Carlex Design maakt een vorstelijke Rolls-Royce Ghost

Auteur: , 39 Reacties

Wij hadden zelf nog nooit van Carlex Design gehoord, maar deze Poolse firma is gespecialiseerd in het betere leerwerk. En dan bedoelen we geen extravagante outfitjes voor je zaterdagavond, maar een auto-interieur vol hoogwaardige dode koe. Zij pikken een graantje mee van de festiviteiten rond Queen Elizabeth II, en komen met deze royale Ghost.

Als je van clean en simpel houdt ben je bij Carlex aan het verkeerde adres, maar deze Mr Polska’s leveren op het eerste oog wel een stukje vakwerk af waar aardig wat uurtjes arbeid in zitten. Groen is een van de typisch Britse kleuren (we kennen allemaal het British Racing Green wel), en met deze kleur als hoofdthema gingen ze aan de slag.

Het resultaat is een Rolls-Royce die de naam ‘Ghost save the Queen’ heeft gekregen, uiteraard een kwinkslag op het Britse volkslied God shave the Queen. Heel veel donkergroen leer, afgewisseld met bronskleurige naden, stiksels en kleine vlakken. Over het geperforeerde leer er omheen ben ik minder enthousiast, maar de combinatie met het hout en de emblemen maken het sowieso een unieke auto, die in mijn ogen een stuk beter oogt dan het knaloranje interieur van de Arabische Ghost die we laatst zagen.

Ook aan de buitenkant is het vooral groen wat de klok slaat, hoewel dat dan weer net iets te glimmerig overkomt. Een minder reflecterend soort groen was wellicht beter geweest. Trouwens, zou een strikt hindoeïstische Indiër hier bezwaren tegen hebben, of is leer wel oké?

Om helemaal in stijl te Rollen heeft Carlex er bovendien nog een paar bijpassende schoenen bij laten maken. Nice! (via GTSpirit)39 reacties

Leuk idee, mr door dat struisvogelleer vind ik het iets te druk ogen.
Ik vind het er echt niet uitzien hoor. How to fuck up your Rolls-Royce
Vind m aardig verkloot.
Niet mijn ding moet ik zeggen. En slecht op de foto gezet ook, t is wel heel donker zo.
“God shave the Queen” Sinds wanneer heeft ze baardgroei?
@sdk16420: Het lijkt me verstandig hier niet verder op in te gaan… ;-)
@sdk16420: Onderaan hebben de meeste dat wel hoor..
@Revvji: Dat is er dus te veel op ingaan :)
@adyton: Ik ben meestal wel die kerel die lang zwijgt gedurende een gore moppenronde, en dan plots één iets zegt dat “blijkbaar” weer net iets te ver ging :P
@Revvji: @Klassiekerrally was dan subtieler
@adyton: I know, fuck subtiel! :P
Baard? Ik schreef het gewoon op terwijl Sean Connery in mijn hoofd zat :)
Het lijkt trouwens wel alsof de gebruikte runderen een huidziekte hadden.
Volkomen onsamenhangend design en vooral heel erg ordinair. Eigenlijk precies wat je verwacht van het voormalig Oostblok, maar lekker dichtbij voor de Russische mafia.
Geperforeerd? Da’s toch struisvogelleer? Best knap gemaakt, technisch gezien. Maar mooi? Meh…
Hebben struisvogels dan gaten in hun huid? Tsjernobyl-vogels oid?
@sir_smokalot: Gaatjes waar die greute veruh in zatuh.
Van een RR blijf je af naar mijn mening!
Het zoveelste bewijs dat smaak niet te koop is ;)
@bofkont: Dit bedrijf doet niet veel anders dan wat RR zelf aanbiedt met hun Bespoke-programma. Behalve dan misschien met wat exclusievere materialen werken (het leer bvb.).
@Revvji: Kan me niet voorstellen dat RR dit zelf zo zal doen.
Bij RR is veel bespreekbaar maar het moet wel binnen de lijn en bedrijfs filosofie vallen hebben ik ooit gezien in een documentaire. Dus het is niet zo dat je maar betaald en zij alles klakkeloos doen.
@bofkont: Een bedrijfsfilosofie is vaak vrij rekbaar door met behulp van wat geld ;) Klakkeloos, nee, maar er zijn veel bedrijven die dat niet doen, het moet natuurlijk ook nog allemaal werken. Dat RR bvb. geen struisvogelleer zou willen gebruiken, dat zou goed kunnen, want dat zou hun imago misschien enigszins kunnen aantasten (bij dierenliefhebbende rocksterren bvb.). Maar er zal vast héél veel mogelijk zijn ;)
Op Teamspeed (en hier op AB waarschijnlijk oo) staat er ergens een brochure van hun personaliseringsprogramma, gericht op het Midden-Oosten. Daar stonden ook redelijk afgrijselijke kleurencombi’s in hoor ;) Niet veel anders dan deze hier.
@Revvji: Je zult ongetwijfeld gelijk hebben dan :)
@bofkont: Ik heb nog ff gezocht, maar de foto’s of de brochure vind ik niet meteen terug. Maar ik herinner me alleszins kleuren die niet ver deze hierboven vandaan lagen ;)
Om mijn stellingen toch nog enigszins met feiten te onderbouwen heb ik wel nog 2 linkjes voor je gevonden (inclusief een Ghost in zacht roze). :P
http://teamspeed.com/forums/bentley-rolls-royce-land-rover/69018-rolls-royce-reports-increase-ghost-clients-choosing-bespoke-personalization.html

