BREKEND: Christijan Albers invalide?

Auteur: , 55 Reacties

Waarschijnlijk niet, maar deze titel was té passend om te laten liggen.

We weten dat Christian een neusje heeft voor snelle privé-auto’s. Zo heeft de coureur van Nederlandse komaf een 997 Turbo, een welbekende Carrera GT en recentelijk werd er een 599 GTO aan zijn pk-verzameling toegevoegd, om maar een paar speeltjes te noemen. Iets praktischer qua dagelijkse bruikbaarheid is zijn Audi Q7. Niet zomaar eentje, uiteraard, maar een wittig koppelmonster met een V12 TDI onder de kap. Vermoedelijk is bovenstaand dieselbakbeest ook ietwat gekieteld, getuige deze video waarin hij een bezoekje brengt aan Ziptuning.

Nu kwam @autospotterqvs de enorme Teutoon tegen in Naarden (komt Christijan wel vaker) op een plek met een wel heel klein invalidebordje aan de zijkant. En dat kruis op de weg is ook al bijna weggevaagd. Tja, begrijpelijk dat je zulks over het hoofd ziet natuurlijk. Meer bewijsmateriaal () op Autojunk.55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Invalide aan zijn ogen misschien?
Lijkt mij plaats genoeg om ergens anders te parkeren, dus het moet per ongeluk zijn.
Hij kan zijn boete aanvechten, want de markering is echt slecht!
@vale46: hoezo is de markering slecht, er staat gewoon een bord, klaar.
@Griffin:
@luittinke:
Ik had het over de wegmarkering, die blijkbaar voor jouw zelfs helemaal onzichtbaar is.
Er bestaat vast wel een wet die zegt dat invalide-plaatsen zowel met markering als met bord moet aangegeven zijn.
@vale46:
De markering is slecht? En dat bord dan?
De boete hiervoor kan niet hoog genoeg zijn. Hier hoor je niet te parkeren als je niet invalide bent. En als je het wel doet, wees dan ook een vent en laat je knieën aan puin slaan met een honkbalknuppel of iets soortgelijks, zodat je invalide wordt.

Ik kan hier zo kwaad om worden. Ja, ik weet waarover ik praat, m’n pa is invalide en heeft ‘zo’n mooie blauwe kaart’. Geloof mij, dat is niet voor z’n plezier.
@luittinke:

ach jee .. de eerste invalide-fundamentalist meld zich al aan ..
@luittinke: Doe normaal en wees niet zo fundamentalistisch.
Invalide-plaatsen zijn bijna altijd leeg(is gewoon een feit), en als er mensen op staan ben ik zelfs blij dat ze gebruikt worden, worden ze tenminste nuttig gebruikt.
Ik snap jouw frustratie niet hoor.

Voor alle duidelijkheid: ik vind het ook niet kunnen om als gewone mens op een invalide plaats te gaan staan.
@luittinke: Als jij hem nou ff zijn knieën kapot mept…. Dan komt ie in aanmerking voor zo’n plek en heb jij niks meer te zeiken en dan….. Wat moet je dan met je tijd? Gelukkig zijn??? En ja ook ik ken invaliden (ook in de familie) met zo’n kaart en die maken zich er niet druk om. Veelal omdat de gewone parkeerplaatsen niks verder lopen zijn dan de meeste invalideplaatsen.
@vale46: Ohja, voor de duidelijkheid, ‘boete aanvechten’ was een soort rebelse ingeving van mij. Beetje fuck the system-achtig.
Niet dat ik het goedkeur.
@vale46:
@lincoln:
@alcantara:

Nee, ik ben niet fundamentalistisch. Verre van dat zelfs, maar dit heeft met principes te maken (de enkele die ik nog heb). Wanneer iemand als gezond persoon je auto daar neerzet, ben ik van menig dat je niet enkel de lusten maar ook de lasten die aan zo’n plek vast zitten moet dragen.

En het argument ‘invaliden kosten de staat al genoeg’ is serieus een drogreden. Als of het een keuze is.

Tja, als dit al fundamentalistisch klinkt, denk ik dat je jezelf af mag vragen of de denkbeelden die je hebt over groepen mensen niet eens bij moet stellen.

Normaal gesproken reageer ik nauwelijks tot niet hier en happen doe ik ook niet vaak, maar deze vond ik te grof voor woorden.
@luittinke: En als je het wel doet, wees dan ook een vent en laat je knieën aan puin slaan met een honkbalknuppel of iets soortgelijks, zodat je invalide wordt.
Deze zin vond ik er over gaan! Jij, vooral jij eigenlijk, zou veel beter moeten weten.

