BMW meets Rutte: Top die kop!

Auteur: , 53 Reacties

Gebroederlijk naast elkaar in het Haagse Torentje. De CEO van BMW (Norbert Reithofer) in gesprek met de CEO van Nederland B.V. (Mark Rutte). Maar wat werd daar allemaal gezegd?

Wat de BMW-baas op een koude woensdagmiddag bij Rutte te zoeken heeft? Simpel. Vandaag gaf BMW de aftrap voor een Nederlandse praktijktest met de elektrische 1 Serie Coupé, wellicht beter bekend als de ActiveE. Deze 1 Series zijn ontdaan van hun verbrandingsmotor, benzinetank en aanverwante zaken, en kregen daar een elektromotor tussen de achterassen en een drietal accu’s voor terug. Resultaat: 160 km actieradius bij normaal gebruik en een totaalvermogen van 170 pk. En dat kwam Reithofer vandaag even haarfijn uitleggen aan ’s lands premier.

Dertig van deze elektrorakkers gaan nu kilometers maken in de Randstad, volgens BMW hét voorbeeld van een ‘Megacity’ waar ze zich op willen richten met de i3, i8 en overige modellen van submerk BMW i. Het eerste exemplaar werd aan de directeur van het WNF geschonken. Goeie PR enzo, gratis EV’s dumpen bij goede doelen. Meer over deze ActiveE en de Randstad als proeftuin op Groen7.

En terwijl Norbert Reithofer eerder vandaag de aftrap deed van de geëlektrificeerde 1 Series op Nederlandse bodem, werd er ook een onderzoek naar e-mobiliteit onder Nederlanders gepresenteerd. Resultaat: Groen rijden? Hartstikke leuk, maar het mag niets extra kosten.

Suprise guest! Ook aanwezig op het elektrofeestje in de Havenstad: Prins Maurits, de voorzitter van het Formule E-team die een paar weken terug zijn gloednieuwe Karma heeft afgetikt. Opvallende uitspraak:

“Ik heb laatst met de Tesla Model S gereden en een bestelling geplaatst.”

Jep, hij heeft namelijk drie kinderen te vervoeren, terwijl de Karma slechts vier zitplaatsen heeft. Biedt die familiebak van Elon Musk toch net even iets meer uitkomst. Waarschijnlijk krijgt hij de Model S in 2013 geleverd. Check de foto’s van de electroprins met zijn Koninklijke Karma op Autojunk.nl.

De Fisker Karma en Prins Maurits53 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Arme Norbert, moet ie bij een van de nederlandse rechtpraters op bezoek :(
@mclarenmercedes:

is misschien wel een rechtprater maar beter dan al die linkse eikels die het autorijden helemaal onbetaalbaar willen maken.
@demoder: +1000
@demoder: zo, die was mooi uit het hart!
@demoder: linksom of rechtsom…je wordt toch wel geplukt…dus ik ‘vat’ die opmerking niet.
@demoder:

Het CDA dat nu een rechtse koers bewandelt pleit voor kilometerheffing, terwijl de oppositie daar fel tegen is ? Beetje omgekeerde wereld als je denkt dat links verantwoordelijk is dat auto rijden duurder wordt.
Ex voorzitter Femke Halsema der man reed ook een zuipschuit. Links zegt wel onder het milieu van auto’s belasten enz. Maar uiteindelijk doen ze het niet. Dat kan ik niet van rechts zeggen.
De tags “gebakken PR/marketinggezeik” hadden hier ook mooi bij gepast. Wat een cliché allemaal weer, ik moet bijna traantjes laten.
@kaasboerin: Goeie. Meteen even toegevoegd. 8)
Zal hij ook gelobbyd hebben voor een nieuwe 7-serie high security? Die S-klasse guard kan natuurlijk niet volgens hem.
Ik dacht dat de overheid eerder wat onderhandse contracten met PON/VAG had.
@sdk16420: Same, maar schijnbaar durft Rutte eens een keer naar iets anders te kijken.. Propzzzz
@kaasboerin: Leuk hé, andere mensen napraten.
kaasboerin via iPhone app
@autogedrocht: Geen idee waar je het over hebt? Get off my dick already.
160km actieradius en 170pk is niet eens zo heel slecht. Maar wat komt daar in de praktijk van terecht, en wat mogen ze kosten? In de doorverwijzing zie ik ook alleen maar reclamepraat :/.
@Dev: de ActiveE is NIET te koop. Het is een testproject met auto’s die je kan lenen/leasen. Na afloop van dit project zullen deze auto’s worden vernietigd.

