.
@spiderman,

ze zijn gewoon alle 2 fucking awsome klaar

en ja ik rij BMW XD

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).