BMW toont verbouwde Z4, met hulp van Zagato?

Auteur: , 33 Reacties

Nee, die grille vol letters staat niet voor 'Zzzz' als in saai, maar hoogstwaarschijnlijk voor de Italiaanse carrosseriebouwer die samen met BMW iets heeft bekokstoofd.

Via BMW’s social media-kanalen wed zojuist een foto vrijgegeven van een BMW-voorkantje waar iemand flink aan heeft zitten knutselen. Het gaat om een auto die vanavond wordt onthuld op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, en inmiddels weten we 100 procent zeker dat dit exemplaar gebaseerd is op de Z4. Alleen de naam van de partij waar BMW mee heeft samengewerkt is nog geheim, maar kijk even naar de nieren: dat kan haast alleen Zagato zijn. Of zou het dan toch een hommage worden aan ZZ top?

De met Z’tjes volgehangen grille en de lijnen van de motorkap is voor nu het enige dat er is qua beeld, maar vanavond om acht uur wordt de rest bekend gemaakt.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat BMW iets conceptueels op het autofeestje aan het Como-meer neerzet. Vorig jaar stond daar namelijk de BMW 328 Hommage.

Afbeelding DAAR in 1200×902.33 reacties

Vind het wel een mooie grill!
@meneersander: Helemaal mee eens!
Ziet er goed uit, beter dan dat die motorkap een paar cm boven de grille al eindigt, waardoor je een dikke kier ziet lopen.
@kaasboerin: Idd, tegenwoordig met voetgangerveiligheid enzo.. Jammer. Mijn motorkap loopt nog door tot aan de bumper, wel nadelig met steenslag bijwerken maar ach.
Kan wel leuke wagen worden. Misschien wel een BMW Z4 coupé?
Zuper hard !
Of de Z van Z4?
r2d2 via Android app
Ook mijn eerste gedachte; z4 coupé. Met een mooie zagato kontch
@r2d2: Denk ’t niet, de voorkant van de Z4 cabrio ziet er namelijk (behoorlijk) anders uit. De nieren sowiezo (ook kwa vorm), maar voornamelijk het plaatwerk. Misschien een facelift? Of toch een Zagato? Dat zou goed kunnen in ieder geval.
@kaasboerin: Een facelift gaan ze toch niet onthullen op de concorso d’eleganza? Dat is enkel voor exclusieve auto’s. En Zagato toont daar wel vaker een wagen. Als het een Zagato is, zal het wel wat specialer zijn. Ik denkook wel dat er kans is op een Z4 coupe achtige wagen
Ook een Z3 dan graag!
Overigens krijg ik heel vaak deze melding op de site:
“Error establishing a database connection”
Hij lijkt al redelijk hard op de 507 misschien is die nu helemaal ver507ent. Vanavond zullen we het weten.
Supermooi detail :)
Ben benieuwd naar de hele auto!
Ben benieuwd wat dit wordt, om nou te zeggen dat Zagato tegenwoordig mooie dingen op de markt zet.. nee niet echt.
Mooie teaser, heel mooi die z patroon in de grille
allesisrelatief via Android app
Het kan ook gewoon de z van z4 zijn….
@allesisrelatief: Dan zou BMW wel serieus afwijken van hun standaard niertjes als dit de gewone facelift zou zijn. Die kans lijkt me klein.
@kaasboerin
Doorgaans laat Zagato weinig over van de originele carosserie, kan zomaar een Z4 zijn. Ben wel benieuwd wat ze daarvan kunnen maken.
Zo had de Z4 vanaf het begin moeten zijn, met de motorkap netjes doorlopend tot de nieren ipv een dwarsnaad over de motorkap.
Zal wel een luie auto zijn…
Als het van de hand van Zagato komt, hoop ik op een productiemodel! Gelimiteerde oplage van 100 stuks of zo… laat maar komen!
ik vind de “Z” eerder op het lettertype lijken van BMW zelf dan de van Zagato… maar ik ben benieuwd!
@hp525i: de “Z” van Zagato..
*Iets met Z4 M en een dooie mus*
Met Zagato weet ik helaas maar al te goed, en dan nog zou dat ding veel te overpriced vergelijkbaar met de AM of Bentleys.
ik denk gewoon een Z4 coupe/shooting brake concept
Cool… gaan ze ook zoiets doen voor de M modellen? :)
Ben benieuwd, heeel erg!
hoewel ik dat niet verwacht hoop ik toch dat het een nieuwe Z zou zijn want alleen Z4 in de gamma?? waar zijn de Z1,Z3,Z8 gebleven?
Ziet er echt super uit, vooral die achterkant!…
Tip: Youtube… BMW -> Recent ;)
Ja, mooi ding. Achterkant is wel een beetje wennen. Sdrive35 als basis las ik net.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).