BMW M6 wordt ontsierd met een spoiler?

Auteur: , 61 Reacties

Toen BMW eerder dit jaar de nieuwe M6 onthulde was er geen spoiler te bekennen op de achterklep, maar het lijkt erop dat zo'n extra randje toch noodzakelijk is. Een functionele toevoeging? Of een lelijk ontsierend detail? De meningen lopen uiteen.

Tijdens tests met de nieuwe M6 zou zijn gebleken dat er een (klein) spoilertje nodig is om de stabiliteit op hoge snelheid te waarborgen. Liever had BMW helemaal geen spoiler gemonteerd, aangezien een deel van de klanten dat niet op prijs zou stellen, maar veiligheid is natuurlijk ook belangrijk.

In sommige markten, waar de topsnelheid lager ligt en de M6 minder op het circuit gebruikt zal worden, zal er naar alle waarschijnlijkheid een optie komen om de spoiler achterwege te laten. Vinden jullie het een nuttige en/of sportieve toevoeging? Of verpest het juist de vloeiende lijnen van de M6? (via: bimmerfile.com)

Of de spoiler op zowel de coupé als de convertible komt is nog niet helemaal duidelijk.

UPDATE 25 juni 2012: de spoiler lijkt standaard te worden, zoals hier ook te zien is op nieuwe afbeeldingen van de coupe. Tevens werden we getipt over een BMW-verkoper die tijdens een event in Belgie (Knokke) het wist te bevestigen.61 reacties

Duurder maar fraaier: kofferbak met geïntegreerde spoiler.
@RoT___: Ja het leek niet nodig, mr achteraf was dat duidelijk de betere oplossing.
@RoT___: ja idd dat zou veel mooier staan ik vind het wat goedkoop ogen zo als het nu is
-edit: check!-

Vreemd dat ze dat uitgebreid testen en dan toch pas na de presentatie nog een spoiler plaatsen
@Lord_Svenius:
Het zal wel nodig zijn (lift achter?).
Wees blij dat ze er voor de introdutie achter kwamen.
Kan me nog een Audi herrineren (TT) waar ze hiet pas een jaar en 5 doden later achter kwamen.
En hun oplossing was een stuk minder elegant.
Tja, ze hadden er beter zo’n kofferdeksels van gemaakt zoals de E46 CSL en G-Power-creaties. Nu breken die naden wel een beetje het ontwerp..
Staat voor geen meter. Als het echt een toevoeging is die later nodig bleek te zijn, vind ik het enorm slordig. Zoiets vang je toch op in het originele design. Jaguar had het met de XK waar het 3e remlicht te laag zat. Om het op te lossen monteerden ze een spoiler die de auto licht en nerveus in de neus maakte op hoge snelheid. Zo jammer.
@E34M5Touring: Ik had hem inderdaad met een CSL-stijl kofferbak ontworpen als er toch een spoiler op moest. Die ducktail staat fraai en hier is dat alles behalve.
Mooi vind ik het niet, maar als het veiliger is, doe het dan maar. Veiligheid boven alles! :S
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Scorso: Veel beter :)
-edit: anders refresh je eerst ff ;)-
Haha, hadden ze toch die Bangle Butt moeten houden!
Hij wordt er naar mijn mening niet minder mooi op.

echt een van mijn favoriete auto’s. heerlijk!
Blijft even lelijk. :D
Geef mij maar de vorige 6-serie!
@Carreza: Er zijn in totaal 14000 M6’en verkocht van de vorige generatie, coupe en convertible bij elkaar opgeteld.
@jzaero: zoveel mensen zonder smaak?
@jzaero: of wilde je daar iets anders mee zeggen?
@jzaero: ik begrijp niet wat je met je reactie probeert te bewijzen…?
Ik zeg gewoon dat ik de vorige 6-serie mooier vind. Of die nu goed of slecht verkocht is, maakt mij niets uit.
@Carreza: Heb eentje te hoog geklikt, was voor @mout: bedoelt ;)
@jzaero: vandaar :)
@jzaero: OK – maar ik weet ook niet wat je reactie met de mijne te maken heeft. Ik verzucht gewoon dat het helaas weinig uitmaakt hoe zo’n M6 eruit ziet. Behalve op internet zal je er van je leven nooit een tegenkomen.
Verder heb je wel een punt: de vorige 6-serie had nog iets straks, zoals de 8-serie. Dit heeft zoveel bollingen en lijnen dat het wel een Koreaan lijkt (Hyundai Genesis coupe ofzo).
@mout: Dat is jouw mening, dit verkoopt heus wel en het feit dat je ze niet tegenkomt ligt meer aan jouw omgeving of je oplettendheid dan aan de verkopen. Alleen Nederland zie ik ze al vaak genoeg! Laat staan in het buitenland in bruisende metropolen. Deze 6 serie oogt wat conventioneler ten opzichte van de vorige, maar wel een heel stuk imposanter en dat is ook belangrijk. De standaard 6 zie ik al best vaak en de eerste M6en op NL kenteken rijden ook al.
Och, het maakt meer uit op wallpapers en galleries dan op straat. Hoeveel zouden er hier op straat terecht komen? 3?
@mout: Als je ziet wat auto’s kosten in Nederland verbaasd het me dat er nog BMW’s hoger dan de drie reeks verkocht worden. Niet normaal gewoon.
Stuur is echt mooi= retro stijl net als in de vroegere BMW’s
Waarom doen ze geen automatisch wegklappend spoilertje? Zoals onder andere bij de A7, die staat er ook niet mee maar als die langzaam rijdt verdwijnt dat spoilertje netjes uit het zicht.
@Captain: Dat zou inderdaad nog de mooiste oplossing zijn. Nog beter voor de neerwaartse druk ook dan een gefixeerd exemplaar.
Wat een bijzonder mooie wagen zeg!!! Een ultieme cruiser voor die mooie ritten door Europa :)
Maar dit is absoluut geen auto voor op het circuit, hoe komen ze erbij??!!
Euh, iedereen valt over de spoiler, maar niemand valt over de dieproze kleur of het feit dat’ie duurder en trager is als de concurrentie?
@heidekonijn: Jij bent kleurenblind?

