Castagna Milano bedenkt krankzinnige Fiat 500 limo

Auteur: , 29 Reacties

Om te vieren dat de Fiat 500 nu ook wordt verkocht in de VS leek het Castagna Milano wel aardig om een drietal limousines op basis van die guitige Italiaan te ontwikkelen. De hier getoonde landaulet met de naam LimoSun en daarnaast ook nog een LimoCity en een LimoCity Presidential. Wat wil je nog meer?

Bij het Italiaanse Castagna Milano draaien ze hun hand niet om voor het verbouwen van een Fiatje 500 (of MINI Cooper), want de afgelopen jaren hebben we al de meest bizarre creaties uit Milaan zien komen. Zoals bijvoorbeeld een Fiat 500 beach buggy, inclusief douche. Ook bouwden ze speciaal voor Ghadaffi een elektrische Castagna Tender Two.

Recent lieten ze ook al een iets verlengde Fiat 500 ‘Woody’ zien, maar de limo’s die nu onthuld zijn gaan nog een stuk verder. Deze modellen zijn namelijk maar liefst 5,32 meter lang en hebben een wielbasis van 4,08 meter. Ook is de hoogte toegenomen van 1,49 meter naar 1,58 meter.

De LimoSun springt het meest in het oog met zijn open zijkant en open dak. De zijkant kan overigens wel worden afgedicht met doorzichtige schermen. De LimoCity ziet er iets ‘normaler’ uit, maar is nog wel voorzien van schuifdeuren aan de zijkant. Het moet voor belangrijke mensen immers wel makkelijk gemaakt worden om in en uit te stappen.

En als klap op de vuurpijl is er nog de LimoCity in Presidential uitvoering. Wellicht een leuke vervanging voor die lelijke Cadillac waar Obama nu in rijdt. En deze zwarte limousine is ook nog een goed voor het milieu, want de aandrijving komt van 2 elektromotoren. Die zorgen ervoor dat de topsnelheid op 160 km/u ligt en je zou 250 kilometer ver kunnen komen.

Let trouwens ook even op de sidesteps, die zorgen er niet alleen voor dat je wat makkelijker kan in- en uitstappen, maar zorgen ook voor versterking.

Zullen deze auto’s ooit gebouwd worden? Bij Castagna weet je het maar nooit en het zou zomaar kunnen. Als Ghadaffi nog had geleefd dan was de kans wel een stukje groter geweest. (via: quattroruote.it)29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
allemaal leuk en aardig, maar daar betaal je in Amsterdam West wel meer voor natuurlijk..
iets voor kaddafi!……… ow wacht hij is dood..
oke een kleine auto die 2 keer zo groot is, leuk hoor
@ytrewq: Echt nuttig hè… Gaan ze straks ook een Rolls Royce een paar meter inkorten?
Haha die 2 antennes op die presidentiële
Je moet zeker achter elkaar gaan zitten ipv naast elkaar, smal rot bakkie
Dit is simpelweg wansmaak.
@syliaca:
Dat is simpelweg een mening…
@JvT: Helaas is dit simpelweg een feit.
Italie gaat bezuinigen op hun regeringsauto’s?
@norge:
Nee, ’t is een waardig opvolger van de Thesis ;)
@ zwarte 500; “The Beast” van Obama?
Leuk, van dit soort projecten kan ik niet genoeg van zien. Gewoon iets bedenken en je fantasie de vrije loop laten. Leukt toch.
Is deze ook met 2 cilinders te krijgen?
Leuk concept en goed dat ze hem ook een beetje verhoogd hebben zo’n 500je is echt abnormaal klein voor mensen met een fatsoenlijk postuur, nu is het waarschijnlijk een comfortabele limo.
@Hupke: Hebben er zelf één, kan er prima inzitten met m’n 1,85.

Verder houd ik wel van zulke projecten, gewoon beetje meer creativiteit en wie weet zit er wat leuks tussen dat z’n weg vindt naar de praktijk.
@maxtuio:

Ik ben iets groter dan 1.85 (1.93) een vriendin van me heeft er eentje en als we er iemand op de achterbank zit en ik de zetel niet kan laten liggen moet ik m’n hoofd intrekken wat heel oncomfortabel is. In een mini heb ik datzelfde probleem minder omdat ik daar mijn benen iets beter kwijt kan zodat ik onderuit kan zakken. Niet dat ik over dat soort dingen moet wenen als het strikt over een AnaarB vervoersmiddel gaat dat niet van mij is. Maar als je het hebt over een limo kunnen een paar extra centimeters toch geen kwaad.
@Hupke: Wij hebben er ook één thuis en als bestuurder of passagier inderdaad geen probleem voor mij (1m86). Vanachter is echter een ander paar mauwen, maar dat kan je ook verwachten.
Hmmm vreemd genoeg kan ik dit nou wel waarderen. Ik begrijp nog niet goed waarom, maar ehm maken!
@a3aan: Ik heb hetzelfde!! Vind het er eigenlijk wel leuk uitzien!
Dat hij dat idee dan maar snel weer onbedenkt… Verschrikkelijk lelijke wagen en ik snap er helemaal de charme niet van…
@xilver: da’s 9/10 omdat je cognitieve capaciteiten beperkt worden door allerhande bullshit-conventies (ook wel een mentale handicap genoemd). Of gewoon een totaal gebrek aan enige vorm van fantasie. Ik gok op beide.

Overigens niets persoonlijks tegen jou hoor. Gewoon een algemene vaststelling.

Ah, het is weer zondag ;)

/troll
Je bent een mooie baas als je je hierin laat rondrijden!
Serieus leipe velgen!
Die paarse scheelt wel pegels ten opzicht van een Maybach Landaulet. Ik denk overigens niet dat Obama zijn Beast snel zal vervangen voor een 500 Beestje.
Haha wel bruut!
De Belgische koningin rijdt al meer dan een jaar een 500, het zou wel leuk zijn als ze zo’n auto ook zou hebben om mee gereden te worden !
Ik vind die blauw-achtige wel wat hebben. Al heb ik geen enkel idee in welke situaties je er een zou kunnen gebruiken, behalve dan bij een strandfeest van Gerard Joling. Toch een leuk concept.

De Tender-Two heeft voor mij toch wel een hoge ‘hebbe-hebbe-hebbe’-factor
http://www.globalmotors.net/wp-content/uploads/2008/09/fiat-500-castagna.jpg
http://www.globalmotors.net/wp-content/uploads/2008/09/fiat-500-tender-two-by-castagna.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).