Brute BMW Isetta kan binnenkort van jou zijn [veiling]

Auteur: , 20 Reacties

Hoe ontzettend gaaf is dat. Speelgoedautobouwer Hot Wheels besloot ooit een paar extreme varianten van de alom bekende BMW Isetta te maken. Verzamelaar Bruce Weiner draaide dit proces weer om en maakte deze monsterlijke dragrace-uitvoering op ware grootte. Life imitates art in autovorm.

De speelgoedversie van de BMW Isetta kwam voor het eerst in 1998 op de markt en kreeg de toepasselijke bijnaam ‘Whatta Drag’. Hot Wheels wist er zeven verschillende versies van te maken, waaruit speelgoedautofetisjist Bruce Weiner de meest gedetailleerde koos (Number 213) om na te bouwen. Dit voltrok zich ergens in 2005 al.

Het bouwproces
Een ’59 BMW Isetta werd als basis genomen en uitgerust met een steviger frame en een verlengde ‘achterbrug’, waarin de vering van een M3 is verwerkt. Helse aandrijfkrachten zijn afkomstig van een Chevrolet big block met 502 kubieke inches aan cilinderinhoud, of 8,2-liter, in fatsoenlijk numerieks. Dit blok drinkt het liefst benzine met octaangetal 98 dat via Holley 750 CFM-carburateurs naar binnen wordt gezogen. Een BDS supercharger houdt vervolgens de druk op de ketel waardoor er 730 pk opgewekt kan worden, dat middels een Zoomies uitlaatsysteem weer wordt afgeblazen, al dan niet vergezeld door een vuurregen.

BMW Isetta “Whatta Drag”

Binnenkort te koop
De pk’s gaan via een tweetraps ‘bakje naar het brede achterwiel, op de weg gedrukt door een immense spoiler. Of het ook op de dragstrip fatsoenlijk tot uiting komt blijft gissen, hij is namelijk puur voor de show gebouwd. Het gaspedaal vloeren in dit Bimmertje lijkt ons ook ietwat dodelijk. Maar dat kun je straks mooi zelf proberen. De auto gaat op 16 februari onder de hamer bij RM Auctions, samen met de rest van het Bruce Weiner Microcar Museum (zie kavellijst). Verwachtte opbrengst: tussen de 75.000 en 100.000 dollar, of 55.000 en 75.000 euro.

Het enige dat ontbreekt? Een Isetta pickup als passend vervoersmiddel.20 reacties

Een BMW zonder BMW blok is geen BMW…
@flutterby: Cool story bro..
@flutterby: Inderdaad! Koop jij ‘m, of ik? Ff naar de sloop voor een E30-motor en die erin lepelen…
@Emile_Benz: en die spoiler eraf.
Haha dat ding is zo nutteloos dat ie gaaf is! Leuk projectje! Zouden ze meer moete doen, gewoon dinge maken omdat het kan. Het ziet er allemaal netjes uit ooknog. Als ik ergens een ton over had gehad, had ik hem zeker gekocht. Iig erop geboden. Maar helaas heb ik dat niet..
Lijkt wel een motorblok met een tuinhuisje er overheen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Waarom word de inhoud van het museum geveild?
@ferrari94tr:

in sommige landen zijn alle musea van het niveau Louwman ..

prive verzameling ipv subsidie paradijsje ..
Super gaaf
Liever een 6 cilinder van BMW zelf.
@bsxc2:

dat lijkt me voor jou idd het beste ..
730 pk op 1 achterwiel… Succes :D
Grappig project. Meer is het niet.
Wat kan het leven mooi zijn als je teveel geld hebt.
Geweldig ding
Lijkt wel een grasmaaier bedoelen jullie volgens mij maar hij is wel vet
Staat ook een gigantisch mooie 1960 multipla te koop.
En grappig te zien dat er enkele modelauto’s ook volwassen prijzen hebben.
Moet een zalig project geweest zijn.
Wat een enorm belachelijk ding……..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).