Carl Benz is DE nieuwe stripheld

Auteur: , 15 Reacties

Geschiedenis is erg interessant, maar de overdracht kan wel iets spannender. Weg met die dikke pullen en stoffige docenten! Wij leren voortaan van stripverhalen.

“Carl Benz – A life dedicated to cars” is (voor zover bekend) het eerste stripboek over de uitvinding van de auto. Er bestaat enige discussie wie deze eer toekomt, maar over het algemeen is Carl Benz de aangewezen persoon. De verhalende plaatjes geven een kijkje in het leven van deze fascinerende man.

Voor dit geweldige initiatief mogen wij Belgisch artiest Willy Harold Williamson en auteur Martin Grünewald bedanken. Zij vertellen in 52 pagina’s over de ups en downs in het leven van Carl Benz, beginnend bij zijn geboorte op 25 november 1844. Alle technische details van de Benz Patent Motorwagen worden uitgetekend, zodat je de bouw, patentering een ’s werelds eerste road trip met historische correctheid mee kunt maken. Ook aan de andere pioniers, Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach, is gedacht.

Over de kwaliteit van de inhoud kunnen wij nog niets zeggen. Het gedrukte exemplaar moet nog bij op de deurmat vallen, maar de digitale preview laat alvast zien dat het met de tekenkunsten wel snor zit. Het stripboek is als special edition (met poster) vanaf 9 februari te koop in de Mercedes-Benz Museum shop. Ben je daar nu even niet in de buurt, kun je ‘m ook online bestellen voor 19,80 euro. Een Nederlandse versie is er (nog) niet, wel de Duitse, Engelse, Franse en Chinese. De non-special edition verschijnt in de loop van het jaar in Duitse boekhandels.15 reacties

Previews zien er inderdaad erg goed uit. Brengt het juiste gevoel van nostalgie over. Nice
Geschiedenis saaaaai? Dan heb je geen les gehad van deze meneer/parttime HELD http://m.youtube.com/watch?v=iUruQFIe6-E
Strip doet mij denken aan “van nul tot nu” uit de Donald Duck, die strip heeft mij zeker zo veel over de geschiedenis geleerd als de normale schoolboeken.
@escort77:

tis te achterlijk voor woorden dat die boeken niet in het standaard lespakket zitten ..
De tekeningen zijn inderdaad wel fraai, maar de tekst doet wel erg Duits aan, erg to the point. Het had wel iets prozaïscher gemogen, met een beetje een verhaal eromheen.
Geschiedenis is over het algemeen saaaaaiiiiii… Automotive geschiedenis daar-en-tegen…
Ik begrijp redelijk wat er staat.. zal toch echt een Nederlandse versie komen voordat ik er daadwerkelijk iets van leer :P

Wel goed idee, leert niks beter dan een strip of een bijv. een spelletje.
Altijd spannend hoe het afloopt…
Carl Benz is dat de man achter BMW?
@schellekens006: Nee BENZine heeft tie uitgevonden.
@schellekens006: Ben je nou zo dom of doe je maar alsof…
@fijnkonijn:
Ik hoop op het tweede…
BENZ motor wagen ja…… NOT!
Ziet er goed uit. Ga ik zeker binnenhalen. Vind wel niets terug over Willy Harold Williamson. De naam is mij totaal onbekend, en ook het interweb maakt me niet veel wijzer…
52 pagina’s is echter wel kort om die man z’n hele leven te vertellen. Van mij mochten het er gerust 200 zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).