BMW gebruikt de opgedane kennis voor het ontwikkelen van de i3 (en i8). Als die auto in 2013 op de markt komt weet je dus zeker dat de elektrische aandrijflijn door echte mensen in de praktijk is getest.
@Dev: In Amerika, waar BMW er 700 heeft ingezet, moest men zich inschrijven voor de ActiveE om in aanmerking te komen. Werd je uitgekozen, dan kost ‘ie 499 dollar per maand nadat je eenmalig 2.250 dollar inschrijfgeld hebt gelapt.
@ricardo: Dus waarschijnlijk is de kostprijs nog tergend hoog omdat de modellen die rond rijden ook nog als testmodellen worden gebruikt, i.e. uitgelezen door de garage voor statistieken e.d.

Das niet zo’n goed teken voor de i3 (en i8).
En dan zelf in die vieze vervuilende S600 stappen. Beetje tegenstrijdig.
“en kregen daar een elektromotor tussen de achterassen” Dat zal een flinke auto worden met meerdere assen achter. Ben benieuwd.
@lextdi: :lol: (scherp!)
Zo die heeft alvast een karretje voor zijn partner en voorzichzelf geregeld, en de hele familie 50% korting op een 3 serie.
Kijk em zitten met z’n graaierskop.
kaasboerin via iPhone app
@bozewolf: Boohoo, lekker m’n politieke mening op een kinderachtige wijze kenbaar maken..
@kaasboerin: Yup, bij Rutte kan ik dat niet onderdrukken. Ik heb wat tegen die man.
Hoort deze afbeelding niet in de rubriek: ‘Rutte lacht om dingen’?
Onze MP is een “lachertje”… Had ie niet beter praeses kunnen blijven van zijn zuipballen vereniging?
Die eeuwige teringlach om al zijn leugens maar mee te verbergen.
Wat General Motors in 1996 deed met de EV1.
Ben ik weer benieuwd waarmee onze lieve prins geld verdiend om dat maar ”even” te bestellen.. iemand die weet wat hij verder doet? krijg namelijk het gevoel dat ik ook een deel betaald heb.. als ik fout zit mag je het direct zeggen..
@dennisr: Maurits heeft een bedrijf, daar verdient hij zijn geld mee. Als je klant bij dat bedrijf bent heb je inderdaad meebetaald aan zijn auto. Wel raar dat op een autosite het kennelijk een bezwaar is dat je een auto koopt.
@youngtimer: wel bij het koningshuis ja, weinig vertrouwen in dat volk.. maar als hij zijn eigen bedrijfje heeft dan is dat geen probleem hoor..
Oh oh, wat zielig toch dat iedereen met de meute meeloopt, elektrisch. Vooral die moraalridder Maurits met zn Tesla, als je al het milieu wilt verkloten koop dan geen elektrowaggie…
@The360box:
Helemaal mee eens. Electrisch rijden wordt onthaald als een heilige in tijd van nood. Als die meute jaknikkers eens de menselijke capaciteit zou gebruiken om zelf na te denken en onderzoek te doen zou ze misschien eens ooit ontdekken dat ze aan het lijntje worden gehouden door de oliebranche en dat niemand meer dan onze eigen lachende Rutte en politici compagnons op grote schaal de oorzaak zijn van het niet vrijgeven van geavanceerde technologien die ons decennia vooruit zouden stuwen.
Hypocriete nep democratie..
@The360box: Moraalridder Maurits? Ik denk dat die jongen gewoon een speciale, sportieve, luxueuze, dure auto wil. En Fisker en Tesla vallen nu eenmaal op…
@Esprit_de_Flandre: Denk dat ik in de war was met die andere droplul Bernard die in een zwarte(verkocht) Alfa 8C reed, en waarom moet je in een Tesla rijden van ons belastingsgeld van minimaal een ton als je er toch niks mee kan, leuk, mensen bij het stoplicht eruit trekken maar daar is zelfs elektrisch NIET voor bedacht… Droplullen daarzo.
trouwens, dat elektrische auto gedoe he.. dat is natuurlijk allemaal om ons milieu (klimaat) te redden.. want onze wereld warmt op.. right?

