Brands Hatch was afgelopen weekend een crashcircus

Auteur: , 14 Reacties

Zeven auto's die in één bocht de baan afketsen door een olievlek en een bak Clio's die keihard op elkaar stuiteren. Het was dikke pret op het circuit van Brands Hatch dit weekend.

Racen: geweldig om te doen maar soms gaat het geweldig mis. Op het circuit van Brands Hatch in de UK leek dit weekend alles mis te gaan, laten we beginnen met het minst spectaculaire. In het Britse Touring Car Championship werd namelijk een enorme olievlek in de aanremzone voor een bocht gelegd door Mat Jackson. Gevolg: zeven auto’s op elkaar in de bandenstapel en een rode vlag. Gelukkig stapte iedereen ongedeerd uit.

Datzelfde was het geval bij de tweede crash die we jullie laten zien: de deelnemers aan de Britse Clio Cup maken er een potje van, met als resultaat een aantal flink gedeukte ego’s en nog heftiger toegetakelde Renaultjes. Ook hier was iedereen gelukkig ok, maar dat had ook gerust anders kunnen zijn als je ziet hoe sommige auto’s in de vangrail klappen. Driewerf hoezee voor goede veiligheidsconstructies!
14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo!, deze stoten geen Co2 meer uit, dat hebben deze niet-groene doerakken wel verdient. Wat een vlegels!
Die gele krijgt een klap holy smokes. Frontaal op een muurtje stuiteren met 100 km/h lijkt me niet goed voor je gestel. Echt een wonder dat hij niks heeft.
Altijd een lastig hobbelig circuit dat Brands Hatch. Zullen de ToCa 2 fanaten onders ons vast nog wel weten..
@fisto: begin er maar niet over haha
@fisto: ToCa 2 :P Geweldig…!
Lijkt wel of de plaatselijke kleuterschool een autorijdagje heeft….
Tja, ik heb op de karts ook nog weleens wat races tegen die Engelsen gereden, laten we zeggen dat ze er toch een iets andere manier van racen op nahouden. Echt gestoord. De klappers die je met de Clio’s ziet zijn dan ook niet bijzonder; bij ons is het al een botsautoklasse, in de UK stoppen ze sowieso pas tot de spoorstangen zijn afgebroken of de motor ermee stopt.
Ach ja, ken dit ook nog uit mijn raceverleden.. Die klappers zien er onschuldig uit, maar je lichaam krijgt ’t wel te verduren.. Dagenlang spierpijn en blauwe plekken!
Hamilton in de Clio is toch het broertje van..?
@Ferry_76:
Is idd het broertje van Lewis Hamilton.

http://www.nicolashamilton.com/
Skitterend!
It was the dude in the Clio!
Ik kan het niet helpen, maar die Clios zien er zo grappig uit met z’n allen! xD rofl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).