CDA lanceert dom plan: ‘aso-slot’ voor verkeershufters

Auteur: , 34 Reacties

Het is weer verkiezingstijd! En we weten allemaal wat dat (helaas) betekent. Politici willen allemaal hun 5 minutes of fame en lanceren de meest rare plannen om maar even wat aandacht te krijgen. Vandaag hebben we voor jullie CDA-Kamerlid Sander de Rouwe die een (zelfbedacht!) ‘aso-slot’ wil invoeren voor hardnekkige verkeersovertreders. Het alcohol-slot is immers ook zo'n doorslaand succes *kuch*.

Volgens Sander de Rouwe is er een bepaalde groep mensen in Nederland waarbij het geen effect heeft om hoge boetes te geven of hun rijbewijs in te nemen, ze trekken zich daar niks van aan. Die groep, waarvan volstrekt onduidelijk is hoe groot die is, wil Sander keihard gaan aanpakken. Sterker nog hij wil dat er allerlei nieuwe apparatuur voor wordt ontwikkeld. Met een kanon op een mug schieten noemen we dat ook wel eens.

Hoe zou (volgens de fantasie van Sander) dat “aso-slot” dan moeten gaan werken? Het moet een systeem worden dat gaat registeren of iemand te hard rijdt, bumperkleeft of door rood rijdt. Wat er daarna precies gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Wordt de auto dan tijdens het rijden op slot gegooid? Of wordt de auto daarna in beslag genomen? Of kan je de auto na het parkeren niet meer starten? Het is nogal vaag.

Verder weet onze CDA’er nog te melden: “Alle techniek is voorhanden, maar de geïntegreerde techniek is er nog niet.” Uiteraard hoopt hij dat Nederland als eerste dit door hem bedachte slot gaat invoeren. Dream on Sander!

We kunnen begrijpen dat je iets ‘iets’ wil bedenken om ervoor te zorgen dat notoire overtreders niet meer achter het stuur kruipen. Je kan ze bijvoorbeeld opsluiten (ook een proefballon van Sander!), maar dat gaat wellicht een beetje ver.

Het feit dat zijn plan geen oplossing biedt voor het lenen, huren en/of kopen van een andere auto is misschien nog wel de meest voor de hand liggende fout in zijn plan. Ook zal de door hem genoemde techniek zeer ingrijpend en duur zijn om zomaar even in je auto in te bouwen.

Als je dan perse iets in de auto van iemand wil inbouwen die niet meer de openbare weg op mag dan kan je beter een soort ‘scanner’ inbouwen die je vingerafdruk of oog scant voordat je kan starten. Als de persoon met een verbod achter het stuur zit kan de auto niet gestart worden. Uiteraard is dat ook niet waterdicht, maar iets minder ingrijpend dan het plan van Sander.

Waarom zou je in godsnaam (oeps!) allemaal apparatuur gaan inbouwen in de auto van iemand waarvan het rijbewijs is ingenomen om te meten hoe hij rijdt? Beetje de omgekeerde wereld he. Als mensen echt zo asociaal zijn gewoon het rijbewijs innemen en een biometrische scanner installeren. Kan wellicht ook gelijk gebruikt worden als alcoholslot. (via: metronieuws.nl)

Wat denken jullie?

Met dank aan Ryzkov voor de tip!34 reacties

Ha ha, dan kan iedereen wel achter (aan!) slot en grendel. ;-)
Geloof niet dat hij na de verkiezingen terugkeert in de kamer.
@moondustfocus:

Laten we saampjes bidden dat die loser niet terug komt in de TK. :P
Jongens waar moet dit toch allemaal naar toe met al dit gezeik xp stelletje mierenneukers in de 2e kamer . Over een paar jaar staat er een persoonlijke autoperser voor je deur :(
Wat een onzin voorstel.
die biometrische scanner is even waterdicht als het alcoholslot je laat gewoon iemand anders zijn vinger/oog scannen net als dat je iemand anders laat blaasen
@kilum: PS: wat een idioot
Wat een betuttelend gezeur weer! Als je voor zulke lui dan toch wat wil invoeren plaats dan een begrenzer op de auto die registreerd hoe hard je op een weg mag en zichzelf daarop afregeld. Probleem daarvan is alleen dat zo’n persoon wel nog steeds door rood kan rijden, maar ja daar heeft Volvo weer een systeem voor dat de auto niet alleen voor mensen op de weg stopt maar ook voor rood stopt.

