Cadillac ELR: Een Chevrolet Volt, maar dan als coupé [Updated]

Auteur: , 47 Reacties

Dit krijg je dus als je de techniek van een Chevrolet Volt/Opel Ampera in een gelikte sjieke coupé van Cadillac propt. Ziet er niet verkeerd uit toch? En dan ook nog eens 0%-bijtelling!

De Cadillac ELR is de productieversie van de Cadillac Converj Concept die in 2009 werd onthuld. Daarna was het lang onzeker of er ook een productieversie zou komen, maar die is nu officieel.

Een volledig persbericht volgt morgen pas, dus exacte specificaties moeten we jullie nog even schuldig blijven. Het zou natuurlijk mooi zijn als deze Cadillac iets meer vermogen zou krijgen dan de Volt/Ampera.

UPDATE: Inderdaad, meer vermogen voor de ELR. 207 pk om precies te zijn. De elektrische range bedraagt 56 km. Samen met de 1,4 verbrandingsmotor, die als generator dient, is dit meer dan 480 km. Lees ALLE details HIERO!
47 reacties

Ziet er echt goed uit, heel futuristisch. Keep it up!
Gaaf ding!
0% bijtelling, dus het zal goed gaan verkopen!
@Jokkebrok: Kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij naar Nederland komt.
@Jokkebrok: Denk het niet. Want in het middelmatige Nederland rijd je dan dus maar ‘gewoon’ in een Ampera. Vooral niets anders doen dan de rest en een Ampera is natuurlijk al heeeeeel spannend!
SUPER AMERIKAANS
Heeft er iemand een idee waarvoor die L staat aan de versnellingspook?
@pinkie: Low
@pinkie: Te snel geklikt. Low is eerste versnelling
@pinkie: Misschien een ecostand. Zoiets heeft de Leaf, minder vermogen dus weer zuiniger.
@pinkie: de L is de regeneratiestand. In deze stand wekt de auto stroom op door af te remmen op de elektromotoren op het moment dat je het gas los laat.
Het familie gezicht is duidelijk. Zo duidelijk zelfs dat ik t verschil niet zie tussen al die caddy’s. Allemaal groot, vierkant en waarschijnlijk opdringerig in de achteruitkijkspiegel. Deze is, als afwisseling, fluisterstil.
Die achterzetels lijken op ouderwetse fauteuils.
@adyton: lekker toch?
@bruinbeer: Gezellig en comfortabel. Maar niet mooi.
Nieuwe hype ofzo, dat graveren van namen in de koplampen en achterlichten? Verder een super strak ding, mooi dat ze het kunstje van de VAG groep hebben afgekeken. Leentjebuur doen en dan premium maken. Hoop dat ze ‘m veel kunnen verkopen, leuke aanwinst voor het Nederlandse wagenpark in mijn optiek.
@btracing: van VAG afgekeken?
Jo die amerikanen doen dit al sinds de jaren 50 (helaas)
@blownbird79: Zelfs nog vroeger dan de jaren ’50. GM deed het al in de dagen van Durant. Vraag me niet meer welke modellen hoor, ik was nog maar pas meerderjarig toen…
@btracing: Zijn er dan nog merken die hun koplampen graveren, om van een hype te spreken?

Vind het niet mis overigens. Leuk accent…
@Esprit_de_Flandre: De Hyundai Genesis concept had het ook, daarom viel het me op ;) .

