Bugatti 16C Galibier schittert in nieuwe teasevideo

Auteur: , 37 Reacties

We zijn nu bijna drie jaar verder sinds Bugatti de vierdeurs 16C Galibier wereldkundig maakte, en nog steeds is het onduidelijk of het zestiencilinderige slagschip ooit in productie zal gaan. Mogelijk komt hij pas in 2015. Wie moeite heeft met dit overbruggingsproces kan zich nu even tegoed doen aan een strak filmpje van het luxekanon.

Het lag in de lijn der verwachting dat de 16C Galibier (vanafprijs: één miljoen euro) in 2012 op de markt zou komen, maar sinds Wolfgang Durheimer aan het roer staat bij de Molsheimse toko is daar verandering in gekomen. Hij scheen niet helemaal tevreden te zijn geweest over de mate van luxe en comfort, daarnaast waren de 800 pk’s uit de W16 (verwant aan de Veyron) niet voldoende. Het zorgde er al met al voor dat het behoorlijk stil bleef rondom de 16C. Tot vandaag.

Bugatti Galibier

In een nieuwe video wordt de Galibier van alle kanten getoond en worden er veel details belicht, waaronder het iets te chique Parmigiani Fleurier-klokje. Daarnaast wordt er een verhaal afgestoken uit de categorie ‘marketinggezeik & gebakken PR’, maar dat is bij een auto als de Galibier natuurlijk iets minder hinderlijk. Check het op Autojunk.nl.37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
the-budel-guy
prachtbak! nu hopen dat hij in productie komt
@the-budel-guy: ja indd! Je moet het zien als een VW Pheaton
Wat weegt die fameuze w16 blok eigenlijk?
@4991: 400kg volgens Wikipedia.
@awesome: hoe zit het gewichtsverdeling dan bij deze auto?
Laat deze a.u.b in productie komen! Prachtige bak!!!
Op welk platform staat ie eigenlijk? Iets van VAG (al dan niet aangepast)? Of een compleet nieuw platform?
@pjp911: ik heb een keer een foto gezien waarop hij op een Bentley getekend was en vrijwel alle maten overeenkwamen.
@porsche928:

Dat was zeker zoiets.

http://www.carsuk.net/bugatti-galibier-based-on-bentley-mulsanne/

En probeer dat nu eens met een Audi TT, Skoda Yeti, Seat Toledo en een VW Caddy ;) Die staan in basis op hetzelfde platform.

Ergo die foto zegt niets :)
@pjp911: Is dat platform niet volledig autonoom ontwikkeld voor Bugatti? Ik denk dat ze alles uitermate exclusief willen houden bij Bugatti en dus zeker geen platforms zullen uitwisselen met andere dochtermerken van VAG. Een beetje zoals de Veyron, dat ding is ook uniek op alle vlakken.
Zeer saaie video!
Maar wel een mooie auto :)
Mag toch hopen dat dit ding komt, je kan spreken van een schande als ze ons dit door de neus boren.. enkel die 4 uitlaten aanpassen naar 2 aan beide kanten en dat ding is perfect.. echt schitterend!
@dennisr: Acht pijpjes heeft ook wel wat vind ik. Van mij mogen ze het zo laten.
Ze moeten wel een beetje opschieten ja, anders is hij alweer achterhaald.
een opmerking de neus ( lijkt bmw )
Heb het kwijl breed in de bek staan.
Zal wel een zwaargewichtje worden.Hoeveel Golfjes moeten ze verkopen om dit te ontwikkelen ?
Zo had de Porsche Panamera eruit moeten hebben gezien (ipv een kakkende hond na te doen)
Te bedenken dat dit qua luxe en afwerking nog boven Bentley zit. Hoogtepuntje in automobielbouw.
Prachtig ding, klassiek maar toch modern
prima platform om toch een Lamborghini sedan op te kunnen zetten ?!?
Kijken wanneer dat komt.
Deze auto is gebaseerd op de Veyron die aan vervanging toe is. Tegen de tijd dat dit uitkomt is de auto gedateerd voordat tie is verschenen.
@agera: Terecht, ik zou persoonlijk een been of een nier afgegeven voor zo’n Veyron, maar deze vind ik maar niets. Als ik dan toch bombastisch wil rondrijden dan schaf ik me wel een Phantom aan.
@xilver: Exact voor mij bestaat er ook niets mooiers in dit segment dan een Phantom. Dit gaat naar mijn mening ook een grote flop worden, wie kiest er voor dit als je een Phantom kan kopen.
Een Phantom overschaduwt alles en niet alleen deze Galibier ook elk ander concurrent in dit segment.

