Brabus 800 Coupe: ultieme performance CL

Auteur: , 33 Reacties

Wel graag 800 pk en 1.420 Nm onder kap, maar toch niet zo tevreden met het uiterlijk van de CLS? Brabus helpt. Naast hun Rocket 800 lanceren ze nu ook hetzelfde hart, maar dan in een CL. Waar? In Dubai natuurlijk!

Het concept is verder bekend: men neme een xx600 (V12) model van Mercedes, en proppe hier een vracht aan extra pk’s in. Daarnaast maakt de tuner uit Bottrop ook serieus werk van het interieur van de auto. De aanschafprijs van enkele tonnen moet wel gerechtvaardigd kunnen worden per slot van rekening.

De 800 Coupe staat de komende dagen te shinen op de Dubai International Motor Show. U mag in de comments gokken hoeveel sjeiks er bij het sluiten van de beurs eentje besteld hebben. Of zouden ze meer baat hebben bij een 800 Widestar?

UPDATE: filmpje vanaf de beursvloer.33 reacties

Die Brabus wielen staan echt heel goed onder dit model. Vind persoonlijk de bumperkit minder, maar goed je kan hem natuurlijk ook zonder bestellen.
lang niet gek, als ik het geld ervoor over had, zou ik em kopen… :P
een Cl is zowieso al een patserbak dus past em wel. Net als alle grote benzen zijn het of rapperswagens of bejaardenbakken.
@ferrari94tr: Een Ferrari niet dan?
Lekkere auto, behalve de kont.
Die had wel wat dichter aan de grond mogen liggen met een leuke diffuser ofzo… :)
Wat een achterkant, goedendag… Lijkt wel een beetje op een Rover 75 met die soort van achteruitverlichting.
@GH: Ik erger mij ook aan de achterlichten sinds de facelift. :( Het is ronduit fugly!
@GH: Thnx! Ik kon er niet op komen waar ik hem nou op vond lijken maar Rover75 is het idd.
Zonde dat suéde bekleding van het stuurwiel tot het gehele dashboard. Het komt niet echt tot z’n recht. Het oogt eerder goedkoop en neigt meer als stoffen bekleding.
Velgen zijn ook fout. Chroom met lichtmetaal. Hoe verzin je het ?
@bempi: Dan ben ik met je eens. Ik ben absoluut geen fan van suede.. hoe hou je dat mooi? Dat wordt zo snel lelijk. Let maar op dat stuur. Daar zit je met je handen aan. In een paar weken is dat stuur vet.. door het contact met je handen gaan de “haartjes liggen” gaat het blinken, etc.. idem met de stoelen en de delen die je vaak aanraakt (dashboardkastje, armsteun..) Suede is absoluut geen materiaal om duurzaam te verwerken in contactvlakken. Doe mij maar een mooi lederen interieur.
@Freewarefreak: Hoor wel dat je er kijk op hebt! Suede is veel makkelijker nieuw en mooi te houden dan leer, gewoon goed borstelen….
@mbfanatic: Echt niet.. dus een vet verkleurd stuur wordt weer als nieuw door het even te borstelen? Kijk eens op sites van schoenmakers wat je moet doen om suede schoenen netjes te krijgen na vervuiling en verkleuring.

Maar goed.. het is niet de insteek van mijn comment om hier een Mien Dobbelsteen discussie te starten. Ik hoef het niet in ieder geval. En deze Brabus zal nooit voor mijn deur staan want dan moet ik eerst 322 jaar sparen. Einde probleem. ;)
@Freewarefreak:

Inderdaad. Meestal word suéde alleen toegepast voor het hemel gedeelte van de auto. Voor zover ik weet en het trekt ook veel stof aan, dan moet je weer gaan zitten pluizen. Alleen maar extra werk.
De buitenkant hoeft van mijn niet zo nodig aangepast te worden zoals hier is gedaan, maar het interieur is echt super. Helemaal af, beter wordt het niet!
De achterkant van deze auto ziet er niet uit. Voor de rest een gave auto.

Met zwart-lederen-bekleding zou ik deze auto graag kopen (mocht ik ooit genoeg gespaard hebben).
Interieur is geweldig, zijkant en achterkant ook.
Maar de achterkant is echt niet om aan te zien :P
@bempi: Alcantara wordt vaak toegepast als hemelbekleding. Alcantara is tevens een goed alternatief voor suede. Alcantara is een non woven op kunstofbasis. Prima te reinigen.
OT wat een pauperbak
1420NM?
allebarstend!
wat een ding zeg!
@mrvandelen: Chill, als met 750NM al een 155 ton zwaar wegende 747 vliegtuig mee kan trekken, kun je met dit “autotje” 2 747 vliegtuigen trekken? Awesome!
baap via Android app
@euro95: Je doelt op de Touareg meen ik? Die heeft 4WD en heeft daarnaast nog bijna 4 ton aan tegels op z’n achteras liggen!! Deze Merc kan z’n koppel totaal niet kwijt en heeft alleen achterwielaandrijving! Het enige wat ie weg kan trekken is de witte trailer van z’n baasje uit een aftands buurtje!
6-7 ton per stuk….damn…
ik zal morgen is kijken als ik er ben ;)
heel toffe bak, maar de kleuren zoek ik zelf wel uit.
Zo’n auto vraagt om iemand met een Stormtrooper kostuum.
Wit staat hem niet zo lekker eigenlijk. Interieur is wel best mooi
the-budel-guy via Android app
De mercedes CL is al gewoon perfect daar móet je niks aan veranderen. Want als je dingen gaat veranderen die al perfect zijn maak je het lelijk.

Wit op wit staat em niet verkeerd
mooie bak! maar ik vind de standaard uitlaten van //AMG toch mooier dan deze te kleine, goedkoop ogende dingen..
Ik denk dat deze in het zwart echt heel vet is.
Spoilert mag in Bottrop blijven, wat een lelijk ding.
Zo’n schaamlip kost vast 1000 euro ofzoiets, kan je de stereo mooi van upgraden.
http://forums.civfanatics.com/images/smilies/rockon.gif
ik denk 100 sjeiks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).