Bruut: Mercedes CLS63 AMG Shooting Brake

Auteur: , 43 Reacties

Mercedes doet er werkelijk alles aan om ons op het hart te drukken dat er toch echt een CLS63 AMG in Shooting Brake-vormpje komt. Is het niet via een zorgvuldig gelekte video, danwel via de Duitse Mercedes-site waar alle info nu al online staat.

En de specificaties zijn eigenlijk net zo weinig verrassend als Spanje dat een groot voetbaltoernooi wint. Om met het hart te beginnen: uiteraard ligt de bekende 5.5-liter V8 onder de kap die 525 Pk en 700 Nm levert. Tenzij de knip getrokken wordt en het Performance Package wordt aangevinkt, dan levert de achtcilinder 557 pk en 800 Nm aan koppel. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn om een gecombineerd verbruik van 10,1 liter per 100 km te realiseren, maar dan mag je het gaspedaal louter aaien

De 1.955 kg zware opbergcombi sprint met zijn houten laadvloertje in 4,4 tellen naar de honderd. Schakelen gebeurt via de zeventraps MCT-bak en bij 250 km/u is er een begrenzer om je voor vangrails of invoegende caravans te behoeden.

Zelf data doornemen? Het model staat nog even online op de Germaanse Mercedes-Benz-site. Of check de video nog even.43 reacties

Schietende rem? Is dat handig?
@flipper: Ja, blijkbaar heb je die nodig om deze iets sportiever dan anders gelijnde estate tot stilstand te kunnen brengen.
@bullgod76: rem schiet de motor uit of zo? Wat omslachtig..
@flipper: :?
@flipper: Bijna juist. Het rempedaal doet niet alleen dienst als rempedaal, maar je kan er ook de rocketlauncher mee activeren om vervelende m3 rijders van de baan te knallen.
@fejjie: vervelende M3-rijders….ik vind ze alleen vervelend, omdat IK er geen kan betalen (nieuw dan) :lol:
Deze Benz mogen ze wel voor men deur zetten. Ik vind die shooting breaks best wel geslaagd. Lekker praktisch en een mooie lijn. Lekker!

Spijtig van de belachelijk hoge prijzen (ook van CLS basismodellen). Het blijft gewoon een E-klasse chassis met ander koetswerk erop…
@voytekbe: Ook weer lekker kort door de bocht.
@eklasse: Hoezo? Vind jij dan de meerprijs van de CLS zodanig te verantwoorden tov de E-klasse?
@voytekbe: En als Z4 rijder zou je dat moeten begrijpen.
@eklasse: Wat heeft mijn wagen er in godsnaam mee te maken?
@voytekbe: kom op. Bij BMW weten ze ook hoe ze betere materialen, andere techniek etc moeten prijzen. Waarom denken zoveel mensen zo kort door de bocht. Een BMW is geen Kia en een Mercedes geen Seat. Je mag best iets mooier vinden. Maar onderdelen, techniek, duurzaamheid is ook van een ander niveau. Jij weet dat anders kocht je een daihatsu copen.
@eklasse: Ja natuurlijk, de afwerking ed. is een pak beter.

Gewoon bij de CLS is het net hetzelfde als een E-klasse in mijn ogen met gewoon een ander design erop. Interieur van een CLS en een E zijn ook niet echt verschillend. Geef me voor dat geld maar een E-klasse dan. De meerprijs voor gewoon een ander koetswerk erop terwijl het absoluut geen betere wagen is dan de E ?
@voytekbe: De meerprijs van de CLS wordt mede bepaald door het materiaal gebruik in het interieur en verder heeft het puur met positionering van de auto te maken. Kijkend naar het interieur en de positionering is de prijs gewoon prima.
Ik blijf erbij dat dit geen shooting brake is, maar een ‘gewone’ station wagon. Er zitten immer 2 deuren teveel in. B)
@Lustigson: schiet dus toch niet? Vaag allemaal..
@Lustigson: punt gemaakt. ’t wordt saai.
@Lustigson: Lekker belangrijk…
Een Shooting Break is een stationversie van een coupe… de CLS is volgens MB een “4 deurs coupe”, dus is dit een “4 deurs shooting break”… Marketingprietpraat? Ja, absoluut, maar het klinkt in ieder geval beter dan “lifestyle combi” ;)
@ar156sw: punt gemaakt. ’t wordt saai.
Ben ik de enige die gelijkenissen ziet met een Peugeot 508?
@valentinorossi: ja. en als door een of ander wonder nog een ander iemand dit denkt, dan lijkt de peugoet op de mercedes en niet andersom. de Merc was er eerder.
@lambo4all:
???????????? gevalletje merkblindheid. 508SW staat al ff in de showroom en dit lekt nog wat rond op het web.
Al blijft het een mooie Ikeabak.
@valentinorossi: Dat was ook mijn eerste idee.
Maar ik moet toegeven dat dit de eerste Mercedes is die ik ook echt zou willen hebben. Niet zo’n hoog opa gehalte als de andere modellen.
@valentinorossi: gisteren postte je dezelfde reactie…
Mooie wagen!
@eklasse: reply lijkt (bij mij) momenteel niet te werken, mijn reactie was bedoeld als reply op Lustigson. Als je de moeite had genomen om mijn opmerking even te lezen in plaats van als pavlov-reactie “ctrl+v” te rammen toen je “4 deurs” zag, had je wellicht gezien dat ik niet het punt maak dat jij saai vindt. Maar goed, het zal wel diep zitten… ;)
@ar156sw:
Pavlov reacties zijn heel normaal bij Fanboys, vervelend maar het went.
@jrk68: niet perse fanboy. Bij elk topic over een shooting brake volgen dezelfde reacties. Breaks brakes, 2, 3, 4 of 5 deuren, golftassen, hondjes en ikea. Huil huil huil een kadett is pas een shooting brake
Ik denk dat ik begrafenis ondernemer ga worden.

Bestel ik gelijk op naam van de zaak een Mercedes-Benz CLS AMG Shooting Brake!

2 vlaggetjes erop en voilà!

Nee ik bestel er gelijk 3.

1 in paars, de andere in wit, en 1 in het zwart.

Natuurlijk wel met bijpassende velgen!

En voor de meerprijs een mat kleur naar keuze!
@pokerface: Haha +1. Hoe meer ik er naar kijk hoe meer hij op een luxe lijkwagen .. lijkt.
Persoonlijk vind ik dit best een mooie bak. Ben geen Merc fan en zeker niet van de cls, maar dit exemplaar kan er zeker mee door!
Zeker met een AMG blok in het vooronder, dat geluid…. hhhrrrr!!
@Ricardo : niet gaan hypen, amigo…deze auto is ‘zum kotzen’ en erger…
Dik!
Ik wil hem graag een keer in het echt zien.
Wat maakt het uit hoe ze hem noemen, het is gewoon een mooie wagen! Het is gewoon een alternatief voor mensen die eens wat anders willen! Mercedes heeft tenminste lef om eens wat nieuws te brengen!
@johnnyenglish:
Leg mij eens uit wat er nieuw is aan een stationcar?
@jrk68: wie had het hier over een station?
@johnnyenglish: Ja. Als je mercedes vergelijkt met audi en bmw dan hebben ze inderdaad een keer wat nieuws. Als je ze vergelijkt met de rest van de autofabrikanten lopen ze wat mij betreft achter qua design.
Even wachten op de CLS65 SB (als die komt), maar deze is ook wel heel erg lekker!
Schitterende interieur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).