Maar goed alles beter dan zo’n dom systeem wat alles registreerd van de aso terwijl die persoon ondertussen wel gevaarlijke toeren uit kan halen!
En wat is nou precies een ‘aso’, bij welke frequentie bijvoorbeeld? Ik trap het gas soms ook lekker in, zet hem soms ook dwars, maar wanneer is iemand precies een aso? En als iemand anders met 240 in mijn auto geflitst wordt terwijl hij mijn auto leent, wat dan? Blijven vage dingen..
dus in een file registreert ie bumperkleven en dan is iedereen de klos? ik heb er echt volle vertrouwen in omdat de apparatuur overal altijd héél goed werkt *kuch*
het plan van PVDA om overvallers hun rijbewijs af te pakken vind ik nog briljanter ..
Dan huur/leen je toch een andere wagen van iemand, lijkt mij dan.
Zo moeilijk is het toch niet.
POPULISME
Tegenwoordig zeer ‘ín’ bij politici.
‘kweenie, ‘kkannix dus populist ik maar.
Krijg ik lekker toch aandacht.
Vroeger was het de medemens in de derde wereld, kernenergie, de Russen en de Amerikanen.

persoonlijk ozu ik me eerder bezighouden met een nieuwe oeververbinding in b.v. de Rotterdamse haven.
Of een brug ergens
Of eindelijk die A4 uit de grond stampen.
the-budel-guy via iPad app
Zijn er geen andere zaken waar we ons druk om moeten maken.
Geweldig! Elke keer als iemand dr is ff lekker tussen duikt ben ik dus aan het bumperkleven, en dan? Draait de auto zelf de vluchtstrook op en wordt ik getaserd door m’n I-Pod?
Ze zouden hem beter een hersenslot geven of toch allessinds een spraakslot iets nuttigs zal dat heerschap toch nooit meer produceren.

Niet dat er geen mensen zijn die te gek zijn om op de weg los te laten en die zich geen moer aantrekken van rijbewijzen (wat ook maar een stom vodje papier is) maar zo’n oplossing voorstellen getuigd van zo’n regelneverij niveau dat ze je zelfs bij de sovjets buiten gebonjourd hadden.
Laat ik eens ‘straf’ wezen…; Dan kunnen alle CDA’ers hun rijbewijs preventief inleveren, want over aso’s gesproken… ;)
Wat een onzin, tijd voor een slotje?
Biometrische scanner? En als je geseind staat start ie niet.

Okee, laten we daar dan eens over denken. Wil dat dan zeggen dat elke auto 24 op 7 met het internet moet verbonden zijn, om de database van al die biometrische gegevens te kunnen raadplegen? En hoelang duurt dat dan? Een minuutje? Aan het begin van de spits iets langer? Wordt een probleem als je snel wil vertrekken. Maar dan kan je natuurlijk iets harder rijden erna…
@Esprit_de_Flandre:


Vind je dat niet griezelig klinken, los van of het uitvoerbaar is? Eerst gescanned (en vergeleken worden met een database die je biometrische gegevens bevat) moeten worden voordat je mag rijden.
@Hupke: Griezelig ja, maar volgens mij gaat het nooit werken op grote schaal, dus ben ik niet ongerust. Zoiets zou wel kunnen als beveiliging bvb, waarbij je bio-gegevens in de auto blijven, en niet in een centrale databank. Individuele systemen dus…
@Esprit_de_Flandre:

Dat kan al volgens mij met vingerafdrukken (tenzij ik te veel films kijk :P ) en in zo’n geval zou dat inderdaad kunnen. Maar dan kies je er als eigenaar natuurlijk zelf voor en word het je niet opgelegd.
Onzinslot; direct monteren in alle auto’s van CDA, GL en PvdA-ers ;)
Deze doet wel mee voor de “Domste idee v/d politiek in 2012” verkiezing.
Nadat de belastingbetaler kon opdraaien voor de wielklem, komt nu dit slot ? Hollandse glorie van de bovenste plank.
Dat dit van het CDA komt, ze weten bij het CDA toch wel dat god ons allemaal al in de gaten houdt? Onze straf komt heus wel, daar hoeft de overheid zich niet mee bezig te houden.
Ach, het CDA kan het zich permitteren, ze staan er toch goed voor… ;-)
Dit soort voorstellen hebben we echt NU nodig met de crisis, blij dat de CDA haar prioriteiten op orde heeft en dit zeer, zeer dringende en storende probleem z.s.m. wil aanpakken * KUCH * KUCH *
M’n schoonvader had zoveel bekeuringen voor te hard rijden dat de rechter bad gezegt dat als ie nog 1 bekeuring zou krijgen z’n auto (porsche 993 cabrio) en rijbewijs in beslag zou worden genomen voor een voorwaardelijke periode van 5 jaar. Alles op naam van z’n vrouw gezet en ietsies minder schijt hebben aan flitspalen. Dan blijft alleen staande gehouden worden een probleem, maar die kans is natuurlijk heel klein:)
Nog een plan die onder het kopje “mislukte plannen” hoort.
Het zou wel lekker opruimen…
@norge
Kunnen ze dan ook gelijk al die muppets opruimen die gaan kijken naar een ongeluk – en dan als kers op de taart er zelf nog eentje maken – of wat te denken van onnodig linksrijders, voorbumperklevers en langzaamrijders? Ik vind het een geweldig plan, preventief ruimen het hele handeltje scheelt mij een boel boetes voor rechts inhalen en bumperkleven :P
Gaarne. Vorige week in Duitsland maar weer eens meegemaakt: dikke chaos aan de andere kant en opeens rijdt het geen 140 meer, maar 80. Tergend.
Idiote Plan!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).