Rolls Royce zal altijd de meest exlusieve en meest ultieme 4-deurs blijven.
@agera: Ik geloof wel dat deze exclusiever gaat worden als de Phantom, maar het mist enige statische uitstraling die een Phantom wel heeft. Ik kan me vergissen maar ik vrees er een beetje voor dat 3.000 stuks een beetje té optimistisch is.
Prachtige auto, als ik het geld er voor had dan wist ik Het wel. Wat zijn de concurrenten? De duurste Panamera..etc?
@jerry: Lol… het is de bedoeling dat dit monster ook een 400km/u zal kunnen aantikken. De prijs ligt overigens ook rond dezelfde categorie als de Veyron. Een Porsche Panamera Turbo S is niets vergeleken met dit. Ik denk dat je eerder moet kijken naar de duurste Rolls Royces en Bentleys en die zijn nog redelijk pover vergeleken met dit hier.
@xilver: Weet je wat jammer is, dat VAG een prachtige merk als Bentley verwaarloost maw gewoontjes maakt.
Prachtige wagen! Maken dit ding, lekker veel maken a la Panamera, dan maakt Bugatti misschien nog winst!
@kp92: Bugatti maakt al een tijdje winst hoor ;-). Sinds de lancering van de Super Sports zijn ze al uit hun verlies. En ze gaan dit effectief ook produceren zoals de Panamera. Bugatti hoopt er een 3.000 tal te verkopen. Persoonlijk vind ik dit wel een beetje overschat als je weet dat de vraagprijs minstens €1 mil zal bedragen en dat Bugatti op zes jaar tijd slechts 300 modellen heeft verkocht. Dit is natuurlijk slechts mijn bescheiden mening, je weet nooit natuurlijk dat dit een echte hit wordt.
historisch gezien kan het nummerbord op de getoonde auto natuurlijk niet door de beugel. Het is, op de kleur van het nummerbord na, een Duits nummerbord. De eerste drie letters (mol) verwijzen naar Molsheim, de plek waar de fabriek staat, en die staat dus niet in Duitsland, maar in Frankrijk nadat het gedurende een heel aantal oorlogen steeds tussen Duitsland en Frankrijk is gewisseld. Door dit nummerbord lijkt het alsof VAG vind dat Molsheim eigenlijk gewoon in Duitsland ligt… komen de roots van het concern toch weer boven. :)
eindelijk een opvolger voor de veyron! Gaan ze deze ook in 4523 “verschillende” modellen maken
Is dit nog dat ouwe geval? Remember: de baas bij Bugatti of die van VW wilde dat de auto op flink wat punten werd aangepast of herontworpen omdat ie er zelf niet tevreden mee was.

Ik blijf overigens nog steeds die lelijke walvis vinden zoals eerst, net als de Panamera. Dat front ziet er ook niet uit, net als een kever door die twee paneeltjes die voor motorkapjes moeten doorgaan of zo? Die 8 uitlaten zijn ook nog steeds te veel van het goede, ik zou er desnoods één hebben gemaakt over de hele breedte of zo xD Maar 8 van die piepkleine pijpjes…. nee.
Zeer mooie wagen. Denk dat we moeten wachten tot deze uitgebracht wordt.
Ik hoop echt heel erg dat dit ding echt in productie gaat:D
Gelukkig is er nog Jupiler. Dan wordt alles en iedereen mooi, zelfs een 16C Galibier.

Veyron : negative.
16C Galibier : negative.

Maar ok, verkopen zullen ze wel doen. Ik vind het een beetje jammer eigenlijk die designs van Bugatti. Technisch zijn het absolute pareltjes die Veyrons, maar dan hangen ze daar zo’n trieste koets over al die prachtige techniek.

En nu met deze 16C weer van hetzelfde. Het design klopt gewoon niet in mijn ogen, zo vind ik deze 16C lang niet zoveel luxe en ‘baasheid’ uitstralen als een Phantom bv. En dan die 8 uitlaatpijpjes. Kom op zeg, dat een zevenjarig kind wild wordt van het idee 8 pijpjes onder de bumper te hebben hangen tot daar aan toe. Maar op een über-super-duper-deluxe-gigadure quantumsedan zoals deze is het compleet misplaatst. En dan die neus. Yuk. Qua interieur… Mja. Het zal ongetwijfeld wel een ongezien hoge afwerkingskwaliteit genieten, maar da’s wel heel kaal nee? Allemaal heel tof al die technologie en die touch-screens met hun achterliggende ‘one touch, configure all’-filosofie/software, maar ik wil een cabine met knopjes, switches, draaiknoppen. Iets waar je een design in kan steken. Een touchscreen in een fraai kadertje steken en dat op de middentunnel poefen om vervolgens van een dashboard te spreken is rip-off. Al helemaal als je dan ook nog ‘ns verwacht wordt een miljoen euro’s of wat af te tikken voor deze auto. Doe mij dan maar een Panamera-interieur met z’n 219 verschillende knoppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).