BREKEND: Parijse garage vol supercars in brand

Auteur: , 72 Reacties

Vanuit Parijs bereiken ons berichten van een supercar-genocide in wording. De parkeergarage bij het Place Vendôme schijnt onherroepelijk in de hens te staan.

Aan dit Parijse plein is onder meer het Ritz gesitueerd, maar daar is brand niet. Volgens voorlopige berichten is er een auto in de parking in brand gevlogen, waarna het vuur zich uitbreidde. Ik zet 50 euro op een Ferrari.

Foto credit: @aduvigneau

Met dank aan Des voor de tip!72 reacties

Haal je marshmellows maar te voorschijn, Parijzenaren.
heeft er een zekere Fransman extra betaald voor de eerste F12?
@dennisr: haha +1
ach joh .. allemaal nieuwe meuk ..

staat ergens nog een hele beurs vol van ..
Dat is nog eens klaar zijn voor de ultieme uitdaging, kom we gooien er nog een paar fordjes bij om de boel brandende te houden……………….
Irritante reclame, bah.
@tuning: en te sterk voor ad-block :lol:
@dennisr: ja precies haha, normaal zie ik die onzin niet door ad-block ^^
@tuning: gewoon even op klikken, verdienen ze mee denk ik.. dat gun ik ze wel :lol: ik klik gewoon, en direct weer weg klikken.. paar keer doen en zo hou je iedereen tevreden :P
@tuning: hee, wouter ze overhemden voor de Geneve show zijn ook niet gratis.
Dan baal je
nee, NEE, NEEE!!!

afijn, doet me hieraan denken :P
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Brandende_Alfas01.jpg
@bigcar: En dan te bedenken dat het niet eens Ferrari’s zijn.
@syliaca: wel Italianen (in een binnenruimte) ;) (die aan massale zelfontbranding doen ) :P
@bigcar: hehe, dat is waar ;)
Jammer dat het niet de Sacre of de Notre is, dan is er iig niets waardevols kapot.
@syliaca: Eeuwenoude architectuur is niet waardevol?

Ga je mond spoelen.
@bozewolf: Mond spoelen doe ik zoiezo, ja, ik haat lelijke gebouwen die bedoeld zijn als kerk en worden gebruikt als inkomen.
@syliaca: Ik ben waarschijnlijk 30 keer furieuzer anti-religieus dan jij ooit zal durven dromen, maar dat betekent niet dat ik een kerk of een kathedraal niet los kan zien van de reden dat er staat.

Prachtige gebouwen en ontzettend knappe staaltjes van vroege bouwkunst.


Je hoeft ook niet in Amon-Ra te geloven om de pyramides cool te vinden.
@bozewolf: Ik vind deze gebouwen niet mooi en wil niet zeggen dat ik anti-religieus ben, ik vind alleen dat deze gebouwen in deze tijd voor verkeerde doeleinden gebruikt worden.
@syliaca: En daarom mogen deze legendarische paleizen van menselijk kunnen en technisch vernuft maar afgefikt worden?

Omdat jij ze niet zo mooi vind?
@bozewolf: Dat heb je goed begrepen.
@syliaca: Ben je er ook weer..? Hoop dat je als je wat ouder bent je verstand ook wat meegroeit. Dit is een winkel-plein met daarboven kantoren, hotels (Ritz en Hyatt), woningen en rechtbank. Het is nooit een kerk geweest en de ‘eigenaren’ destijds hebben dit ook nooit gewild. Is een ontzettend mooi stukje Parijs op nog geen 10 minuten lopen van het Louvre. Een plekje in dergelijke garages kosten meer dan een flink huis in NL.
@fernie: Lol, volgens mij zit jij met je verstand ergens anders, ik heb het over de Sacre en de Notre die kerken waren en nu alleen voor financiele doeleinden gebruikt worden..
@syliaca:

wat dan .. die paar stuivers van toeristen om onderhoud te kunnen plegen ??