NOU.. als ik naat buiten ga verneem ik daar verdomde weinig van! het is koud GODVER! mag toch hopen dat alle ogen worden open gemept door het weer van de afgelopen dagen.. met -10 in het vooruitzicht.. de wereld warmt op, sodemieter op!
@dennisr: ga eens even flink autorijden dan met verbrandingsmotoren enzo! je hebt je rijbewijs nu toch, right? zorg jij er ff voor dat de aarde weer opwarmt, nu het nog kan, please?
@Thijsj: jup die heb ik! mag alleen de auto niet mee van mn moeder :P sorry :(
@dennisr: wat is dat nou weer dan! kom eens gauw hier en kom de aarde vervuilen in de aygo van mijn moeder!
@Thijsj: haha :mrgreen: ik mocht wel in de C5 van klasgenoot zn pa naar school.. die heeft denk ik meer vertrouwen :P beetje jammer wel..
@dennisr: ha, mooie dingen! Ik snap niet dat je moeder je niet vertrouwt met haar auto, dat je een rijbewijs hebt zou genoeg moeten zeggen (ik zeg nu dus NIET dat iedereen met een rijbewijs goed rijdt he!)
@Thijsj: nja we hebben de auto nog niet zo lang, is sowieso een relatief nieuwe auto, 2007.. het is een automaat (mn moeder houd stug vol dat ik daar aan moet wennen maar heb er geen problemen mee :P) en aan de ene kant moet je het ook nog wel leren zodra je het pasje hebt maar met een beetje vrijheid gaat dat toch wel makkelijker denk ik.. maar goed.. komt vast wel :P
@dennisr: okee nouja ik heb al gehoord dat ik beide auto’s mag gebruiken als ze er staan, en ze staan er vaak;p ook redelijk nieuwe auto’s (2005 en 2007) en handgeschakeld, ik vind automaatjes echt te makkelijk, dat snap ik niet van je moeder;p maar ja je gaat, hoop ik, toch beter rijden en meer inzicht krijgen met de km’s. Maar daaar moet je dan wel een auto voor hebben;)
@Thijsj: deze zomer ga ik zeer waarschijnlijk mn eerste auto kopen :) dat we een automaat hebben komt vooral door mn pa, die heeft totaal NIKS met autorijden en heeft dus liever lekker makkelijk een automaat, mn moeder wou het nooit maar toch omgepraat door mn pa :P ach als je zelf schakelt (pookje naar voor of naar achter) is het best wel leuk.. :)
@dennisr: netjes hoor, ben je er vroeg bij! ik zou dat nooit kunnen betalen joh naast m’n studie straks enzo ;)
@Thijsj: nouja er zijn figuren die de auto eerder hebben als het pasje maar daar kan ik natuurlijk ook niet tegenop :P mijn prioriteit is gewoon een auto.. :) vanaf maart ga ik werken als alles goed gaat dus dan moet dat makkelijk kunnen :)
Kan dit soort elektro-onzin aka. hopeloos slecht nieuws niet gewoon op Groen7 blijven? Danku.
Tsjongejonge daar zal wel weer flink gelobbyd zijn…
Oh, vreselijk… Die hele: “Kijk mij eens goed zijn voor het milieu als prins zijnde en als wij, verhevenen, op elektro kunnen rijden dan kunt u, klootjesvolk, dit ook. En als u dit niet wilt, dan begrijpt u vast dat u dik mag gaan betalen”-show. Meeehhhhhhhhh
Rijdende muesli reclame hokken dus?
top die kop?? jongens jongens als het om 1 voor 12 ’s middags was gepost dat had ik gedacht dat ik per ongeluk naar powned.nl was gegaan.
Rutte is een echte Nederlandse leider. Een zeventiende eeuwse meester zou van hem een mooi portret kunnen maken. Ik ben geen VVD’er maar Rutte vind ik een prima president. Geen CEO maar president!
Iedere afgevaardigde van een autoconcern zou goede afspraken met onze president kunnen maken. Nu nog Brussel wat afzwakken voor een echt autoland. Geen belastingen meer op auto’s en een file vrij land.
Ik zag vanochtend een vrachtwagen met 1-serie ActiveE’s erop richting Amsterdam rijden! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).