@ van VAG afgekeken bedoel ik dat zij op dit moment daarin toch wel de koning zijn. Modellen onderling delen.
Laat deze maar overkomen! Ziet er prima uit!
Not bad… not bad at all.
Veeeeel beter dan de ampera en volt!
Mooi hoor! Zo heeft, mist juist geprijst, Cadillac misschien toch nog een kans in Nederland bijtellingsland
Potverdorie! Straks wordt 0% bijtellen nog cool!
Laat maar komen, dan kan Cadillac eindelijk eens doorbreken in Eur… euhm Nederland.
@Carreza:
Ik weet het niet. Nederlanders zijn niet uit hun Duitse “premium” gebakje te slaan. Als ze hun gebakken lucht status even aan de kant schuiven willen ze nog wel in een Zweeds gebakje stappen, maar een Amerikaans gebakje?? Dat is is wel heel erg je kop boven het maai veld steken
@Rob: De kopers die geld kunnen uitgeven aan een premiumauto hebben vaak een wat fijngevoeliger smaak. De Duitse fabrikanten lopen voorop in bouwkwaliteit en techniek. Het afwerkingsniveau, de wegliging, het verbruik en de prestaties van Duitse auto’s zijn beter. Wat betreft design is Cadillac best aardig hoewel de interieurs vaak erg Amerikaans zijn. Het is in ieder geval beter dan de meestal volstrekt kansloze modellen van Japanse merken die zich premium noemen.

Ik vind deze ELR verder wel een erg gave auto en het is een goed voorbeeld van hoe platformen en techniek tussen de modellen van een fabrikant gedeeld kunnen worden terwijl de modellen toch een geheel eigen gezicht en beleving bieden. Het enige jammerlijke van de ELR is dat hij voorwielaangedreven is.
@Femme:
Er zit een kern van waarheid in wat je zegt, maar er is denk ik ook een hele grote groep “premium” kopers dat oogkleppen op heeft. Dat soort mensen roepen altijd dat Duitse wagens perfect en dat de rest van wereld rommel maakt. Terwijl de Duitser juist moeten uitkijken dat ze niet ingehaald worden door merken die zich sterk ontwikkelen. Bijvoorbeeld Cadillac; ik durf wel te stellen dat de ATS kwalitatief net zo goed is als een BMW. Alleen missen fatsoenlijke motoren. Of bijvoorbeeld Peugeot. De nieuwe 508 is een zeer goede wagen.
Maarja, daar zullen de “oogkleppen-kopers” nooit naar kijken, want het is Amerikaans/Frans en dus volkomen KUT.
Die ziet er tenminste niet uit als een EV. Waarom snappen ze dat niet bij Opel en Chevrolet?
@JamesBond007: Een EV die er uitziet als een niet-EV gaat niet verkopen…
Niet echt fan van het design van cadillac over het algemeen, maar dat vergeef ik over het algemeen meteen vanwege de brute v8…
Mjah nu dus niet he.

Was (naar mijn mening) wel mooier geweest als de lijn van de zijruiten niet onder de motorkap doorliep.
Mooie auto hoor, maar wanneer komt die prachtige Ciel nou eens op de markt Cadillac??
Mooi, maar… afschrijvingskoning. Mocht ie naar Europa komen.
Voor een Caddilac een beetje aan de kleine kant, maar even goed een heel geslaagd model. Ben helemaal weg van Caddilac sinds ze de Stealth vormgeving hebben geïntroduceerd: mooie strakke lijnen en lekker eigenzinnig. Grote kans dat mijn volgende auto van dit merk is.
Op de een of andere manier zie ik er een Chevrolet Spark in. Jammer. Interieur is wel dik!
Gaat het dan toch nog wat worden met Caddy inEuropa?
Uber uber uber mega fraai! De nieuwe Audi A5!
Mooier als de coupe die ze nu hebben
Dat is toch gewoon een CTS Coupe?
Sowieso een erg stoere bak, veel liever deze dan een A5 of BMW4
Mooie coupe zeg! Helemaal als 0% bijtelling. Bedoel, dit of een Prius/Volt/Ampera/Insight. Voor mij de keuze snel gemaakt heur…
Wat een mooie moderne auto. De mooiste de ooit door GM gemaakt is?
Prachtig hoor. Dat mag best wel bij ons ipv die saaie golf
Mooie bak… Nu de prijs nog… Als die ook goed is kunnen ze eindelijk is een succesvol modelletje wegzetten in ons kleine kikkerlandje…
@tvr1974: Schat zo tegen de 80k aan
Fap fap fap fap fap…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).