BMW M6 prijzen: 35.000 euro goedkoper!

Auteur: , 59 Reacties

We hebben zojuist de prijzen weten te bemachtigen van de nieuwe BMW M6 familie. Goed nieuws voor de liefhebber: de cabrio en de coupé worden ruim 35.000 (!) euro goedkoper dan hun voorgangers!

Dat is natuurlijk allemaal te danken aan de schonere motoren: de 560 pk en 680 Nm worden vele malen schoner afgeleverd. Waar een vorige generatie M6 zijn 507 pk uit tien cilinders haalde, sleept de nieuwe M6 zijn vermogen uit slechts 8 cilinders. Gevolg: veel minder uitstoot en dus kunt u veel pegels in de broekzak houden. De M6 coupé gaat vanaf 153.250 euro de showroom uit terwijl zijn voorganger voor 188.520 euro de jouwe kon zijn. De M6 cabriolet is iets duurder: 162.700 euro moet je bij BMW achterlaten, maar ook dat is véél minder dan de ruime 2 ton die je eerder achter moest laten.

Maakt dat de BMW M6 goedkoop? Laten we het er maar op houden dat je niet over de grens moet kijken. In België gaat de M6 voor nog eens een kleine 30.000 euro minder over de toonbank bijvoorbeeld, in Duitsland beginnen de prijslijsten zelfs al bij 123.600 euro voor de coupé en 131.000 voor de cabriolet. Maar goed, kniesoor die daarop let, de verschillen waren immers veel groter. En omdat jullie er zo dol op zijn hieronder nog eens de filmpjes en foto’s, helemaal gratis!

BMW M6 - Driving Dynamics 1/2

BMW M6 - Driving Dynamics 2/259 reacties

Mijn droomauto.

BMW <3
@jrmpower24: sws en dan liever een M6 coupè
Ik zou niet kunnen kiezen tussen de cabrio en de coupe, beiden zijn prachtig. Met mooi weer met het dakkie open over de boulevard cruisen is wel erg mooi, maar de coupe met dat fantastische carbon dak is ook erg bruut. Ach ik ben toch niet in de positie dat ik er een kan betalen.
belgie versus nederland is appelen met peren vergelijken autoblog.. dat zouden jullie onderhand toch echt moeten weten.. tel bij ons de div etc er ook eens bij en dan kom je met vergelijkbare cijfers..
@tborre: maak je punt ? Wat is er bij jullie ‘enz.’ ?
@Megakix: BIV – Belasting op Inverkeerstelling, een bedrag dat bepaald werd aan de hand van het aantal ‘fiscale pk’ (gelinkt a/d cilinderinhoud) of het vermogen (hoogste bedrag geldt).
Maar dat is ondertussen geschiedenis. In maart 2012 is een nieuwe regeling van toepassing geworden die dat bedrag bepaalt adhv CO2-uitstoot, uitstoot van fijn stof, brandstoftype en euronorm.
Dat moet betaald worden als je een nummerplaat aanvraagt voor jouw wagen (geen unieke nummerplaat per auto, maar per persoon). Met deze nieuwe regeling wordt dat een stuk duurder voor zware benzines (reken maar bijna 8 000 euro voor een M6 waarschijnlijk). Meer info hier: https://belastingen.fenb.be/vfp-portal-pub2-web/simulatieVerkeersbelasting.html#/q/top
@Revvji: Let op, misschien een beetje onduidelijk gesteld: je hebt natuurlijke wel een unieke nummerplaat per wagen, maar die ‘zit daar niet aan vast’. Ik bedoel maar, als je een wagen tweedehands verkoopt, dan moet de koper een nieuwe nummerplaat aanvragen voor de wagen. Jij als verkoper hebt dan de keuze om jouw eigen nummerplaat terug in te leveren (geen jaarlijkse verkeersbelasting meer betalen) of die te gebruiken op de auto die je koopt ter vervanging ervan (BIV moet weer betaald worden en verkeersbelasting verandert dan weer naargelang jouw nieuwe wagen).
hoe komen jullie aan die cijfers? ik had net toevallig een autogids uit 2007 voor me en daarin kost de m6 152.600 euro, dat is toch wel een groot verschil met de 188k die jullie vermelden?
@davido89: pak eens een autogids uit 2011 zou ik zeggen.

