BMW M6 Gran Coupé: dit is ‘m in het echt

Auteur: , 47 Reacties

Waarom zou je een M6 Gran Coupé verkiezen boven de BMW M5? Ten eerste: hij heeft een dak van CFRP. Ten tweede: de sprint naar de honderd gaat 0,2 seconden sneller. Ten derde: just look at it!

De met giga-luchtopeningen, LED-koplampen en M-grille uitgeruste M6 Gran Coupé kan zich direct gaan opmaken voor een concurrentiestrijd met de gisteren onthulde Audi RS7. Maar voor het zover is mag hij eerst het publiek op de Detroit Autoshow vermaken, met zijn 560 pk en 680 Nm sterke 4.4-liter V8. Standaard ligt de topsnelheid op 250 km/u, maar als je kiest voor het optionele M Driver’s Package stopt de versnelling pas bij 305 km/u.

Medio dit jaar staat hij bij de dealer. Voor nu: livedebuut!

En ja, er is al een video van de M6 Gran Coupé.
47 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
De M6 Gran Coupe en de CLS 63 AMG zijn de hoofdrolspelers.

De RS7 is de figurant
@agera: en jij kunt van alle 3 de auto’s alleen maar dromen.
@Jipp: Net als de andere 98% van de bezoekers hier.

Neem aan dat ze volgende week alledrie bij u op de oprit staan?
@Vinny_93: en ik denk dat de xf r ook in dit rijtje past!
@Jipp: ik heb wel al een A7 op de oprit gehad, die is weer gewisseld voor een a6 maar ik heb er spijt van. Dus wellicht komt er toch weer een a7. Ook al is de cls estate ook een mooie auto.
@Jipp: Dan vind ik je redelijk gezegd vrij kansloos door zo te reageren dat iemand ‘er alleen van kan dromen’. Ook jij hebt droomauto’s die je niet kunt betalen. Laat gewoon iemand in zijn waarde alsjeblieft.
@tkroon: ik vind jou reactie kansloos omdat je het hele punt niet snapt. Ja ook ik heb droomauto’s. Alleen is dit ook op een normale manier te uiten. Zeker als men geen enkele ervaring met een dergelijke auto heeft, en het dus complete onzin is kijkend naar bovende en onderstaande reacties.
@Jipp: Het gaat er niet om wie wat heeft. Het gaat erom wie welke auto verkiest boven de ander. Natuurlijk wilt iedereen die hier de RS7 afkraakt de RS7 het liefst vandaag nog op zijn oprit staan als het kon.

Dus laten we het gewoon vriendelijk houden alsjeblieft :)
@tkroon: je snapt mijn punt bijna… Het gaat me om dat kraken, als je er geen eigen ervaring mee hebt of iets dergelijks is het onzin om iets dergelijks te zeggen. Ja je mag voorkeuren hebben maar de manier waarop er gebeurd is nogal kansloos kijkend naar onder andere de eerste reactie. Zeker omdat idd iedereen hem het liefst vandaag nog op de oprit heeft staan, wat ik eerder al zei in een eerder topic.
@tkroon: Al zet je hem gratis neer .
Ik laat hem gelijk wegslepen lelijk hok.
@bohica: En dan bedoel ik de RS7.
Liever de M6 gran coupe is meer auto en heeft meer karakter
@bohica: hahaha LOL!
@Jipp: Iemand die dit op zijn profiel zet neem ik niet serieus:

” Auto kenner in hart en nieren met een voorkeur voor VAG merken en ferrari! Verafschuwt alles wat uit azie komt, want wat ze daar maken is gewoon troep.”

Of wil je zeggen dat je ervaring hebt met alle Aziatische scheurijzers?
@crackdavid: helaas is eerder bericht niet goed doorgekomen maar ik heb er inderdaad voldoende negatieve ervaringen mee om dat te vinden. Het begint al met goedkope interieurs en het dicht slaan van de deur, tot een crash door een afbrekend wiel aan toe.
@Jipp: papa’s auto zeker? of was hij gehuurd?
@drivingpleasure: privé auto. Papa heeft een a8
@drivingpleasure:

