Bugatti Veyron blijft minimaal t/m 2014 in productie

Auteur: , 47 Reacties

2014: dat is een jaartje langer dan eerst werd aangenomen. Waarom? We kunnen alleen maar raden, maar waarschijnlijk komt het omdat de Veyron Grand Sport (Vitesse) toch niet zo goed verkoopt als Bugatti had gehoopt.

Een jaar geleden stuurde toeleverancier Ricardo plc een trots bericht de wereld in met de mededeling dat ze nog 2 jaar lang de 7-traps versnellingsbak mochten leveren. Dit jaar is er weer een bericht en melden ze dat ze tot eind 2014 versnellingsbakken mogen leveren voor de Veyron.

Het zou natuurlijk kunnen dat deze 7-traps DCT’s (Dual Clutch Transmission) bedoeld zijn voor de nieuwe SuperVeyron met 1.600 pk, maar dat zijn voorlopig slechts vage geruchten.

In totaal wil Bugatti 150 exemplaren van de Grand Sport (incl. Vitesse) bouwen. Eind 2011 stond de teller op 45 verkochte exemplaren, hoeveel er inmiddels gebouwd zijn is niet bekend.47 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tja, dan moet je NOG een keer gaan zoeken naar 105 mensen die er nog geen hebben, hem kunnen betalen en er een willen. Lijkt mij geen makkelijke opgave meer onderhand. Een keer is de grens van vermogende mensen die er 1 willen wel bereikt.
@E34M5Touring: Ervan uitgaande dat de wereldeconomie stilstaat en er jaarlijks geen nieuwe vermogende mensen bijkomen die een Veyron willen en kunnen betalen. Gelukkig zijn er nog voldoende (opkomende) markten waar nog afdoende rek in zit voor VAG om hun Veyrons (voor een deel) te slijten.
@marww: Bijna, wat, 8j in productie? Div. one offs en dan ook nog gewoon de normale ernaast? Denk niet dat er nog veel zijn. Vergis je niet. Er zijn er ook al zat die hem weer verkocht hebben. Tuurlijk heb je opkomende markten. Maar ik denk dat ze de volle periode nodig zullen hebben om ze kwijt te raken. Ik ben ook best benieuwd hoe een transactie dr uit ziet. Wat voor een kortingen er gegeven worden. Zal de laatste tijd toch wel iets anders zijn dan in het begin.
@E34M5Touring: Ik verwacht dit jaar nog een Business Edition.
@Joost1990_2: Lol, met een maatje grotere wielen en budget navi zeker :) Kekke Alfa btw!
@Joost1990_2: 14% Bijtelling toch? :)
@MichaelvdBroek: Met Bluemotion Technology zeker? Of gaan zouden ze voor de Veyron Ecomotive gaan, aangezien daar toch een ‘sportiever’ tintje aan zit?
@E34M5Touring: eind 2011 waren er 45 verkocht, je mag aannemen dat de teller begin 2013 wel iets hoger staat ;)

Gok dat er nog een stuk of 50-75 verkocht moeten worden.
@robbie: Dan nog. Zijn flinke aantallen in die prijsklasse. Ze zullen ze vast kwijt raken, daarom ben ik ook zo benieuwd naar de ‘echte’ prijs van zo’n ding. Denk dat je aardig kunt onderhandelen op zo’n ding.
@E34M5Touring: ach, van de dichte hebben ze er ook 300 kunnen slijten (dat is incl. de Super Sport).
@robbie: Damn, dat is zeker veel. Hmm, aan de ene kant denk je dan, dat gaat ze lukken. Aan de andere kant versterkt het mijn gevoel dat de markt voor zo’n ding toch haast verzadigd moet zijn.
@E34M5Touring:
Het persbericht van Ricardo in 2016…, we mogen in 2017 ook nog bakken leveren voor de Veyron.
Persbericht van Bugatti in 2016…, wegens gebrek aan productieruimte is de Galibier uitgesteld tot 2025….
Hoeveel van die dingen zijn er al geproduceerd?
@ferrari94tr: dat is voor jou en mij een vraag en voor Bugatti een weet ;)
@robbie: Jaarverslagen erop nalopen misschien?
Toch knap, tegen die tijd is de supercar (bijna?) 10 jaar in productie. Kan me zo geen tweede supercar indenken die zo lang is geproduceerd en tegen het eind van zijn productie nog steeds bij de snelsten hoort (zo niet dé snelste).
@Alwood: Ja dat is inderdaad knap, maar aan de andere kant. Ik ken ook geen tweede supercar die zo erg is uitgemolken als deze. Dat verlengd de houdbaarheidsdatum aanzienlijk.
@C220AMG: Zonda.
@C220AMG: Je kan het als uitmelken zien, maar ik zie het als Bespoke of Individual. Alleen krijgen hier alle auto’s een aparte naam.
@Alwood: @C220AMG: misschien niet zo snel, maar qua ‘special editions’ kan de Zonda ook aardig meetellen en die is in 1999 geïntroduceerd.
@Vincegail: Koenigsegg loopt ook al een hele tijd mee. En de Agera is feitelijk ook gewoon een doorontwikkeling van de CC8S.
@robbie: Inderdaad.
@Vincegail: Die special editions van de Zonda zijn wel op een andere manier tot stand gekomen, namelijk op aanvraag van de klant(en) zelf. Voor een pak extra knotsen wou Mr. Pagani gráág wat personaliseren, een nieuwe naam verzinnen of erop plakken en een persberichtje de wereld insturen.
@Revvji: Ik zou ook voor de Zonda kiezen. Die WC bril rond de gril vind ik maar niks, wel een mooie sticker aan voorzijde.
@Vincegail: Plus, de Zonda’s kregen met de meeste van de nieuwe modellen/varianten zinnige updates mee. Grotere motorinhoud, geüpdatete ophanging, flippers in plaats van handbak (desgewenst).
@Alwood: de McLaren F1 stond 10 jaar aan de top, en daar was niet eens een super sport versie voor nodig.
@roller: Mclaren F1 LM, McLaren F1 GT etc…
@robbie: F1: Originele versie
F1 GTR: Raceversie
F1 LM: ‘actiemodelletje’ om de Le Mans winst in ’95 te vieren
F1 GT: nieuwe lange versie van de oorspronkelijke F1 om ook een lange versie van de GTR te kunnen homologeren om tegen de MB CLK-GTR en Porsche GT1 te kunnen opboksen in de BPR serie en FIA-GT.