Auto’s worden namelijk elk jaar duurder, alleen al door hogere BPM & Co2 heffingen.
@robbie:

De schrijver vergeet op het moment van introductie waren de prijzen beduidend minder hoog als wordt geschreven en beweerd. De M6 E63 was in 2005 voor € 158.000 verkrijgbaar bij introductie. Deze M6 F12 bij introductie is € 153.250 ( verschil € 4.750 ).
Op lange termijn zal de M6 F12 ook richting de € 188.000 gaan, om dezelfde reden wat jij zegt ( elk jaar duurder / heffingen, btw enz. ).
Kortom de M6 is niet 35k goedkoper, maar is dit een promotie blog van BMW vanwege de slechte verkoopresultaten ?
@bempi: Wat kan een autofabrikant nou aan al die heffingen doen in dit rip-landje.
@kaasboerin:

De klant compenseren in de dure tijden. Ze maken sowiezo al genoeg winst wat los staat van de heffingen, btw verhogingen enz. Een bedrijf hoeft niet altijd en alles door te berekenen naar zijn ‘trouwe’ klanten toe.
Het beste voorbeeld is het GGZ in Rotterdam dat de eigen bijdrage betreft ziektekosten ( ivm verhogingen ) op zijn eigen rekening neemt voor 4000 klanten!
Ze hebben natuurlijk geen keus, maar het is wel een prima initiatief voor klanten behoud. Zoals ik vaak zeg: Soms moet je nemen en soms moet je geven.
@bempi: Lol, het is niet alsof ze al (flinke) winst pakken op M5/M6’en, laat staan als je zelf als autofabrikant zijnde gaat ‘subsidieren’. Ze werken flink aan de uitstoot, dat is ’t beste wat ze kunnen doen en wat ik dan ook eerlijk vind. Zou het oneerlijk vinden om gedwongen te worden om ’t voor niks te verkopen, hoelang blijven ze dan nog bestaan vraag ik me dan af.
@kaasboerin:

Denk zelf ff na wil je. Een autofabrikant gaat toch geen auto’s produceren als ze er geen winst op kunnen maken ? Ik zeg ook niet dat je een auto voor een prikkie de deur uit moet laten rijden, maar iets minder kan wel.
Wat heb je liever een grote afname met wat meer winst of een kleine afname met minder winst ?
Tel daarbij op dat autofabrikanten hun winsten ook nog eens deels kunnen uitkeren aan de werknemers in vorm van bonussen. Dat zegt voldoende dat ze er warmpjes bij zitten in deze moeilijke tijden.
Je kan niet torenhoge prijzen blijven hanteren terwijl de consument niks heeft om uit te besteden. Je zal dan ook gedwongen worden om mee te gaan als bedrijf.
En verrek… De M6 F12 is iets goedkoper geworden dan de vorige versie.
@bempi: Tja, schijnbaar zijn er genoeg afnemers waardoor het uiteindelijk winst oplevert.. Maar vergeet niet; als deze M6 in 2005 zou bestaan zou die hélémaal ‘goedkoop’ zijn (relatief uiteraard).
@kaasboerin:

Vanzelfsprekend. Ik denk zodra de goede tijden weer aanbreken dat de prijzen weer gaan stijgen en er ook weer een V10 komt voor de M6.
Onder het mom achter blijven ivm de bezuinigingen en milieu vriendelijkere producten kan BMW zich niet permitteren. Te weten als je concurrenten dat wel blijven leveren. Ik noem maar wat RS6 of een CL65 AMG.
@bempi:
Er bestaat ook zoiets als “imago”. Juist om een bepaald imago neer te zetten en/of te behouden zijn er meer dan genoeg bedrijven – dus niet alleen maar autofabrikanten – die bewust producten verkopen waar ze financieel gezien verlies op maken.
@CapsLock:

Dat klopt ook ( zie promotie materiaal enz. ), maar het gaat hier vooralsnog om BMW – autofabrikant. En ja imago… Zoals het er nu uitziet doet BMW daar afbreuk aan, omdat ze eentonige modellen uit brengen, waarbij de topuitvoeringen praktisch dezelfde motor bezitten of ingelepeld krijgen.
Het enige wat onderscheidend is de acceleratie tijden per model en ander frame. In dat geval moet je wel goedkoper leveren. Mensen gaan moeilijk geld neertellen voor een auto wat op 1 a 2 punten afwijkt van een ander model ( zie 6 serie gran coupé / coupé ) als meest recente voorbeeld.
@bempi:
Toch zijn de M-modellen wel degelijk ‘imagobouwers’ voor BMW. Het zijn immers sportieve modellen voor de openbare weg. In het algemeen ook ‘sportiever’ dan vergelijkbare modellen van de concurrentie.
Dus, hoewel BMW financieel gezien niet heel veel winst maakt, of zelfs verlies lijdt op deze modellen, worden ze tóch ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Juist dus om dat sportieve imago dat BMW graag wil uitstralen te versterken / hoog te houden. Daarom ook dat BMW met speciale uitvoeringen als de CSL e.d. komt.
@davido89: De prijs die in het artikel vermeld staat is de laatste vanaf-nieuwprijs van de vorige generatie M6.
@davido89:

