BMW stuurt guns & heli om leenauto terug te eisen

Auteur: , 13 Reacties

Deurwaarders in Zuid-Afrika gaan schijnbaar iets anders te werk dan hier. En daar maakte een BMW-dealer handig gebruik van. Om een leenauto terug te vorderen stuurden ze een een gewapend repo-team. Inclusief backup-helikopter.

Het gaat om de Bimmerkwestie van Ravindra Jainarain. Hij kreeg onlangs een BMW 320d voorgeschoteld waar naar eigen zeggen het nodige mee mis was. Volgens Jainarain waren de deurnaden belabberd afgesteld en werkte de airco niet. Dat laatste is erg slordig natuurlijk en dat vond ook de Zuid-Afrikaanse BMW-dealer Auto Umhlanga uit Durban. Het was dan ook niet meer dan netjes om de gedupeerde BMW-klant een leenauto mee te geven. Een 325i in dit geval.

Maar Jainarain was niet tevreden over de reparaties en eiste een compleet nieuwe voiture. In de tussentijd bleef hij in de geleende BMW rijden, tot grote ergernis van de BMW-dealer die de kwestie bij de importeur had neergelegd. Daarom gingen ze maar volledig Operation Repo op zijn aars om de BMW op te eisen (ze waren hem immers als sinds maart kwijt).

Aan het werkadres van Jainarain werd een bezoekje gebracht door de heren van een Netstar-team dat gespecialiseerd is in het terugvorderen van auto’s. Niet op de vriendelijke mogen-we-nu-aljebliehiehieft-de-sleutels-terug-manier, maar met wapentuig in de hand en een hooverende helikopter in de lucht. Voor het geval er een ontsnappingspoging word ondernomen. Tja, effectiviteit kan je ze niet ontzeggen. De auto was dan ook zo weer terug bij de BMW-dealer.

Maar nu komt het. Volgens IOL.co.za heeft een rechter in het voordeel van de BMW-klant geoordeeld en moet BMW de leenauto weer teruggeven. Of dit al gebeurd is weten we niet, maar als we Jainarain een tip mogen geven: huur even een Netstar-teampje in. Resultaat gegarandeerd.13 reacties

Waarom zouden ze de sleutel vragen als ze ook gewoon een nieuwe kunnen programmeren?
Waarom zouden ze hem nu niet gewoon een oude bak meegeven? T blijft een vervoersmiddel..
Een beetje zwak van die rechter dat ben ik niet van Zuid Afrikanen gewend, of zou het een uit Nederland weggetrapte magistraat zijn.
Je mag daar zelfs vlammenwerpers onder je dorpels monteren om carjackers te roosteren.
Lol, lekker die eikel in ’t gelijk stellen. Nu gaan ze massaal leen-auto’s jatten.
Het lijkt me een goed idee dat de politie dit ook gaat doen, als standaard aanpak in gevallen van autodiefstal. Uiterst effectief.
Gewoon een 316 compact mee geven van 15 jaar oud.
Kijk dat is nog eens service van de dealer ,leenauto’s op komen halen en weer terug brengen,Van Lexus afgekeken?
als ik hem was zou ik de onderkant van de nieuwe leenauto eerst goed inspecteren voor ik de sleutels om zou draaien
En toch zou ik met zo’n te dure bak met slechte reperaties en niet werkende systemen ook niet blij zijn met de garage. Je betaald toch niet voor niets voor “kwaliteit”
@nickelb: Dus gaat u dan maar stelen??
En nu een leenauto zonder airco mee.
BMW-klant is een held. Zijn standvastigheid kan ik zeker wel waarderen tegen die smeerlappen in maatpakken.

Hulde aan de rechtstaat:)
én terecht! Als die 1e auto niet werkt, moeten ze maar voorzien in een vervangwagen!

Ohja, grammarnazi says: DT-foutje… word ondernomen–>wordT

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).