Dus: één oorspronkelijke straatauto, twee raceauto’s en nog één noodzakelijke straatauto om raceauto nr.2 te kunnen maken. Slechts één ‘special edition’.
@robbie: die auto’s waren niet nodig om het record opnieuw in handen te krijgen. Bij bugatti is dat wel het geval geweest.
@roller: McLaren F1 kan nog steeds goed meekomen zelfs! Maar productie (en aantallen) zijn veel korter (en kleiner) dan bij de Veyron.
Koenigsegg en Zonda zijn inderdaad ook knappe machines maar hebben in hun leven véél meer wijzigingen ondergaan dan de Veyron. Bugatti heeft hem nu slechts 1x +20% vermogen gegeven, that’s it. Zonda had op het eind bijna 2x zo veel vermogen als de eerste.
@Alwood: 911?
@ferrari94tr: Met als verschil: van de 911 wordt minder exclusiviteit beloofd, zowel absoluut als relatief.
@Alwood: de Mclaren F1? Correct me if i’m wrong.
@berlinetta: Ah sorry ik zie nu pas alle andere reacties.
Ik denk als Herman Brood nog leefde, zou zelfs Bugatti hem nog benaderd hebben of dat hij ook een Veyron op wil kalefateren..
@roberto:
Mij mogen ze ook bellen hoor, ik kan ook niet schilderen….
Nee, voor dat geld kun je ook een Pagani kopen. Die keus is gemakkelijk gemaakt gezien de wachttijd voor een Huyara.
Da’s ook logisch. Zo groot dat het succes is van de Veyron en de Super Sport, zo klein is het succes van de Grand Sport en de Vitesse. Het concept van een open top Veyron is weliswaar goed gezien maar de dakconstructie maakt deze wagen een regelrechte flop. Bugatti had deze beter niet gemaakt tenzij het een automatisch dakmechanisme had of toch op z’n minst het systeem van Koenigsegg waarbij de hardtop in de auto mee kan. Want eerlijk is eerlijk, als je €2 mil betaalt voor een Vitesse wil je echt niet zitten klungelen aan een stoffen dakje wanneer het regent.
@robbie De versnellingsbak van de Veyron heet gewoon DSG en geen DCT.
@jeanclaude: Ricardo (het bedrijf dat ze bouwt en levert) spreekt van DCT.
Dat is mooi, dan heb ik nog eventjes om stinkend rijk te worden en een witte Grand Sport te bestellen.
In totaal wil Bugatti 150 exemplaren van de Grand Sport (incl. Vitesse) bouwen. ‘Eind 2011 stond de teller op 45 verkochte exemplaren’, hoeveel er inmiddels gebouwd zijn is niet bekend.

Ik vraag me af wat ze in ( eind ) 2012 hebben verkocht ( dat zal sowiezo een stuk minder zijn ). Ik durf zelfs te wedden dat ze hun doelstelling van 150 stuks niet eens kunnen halen t/m 2014. Potentiële kopers gaan toch wachten op de volgende model/serie. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand ff 1/2 miljoen neertikt voor een verouderd model ( of je moet een liefhebber zijn ).
Zoals Enzo deed heeft iets, er steeds 1 minder maken dan dat er kopers zijn.
Motor klinkt geweldig bruut. Daarom zou ik dat lelijke hok wel op m’n oprit willen hebben staan.
Dat ze maar gwn die super veyron maken, straks zie je zo een bugatti op elke hoek van de straat
Misschien gaan ze zolang door tot ze ooit winst maken op dit hele project. Toch hulde voor VW dat het gelukt is, met dank aan die megalomane Piech.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).