Ik kijk meestal op autotrader en daar waren de prijzen voor een M6 E63 in 2005 voor € 158.000. Lijkt me sterk dat er een verlaging komt jaarlijks.
Maar je hebt wel gelijk op het gebied van introductie. Daar wijkt deze M6 F12 niet veel van de vanafprijs bij introductie van de vorige versie.
Jezus wat een wagens, mijn pa rijdt zelf nu in de nieuwe 650i en dat gaat al ongelofelijk snel laat staan dit brute geweld! prachtig gedaan dit!
@Diesel52: dus…je ‘naam’ is gekozen uit puberaal afzetgedrag ? ;-)
@Megakix: Er waren reeds 51 andere Diesels hem voor.
Wat een bullshit die fantasie-belasting zeg. Ja hij zou wat meer fantasie uitstoten per gereden kilometer in woon/werk verkeer. Maar guess what, zo’n ding maakt heel wat minder kilometers als het gemiddelde lease-hok of winkelwagentje. Dat het 35.000 euro scheelt op basis van deze info, te belachelijk voor woorden.

We moeten echt naar een systeem dat het gebruik belast, niet het bezit.
@Dev: Dikke +1. Gewoon 0 belasting maar Benzine gewoon naar 5 euro/liter.. Dan help je pas ’t milieu. En Jan Lul blijft gewoon zuinig rijden in z’n Prius.
@kaasboerin: Probleem is dan dat iedereen vanaf Utrecht in de file staat naar tankstations in Duitsland en België
In belgie heb je de coupe al voor 84000 dat is bijna de helft van wat je in NL betaald
@mercedesclsfan: Sorry fout van mij de gran coupe is 84000 ( goedkoopste versie) stuk duurder dan zijn concurrenten bij mercedes en audi
@mercedesclsfan: De enige 6series/panamera’s e.d. die ik hier dan ook zie hebben of een Belgisch, of een Duits kenteken.
@kaasboerin: schijnt dat de drugsrunners rond Venlo nu óók zulke auto’s gaan rijden…zelfs op nederlands kenteken ;-)
@Megakix: LOL, tja wat had die burgemeester verwacht? Seriues er zijn geen woorden voor. Noem mij één noemenswaardig voordeel van die drugspas… Ik zie alleen maar nadelen. Minder inkomsten, shops die dicht moeten door de weinig klanten, steigende werkloosheid, steigende criminaliteit, steigende kosten overheid (KLPD) omdat deze ”wietcriminelen” weer aangepakt moeten worden.. Echt.. Soms denk ik dat er alleen achterlijken in het landelijk/gemeentelijk bestuur zitten.. (kijk bijv. naar opstelten… alleen die bakkes al)
@jeffreym3:

Ik hoop op belachelijk veel drugrunners deze zomer aan de grenzen zodat ze inzien dat ze ongelofelijk stom bezig zijn
@rijbewijzer: …de reden waarom er in Nederland alleen een zebrapad bijkomt als er 3 kinderen zijn doodgereden…
@Megakix:

Tja ze zijn in Den Haag erg goed in het verzinnen van belachelijke regeltjes en dingetjes, die in de realiteit weer keihard onderuit gehaald worden, wat ons allemaal extreem veel geld kost
@rijbewijzer: Bij sommige dingen denk ik, ja, hier zitten vast voordelen aan. Maar drugs alleen toestaan voor mensen met een drugspas.. Totaal zinloos. Buiten eerdergenoemde gevolgen zullen er ook weer mensen ”rijk” worden met een vervalsen van die wietpassen ;)
@jeffreym3:

Wat zijn de voordelen dan? ik zie echt alleen maar 100% nadelen.
Er kan nu in kaart gebracht worden wie precies blowt en misschien ook nog wel hoeveel ongeveer, privacy 0,0 dus..

Ik zie het CBR al gaan hoor met de ledenlijsten van een willekeurige coffeeshop in de hand om alles en iedereen EMG’s en cursussen op te leggen

Verder is het ook nog is slecht voor de economie want buiten de vele toeristen die hierheen komen om een beetje te blowen en gewoon te chillen, dreigt er nou ook nog ontslag voor coffeeshopmedewerkers etc.

