BREKEND: Goedele Liekens overlijdt na verkeersongeval

Auteur: , 50 Reacties

Zojuist meldde de Belgische radio dat seksuologe Goedele Liekens op de Belgische A12 bij een tragisch verkeersongeluk om het leven is gekomen.

Bekomen van de schrik? Dan hebben we een opluchting voor je: de mededeling werd tijdens de reclameblokken verspreid. Het was geen nieuws, maar een reclamespotje van het Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), waar Sofie van Damme, voorheen bekend als (voormalig) Sofie from Saab, inmiddels werkt. Dat verklaart meteen de ietwat ongepaste kopfoto bij dit ‘overlijdensbericht’.

Met de confronterende boodschap (“waarom schrik je pas van een verkeersdode als je hem kent?”) poogt het BIVV de blowende en zuipende Belgische automobilist bewuster te maken van zijn verantwoordelijkheid in het verkeer, en Goedele Liekens leende zich hiervoor. HIER het spotje, en de broodnodige duiding.

Ik heb zelf een beetje een dubbel gevoel bij dit soort acties, net zoals bij de ALS-posters die je tegenwoordig overal ziet (“Ik ben inmiddels overleden”). Eerlijk gezegd ben ik er zelf absoluut geen fan van, maar de confrontatie is voor sommige mensen kennelijk de beste methode.

Hopelijk mag Goedele, die al 50 (!) is, ons nog lang met haar zeer charmante en sexy verschijning verblijden. Want naast een prettige vrouw om naar te luisteren is het toch ook een Milf in het kwadraat zeg… Het is niet eerlijk, zuiderburen: jullie hebben Goedele, en wij moeten het met Heleen van Royen doen..50 reacties

Dit werkte inderdaad heel goed. :’)
Wat moeten wij met Heleen van Royen doen?
@Simpson: Dat mag je zelf weten. Ik blijf er bij uit de buurt.
@sir_smokalot: Speciaal voor jou in volle glorie:

http://www.depaddock.eu/sennake/quiz_2010/23_tip.jpg
Dude…. DUDE! Duuuude…
@xilver: laten we het er op houden dat ze minder geschikt zou zijn voor zo’n spotje.
@Simpson:

Maar ze n**kt je wel suf!
@Simpson:

N**ken?
werkt goed, wil niet zeggen dat ik het nu niet meer een walgelijke manier van bewust maken vind
Heleen wie? Nog nooit van gehoord of beter gezegd gezien!
@ericc:

Dan leef jij in een grot!
Wie? Zegt me niks..
@str8six:

Jij ook!
Nog nooit van haar gehoord…
Leuke berichten op pakjes sigaretten werkt ook goed. Steeds meer mensen kopen het en lezen het. :)
Gelukkig! Koplampen zijn nog intact dus.
@barryb:
[onschuldige jongetjesmode aan]
Rijdt ze een auto met bijzondere koplampen dan?
[onschuldige jongetjesmode uit]
Volgens mij had je beter Tatjana Simic kunnen noemen in plaats van Heleen van Royen…

Verder natuurlijk een goede actie als het gaat om de aandacht.
Tatjana Simic ziet er nog erg goed uit, en is bovendien aardig sympathiek voor zover ik het kan beoordelen. Weinig tegenstelling dus.
@sir_smokalot: het ging me er dan ook meer om dat mensen haar eerder kennen dan Heleen van Royen denk ik.
@ej20g: Agreed, ik moest dat wijf googelen… iedereen kent Tatjana Simic.
@xilver: precies, ik moest ook al even mijn goede vriend google raadplegen.
@sir_smokalot:
Zolang Tatiana niet begint te praten, is ze goed te pruimen.
@ej20g: Tatjana was (en is?) tenminste nog lekker. Dom, maar wel lekker.