Ik begrijp nog steeds je frustratie niet t.o.v. gewone mensen. Toch steeds parkeergelegenheid in overvloed, of niet soms?
@vale46: als er inderdaad ruimte in overvloed is, dan kan CA z’n bolide (met Duits kenteken!) ook ergens anders parkeren. Van mij mag’ie afgesleept worden.
@Griffin: “Ohja, voor de duidelijkheid, ‘boete aanvechten’ was een soort rebelse ingeving van mij. Beetje fuck the system-achtig.
Niet dat ik het goedkeur.

Een paar regels hoger lezen maakt je soms veel wijzer dan je zou durven denken ;)
@luittinke:

je “principe” is iemand met een honkbalknuppel bewerken omdat jij verontwaardigt bent ..

ik denk dat ik je nog een compliment gaf door je fundamentalist te noemen ..
@vale46:
@lincoln:

Beeldspraak, zegt dat iets? Ik had ook kunnen zeggen dat iemand dan maar een (enge) ziekte of iets dergelijks kan krijgen, zodat hij/zij beperkt wordt in het leven.

Het was bedoeld zoals in een tegel lager ‘Wanneer iemand als gezond persoon je auto daar neerzet, ben ik van menig dat je niet enkel de lusten maar ook de lasten die aan zo’n plek vast zitten moet dragen.’ Dat is het principe wat ik in deze aanhang. En als dat in de eerste tegel niet goed over is gekomen dan hierbij mijn welgemeende excuses. Ik gun het niemand, maar dan ook echt niemand om gehandicapt/beperkt te zijn.

En mijn frustratie zit er in dat we met zijn allen een aantal parkeerplaatsen hebben gereserveerd voor deze groep mensen en er dan een of andere pipo (ongeacht wie het is (m/v)) zonder beperking van mening is dat hij zijn of haar auto daar mag parkeren.
Tja, en plek zat? Weet je waarom invalidenparkeerplaatsen vaak leeg staan? Omdat er 1) gelukkig relatief weinig invaliden zijn en 2) je er als invalide toch op wordt aangekeken. Je bent anders, ‘niet-normaal’. Daarom, als het even kan, zullen ook invaliden parkeren op een normale plek.
@luittinke:

de eerste de beste invalide die ik op een normale plek zie parkeren krijgt acuut een spiritual healing van mij ..
@luittinke: Relax, take it easy
For there is nothing that we can do
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you
@luittinke: Dan nog is het grove beeldspraak. Beetje a la JC die betogers voor hun familie wilde doodschieten.
Maar nu begrijp ik je.

Dat mensen die er onterecht parkeren een ergernis vormen voor jouw, dat kan ik me voorstellen. Maar dat je de gewone parkeerplaatsen opzoekt ipv de voorziene voor minder valide mensen, dat niet!

Of je nu met een rolstoel(of iets dergelijk) uitstapt op een normale plaats, of op een minder valide, de mensen gaan nog steeds op dezelfde manier reageren.
Je krijgt door de maatschappij een (kleine)luxe aangeboden om het leed te verzachten, maar je neemt ze niet aan.

Voor jouw vader zijn die plaatsen dus totaal nutteloos.
Je zorgt er zelfs voor dat de gewone mensen hun auto een parkeerplaatsje verder moeten zetten omdat je jouw voorziene plaats niet wou accepteren. Niet dat iemand er van dood gaat 2m extra te stappen. Maar het kan andersom ook wel frustraties opwekken.

Dat is hetzelfde als tegen een immigrant zeggen dat hij in een kasteel mag gaan wonen, maar dat hij weigert en in zijn doos blijft zitten.
@vale46: welke boete?
@rikus: In de veronderstelling dat hij er een zou gekregen hebben.
De kans is wel groot, want volgens hem bespioneren ze hem bijna om hem te kunnen beboeten(video).
nou en .. op prive terrein (zo ziet het er uit iig) ..
@lincoln: Bord geldt ook op privé terrein. Bespaart veel omwegen; de eigenaar van het terrein kan dan persoonlijk de banden lek steken en ruiten stuk slaan.
@oxymoron:

ja .. nou weet ik wel dat al die pro-invalide fascisten geweld als enig antwoord kennen ..
Met zo’n auto heb je al genoeg belasting betaald aan de staat, dan mag je van mij ook wel op zo’n invalideplek gaan staan. Sterker nog; een echte invalide kost de staat alleen maar geld.
@alcantara: aan de Duitse staat misschien, maar niet aan de Nederlandse staat. Zoals je overduidelijk kan zien staat deze Audi op Duits kenteken. Christijan ontduikt dus ook nog eens de belasting.
@robbie: Slimme kerel die Christijan.. Waar haalt hij trouwens tegenwoordig zijn geld vandaan?
@gerard1710: leningen
@syliaca: van z’n pa / schoonpa, dude heeft van het harde werkleven nog niet echt veel meegekregen :lol:
@gerard1710: hij deed iets met cosmetica (Christijan Albers SkinCare), maar dat was een enorme flop:
http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BB8063