Nee echt goed bezig
@Megakix: de belasting op inverkeersstelling kost je al 5000 € ( ik rond even af omdat je dan niet meer naar 5 euro kijkt)en dat geeft je alleen je nummerplaat. Daarnaast ook nog eens je verkeers belasting van over de 3000 € per jaar ( deze word nog verhoogt afhankelijk van de juiste fiscale pk’s die de nieuwe m6 zal hebben.
@tborre: dat wist ik niet….maar het blijft dan nog steeds een feest in prijzen in België !
@megakix: meer omdat ik niets beter wist bij het kiezen van me PSN account en het makkelijk te onthouden is haha
@Diesel52: inmiddels ben je wel overtuigd dat een 408Pk sterke 650i mooier rijdt dan een tractor ? ;-)
Was een vorige generatie M6 188.000,- bij zijn laatste nieuwprijs… Nooit geweten dat een M6 zo duur, had ‘m altijd rond de 130/140 geschat.
Heerlijke wagens!
So much dus voor de EU regelgeving. De al vele malen onrechtmatig verklaarde BPM wordt nog steeds uit de zakken van de autokoper getroggeld. Oké, het heet CO2 tax maar dat is nog steeds een belasting die andere landen niet op auto’s heffen. Waarschijnlijk zal de overdrachtsbelasting op huizen in andere EU landen ook niet bestaan. Uit principe zou ik dus zo’n auto als occasion uit het buitenland halen. Loopt onze geweldige regering ook nog eens een flinke bom duiten aan BTW mis.
Echt een hele mooie auto dat zekers maar je bent echt een mongool als je hem nieuw koopt tenzij je echt ruim zit.
Die bakken zakken onmundig hard in waarde.
Over 3 jaar heb je er één 2e hands voor bijna een ton minder.
@GOD: Mongool? Ik zou ’t eerder ‘baas’ noemen.
We hebben hier te maken met win-win situatie, hij wordt goedkoper en mooier. En ook nog sneller, alleen jammer van die V10 :-(
@littleturbo96: Het schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn dat vrouwen het geluid van een V8 het meest opwindend vinden. Niet echt een minpunt, lijkt mij.
Nice dat die een stuk goedkoper op de markt komt, de m6 is de dikste auto die ik ooit heb gereden (vandaar ook m’n avater ja..) dus ik verwacht er veel van eerlijk gezegd :P

Geen v10 meer aan boord, maar goed maakt niet uit hij is waarschijnlijk nog sneller dan z’n voorganger en een stuk goedkoper dus dan maar geen v10..
Van het verschil koop je er bijna een M6 V10 bij..
Beste autoliefhebbers,

Bij deze een linkje om je eigen M6 alvast samen te stellen!

http://www.bmwusa.com/Standard/Content/BYO/Byohome.aspx?NAModelCode=126J

Enjoy!
Ze zijn wel duur hoor…
@meneersander: Dat vind ik ook , mijn RS4 heeft me minder dan de helft van de nieuwprijs gekost !
En echt hij is als nieuw geen krasje geen pitje helemaal niks lage km-stand wat wil je nog meer.
En ik heb minder onderhoudskosten dan een gemiddelde picanto eigenaar :D
@luuktb: Maar goed op het moment dat er dan ook iets stuk gaat ben je wel aardig wat kwijt. Maarja, dat zijn dingen waar je rekening mee houd bij aanschaf.

ik probeerde vooral te zeggen dat iedereen het maar mee vind vallen, maar ik vind 135k erg veel geld voor een BMW 6-serie…
Je hebt wel wat voor je geld! De 650i is trouwens ook niet verkeerd en is ook nog wat goedkoper kwa pk’s zit er niet zoveel verschil in volgensmij
@bmwm5e60: Een 650i is toch wel hele andere koek dan deze M6. Er gaan geruchten dat de M6 rond de 600 pk gaat krijgen
Die M6 begint steeds realistischer en bereikbaarder te worden :mrgreen: me likes!
Wat een vette prachtbak is dit toch. De oude M6 was wel een knapppe verschijning maar deze M6 overtreft hem echt alle op alle fronten. Alleen jammer van die machtige V10
En waarom is dat ding zoveel duurder dan bijv. een M5 met dezelfde motor, bak, luxe etc. Dan betaal je naar verhouding veel meer voor dit gedrocht dan elders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).