Cadillac krijgt nieuw vlaggenschip, watch out S-Klasse

Auteur: , 34 Reacties

Vorig jaar verraste Cadillac ons met een op-en-top Amerikaan: grote neus, impossante carrosserielengte en een prima schoeisel. Jep, we hebben het over de Ciel Concept. Vooralsnog nemen ze deze badkuip XL niet in productie, maar zien we een aantal designelementen vanaf 2015 wel terug in een nieuwe luxesedan.

Den aan auto’s in de categorie Audi A8, BMW 7-Serie, Jaguar XJ en Mercedes-Benz S-Klasse. Denk nu aan de concurrentie die Cadillac op dat gebied heeft. Exact, dat is er niet. En om de opmars van vooral Audi, BMW & Mercedes weerstand te bieden – zowel in de VS als in China – komen ze nu zelf weer met een sedan voor in de topklasse. General Motors heeft hiervoor groen licht gegeven, aldus Automotive News.

Over ongeveer drie jaar moet de nu nog naamloze sedan op de markt komen. Hij wordt gebouwd op een nieuwe Omega-platform dat over achterwielaandrijving beschikt. Onder de kap komen louter dikke krachtbronnen, waarbij we moeten denken aan V6′ en V8’jes. (Geen V16.) Ongetwijfeld zullen hier relatief zuinige opties tussen zitten, en wellicht zelfs hybride-aandrijflijnen. Dat heeft de concurrentie immers ook. Naast een berg aan luxe en waslijsten aan opties schijnt AWD ook tot de mogelijkheden te behoren. En natuurlijk: een stukje uiterlijk van de Ciel Concept. Dat kan immers niet vaak genoeg benoemd en toegejuicht worden.

Cadillac raakt trouwens verder op stoom de komende jaren. Ze zullen met de ATS namelijk heel hard proberen marktaandeel van de 3 Serie, Audi A4 en de C-Klasse af te rausen. Of dat gaat lukken? Ze zetten in ieder geval hoog in: hij komt namelijk met een diesel.34 reacties

Volgens mij moet je eerst bevorderen tot kapitein voor je met dat slagschip de weg op mag… Vind ‘m wel geweldig, maar vind de naam Eldorado beter passen.
Tja, laat ze eerst maar eens vaste voet aan Europese grond te zetten, en dan zien we een aantal modelgeneraties verder wel weer of de Europese topmerken zich zorgen moeten maken. Cadillac blijft vooralsnog enkel een rapperSUV en een hoop vinnen op enorme sleeën.
@HDM: ik blijf erbij: als ze al het geld dat ze weggegooid hebben om Cadillac in Europa te laten doorbreken in Saab hadden geïnvesteerd… Was voor alle partijen beter geweest! Ook voor GM zelf. Blijft on-be-grijpelijk!!
@Svenska_Aeroplan_AB: Cadillac is USA en Saab was dat helaas niet. En bij crisis is er geen land wat haar eigenbelang zo beschermt als de US. Als ze de keuze hebben tussen een US brand met US personeel en Fabrieken of een Europees merk met nauwelijks afzet in de states.
@E34M5Touring: klopt. De politieke motieven gaan weer boven gezond verstand…
@HDM: De nieuwe ATS krijgt reviews waarin gesteld wordt dat de auto eigenlijk niet onderdoet voor de nieuwe 3 serie (hooguit iets minder modern binnenin en iets minder ruim) en behoorlijk wat comfortabeler dan de beemer… die auto is dan goed genoeg voor europa, maar of de zeurmutsen in NL het aandurven valt te bezien. Avontuurlijk zijn de nederlanders niet.
@w0o0dy: Ach is natuurlijk veel leasewerk bij en ja zo’n Cadillac heeft natuurlijk geen beste restwaarde om nog maar te zwijgen over dealernetwerk etc. Als je verhoudingsgewijs veel kwijt bent in de maand voor zo’n caddy moet je er wel erg van houden wil je niet naar Audi/Lexus/BMW etc. gaan kijken.
Kunnen ze deze prachtige Ciel niet als tussendoortje op de markt gooien?

Wie weet verkoopt het in Europa wel beter dan al hun huidige modellen samen…
Weer een concept wat altijd een concept zal blijven. Veelste gewaagd voor de echte markt.
De vorige Ciel was mooier. (geen idee hoe ik vanaf mobiel plaatje toevoeg )
Hup dak erop en bouwen dat ding, oké een paar realistische stoelen dan maar verder niks aan doen.
Saaie bakken zijn er al genoeg.
Denk niet dat Mercedes hier wakker van ligt…
Als er hier 10 van verkocht worden zou het me al verbazen.
@syliaca:
Dan zouden ze het niet veel minder doen dan Mercedes als ze er hier 10 van hadden verkocht.
@jrk68: Ik zie toch echt meer dan 1 S-Klasse per dag, no way dat ik deze ooit zal gaan zien..
De motorkap is langer dan de auto van m’n buurvrouw, erg stoer.
Is gewoon een prachtig ding ,tenminste echte premium looks.
Denk dat hij alleen voeten aan de grond krijgt in de USA.
Als die op de Ciel lijkt dan gaat het waarschijnlijk een mooie wagen zijn. En eentje die niet bang is om amerikaan te zijn. De tijd dat deftig volk in cadillacs en oldsmobiles reed is echter al lang voorbij en die anderen zijn hier zo ingeburgerd dat ik denk dat op hier en daar een amerikofiel of een showmannetje na het niet verkocht zal worden.

Ik kan me echter niet inbeelden hoe zalig zo’n wagen moet zijn in californië, op route 66 of zelfs in NY.
Ga die ciel is heel rap maken! Wat een schoonheid <3
Heb liever de Cien concept.
@reventon:

Bedoel je niet de Chien (hond) die is al van Chrysler en die doopten hem de crossfire (iedereen zij toch dat die leek op een hond die z’n behoefte aan het doen was)
Walgelijk.
Zo lelijk dat hij mooi wordt. Als een bulldog.
De Ciel concept een mooi ding. En heel Amerikaans, daar zitten de meeste Europeanen niet op te wachten, helaas want van mij verdienen een kans. Of ik zelf een zou overwegen… Nee ben als de rest van de europeanen. Het wel mooi vinden maar niet kopen. Op zeker gaan heet dat.
Een cadillac nooit vergelijken met een europees topmerk aub…
Nee, want Cadillac heeft in zijn rijke geschiedenis immers bewezen nooit luxe topmodellen te kunnen bouwen…
@sir_smokalot: blijkbaar heb je nooit in een s-klasse of iets dergelijks gereden en een luxe cadillac. Zit een wereld van verschil in :)
@amgpowerrr:

Daar dacht m’n overgrootvader en m’n grootmoeder toch anders over. Vroeger (en dan spreek ik over de ’50s) kochten die enkel oldsen en cadillacs pas in de ’70s zijn die terug overgestapt op duitsers.
De amerikanen waren tot aan de oliecrisis superieur op vele vlakken behalve sportiviteit.
Ik heb het natuurlijk over de luxe wagens. Niet over de wagen van Jan modaal.
Nee inderdaad,een Cadillac nooit vergelijken met Europees spul.
In een Cadillac zit meestal spul wat hier pas jaren later komt en dan noemen het “voorsprong door techniek”
Machtig gaaf ding! Chevrolet zou het waarschijnlijk niet goedkeuren, maar ik zou hem Impala noemen… Lijkt me een mooie reïncarnatie hiervan!
Zou wel vet zijn als een fabrikant zon gewaagd concept in productie nam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).