Verder heeft zijn schoonvader volgens mij ook de nodige centjes. Verder zal hij ongetwijfeld spreekbeurten ‘workshops’ geven om te vertellen hoe je met teleurstellingen moet omgaan oid.
@robbie:

was die knul niet in Monaco woonachtig ..
belastingtechnisch gezien dan ..
@lincoln: yep, voor zover ik weet wel.
@robbie:

Als je woonachtig bent buiten Nederland, zou het dan logisch zijn om een auto op NL-kenteken te rijden !? ….
Pas maar op dat hij er niet vandoor gaat met een brandstofpomp!!
@maiik0ll: brandstofpomp op een invalideparkeerplaats?
@Thijsj: binnenkort wel…zo’n oplaadpaal…you know ;-)
@Megakix: das geen brandstofpomp he ;) maar elektriciteit.
Aat is die Q7 toch een dikke bak, ik snap Albers wel!
Hoe komt die gast aan al dat geld?
Nou moet je wel een afwijking hebben om zo’n Q7 te kopen dus ……
@norge: Inderdaad. Normale gezonde mensen kopen dit gedrocht op wielen niet.
@Original_Arnoud: hoe kleiner de man (meestal lichamelijk, ook vaak geestelijk…denk aan de Yanks), hoe groter de auto moet zijn ter compensatie.
@norge:


mmmmwwwhahahaha, een loodgieter gaat een voormalig F1-, DTM-, Le Mans-coureur wat uitleggen over auto’s … zelfde als Christijan Albers jou komt vertellen hoe je een toiletpot moet monteren!

ps. even nadenken doet ook wonderen; Christijan heeft enkele jaren voor Audi gereden, geloof dan ook niet dat deze Q7 voor de catalogusprijs is afgerekend, cadeau’tje voor bewezen diensten. Zelfde als dat jij een mooie gereedschapskoffer van je baas krijgt, of zoiets ….
@rechercheur: En maar weer snel wegwezen kneus, geen fatsoenlijke reacties kunnen geven, hoe een grote afwijkingen wil je hebben…
@The360box:

bedtijd, spelcomputer uit en dromen over echte auto’s …..
Normale gezonde mensen met een klein beetje moreel besef parkeren daar niet..
Voor dit soort overtredingen ben ik sterk voor een wielklem. Het is 99% van de tijd gewoon luiheid of van die mensen die zoiets hebben van “ik heb haast dus schijt aan iedereen”. Dan geef je met een wielklem nog het beste signaal, want dat kost het ze dus nog veel meer tijd.
@kees66: jaa wielklem.. dan staat die auto daar toch nog langer!?
@dennisr: Dat is ook precies de bedoeling. Wie te lui is om een paar meter te lopen voelt dan maar eens hoe lastig het is als je je niet kunt verplaatsen.
@oxymoron: en de invaliden nog langer de dupe laten zijn.. slim! waar kan ik op je stemmen?

ach ik snap je punt, maar schiet je niks mee op.. boete geven ook niet, laat die man lekker.. zegt meer over hem dan over wie dan ook..
Boete geven, rijden kon hij al niet maar dat wisten we al. Hoe die kerel aan die bolides komt met zijn wanprestaties is mij een raadsel…
@The360box: je bent zijn dtm tijd vergeten zeker
daar liet ie zeker mooie dingen zien
maarja we zijn hollanders he iets met hoofd en maaiveld….
Smaak heeft deze vent.. De Carrera GT voor de mooi-weer daagjes, de Q7 voor de verre afstanden en dagelijks gebruik, mis alleen nog een mooie klassieker en een snelle cabrio (aventador roadster) :P
nu heeft ie dus 200nm koppel en bijna 100pk meer en dat voor maar €499,- das leuk eten
Die kaarten zijn bedoeld voor mensen die niet meer dan 100m kunnen lopen. Moet je voor de lol eens opletten hoeveel mensen met zo’n kaart parkeren en vervolgens meer dan 100m naar een winkel lopen. Dat is pas aso. Dat je familieleden de kaart niet mogen gebruiken snappen ook velen niet. Wanneer alleen mensen die er ook echt recht op hebben zo’n kaart krijgen, dan kunnen we met minder plaatsen toe.
Beter dit dan zun wijf een paar beuken verkopen… die invalide auto kunnen ze er gewoon onder zetten, staat die droog ook.
Waarom zijn al die geflopte coureurs zijn van die stijlloze leeghoofden?

Verstappen 2.0……..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).