nope .. Jipp heeft een huurbakkie ..
@agera: meeste Audi-fans zijn héél snel onder de indruk als er (bijv.) een andere luchthapper op een neus wordt geplakt…jostibandnivo :)
@Megakix: nivo?
@dheep: yep…heb een hekel aan Fransen, dus die ‘eau’ ga ik niet snel gebruiken (of het moet een slip of the pen zijn). En ‘nivo’ is ook goed, dus ga gerust terug naar het hoofdartikel en kwijl jezelf rijk op deze hele mooie 6-serie :)
@Martijnvb: hier een site, daar een site… en iedereen heeft gelijk die op internet schrijft, niet dan ?! :)
@agera: kwijl *M6 Gran Coupe* kwijl!!!!
Schitterend, maar ik neem lekker toch de RS7 :P
Heb voldoende met een 2 zits machine. Corvette Stingray liever dan dit.
Ja hoor lekker! Stukken beter dan de RS7!
Ziet er niet slecht uit;

Het blijft alleen wachten op de kansloze reacties; beter dan de cls, beter dan de rs7, hij maakt gehakt van de Audi.

En dit zonder dat er ook maar 1 van deze personen in de auto’s heeft gereden of zal aan rijden de komende 10 jaar. Tot die tijd is een rs7 of cls net zo goed zo niet beter. Awd is in dit weer toch echt een winnaar.
@Jipp: Yep..
Eén groot ballenbak, de comment-sectie.
@Jipp: Ik koop mijn auto’s doorgaans voor het hele jaar. Niet voor die 5,2 dagen sneeuw.

OT. Doe maar een CLS. Vind ik net iets spannender. Wel een classy auto dit. Zal misschien de M5 wel een beetje overbodig maken.
@Jipp: Deze auto’s zijn dusdanig goed dat het echt niet uit maakt welke je zou kopen. Rijplezier gegarandeerd! Ik ben het met je eens dat het zo wat irritant gaat worden dan er zoveel mensen zijn die auto’s afkraken terwijl ze 99% zeker nooit in zo een auto kunnen rijden omdat ze simpelweg te dom zijn.
Deze maakt gehakt van de Audi en de Benz! Trololo

Maar alle gekheid op een stokkie, wat is het toch een prachtkar! Ik vind hem persoonlijk mooier dan de A7 maar iedereen mag een andere mening hebben. Sowieso koop je een M, AMG of R(S) ook deels met je hart, en als petrol head word ik daar alleen al blij van :)
Wat een afschuwelijk mooie auto.. Ik wil!
prachtige Beamer!
@ruub-ster:

Volgens mij is het Bimmer en niet Beamer. Verder heb je gelijk hoor.
ZUCHT!… Wat mooi!
Mooie wielen. Voor de rest is de gewone mooier, niet de ordinaire uitlaten of het belachelijke dak.
@mashell: Inderdaad, dat dak kan echt niet!
Cls 63s amg, rs7 en m6 gc zijn allemaal schitterende auto’s met nauwelijks verschil in prestaties. Als je de keuze kan maken hangt het gewoon af van smaak, moest ik het kunnen betalen zou ik de cls kiezen maar als ik een rs7 zie langsrijden of een m6 sta ik ook te gapen. Net als iedereen hier, kan me niet voorstellen dat iemand zijn ogen wil uitsteken bij het zien van een rs7
@mercedesclsfan: ik denk zelfs persoonlijk dat de xf r ook in dit rijtje zou kunnen passen!
@Jipp: Ja zou er volgens mij ook perfect in passen, maar schreeuw dat maar niet te luid want de xf r is geen 4 deurs “coupe”. Je haalt je de juridische afdeling van zinloze doch lekkere nevensegmenten op je nek.
@mercedesclsfan: met de sportieve aflopende daklijn past de normale variant meer in deze niche dan in het normale segment met de rs6, m5 en e-amg
Heeft voor mij de mooiste kleurstelling. Ik zou hem zo mee kunnen nemen!
RS7?
Dit noem ik nou lekker.
Ik vind hem niet mooi. Ik weet niet precies waarom niet, maar ik denk dat het wat met het dak te maken heeft. Er klopt gewoon iets niet aan die auto in mijn ogen. Ik heb dan toch liever een m5 of gewone m6.
De echte droomauto
Zeer mooie auto, maar van de RS7 haalt die het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).