BMW voorziet de Olympische Spelen van wielen

Auteur: , 24 Reacties

Om ervoor te zorgen dat de Olympische Spelen een beetje soepel verlopen heeft BMW zich opgeworpen als officiele leverancier van dingen die rijden. En dus leveren de Duitsers voor die sportevenement maar liefst 2.697 auto's, 25 motoren en 400 fietsen. Helaas zitten daar geen M modellen tussen, maar zijn het vooral groene & zuinige modellen.

Overigens bestaat die vloot van 2.697 auto’s vooral uit diesels (wel met roetfilter) en zijn er slechts een beperkte hoeveelheid elektrische (200 stuks) en hybrides (20 stuks) te zien in Londen. Het leeuwendeel van de auto’s die straks ingezet zal worden is een 320d EfficientDynamics (1.550 stuks). En verder zijn er bijvoorbeeld 17 stuks van de X3 xDrive20d aanwezig die moeten helpen met het vervoeren van zeilboten. Ook zijn er nog tien X5 xDrive30d’s aanwezig die paardentrailers moeten trekken.

Toen BMW enkele jaren geleden deze ‘order’ binnengesleept had was er de nog de nodige kritiek van onder andere Toyota. De auto’s van BMW zouden namelijk lang niet zo schoon zijn als de hybrides van Toyota en andere merken.

PS Na afloop van de Spelen kan je deze auto’s natuurlijk voor een prikkie kopen. Net zoals die Audi’s 4 jaar geleden.

MINI E (40x)
MINI Countryman Cooper D (200x)
BMW ActiveE (160x)
BMW 320d EfficientDynamics (1.550x)
BMW 520d EfficientDynamics (700x)
BMW ActiveHybrid 5 (20x)
BMW X3 xDrive20d (17x)
BMW X5 xDrive30d (10x)
BMW R1200 RT Motor (25x)
BMW Streetcruiser fietsen (400x)24 reacties

Is wel mooie reclame voor het merk
Hmmmm heerlijk…. Hoe meer BMW’s in beeld hoe beter… :)
Die elektro auto’s zijn goed genoeg voor de kleine afstandjes. Die moters van BMW vind ik echt niet mooi met die cilinders die uitsteken. Behalve die laatste r versie is wel mooi.
@jordy14: Moters, serieus?
@kickass: motors. Zo beter grammaticanazi?
@jordy14: Ja, voor mensen die motErs schrijven wel ja, tering hee..
@jordy14: Helemaal goed!
@jordy14: Dit is trouwens geen grammatica, maar spelling. ;)
@jordy14: boxermotoren. Cilinders staan lijnrecht tegenover elkaar.
waarom doen ze eigenlijk altijd die moeite met die fakkel.. neem gewoon doosje lucifers mee..

en dan nog die mensen die de hele fakkeltocht volgen, my gosh!
@dennisr: traditie, historie,
@dennisr: er zijn ook hele volksstammen die naar 22 mannen in korte broekjes kijken, die allemaal achter een aan elkaar genaaide stukken koe met lucht erin rennen :).
@fernie: ook al van die bijzondere figuren idd..
@dennisr:
Om de mooie traditie in eer te houden die begonnen is bij Hitler in de Olympische spelen van 36 in Berlijn. Om het arisch ras en het Nazisme te promoten. :roll:
o ja, dat toyota ook gaat zeiken dat de auto’s minder schoon zijn. buiten dat dat wel meevalt, valt het sowieso in het niet bij de enorme uitstoot die het hele evenement veroorzaakt.
@timberleek: om 1 toyota prius te bouwen en de accu’s af te voeren na 5 jaar, kun je 6 bmw 3 series van bouwen en 3 jaar rijden. Ze moeten niet zo huilen die jappen. Pretentieuze klote aurissen en prii. Die rijden ook 6.3l op 100km. Bmw is dus zuiniger:)
@dragspert:

zelfs al zou de prius etc een stuk zuiniger zijn, die auto’s zijn maar een schijntje van de totale uitstoot
Doe mij maar die X3, mét die 49’er erachter :D
Wel jammer dat ze allemaal rechtsgestuurd zijn…

Zelfs de motoren en de fietsen :P
@insideman: Helemaal niet jammer; komt mij wel goed uit. De Volvo is bijna afbetaald en die nieuwe 3 / 5 serie zijn allebei wel mooi :)
Goede reclame voor BMW!
Tja, was te verwachten. De enige nog ietwat Britse auto is de Mini, dus om Olympisch te gaan misbruiken moesten ze wel met BMW samenwerken…
“die” sportevenement… tijd om een copywriter aan te nemen jongens!
Leuk voor BMW. Misschien dat ze ook de Paralympics kunnen sponsoren, die hebben natuurlijk ook nood aan wielen, mogelijk zelfs meer dan de ‘gewone’ atleten… :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).