“geloof” mij .. dat is het minste wat een religieuze instelling ooit kan verdienen ..
@lincoln: Er wordt daar helemaal geen onderhoud gepleegd, en met zo veel toeristen loopt dat bedrag flink op.
@lincoln: Tja het jongetje heeft nog geen kaas gegeten van iets anders buiten zijn middelbare school dus je moet er ook niet veel van verwachten :). Hij heeft zonder moeite al bewezen dat zijn niveau in ieder geval droevig is.
@syliaca:

ga jij nu ook al bewijzen dat het onderwijs in NL failliet is ??
@lincoln: Zou ik graag doen.
@syliaca: Bij deze
@syliaca: Jouw uitspraken zijn echt té dom voor woorden. En je slaagt er dan ook nog eens in jezelf tegen te spreken. Een klein beetje geld vragen om eeuwenoude parels van architectuur te onderhouden is een verkeerd doel? En deze gebouwen zijn “waardeloos” omdat jij ze niet mooi vindt? Arme kerel, geen smaak en geen verstand…
@enrico88: Smaak is voor iedereen anders. Waar precies spreek ik mijzelf tegen? Dat geld wordt grotendeels in andere dingen gestoken. Verstand zal ik wel niet hebben, maarja, wat moet je daar dan ook mee..
@syliaca: Eerst beweer je dat de Sacre-Coeur en de Notre-Dame waardeloos zijn en daaarna zeg je dat het geld dat ze opleveren, verkeerd gebruikt wordt. Als (veel) mensen bereid zijn geld te geven om een gebouw alleen nog maar te bezichtigen (er zijn trouwens ook mensen die wel enig verstand hebben van kunst, architectuur en menselijk vernuft die gewoon geld doneren zodat zulke gebouwen gerestaureerd kunnen worden), is dat gebouw per definitie waardevol. Het feit dat jij die gebouwen lelijk vindt staat dus volstrekt los van het feit of ze al dan niet waardevol zijn.

Ik vraag me trouwens af wat die “verkeerde doeleinden” zijn waarover jij héél de tijd spreekt.

En ja, smaken verschillen en daar heb ik ook absoluut geen problemen mee. Maar zeggen dat alles wat je zelf niet mooi vindt zomaar moet afbranden getuigt niet alleen van een gebrek aan intelligentie maar duidt er tevens ook op dat je gewoon erg bekrompen en asociaal bent. Als je zelf wat meer respect zou hebben voor anderen én hun mening, zou je zelf niet zo veel negatieve commentaren krijgen. Maar ja, goed mogelijk dat je aan het “trollen” bent en er dan ook volledig in geslaagd bent… Ik hoop het voor jou; zoniet zouden we eigenlijk medelijden met je moeten hebben.
@enrico88: Trollen is wel een van mijn favoriete bezigheden ;). Zal mijn mening volgende x wat zachter uitdrukken, beloof jij mij dan dat je niet gaat huilen?
titel van plaatje, ik las echt ”brand place verdomme”..
Iemand al meer nieuws? Zonde!
@Sportspotter13:

er staat op de tip site:
Update: According to our Paris reporter Alex there is one person light wounded.
Update 2 19:21 CET: The fire started around 16h40 at the -2 parking, as we reported earlier one light wounded has already been treated by the medics. The fire is still going on, around 100 firemen are working on it but it’s really hard to get the fire under control because of the heavy smoke and high temperatures inside the garage. As one of our readers already commented below, it was already hot in the garage last year when the Gumball 3000 was there, imagine now.
Update 3: The unconfirmed cause of the fire is a car on -2 that leaked petrol. For safety reasons the Place Vendôme and 400 meter around it has been closed off.
Around 7pm CET, the firemen made a statement that the garage is still burning and that they don’t know yet how big the devastation in the Place Vendome garage is. But apparently, quite a lot of cars burned down, very bad news.
Update 4: Based on first estimations from insurance experts GTspirit has spoken dozens of vehicles are likely to be destroyed by a fire of this scale and dozens of others are likely to have suffered smoke and / or water damage. Considering the large number of expensive cars parked in the Place Vendome parking garage and damage to the garage itself the total damage of the fire is likely to be in excess of 5 million Euros.
@Sportspotter13: Update 5 8pm CET: Paris Fire Department says it may take them all night to get the fire completely under control. We fear a majority of the cars parked in level -2 has to be considered a loss. The extreme heat and smoke is likely to have caused damage to vehicles parked on other levels as well.
Ik bied meer! €100 Dat het een Italiaanse auto was :D