Ik ben het wel met je eens dat de aftakeling nu wel toe begint te nemen sinds ze met die Basic Fit crap is begonnen.
@gforce: true, ben ik het mee eens. Ik betwijfel alleen of het aan Basic Fit ligt, gewoon een sportschool zoals elk ander. De fout van mensen is dat ze de onzin er omheen geloven (en volgen). Gewoon je eigen schema en gewichten aanhouden en alles gaat prima (tenminste bij mij). Maar goed Tatjana wordt ook al 50 dus de aftakeling mag zo langzamerhand toch wel starten.
Goedele, lik eens?
“Ik heb zelf een beetje een dubbel gevoel bij dit soort acties” en zelf het zo posten dat we er allen intrapten. Idioot
Respectloos vind ik. Bovendien scheelt het ook niemand een fuck dat er mensen aan kanker, aids en honger doodgaan totdat het hun naasten overkomt. Dus waarom zou dat met een verkeersongeval anders zijn. Dat AB in die onzin meegaat is tekenend voor de verloederende kwaliteit. Een sterfgeval simuleren met de kop brekend erbij maakt me alleen aan het schrikken en heeft verder geen invloed op mn rijgedrag. Schiet zijn doel voorbij dus.
@autoliefhebbert: raar genoeg sluit ik me daar wel bij aan. Het kan mij namelijk verdomd weinig interesseren hoeveel mensen er overlijden aan kanker e.d. omdat ik er verder toch niks tegen kan doen. Natuurlijk vind ik het erg voor de mensen die het hebben en de naasten daarvan, maar verbonden voel ik me totaal niet. Totdat, en dat klopt inderdaad, mijn oma kanker kreeg. Die kwam er gelukkig makkelijk vanaf en is nu weer kerngezond maar je schrikt je werkelijk kapot. Daarom vind ik het wél belangrijk dat er veel onderzoek gedaan wordt naar een remedie om zo de aantallen terug te dringen. Het is een beetje een dubbel gevoel, zolang het ver weg is (bij mensen die ik niet ken) vind ik het allemaal maar weinig interessant totdat het dichterbij komt. Egoïstisch of niet, het is wel de manier waarop de meeste mensen zich bewust worden van de pijn die het met zich meebrengt.
Oké. NEXT
Och nee, oorzaak falende airbags??
Hopelijk hebben ze niemand afgeleid op een belangrijk moment met zulke berichten.

Ik zie niet echt hoe dit bijdraagt. Een verkeersdode is altijd schokkend. Kan me niemand voorstellen die dat even voor z’n neus ziet gebeuren en dan gewoon weer lekker verdergaat met z’n leven.
Maar het zet me niet echt aan tot netter rijden. Eigenlijk wist ik stiekem al dat er verkeersdoden vallen. Bovendien worden zulke reclames meteen irritant als je ze voor de tweede keer hoort.
Tja, wij hebben misschien Goedele… maar wij hebben ook een Italiaanse socialiste premier die homo is…
@xilver: idd, met zijn hatelijk stemmetje en met zijn rare uitspraken.
@xilver:
Ik ken nog een andere Italiaanse politicus en die wil je niet in je land hebben!!
Maar Goedele is wel veilig bij hem, hij valt op zeer jong…
@Hubert: Ach, Silvio denkt gewoon “een lekker natte flamoes is lekkere natte flamoes”…
België telt bijna 2 maal zoveel verkeersdoden per hoofd van de bevolking als Nederland dus een campagne om de boel eens flink wakker te schudden lijkt me wel op zijn plaats.
@imaginenl:
Heeft ook met onze infrastructuur te maken en structurele problemen zoals lintbebouwing. Daardoor hebben we huizen (en dus voetgangers, fietsers, traag rijdende wagens) aan/rond drukke verkeersaders…
Trieste manier van reclame maken. Ook al leende GL zich hier bewust voor..
Ik heb niets tegen seks. En een campagne voor veiliger rijden lijkt me ook goed. Maar die twee zo bij elkaar brengen is smakeloos.
Misschien is ‘vies’ het goede woord. Ongeveer zo: Ik heb niets tegen bier. En een campagne voor verse andijvie lijkt me ook goed. Maar die twee zo bij elkaar brengen is vies.
@mout: Mwah, dit heeft niet zo veel met seks van doen. Die margarine-spotjes van jaren geleden daarentegen…
ik vind het zielig voor Goedele ..

ze hadden beter Leny ,t Hart / Herman van Veen of J.K de Jager kunnen nemen ..

gewoon een lelijkerd iig ..
@lincoln: aandachtsgeile bn’ers had ook gekund… Yolanthe Karbouw-kleurplaat-snijder, Estelle Badder Arie, Bram M. (bijna geroyeerd strafpleiter), Kwalbert Verlinde….
Met zo’n airbags overleef je iedere crash….. :p
Bekomen van de schrik? Alsof Goedele zo een belangrijke rol speelt in het bv-land…
Beetje vergelijkbaar met het spotje van Doutzen Kroes waarin het lijkt alsof ze verteld dat ze Hiv positief is. De eerste keer dat je dat spotje ziet is je aandacht getrokken. Maar zodra blijkt dat je op het verkeerde been bent gezet is je aandacht ook gelijk weer weg. Vraag me af in hoeverre dit soort campagnes effectief is.
@moveyourmind: Zeker omdat nu net Doutzen Kroes dat vertelde, maakte het extra geloofwaardig natuurlijk.
Ne mens zo’n valse hoop geven zeg…
Ik denk niet dat dit soort campagnes werkt.
Nu ik moet me verduidelijken, werkt op de lange termijn.

De 1e 5sec. nadat je dat gehoord hebt ga je wrs iets hebben van opassen. Maar na 5sec. ben je het vergeten en doe je gewoon door met wat je bezig was.
Tijd voor tubegalore

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).