Chevrolet Camaro komt in een nieuwe gedaante: 1LE

Auteur: , 11 Reacties

Tussen de Camaro SS en de Camaro ZL1 zit een flink gat, zowel qua prijs als vermogen. Om dat op te vullen heeft Chevrolet een nieuwe versie van de gespierde Amerikaan bedacht: de 1LE.

In feite is deze 1LE-variant gebaseerd op de Camaro SS. Hij komt namelijk met hetzelfde 6.2-liter LS3 V8-blok waar 427 pk uitrollen die via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen gaan, alleen is de versnellingsbak nu getweaked voor optimaal schakelwerk. Dat geldt ook voor de 20-inch banden van GoodYear, dat zijn dezelfde plakkers als onder de ZL1. En dat is een beetje het idee bij dit nieuwe Camaro-smaakje: een Camaro SS met veel ZL1-parts.

Verder zijn er andere schokdempers geplaatst en worden er ook dikkere (27 en 28 mm) stabilisatorstangen toegepast, want bodyroll is iets dat deze 1LE zich niet kan veroorloven. Onder de kap werd een veerpootbrug neergelegd en, aangezien ze toch bezig waren, kwamen er andere steekassen aan te pas en zijn ook de stuurkogels vervangen door ZL1-exemplaren. Kortom, het bochtgedrag werd geoptimaliseerd.

Aan de buitenkant herken je een 1LE aan zijn matzwarte motorkap, de eveneens donkere bumpersplitter en een achterspoiler die toch wel subtiel is gebleven. Binnenin is er een sportstuur met een afgevlakte onderkant geplaatst en een kortere schakelpook.

Verder willen we niet ingaan op het feit dat deze 1LE in de VS nog geen 40.000 dollar gaat kosten, en dat een standaard Camaro SS in Nederland minimaal 83.995 euro doet. Daarvoor is dit een té mooie lentedag. Verder noemenswaardig: volgens Chevrolet gaat deze Camaro-versie in minder dan drie minuten rond op de Virginia International Raceway. Tja, wie wil er nu nog een Mustang BOSS 302?11 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
I came..
@charlylutser: … Saw and conquered. Zei een Romein eens.
domme type aanduidingen ..

althans .. ik ben te dom om na 3X lezen de type aanduidingen te onthouden en/of te kunnen onderscheiden ..
Wauw. Dit is zowaar een soort Europese insteek! Beter bochtgedrag in plaats van meer vermogen/cubic inches. Hoe dan ook, goed bezig Chevrolet. Next: Spark SS?
Hadden ze nou maar dat interieur aangepakt want dat is eigenlijk de enige zwakke schakel op dit moment…
@mopar: Ik vind eerlijk gezegd het interieur best wel geslaagd! Heb in de Camaro gereden bij de Luxemburgse invoerder en dit heeft duidelijk niks te maken met de rest van de (Deawoo/)Chevrolet gamma!
prachtige kar ! Eén van de zeer weinige mooie amerikaanse auto’s….evenwel onbetaalbaar in hollanda.
Nu nog in Bumblebee kleuren en ik koop em!
Gewoon een getunede SS2 dus. Maar kom op zeg, wat hebben ze met dat stuur gedaan? Gewoon zo laten gaarne!!
http://www.camaro5.com/forums/attachment.php?attachmentid=211730&stc=1&d=1298963583
ik doe het toch:
$40.000 is gelijk aan €29987,37, nou vooruit, nog 7% BTW erbij (somige staten) en bob’s your uncle.
omgekeerd is ook leuk, uitleggen waarom wij in godsnaam $112040,51 uit zouden geven voor diezelfde auto :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).