Boevengilde gaat nu voor Mercedes-stuurwielen

Auteur: , 38 Reacties

Aan auto's kan je alles jatten wat los en vast zit, en dat gebeurt dan ook. Belgische C-Klasse-rijders zijn nu even de pineut, zij treffen hun Schwaab de laatste tijd bovengemiddeld vaak zonder stuur aan.

Het lijkt haast wel een lijstje dat je af kunt lopen: wieldoppen, winterbanden, wielen, katalysatoren, volledige auto’s, en, als je Porsche heet, koplampen. Enfin, de eerste zin van de aanhef was wel duidelijk genoeg eigenlijk.

Welke zaken het meest worden ontvreemd door ongenode gasten met kleefhandjes? Dat lees je in deze top 10. Airbags zijn altijd populair geweest, en laat die dingen nou ook in een stuurwiel zitten (naast steeds meer andere optionele bedieningszaken). Bingo!

Het klauwwerk centreert zich vooralsnog in en rond Antwerpen, meestal op plekken vlakbij de grotere uitvalswegen. Bekijk een videoreportage over stuurloze Mercedii van onze zuiderburen. Zou het eigenlijk mogelijk zijn om je stuurwiel onder stroom te zetten?

Maar wat ik me nou afvraag…Is er een of andere malafide schadehersteller in Roemenistan die zich specialiseert in Mercedes C-Klasses, en toevallig een hele reeks stuurwielen en airbags nodig heeft, of hoe zit dat? Dit zijn van die vreselijk specifieke diefstallen. Het is wel zo dat met meer integratie de prijs de laatste ook omhoog gaat, maar dan nog…

Met dank aan Miguel voor de tip!38 reacties

Wiet kweken in de airbags zeker
De Porsche koplampen zijn uitermate geschikt voor de hennepteelt.
Dat verklaart een hoop in ieder geval…
@tmg: Die van Ferrari zijn beter , die geven lekker veel “warmte”
@luuktb: je spreekt uit ervaring?
@luuktb: Zit je wel met een probleem, bij demontage word altijd zelfontbranding ingeschakeld..
@tmg: Dit is zo’n onzin verhaal, snap niet dat mensen het nog steeds bij al die koplampverhalen typen
Als ze het bpm voordeel hadden doorberekend had Sjonnie de Pauper hem er gewoon bijbesteld….
Nu is hij aangewezen op marktplaats of speurders.nl….
Stuurwiel onder stroom zetten? Moet lukken, mits je stuurwielverwarming hebt en er metalen delen aan de buitenkant zitten (het liefst in de ring)
@Emile_Benz: ;) nog een kwaaltje van benz storingen. Dan wil ik niet graag stroom op me stuur hebben als ik op de snelweg rij.
Koplampen van een Porsche, het stuur van een Mercedes. Ik denk dat ze gewoon een nieuwe auto gaan maken, what’s next? Het blok van een lambo?
@roller: De 9mm in mijn dashboard kastje? :(
en ikke onze stuur maar niet durven los te maken..
Is dit niet gewoon de auto van Mr Bean?

(vanaf 1.05)http://youtu.be/eC4yDwOh-U8
Gebruikte airbags zijn heel erg gewild binnen de schadeherstel branche, kan heel erg veel schelen in het schadebedrag en soms zelfs het verschil zijn tussen reparatie en ( financieel-) totallos.

Wat betreft de sturen zou ik een reden voor kunnen noemen, ik vind ( bij een sportuitvoering ) de sturen van het facelift model c klasse vele malen fijner rijden als die van het oude model.
Velgen, banden, airbags etc zijn typische onderdelen die vervangen moeten worden bij schadewagens, waaronder ook het stuur (airbag). Zoals vermeld in de tekst zijn dit waarschijnlijk een stelletje onzuivere klussers die goedkope schadewagens oplappen en hun winst zo hoog mogelijk proberen houden. next; volledige bumpers?
Ik ga een tijdje Antwerpen ontzien!
Bij mij zijn vorige week de zelfdimmende en verwarmde buitenspiegelglazen van de auto gestolen. Niets is meer veilig tegenwoordig. :-/
@kingfisher36:

Hier op het werk van de vrachtwagen af:

-Verwarmde spiegels
-Sidefenders
-Mistlampen
-Koplampen
-Beugels mistlampen
-Complete grille
@jack_abarth:
Er “valt” tegenwoordig echt van alles van de vrachtwagen….
@kingfisher36: Dat is ook niet zo vreemd, bij de bekende Duitse merken kost zo’n zelfdimmende spiegel goud geld terwijl ze binnen een paar seconden te verwijderen zijn. Blijft het feit dat iemand gewoon met z’n poten van je spullen af moet blijven …
@e21e30: Het gaat inderdaad om een Duits product (E61) en de schade die in slechts 2 minuut 18 werd aangericht (gezien op camerabeelden) was 645 euri. Inderdaad goud geld voor een paar spiegelglaasjes.
Als zoiets op marktplaats/speurders/ebay komt te staan weet je voor 99,99% zeker dat het om gestolen goederen gaat. Helaas kan men schijnbaar zo toch zulke items verkopen, zonder straf…
@fit4fun: ha, dan ben ik die 0,01% procent …
@fit4fun: vraag creëert het aanbod hè…
Wat bedoel je nou met die laatste zin? Snap er de ballen van
Zul je zien: Bij de eerstvolgende facelift/modeljaarupdate staat er op de optielijst “AMG F1-geinspireerd demontabel stuurwiel: €500,-“
Mensen stelen alles. Onlangs nog een artikel gelezen van iemand die over een verloop van tijd, een aantal miljoen liter water had gestolen. WATER
@SimonMc: Watch out, we got a badass over here!
@reventon: Ja, maar is dat niet erg, dat er zelf zoiets stom als water wordt gestolen?
@reventon: Ja, maar is dat niet erg, dat er zelf zoiets stom als water wordt gestolen?
Dit riep een bekende al een tijd terug, dat het te makkelijk was. Heeft nog lang geduurd.
Dat is dus de straf voor ’t rijden in een Duitse auto; vroeg of laat wordt er een onderdeel van je auto gejat.
@LaLancia: Als ik tegen een Alfa trap gaat de centrale deurvergrendeling af..
Nou, nu jij weer..
@LaLancia: de straf van het rijden in een japanner of een koreaan is daarentegen dat je er spontaan een hele dikke vette midlifecrisis van krijgt.. Ook al ben je pas 20 of zo.
Uiteindelijk blijkt straks gewoon dat Leepu zijn “eigen” auto heeft ontworpen en de onderdelen bij een Roemeens bedrijf heeft besteld…
Vroeger had ik een Opel kadett, ik nam bijna dagelijks het stuurwiel mee naar huis. Maar dat was uit angst dat ze de auto zouden stelen.
Ik dacht maar zo: Zonder stuurwiel kom je ook niet ver.
Misschien is het hier ook het geval, en zijn de eigenaren het stuurwiel niet kwijt, maar is door hen zelf gedemonteerd om dezelfde reden als ik vroeger?
Toevallig vannacht nog gebeurd bij de 5-serie van mijn overburen. Ook daar was het stuur van meegenomen..
@carsandco: Ging het alarm niet af dan? Moet ik me nu ook al zorgen gaan maken dat na mijn buitenspiegels nu ook mijn stuur gejat wordt? :-/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).