Treurig, vooral omdat er zoveel exclusieve wagens staan.
@vale46:

Ik ging net 51 voor Lambo gaan maar nu overbied je me.
Wat brand er nog goed? Een corvette dan maar?
@jzaero: Waarom maakt autoblog er automatisch httpv van terwijl dat bij mijn copy paste niet zo was?
@jzaero: smoke (of @robbie: ) had dat een keertje uitgelegd, had iets te maken met de link die je hier plakt. als er het woordje: “feature” op staat, dan krijg je dus dat httpv.. zoiets..
Waar kunnen we inzetten op het merk en type van de ontbrander?
@Stender: op http://www.autoblog.nl. Ik wens je alvast veel succes.
Leuk dat jij dit artikeltje mocht doen Smoke! :D
Que?
@sir_smokalot: Vast iets met vuur en rook (smoke) ;)
@sir_smokalot: Gezien de foto… Flink wat rook… #laatookmaar ;-)
Durf hier 150 euro op te zetten dat er zowiezo 2 supercars naar de klote zijn !
French toast anyone?
Ik parkeer m’n auto NOOIT meer naast een Italiaanse…..
/joking
Zonda zeg….
Volgens mij ken ik dat plein en dat is idd in zo’n dure buurt. Ach.. kan er niet om rouwen eigenlijk!
De supercar verkoop gaat een mooie tijd tegemoet, en de schade herstel branche ook .Alleen de verzekeringen gaan weer omhoog . Zonde ? Alleen als er onvervangbare auto,s tussen staan….(lees klassiekers)
Het schijnt een Ferrari te zijn en de schade is geraamd op 6 mil:

http://www.carros.nl/autonieuws/35270-6-miljoen-schade-door-brandende-ferrari/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
@Lucb: muwahaha, dus inderdaad WEER een Ferrari !
@Lucb: TE mooi.. :lol: wat een kut merk is dat aan het worden zeg.. ben zowaar teleurgesteld.. en voor die gene die gaan beweren dat andere supercars net zo goed branden.. ferrari heeft OVERDUIDELIJK de meeste brandgevallen..
lucb via iPhone app
@dennisr: eigenlijk idioot dat dit bij een merk als Ferrari voortdurend gebeurd. Zelfs Dacia krijgt het niet voor elkaar.
Brand is onder controle, er is nog steeds veel rook maar verspreid zich niet meer, aldus GTSpirit
Aanslag vanuit Maranello, we offeren 1Ferrari op om talloze concurrenten af te branden. Markt creëren op zijn Italiaans noemen ze dat. Werkt wel lekker effectief moet ik zeggen.
@zeevink concurrenten in Genève moeten uitkijken straks. Als er de 1e F12 spontaan ontbrand bij het verlaten van de tentoonstelling.
Nou de verschillende websites spreken elkaar lekker tegen;
is het bij gtspirit nog 5 miljoen euries bij de fransen 6 miljoen euries………
ik zeg maar zo; Even Apeldoorn bellen / Foutje bedankt.
Al die uit Maranello afkomstige gerecycelde fiats moesten zeker plaats maken voor 1 supercar….UNICA!!
Goed nieuws voor de supercar fabrikanten, ondanks de “crisis” (er is geen crisis) straks een mooie orderstroom uit Parijs.
Zozo, a lot of smoke zeg! :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).