http://www.stuff.co.nz/life-style/motoring/6965231/Unusual-requests-made-to-order
Ja want ik hoor altijd klachten over de pauperkwaliteit van het leer van Rolls Royce. Al dat struisvogelanusleer en hagedissenvoorhuidhoofdsteunenbekleding is toch nergens goed voor.
Het ziet er allemaal wel vrij goed uit, vind ik. Het is tenminste niet te saai. Qua schreeuwerigheid valt het ook wel mee, misschien mocht het aan de buitenkant wel wat minder blinken.
Binnenin veel mooie details, zoals bvb. dat stukje partituur op het dashboard, leuk bedacht :) Alleen dat struisvogelleer vind ik echt lelijk, met die bubbeltjes erop, bah!
van puberale crack-koeien met builenpest
Geven ze deze Rolls nu dan aan The Queen? Wie wil er anders in een Rolls met kroontjes rijden en Ghost save the queen?
@Alfarobert: Er zijn vast wel een paar koningshuislievende Britten die daarop geilen. Of er daarvan ook een paar kapitaalkrachtige zijn, da’s weer een andere zaak.
Wat wel een turn-off voor potentiële kopers zou kunnen zijn, is dat het een Pools bedrijf betreft, en geen Engels. Of Duits…
een Rolls-Royce is eigenlijk uit zichzelf al verschrikkelijk lelijk, maar dit kleurtje en design slaat alles.
HOU OP! Je gaat toch geen RR tunen, is echt te zielig voor woorden. Sommige auto’s hoor je niet te tunen, de kopers van zulke bolides denken daar zelfs ook niet aan (als het goed is :D).
@masterstig: Zie m’n reacties hierboven ;)
@Revvji: Jaja, had ik gezien, ik versterk jouw punt alleen maar. ;)
@masterstig: Ok, dan is het goed :P
Wat een verklote RR! Dat leer ziet er toch voor geen ene reet uit man.
en waar is de originele bekleding dan ??

die bekleding waar ze bij Rolls van pretenderen dat daar 7 complete Britse dorpen 14 maanden werk aan hebben gehad ..
@lincoln: Dat zat ik ook te denken. Vind het idioot om dit met een Rolls te doen. Daar steken ze al zoveel moeite in.
En zou Rolls Royce dat trouwens ook niet gewoon doen als je dat dan echt wil?
@adyton: Een bedrijf als dit willigt meestal de (weinige) verzoeken in die Rolls-Royce zelf geweigerd heeft, zoals bvb. met struisvogelleer misschien wel het geval zou zijn. Of eigenaars van tweedehandsjes, want ik weet niet of RR “standaard” Rollers na een eigenaarswisseling nog wil aanpassen. In een linkje dat ik hierboven geplaatst heb, staat dat ze wel – in de mate van het mogelijke – Bespoke-onderdelen wegnemen als de klant zijn Rolls wil verkopen en bang is dat hij een stuk minder waard is door de personalisering.
Deze Ghost is trouwens (naar ik vermoed) niet gemaakt op vraag van een klant, maar gebouwd als marketingstunt. Om het publiek te laten weten dat zij een alternatief kunnen zijn voor de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce.
@Revvji: Zo, jij hebt veel gepost in dit artikel! :)

En als Rolls er niet mee akkoord gaat, dan zal daar wel een goede reden voor zijn hoor. Ik hou van personaliseren (niet tunen), maar het mag ook niet belachelijk worden. Met hun Bespoke-afdeling gaan ze nu soms al eens in op vragen van klanten die op het randje zijn.
@adyton: Examens. Dan is alles een welkome afleiding ;)

Die goede reden ligt vaak aan de complexiteit van het verzoek of aan de “politieke” implicaties. Alles wat hun imago ernstig zou kunnen schaden (slangenleer van met uitsterven bedreigde slangen bvb.) zullen ze weigeren.
Het zogenaamde “gebrek aan smaak” is altijd een delicaat punt in dergelijke zaken. Rolls-Royce kan het zich niet permitteren om tegen een klant neen te zeggen, simpelweg omdat zij het niet mooi vinden. Bespoke-wagens kunnen vaak al eens tot boven het miljoen euro kosten. Dan is de grens tussen “smaakvol” en “belachelijk” moeilijk te bepalen, dat snap je ook wel ;) Ik denk dat ze op dat vlak pas iets weigeren als ze vermoeden dat het merendeel van hun (goede) klanten zou gechoqueerd zijn dat RR zoiets wil afleveren. Maar dat is natuurlijk ook maar een wilde speculatie van mijn kant :P Ik weet alleszins dat je voor zo’n dingen de kracht van geld niet mag onderschatten ;) Een zeer kapitaalkrachtige klant met een extravagant verzoek weigeren kan zelfs een redelijke tik betekenen (zoek maar eens het begrip ‘customer lifetime value’ op ;) )

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).