Car bowlende Mercedes CL scoort vier punten [video]

Auteur: , 31 Reacties

Holy inschattingsfout, Batman! Een auto passeren die op het punt staat een ander in te halen kan vervelende ravages aanrichten. En niemand die nog over de schuldvraag hoeft te twisten dankzij deze dashcamreportage.

Een Olympische Sport is het nog niet, het fameuze Car Bowlen dat door Russen met cameraatjes in auto’s prima wordt gedocumenteerd. Maar het IOC, Bernie Ecclestone en Vladimir Putin die dit omzetten in een sportklasse is slechts een kwestie van tijd. Spektakel is immers gegarandeerd.

In de laatste voorbeelden van Car Bowlen zagen we een Nissan Micra een busje omver tikken. Dat is een instant high-score. Hoe kleiner de bowlauto, hoe groter het omver te werpen auto-object, des te hoger het aantal punten. In dit voorbeeld zien we een Mercedes CL een Audi A8 inhalen en aangetikt worden door een Lexus RX, waarna de CL een Skoda van de weg beukt na de A8 nog even te toucheren. Chaos alom, maar met vier aangeduwde auto’s geen verkeerde score. Dat er niemand gewond raakte hielp hier natuurlijk ook bij.

Oordeel van de jury: prima achterzwaai, uitstekende follow-through en een degelijke pushaway. BEELD!31 reacties

Zijn ook niet de meest zuinige auto’s ook he steeds.. damn
Bestuurder van CL: “he bah, wou strike”
Als die eikel in die Audi nou gewoon fatsoenlijk rechts houdt…
@baasbas:
DUH als die sukkel in die benz verder kijkt dan zijn neus lang is….
Of was z’n zicht een beetje troebel van de wodka?
@jrk68: De A8 bestuurder gaat eerst zelfs nog iets meer naar links. En die RX had ook nog wel iets naar rechts gekund. Dit ruikt naar een hetze tegen de Mercedesrijder.. (en wodka is reukloos geloof ik ;-))
@baasbas:

Gewoon het eerste zinnetje leren lezen ..

Die A8 was zelf al bezig met een inhaalmanoeuver, dus die eikel met zijn CL wist heel goed dat het onmogelijk was om er nog voor te komen.
@waxweazel: Omdat het in de eerst zin staat, maakt het waar? Dat is een aanname. Ik heb het zelfde filmpje gezien, ik doe de aanname dat de A8 chauffeur of aan het kijken is wat er voor gebeurt of de CL ziet komen en hem treitert door naar links te gaan. Had ook in het eerste zinnetje kunnen staan. De CL is uiteraard fout maar de A8 en de RX chauffeurs laken ook verkeersinzicht.
@barryb:
Een beetje ik heb gelijk en de hele wereld is gek redenatie Barry.
@baasbas:
Yep wodka is reukloos maar dat heeft niks met je zichtsvermogen te maken als je een fles in je nek hebt.
@baasbas: Als die sukkel van die Benz is niet in het midden van de baan gaat rijden als er duidelijk geen veilige plek is om over te gaan ;-)
Ik ken de lokale geldende snelheidslimieten niet, maar ik heb enigszins het vermoeden dat die Benz iets-of-wat harder ging dan toegestaan.
Aardige poging. De vraag is, heeft de sukkel in die CL er ook wat van geleerd?
Zou hij zich in het vervolg iets socialer door het verkeer bewegen?
Neehhhh het is een rus dus wie weet volgende week een echte strike.
Al die dashcam beelden zouden bijna doen vermoeden dat veel Russen totale randdebielen zijn…
@Klassiekerrally: Vodka is daar haast zo goedkoop als water… Rusland is enorm corrupt, een agent koop je zo om (met o.a. vodka)…. Rijke russen hebben lak aan alles en iedereen (zie mijn eerste en tweede punt)….je zou dus voor minder een dashcam aanschaffen.
@xilver: Dus ze misdragen zich niet alleen in het buitenland? Primitief volk dus. *verlangt terug naar het IJzeren Gordijn*
@Klassiekerrally: Het is algemeen bekend dat de Russische overheid zo corrupt is als ze groot is, gevolg is dus dat rijke mensen zowat met alles kunnen wegkomen. Die rijken zijn niet primitief, die maken enkel gebruik van wat mogelijk is (in West-Europa wordt dit ook gedaan, enkel is hier controle), enkel het overheidsorgaan is zo primitief als de grond waarop ze staan.
Zijn die dashcams verplicht in Rusland?
@moondustfocus: Dat niet. Maar het kan je in veel situaties helpen. Leestip: http://www.animalnewyork.com/2012/russian-dashcam/
Ik wacht nog altijd op het moment dat we een Bowler aan car bowling zien doen…
Kunnen we niet een appart blog maken voor dit soort nutteloze filmpjes. Begint een beetje flooding te worden imho?
mooi dat die kerel met die dashcam ook gewoon vrolijk verder rijdt, terwijl hij toch het perfect bewijsmateriaal in handen heeft!
@RudyV: ieder voor zich
ik geef een 8+
En het mooiste: let op de voetgangers. Die stoppen alleen even om debris te ontwijken, daarna lopen ze vrolijk verder.
Tja, da’s inderdaad een mooie crash. Spijtig dat het een CL is en dubbel zo spijtig dat de eigenaar het zelf heeft gezocht…
Zo te zien kan die A8-bestuurder ook even langs de garage om een nieuw spatbord te bestellen.
Ik heb zo het idee dat die Landcruiser achtige auto aan het eind ook geraakt wordt. En die Skoda schampt ook nog twee geparkeerde auto’s. Totaal dus 7 auto’s naar de vernieling door één klein inschattingsfoutje
Niemand gewond gelukkig. Dat waren behoorlijke klappen voor de passagiers en bestuurders.

Wel zonde van die RX en CL. Die A8 is door die CL spannend gelijnd en er mooier op geworden…
@azuli:

Als die kerel met z’n dashcam zo’n 3 seconde langer had blijven staan, dan had je kunnen zien dat de bestuurder van de Benz in elkaar zakt naast z’n auto. Let op, kijk maar eens goed!
Een ongeval dat je iemand in een polo/citroënetje nooit zal zien maken. Niet omdat die auto’s er te traag voor zijn of omdat er geen petjes mee zouden rijden (integendeel).
Omdat je daarin tenminste de sensatie van snelheid zou hebben als je eraan bezig bent. In zo’n CL zie je enkel die wagens wat sneller op je afkomen maar je hebt totaal geen besef van waar je mee bezig bent tot je ertegen zit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).