Laten we eerst eens wat rijtests afwachten voordat je met trager aankomt zetten, ok?

Of denk jij ook alleen in 0 naar 100?
@jeffreym3: want autotesten hebben het nooit over 0-100 cijfers?
@heidekonijn: Jaja heel erg interessant welke sneller is, zeker als je 14 bent ;)
@bofkont: joh, wist niet dat de m6 sneller was dan een gtr. Maar deel me vooral je grijsgebaarde wijsheid.
@heidekonijn: Nogmaals wat boeit het nu welke sneller is ??
Je koopt toch een auto die je mooi vind, die paar tienden van seconden welke sneller is vind ik persoonlijk totaal niet boeiend.
@bofkont: Euhm, is dat niet een ietsiepietsie het punt van een M6? Anders volstaat een 640 toch, zo zonder burpsje op de kofferdeksel en dus mooier?
@heidekonijn: Ach dat denk ik niet een echte M liefhebber zal nooit een AMG Kopen denk ik zo. En daarbij met een M of een AMG heb je sowieso niet de snelste wagen. Er is altijd baas boven baas zullen we maar zeggen :)
@bofkont: snap niet helemaal wat amg ermee te maken heeft, maar met 640 bedoel ik een bmw 640, als in een m6, nog trager, maar zonder lelijk spoilertje en mogelijk iets minder roze.
Ik zou deze liever hebben dan een M5.
Ontwerp fout! Als ze het meteen juist hadden ontwerpen was een spoiler niet nodig geweest
Het verpest het niet erg, maar ze hadden net zo goed een elektrisch spoilertje kunnen maken die bij 160 ofzoiets omhoog komt
Ik zie het verschil amper en het is nog altijd een dure en redelijk exclusieve auto in mijn ogen.
dus spoiler of geen spoiler het is voor de rest nog altijd die bmw m6! !
Ik vind het zo jammer dat BMW zich op één type velg richt. Zo verwater je het onderscheid tussen de M5, M6 en waarschijnlijk de toekomstige M3.

Velgen maken de auto vaak. Ze moeten eens niet zo lui zijn en mooie nieuwe velgen designen.
@jeffreym3: Je moet ergens op bezuinigen om winst te maken :p
@jeffreym3: och…beetje kerel ontvangt vantevoren de catalogus met BMW-velgen (heb er zelf een liggen). Daar staan er 300 in, keuze zat.
@jeffreym3: de E92, E60 en E63 werden allemaal met hun eigen styling velg gepresenteerd. Zo ook de E46 en E39 M modellen.
Beter er nu achterkomen dan wat Audi is overkomen met de TT. Die hadden de mensen die zo’n barrel hadden gekocht als testrijder. Met hoge snelheden werd de TT een gevaar op de weg en er zijn verschillende mensen met zo’n ding verongelukt. Daarna kwam het bekende spoilertje op de TT.
@rufctr01: ja…maar als een auto al gaat waggelen bij 250km/h, waarom zit er dan geen spoiler op een 650i ? Of 630D ?…precies, overbodig dus.
ik vind die sportstoelen van bmw tegenwoordig wel heel mooi, lekker retro met die verticale strepen, net eeen e28 m5 stoel, veel mooier dan hirzontale strepen
Zo lelijk is het niet, als het nodig is dan moet dat. Anders krijg je misschien gevalletje Audi TT.
Ik vind het niet geweldig mooi, maar ach, we doen het er maar mee.
Laat die strik maar zitten, rij er zo mee weg
ziet er opzich prima uit, alleen moet dat 3e remlicht eronder weg. Die trekt het een beetje uit verhouding, beter dat ze het remlicht in het spoilertje maken.
@drivingpleasure: Nee, remlicht bovenin de achterruit. Veiliger ook op een hoge plek. Al wordt het bij de cabrio natuurlijk lastig.
Ik vind het ook wel kunnen :D
Op basis van 1 foto valt dat niet te zeggen…
Zo’n mooie auto. Zag de nieuwe 6 coep gisteren voor het eerst voor het nieuwe appartement van m’n ouders. Wat een dikke bak. Alleen lelijke kleur, matzwart.. niet echt my cup of tea.. maar de auto.. waauuuwww!
Noodgreepjes zijn nooit aesthetisch prettig…niet met auto’s, ook niet met vliegtuigen.
Dat kofferdeksel van de 6 serie ligt sowieso iets te vlak om mooi te zijn, dus het spoilertje leidt de aandacht mooi af. Nu zeg je “wat een lelijk spoilertje” ipv “wat een vreemd horizontaal geplaatst kofferdeksel, was het design geld op of zo?”. Een flinke verbetering dus ;)
Ik moet toch al van die achterkant gruwelijk kotsen dus die spoiler meer of minder maakt niet meer uit.
Form follows function.
erg vette auto! met spoiler wel minder mooi maar dat zijn die reflectors van het m-sportpakket net onder de achterlichten ook
gewoon is beter:
http://www.bmwme.nl/wp-content/uploads/2011/01/BMW-6-serie-cabrio-f12-3.jpg)

maar wat een bak die nieuwe 6 serie, ook de gran coupe,wat een dikke bak is dat toch! terwijl ik er erst eigenlijk helamaal niet zo enthousiast over was!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).